ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Το να ακούς "ακραίες" μουσικές σε κάνει πιο θετικό άνθρωπο

Το να ακούς "ακραίες" μουσικές σε κάνει πιο θετικό άνθρωπο Facebook Twitter
4

Νέα έρευνα προτείνει ότι η ακρόαση "ακραίων" μουσικών ειδών όπως η χέβι μέταλ μπορεί να μας ηρεμήσει και να μας κάνει να νιώσουμε έμπνευση.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό "Τα σύνορα των ανθρώπινων νευροεπιστημών" και αναφέρει ότι η δυνατή και "χαοτική" μουσική όχι μόνο δεν αυξάνει τον θυμό ή την επιθετικότητα, αλλά στην πραγματικότητα ηρεμεί και εμπνέει τους ακροατές.

Όπως μεταδίδει ο Independent, οι καθηγήτριες Genevieve Dingle και Leah Sharman του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ διεξήγαγαν έρευνα σε 39 ανθρώπους μεταξύ 18 και 34 ετών που συνηθίζουν να ακούνε συχνά αυτό που ορίζουμε ως "εξτρίμ" μουσική. Στην αρχή του ζητήθηκε να περιγράψουν για 16 λεπτά ένα γεγονός της ζωής τους που τους εξόργισε. Έπειτα, για 10 λεπτά, είτε άκουσαν ένα τραγούδι της επιλογής τους είτε παρέμειναν σιωπηλοί.

Οι ψυχολόγοι στη συνέχεια ερεύνησαν τη συναισθηματική κατάσταση των συμμετεχόντων. "Ανακαλύψαμε ότι η μουσική ρύθμισε τη λύπη τους και ενίσχυσε τα θετικά συναισθήματα. Στην πραγματικότητα τους βοήθησε να εξερευνήσουν την πλήρη γκάμα συναισθημάτων που ένιωθαν και τους έκανε επίσης να νιώθουν πιο ενεργοί και εμπνευσμένοι" εξηγεί η Sharman συμπληρώνοντας ότι τα αποτελέσματα της έρευνας κατέδειξαν ότι τα επίπεδα της εχθρότητας, της ευερεθιστότητας και του άγχους μειώθηκαν με την εισαγωγή της μουσικής, ενώ η πιο σημαντική μεταβολή που καταγράφηκε ήταν η αλλαγή της έμπνευσης που ένιωθαν τα υποκείμενα.

4

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Living / Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Πολλές από τις μελέτες που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνάμεις των ψυχδελικών ουσιών όπως το MDMA συχνά αμαυρώνονται από τη νοοτροπία οπαδού ή γκουρού που διακρίνει κάποιους από τους ερευνητές, με αποτέλεσμα να μη δηλώνονται πλήρως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.
THE LIFO TEAM