Τα καλύτερα και φτηνά μέρη για Κρέας στην Αθήνα

Τα καλύτερα και φτηνά μέρη για Κρέας στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
1

1.

Το Στέκι του Ηλία
Θεσσαλονίκης 7, Θησείο, 210 3422407

Μια ταβέρνα στο Θησείο που ξεκίνησε πριν από τον Μεσοπόλεμο διατηρεί την παράδοση και αντιστέκεται στους μοντερνισμούς. Τα μαστόρικα ψημένα ζουμερά παϊδάκια του έχουν σουξέ. Όρεξη άσβεστη και χέρια λαδωμένα.

2.

Τέλης
Ευριπίδου 86, πλ. Κουμουνδούρου, 210 3242775

Εδώ και σαράντα χρόνια η επιτυχημένη συνταγή παραμένει ίδια. Μπριζολάκια, χωριάτικη σαλάτα, πατάτες και για τους θαρραλέους «καυτερό», δηλαδή ντομάτα, φέτα, καυτερή πιπεριά, όλα ψημένα στα κάρβουνα.

3.

Κορομηλάς
Ελ. Βενιζέλου 72, Αγία Παρασκευή, 210 6510496

Κλασικό στέκι με ιστορία πάνω από 60 χρόνια και ψητά στα κάρβουνα. Από τη σχάρα βγαίνουν κρεατικά και παϊδάκια, ζουμερά και τραγανά ταυτόχρονα, που αφήνουν γλύκα που δεν παίζεται.

4.

Τα φιλετάκια
Εθνάρχου Μακαρίου 126 & Δράμας, Δάφνη, 210 9730682

Τρελό σουξέ έχουν τα τρυφερά φιλετάκια του παραδοσιακού μαγαζιού που ξυπνάει αναμνήσεις από οικογενειακές εξόδους περασμένων εποχών. Η ποιότητα σταθερή και η φιλοξενία μεταφράζεται σε γιαούρτι και γλυκό κουταλιού κέρασμα για καλό κατευόδιο.

Τα καλύτερα και φτηνά μέρη για Κρέας στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

5.

Ρούμελη
Κωνσταντινουπόλεως 34 & Προύσσης, Βύρωνας, 210 7658347

Στην ίδια θέση από τη δεκαετία του 1930. Εδώ ξέρεις ότι θα γευτείς παϊδάκια με υπογραφή, από τα καλύτερα της Αθήνας, ψημένα στα κάρβουνα, στα οποία ο Νίκος επιμένει φανατικά, παρά το κόστος και την ταλαιπωρία που προκαλεί η «ζωντανή φωτιά» στην κουζίνα. Ακόμα, θα βρεις εξαιρετική σταβλίσια μπριζόλα, συκώτι, ζουμερά μπιφτέκια και φρεσκοκομμένη πατάτα.

6.

Ο Σπανός
Οικονόμου 12, Κάτω Πατήσια, 210 8327381

Το ρεπερτόριο της κουζίνας σε κερδίζει. Εκτός από τα σουξεδιάρικα λεπτοκομμένα παϊδάκια, θα απολαύσεις προβατίνα, κοντοσούβλι με αρνίσια μπόλια και κοκορέτσι. Θα υποκύψεις και στους ευωδιαστούς κολοκυθοκεφτέδες και στη λευκαδίτικη λαδόπιτα.

7.

Ο Καλοφαγάς
Παλαιών Πατρών Γερμανού 1, Βριλήσσια, 210 8040380

Οι μερακλήδες, κατόπιν παραγγελίας, μπορούν να προσφέρουν χαρά στον ουρανίσκο τους με παραδοσιακό φρυγαδέλι και συκώτι ψητό. Τα αριστοτεχνικά ψημένα αρνίσια παϊδάκια Αμφιλοχίας είμαι για να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Οι χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες, που μόλις έχουν βγει από το τηγάνι, είναι γλυκοφάγωτες.

8.

Τα Βλάχικα
Λ. Βάρης 35, Βάρη, 210 8956141

Στην ίδια θέση από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, έχει χαρακτηρίσει όλη την περιοχή, που ήταν από τους πρώτους προορισμούς φαγητού της Αττικής. Συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ήξεραν να κάνουν πάντα καλά, ψητό κρέας σε διάφορες παραλλαγές. Ατέλειωτος χορός νόστιμης πρωτεΐνης: γαρδουμπάκια, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, μποξάς, αρνάκι και γουρουνόπουλο στη σούβλα, παϊδάκια. Ό,τι και να φας, γλείφεις, στην κυριολεξία, τα δάχτυλά σου.

Γεύση
1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια