H ποσότητα του φαγητού που παραγγέλνουμε εξαρτάται από το βάρος του σερβιτόρου

H ποσότητα του φαγητού που παραγγέλνουμε εξαρτάται από το βάρος του σερβιτόρου Facebook Twitter
1

Η ποσότητα του φαγητού που παραγγέλνουμε σε εστιατόριο εξαρτάται από το βάρος του σερβιτόρου που μας σερβίρει, σύμφωνα με έρευνα του «Cornell's Food and Brand Lab». Όπως έδειξε η έρευνα που έγινε σε 497 άτομα, σε 60 εστιατόρια, όταν το γκαρσόνι είχε μεγαλύτερο σωματικό βάρος, τότε υπήρχαν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να παραγγείλει κάποιος και επιδόρπιο και 17% επιπλέον πιθανότητες να παραγγείλει παραπάνω αλκοόλ.

"Κανείς δεν πηγαίνει σε ένα εστιατόριο για να ξεκινήσετε μια δίαιτα. Ως εκ τούτου, είμαστε εξαιρετικά ευαίσθητοι σε νύξεις που μας κλείνουν το μάτι στο να παραγγείλουμε και να φάμε ό,τι θέλουμε», λέει ο Tim Doering, ερευνητής στο Cornell και εκ των συντακτών  της μελέτης.  Μάλιστα, ένας «βαρύς» χαμογελαστός σερβιτόρος ή σερβιτόρα έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στους πιο αδύνατους πελάτες.

Αντιθέτως, ένα αδύνατος σερβιτόρος μας δημιουργεί περισσότερες ενοχές στο να παραγγείλουμε παραπάνω φαγητό.

Μεγάλο ρόλο στην ποσότητα του φαγητού που θα παραγγείλουμε παίζουν επίσης, σύμφωνα με την έρευνα,  ο φωτισμός και η μουσική. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

σχόλια

1 σχόλια
Κομμάτι της έρευνας που παρέλειψαν:<<Αν ο σερβιτόρος είναι μεγαλόσωμος ,η παρέα αποφασίζει οτι το παλικάρι αντέχει να φέρει 2-3 ποικιλίες και 4-5 πατάτες.Αντίθετα αν είναι αδύνατος καταλήγει να παραγγείλει ένα μεζέ για το τσίπουρο.>>