Τα αεροπορικά καθίσματα του μέλλοντος θα ανεβάζουν δύο επιβάτες ανάμεσα στα σύννεφα

Τα αεροπορικά καθίσματα του μέλλοντος θα ανεβάζουν δύο επιβάτες ανάμεσα στα σύννεφα Facebook Twitter
1

To εργαστήρι Αεροδιαστημικής Μηχανικής Windspeed Technologies παρουσίασε μια συναρπαστική ιδέα που θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία για δύο κατά τη διάρκεια πτήσης. Ο γυάλινος θόλος «Skydeck» είναι βγαλμένος από το μέλλον και εκθέτει κατά το ήμισυ τους δύο επιβάτες στον αέρα, ανάμεσα στα σύννεφα, για όση ώρα διαρκεί το ταξίδι.

Αυτή η προθήκη είναι σχεδιασμένη ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί σε μεγάλη ποικιλία αεροσκαφών, από μεγάλα επιβατικά μέχρι μικρά ιδιωτικά, πολυτελή τζετ και σκοπός της είναι να λειτουργήσει σαν μια ακόμη εμπειρία ψυχαγωγίας για λίγους. H 360° θέα την ώρα της πτήσης θα είναι κάτι το πρωτόγνωρο για τους επιβάτες  και θα θυμίζει ίσως λίγο την εμπειρία πιλότων σε κόκπιτ μαχητικού.

Τα αεροπορικά καθίσματα του μέλλοντος θα ανεβάζουν δύο επιβάτες ανάμεσα στα σύννεφα Facebook Twitter

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάστηκε η προσέγγιση των δύο επιβατών μπορεί να γίνεται μέσω ανελκυστήρα ή σκάλας.

Οι μηχανικοί που ασχολήθηκαν με την παρεμβολή που θα είχε η προσθήκη στη συμπεριφορά του αεροσκάφους, ισχυρίζονται πως το αεροδυναμικό της σχήμα και ο μικρός της όγκος εξασφαλίζουν μηδενικές παρενέργειες.

 

Τα αεροπορικά καθίσματα του μέλλοντος θα ανεβάζουν δύο επιβάτες ανάμεσα στα σύννεφα Facebook Twitter

 

Η φουτουριστική αυτή πατέντα παρουσιάστηκε πρόσφατα σε μεγάλο τεχνολογικό συνέδριο αερομεταφορών στο Λας Βέγκας και οι δημιουργοί του Skydeck ξεχώρισαν και προσέλκυσαν μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρίες, κυρίως ευρωπαϊκές, που έχουν ήδη αρχίσει συζητήσεις για την εφαρμογή στα αεροπλάνα του.

 

 

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυστική ζωή της Όντρεϊ Χέπμπορν

Design / Τι σχέση είχαν οι γονείς της Όντρεϊ Χέπμπορν με τον ναζισμό;

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ βίωσε με πολλούς τρόπους τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ένα νέο ισπανικό graphic novel αποκαλύπτει το κεφάλαιο της ζωής της που η ίδια επιθυμούσε να παραμείνει κρυφό.
THE LIFO TEAM
milan_design_week

Design / Milan Design Week: Η εβδομάδα-υπερπαραγωγή δείχνει το μέλλον

Τεχνικές και τεχνολογία, ιστορικό design και πειραματισμοί, αρχιτεκτονική και διακόσμηση, υλικότητα και πνευματικοί στοχασμοί: αυτά είναι τα highlights της εβδομάδας design του Μιλάνου, που προτείνει τη σκηνογραφία της ζωής μας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Design / Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Ο σχεδιασμός της RETINAA στα νέα ελβετικά διαβατήρια συνδυάζει το υψηλό επίπεδο ασφαλείας με το graphic design ενώ είναι και μία αναφορά στα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Ελβετίας, δημιουργώντας «κάτι παραπάνω από ένα επίσημο διοικητικό έγγραφο».
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Φρεζάδου: «Είμαστε οι αρχιτέκτονες της ζωής μας»

Ειρήνη Φρεζάδου / Ειρήνη Φρεζάδου: «Ό,τι κλείνει στο κέντρο, ανοίγει στη θέση του ένα μπαρ ή ένα εστιατόριο»

Αγωνίζεται ενάντια «στην απληστία που ξοδεύει τον αρχιτεκτονικό, φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο». Βγήκε μπροστά για το κτίριο «που ντροπιάζει την Ακρόπολη». Και τώρα, το νέο της σχέδιο είναι η αναβίωση του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου. 
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Kεραμικά Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Design / Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Μια σημαντική έκθεση στο χωριό Φιοράνο της Εμίλια-Ρομάνα, όπου εδώ και είκοσι χρόνια τα κεραμικά Mutina παράγουν αισθητικό πολιτισμό με μια ομάδα σπουδαίων σύγχρονων σχεδιαστών.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Design / Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δύο πόλεις που προχωρούν προς μία επόμενη μέρα, μέσα από αστικές αναπλάσεις και αναπτύξεις. Δύο πόλεις που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ανοδικής πορείας του τουρισμού, της εκτόξευσης των ενοικίων και της ασύμμετρης ανάπτυξης των επιμέρους περιοχών τους. Σε αυτό το τοπίο, η δημιουργία νέων γειτονιών μοιάζει να είναι η λύση που τοποθετεί ξανά τον πολίτη στο ρόλο του πρωταγωνιστή, σύμφωνα με την Μαρία Δέδα, επικεφαλής των Deda Architects.
ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