Τα 20+1 καλύτερα και φθηνότερα all day φαγάδικα στην Αθήνα

Τα 20+1 καλύτερα και φθηνότερα all day φαγάδικα στην Αθήνα Facebook Twitter
Estrella Athens
0


Estrella Athens
Ρόμβης 24Α, Μοναστηράκι, 210 3218000

Το μπουγατσάν, το περίφημο πλέον θεσσαλονικιώτικο υβρίδιο –κάτι μεταξύ κρουασάν και μπουγάτσας– ήρθε και στην Αθήνα με πολλές προτάσεις για πρωινό και brunch μακράς διαρκείας. Εδώ θα δοκιμάσεις πολλά ακόμα. Το Ottoman Burger θα είναι παντοτινό αγαπημένο μας.

Ακάκιος
Αγ. Τριάδας 1, Π. Φάληρο, 210 9803100

Εδώ οι γεύσεις είναι απλές, οικείες χωρίς φιοριτούρες. Τα φουρνιστά τυροπιτάρια φτιάχνονται με ζύμη τραγανή και γεμίζονται με ξινομυζήθρα Κρήτης, πεκορίνο Αμφιλοχίας και δυόσμο, ο κοκκινιστός κόκορας με χοντρό μακαρόνι είναι σκέτη κόλαση, όπως και η πίτσα Καισαρείας με παστουρμά.

Αλεξάνδρα
Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, λεωφ. Αλεξάνδρας, 210 6420874

Από το 1991 τιμά με συνέπεια στην κουζίνα του τα φρέσκα υλικά κάθε εποχής. Εκεί θα γευτείς οικείο φαγητό που ακολουθεί την παράδοση κι έχει γράψει το δικό του κεφάλαιο στην ελληνική εστίαση. Απολαυστικοί γίγαντες Καστοριάς με σπανάκι στον φούρνο και «αμαρτωλά» μπριζολάκια χοιρινά στα κάρβουνα, μαριναρισμένα με κόκκινο κρασί και αρωματικά βότανα.

Bread and Roses
Πανεπιστημίου 64 & Πατησίων, εντός στοάς, Ομόνοια, 210 3802898

Το συνεργατικό εστιατόριο που άλλαξε τον γαστρονομικό χάρτη της Ομόνοιας, με σαλάτες, κυρίως πιάτα σε γενναίες μερίδες και συνοδευτικά που αλλάζουν ανά εποχή, σε πολύ καλές τιμές. Και μισές μερίδες στη μισή τιμή και delivery. Με 7 ευρώ τρως καλά.

Τα 20+1 καλύτερα και φθηνότερα all day φαγάδικα στην Αθήνα Facebook Twitter
Bread and Roses

Φιλίππου
Ξενοκράτους 19, Κολωνάκι, 210 7216390

Ιστορικό εστιατόριο. Εδώ θα καταλαγιάσει η πείνα σου με πιάτα από το κλασικό ρεπερτόριο της ελληνικής κουζίνας που σερβίρει από το 1923. Αληθινά μαγειρευτά από μια κουζίνα της εκφραστικής λιτότητας.

Η Σαμ τα έχει με λάθος αγόρι
Λεωνίδου 80, Κεραμεικός, 210 5222999

Προκλητική η ονομασία του μαγαζιού, όσο και η γεύση του παραδοσιακού ραγού πάνω σε πουρέ πατάτας, με τα αρώματα των μπαχαρικών να τρυπούν βασανιστικά τα ρουθούνια. Λιμπιστικά είναι τα μαριναρισμένα ψητά μπουτάκια κοτόπουλου που συνοδεύονται με τηγανητές πατάτες.

It
Σκουφά 29, Κολωνάκι, 210 3631827

Το it έχει κερδίσει τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο με τα νόστιμα και υγιεινά πιάτα του. Εξαιρετικό και ζουμερό το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε γιαούρτι που ψήνεται όμορφα, χωρίς να χάσει τους χυμούς του.

Nerantzi
Μητροπόλεως 72, Αθήνα, 210 3315882

Ένα κομψό νεοκλασικό κτίριο που ανανεώθηκε έδωσε ένα εστιατόριο με αστικό αέρα και περιβάλλον, που συνδυάζει άπλα και φιλόξενη θέρμη. Μπορείς να γευτείς από ομελέτα με ρόδι και πιπεριά, στραπατσάδα, μέχρι κλαμπ σάντουιτς για πρωινό, ενώ για πιο δυνατά πιάτα παίζουν ορεκτικά, σαλάτες, ζυμαρικά, μαγειρευτά και πίτσες που βγαίνουν λαχταριστές από τον ξυλόφουρνο.

