H ποσότητα του φαγητού που παραγγέλνουμε εξαρτάται από το βάρος του σερβιτόρου

H ποσότητα του φαγητού που παραγγέλνουμε εξαρτάται από το βάρος του σερβιτόρου Facebook Twitter
1

Η ποσότητα του φαγητού που παραγγέλνουμε σε εστιατόριο εξαρτάται από το βάρος του σερβιτόρου που μας σερβίρει, σύμφωνα με έρευνα του «Cornell's Food and Brand Lab». Όπως έδειξε η έρευνα που έγινε σε 497 άτομα, σε 60 εστιατόρια, όταν το γκαρσόνι είχε μεγαλύτερο σωματικό βάρος, τότε υπήρχαν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να παραγγείλει κάποιος και επιδόρπιο και 17% επιπλέον πιθανότητες να παραγγείλει παραπάνω αλκοόλ.

"Κανείς δεν πηγαίνει σε ένα εστιατόριο για να ξεκινήσετε μια δίαιτα. Ως εκ τούτου, είμαστε εξαιρετικά ευαίσθητοι σε νύξεις που μας κλείνουν το μάτι στο να παραγγείλουμε και να φάμε ό,τι θέλουμε», λέει ο Tim Doering, ερευνητής στο Cornell και εκ των συντακτών  της μελέτης.  Μάλιστα, ένας «βαρύς» χαμογελαστός σερβιτόρος ή σερβιτόρα έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στους πιο αδύνατους πελάτες.

Αντιθέτως, ένα αδύνατος σερβιτόρος μας δημιουργεί περισσότερες ενοχές στο να παραγγείλουμε παραπάνω φαγητό.

Μεγάλο ρόλο στην ποσότητα του φαγητού που θα παραγγείλουμε παίζουν επίσης, σύμφωνα με την έρευνα,  ο φωτισμός και η μουσική. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Millennials και Gen Zers αναζητούν το ιδανικό workplace το 2025

Living / Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον του 2025: Τι ψάχνουν οι Millennials και οι GenZers;

Οι διαφορετικές γενιές που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας περιγράφουν τις συνθήκες που θα τους έκαναν να νιώθουν τη δουλειά τους περισσότερο σαν το σπίτι τους.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Living / Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να βλέπουν «με ροζ γυαλιά» ακόμα και τις πιο αντίξοες περιόδους της ζωής τους, ακόμα κι αν πρόκειται για συνθήκες οικονομικής ύφεσης, πανδημίας ή πολέμου.
THE LIFO TEAM
O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Living / O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Στον απόηχο της πανδημίας, οι πολιτικές «εργασίας από το σπίτι» έμοιαζαν να δείχνουν τον δρόμο για τον χώρο εργασίας του μέλλοντος, αλλά πλέον οι αποκλειστικά remote θέσεις είναι είδος προς εξαφάνιση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
«Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Living / «Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς; Ιστορίες –με αίσιο και μη τέλος– για ανθρώπους που χώρισαν εκτός από τους συντρόφους τους και από το κατοικίδιό τους.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
ΕΠΕΞ CHECK «Ο τρόπος που βλέπω το ντύσιμο καθορίστηκε απ’ τον αυτισμό μου»

Living / «Δεν ήμουν το παράξενο παπί, απλώς δεν ήμουν ποτέ πάπια»: Όταν μια γυναίκα της μόδας διαγνώστηκε με αυτισμό στα 50

Για τη Ζ. τα ρούχα δεν είναι απλώς αισθητική επιλογή – είναι μια γλώσσα. Η διάγνωση της νευροδιαφορετικότητάς της την έκανε να ξαναδεί τη ζωή της, την αφοσίωσή της στα υλικά και την υφή τους μέσα από αυτό το πρίσμα.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Living / Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Με αφορμή το ο νέο microtrend «no buy challenge» του TikTok, τέσσερις άνθρωποι εξιστορούν τι έκοψαν και πώς, για να εξοικονομήσουν χρήματα και να κάνουν τους μικρούς οικονομικούς τους στόχους πραγματικότητα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

σχόλια

1 σχόλια
Κομμάτι της έρευνας που παρέλειψαν:<<Αν ο σερβιτόρος είναι μεγαλόσωμος ,η παρέα αποφασίζει οτι το παλικάρι αντέχει να φέρει 2-3 ποικιλίες και 4-5 πατάτες.Αντίθετα αν είναι αδύνατος καταλήγει να παραγγείλει ένα μεζέ για το τσίπουρο.>>