Τα 20+1 καλύτερα και φθηνότερα all day φαγάδικα στην Αθήνα Facebook Twitter
Nerantzi

Μαγικές Κατσαρόλες
Ζησιμοπούλου 47, 210 9418821

Ένα εστιατόριο που υπερασπίζεται την ελληνική κουζίνα με πάθος. Το δυνατό χαρτί του είναι τα σπιτικά και νόστιμα πιάτα που σερβίρονται και ξυπνούν νοσταλγικές μνήμες. Ό,τι φτιάχνεται, αναδίδει νοστιμιά. Παλατιανοί κιοφτέδες που ζυμώνονται με φιστίκι Αιγίνης, ζυμαρικά ματσάτα με μελιτζάνες, ντοματίνια και καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, και μια σειρά από μπέργκερ που «μιλάνε» απολύτως ελληνικά σε ό,τι αφορά τα υλικά τους.

Spolatti
Αιόλου 27, Αθήνα, 215 5513004

Ένα χαρούμενο στέκι στη φασαριόζικη πλατεία Αγίας Ειρήνης που θα σε χορτάσει με φρέσκα ταλιολίνι, καρμπονάρα αληθινή με κρόκο αυγού, καπνιστή πανσέτα και παρμεζάνα αλλά και πληθωρικό, εντελώς «σπιτικό» Βurger Black Αngus με χειροποίητο ψωμί και σάλτσες.

Συν Αθηνά
Ηρακλειδών 2, Θησείο, 210 3455550

Στον πεζόδρομο του Θησείου η ζηλευτή θέση του χώρου, σε κτίριο του 1880, και η προσεγμένη κουζίνα δίνουν ιδέες για προσιτή έξοδο. Παίζουν δυνατά το αρνάκι του αμπελουργού και το σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές – πιο μαμαδίσιο δεν το έχεις βρει ούτε σπίτι σου.

Ζαμπανό
Σαρρή 18, Μοναστηράκι, 213 0233244

Ένα bar-restaurant στεγασμένο σε εξαιρετικό νεοκλασικό του 1900, με ατμοσφαιρική διακόσμηση και κινηματογραφικό όνομα, σου προσφέρει τίμια κουζίνα, με σπιτική διάθεση και εύστοχο τεχνικό άγγιγμα. Σαλάτα με φασόλια τσαουλιά, kale, αρακά και πίκλα κρεμμυδιού σε ντρέσινγκ μουστάρδας Dijon. Ρολό μπούτι κοτόπουλο γεμιστό με σουτζούκι Καππαδοκίας που συνοδεύεται με πλιγούρι και ροζ σάλτσα γιαουρτιού με καυτερή πιπεριά.


Just Made 33
Ευαγγελιστρίας 33, Αθήνα, 215 5258062

Ένα ιστορικό οίκημα στο κέντρο της Αθήνας στεγάζει φαγητό που μπορείς να το πεις σπιτικό και έχει ποιότητα σε όλα, από τον καφέ έως τα ολόφρεσκα σάντουιτς, τα μπέργκερ, τις πάστες και τα ριζότι. Δοκίμασε τη σούπα και τις τάρτες ημέρας.

Τα 20+1 καλύτερα και φθηνότερα all day φαγάδικα στην Αθήνα Facebook Twitter
Just Made 33

Ελιά
Μαρίνου Γερουλάνου 85, Αργυρούπολη, 210 9960100

Εδώ, ο σεφ και ιδιοκτήτης Στέλιος Κουτρουβέλης μαζί με τη γυναίκα του Έφη, που έχει το γενικό πρόσταγμα στη σάλα, θα σε κάνουν να αισθανθείς σαν στο σπίτι σου. Το φαγητό μαγειρεύεται με το ελαιόλαδο που παράγει η οικογένεια, το ψωμί είναι από ξυλόφουρνο, τα τυριά από μικρούς παραγωγούς. Νόστιμες λεπτομέρειες, οι λουκουμάδες μελιτζάνας με ξυνομυζήθρα Κρήτης, τα ζουμερά μοσχαρίσια μπριζολάκια και τα φιλετάκια κοτόπουλου σοτέ με σάλτσα από πετιμέζι και μανιτάρια.

Chemin
Φωκίωνος 2-4, Αθήνα, 211 1828720

Μικρό καφέ-μπιστρό στο κέντρο της Αθήνας με εξαιρετικό καφέ, πολλά χειροποίητα γλυκά και αλμυρά πιάτα που θα σου δώσουν καλή αφορμή για ένα χορταστικό brunch. Ζεστή εσωτερική ατμόσφαιρα και λίγα τραπεζάκια έξω που υποστηρίζονται από πολύ καλό σέρβις.

Gazi College
Γρηγορίου Λαμπράκη 5, Γλυφάδα, 210 8982723

Ένα πραγματικά πανέμορφο μαγαζί. Το μενού δίνει επιλογές, καλύπτοντας όλα τα γούστα, όλες τις ώρες της ημέρας. Ελληνικό hot dog με χωριάτικο ψωμί και λουκάνικο να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Λονδρέζικο fish 'n' chips με μπακαλιάρο, τραγανά τσιπς πατάτας και μαγιονέζα.

Τρίγωνο
Αμύντα 15 & Αρχελάου, Παγκράτι, 210 7243085
Ένα καφενείο-μεζεδοπωλείο για όλες τις ώρες, που σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα, είτε πας για να πιεις τον καφέ σου είτε για να δοκιμάσεις τους καλοφτιαγμένους μεζέδες του. Φιλικό, με οικογενειακή περιποίηση και σε χώρο εξαιρετικό για χειμώνα και καλοκαίρι. Σαλάτες, τάρτες, πίτες, ορεκτικά και πολλά πιάτα ημέρας.

Τα 20+1 καλύτερα και φθηνότερα all day φαγάδικα στην Αθήνα Facebook Twitter
Τρίγωνο

Σουσουράδα
Μαυρομιχάλη 44, Εξάρχεια, 210 3647936

Τη νοστιμιά την ανακαλύπτεις σε απλά πράγματα, μεζέδες φτιαγμένους με ποιοτικά υλικά που δίνουν το στίγμα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αυτή είναι η φιλοσοφία της τσαχπίνας Σουσουράδας. Τα χοιρινά κεφτεδάκια ευωδιάζουν δυόσμο, τα πέτουρα, ένα παραδοσιακό ζυμαρικό από τα Γιαννιτσά, δένουν με καβουρμά, φρέσκια ντομάτα και ξερή μυζήθρα. Γεύσεις που γράφουν στον ουρανίσκο.

Warehouse
Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια, 215 5408002

Από το πρωί θα βρεις σπέσιαλ καφέδες που εισάγονται από τη Βραζιλία και όταν σε κυνηγήσει η πείνα, θα βρεις πιάτα με προϊόντα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Στριφτούδια Κρήτης με φρέσκια ντομάτα, χοιρινά καπνιστά μάγουλα και εξαιρετικό βολάκι Άνδρου, μοσχαρίσιο καρπάτσιο με άγρια ρόκα, ντοματίνια και γραβιέρα Σαμοθράκης.

Σερμπέτια
Αισχύλου 3, 210 3245862

Τα καλύτερα χειροποίητα γλυκά, που βρίσκεις σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου, από τις 9 το πρωί έως τις 4.00 τα ξημερώματα. Τα γλυκά, παραταγμένα στη γυάλινη βιτρίνα του ψυγείου, σου κλείνουν το μάτι. Εκμέκ, ραβανί, παγωτό, σοκολατόπιτα και πολλά άλλα, σε ποιότητα που κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς και σε ποσότητα που τρομάζει και τα πιο γερά πιρούνια.

Otto resto bar
Καλαμιώτου 16-18, 210 3314676

Εδώ το μενού κινείται δημιουργικά στα μονοπάτια της ελληνικής κουζίνας με ντόπιες πρώτες ύλες. Σαγηνεύει η «σπασμένη» σπανακόπιτα με κρέμα φέτας, λάδι άνηθου και κρεμμυδάκι ψημένο στη σχάρα, βουλιμικά τρώγεται το κατσικάκι Σκύρου σιγομαγειρεμένο με μαστίχα Χίου, λαχανικά και μπεσαμέλ γιαουρτιού.

Τα 20+1 καλύτερα και φθηνότερα all day φαγάδικα στην Αθήνα Facebook Twitter
Otto resto bar
Γεύση
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM