Tα 7 καλύτερα μέρη για φθηνό ψάρι και μεζέδες ούζου στην Αθήνα

Tα 7 καλύτερα μέρη για φθηνό ψάρι και μεζέδες ούζου στην Αθήνα Facebook Twitter
Τριαντάφυλλος. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Τριαντάφυλλος
Λέκκα 22, Σύνταγμα, 210 3227298

Για καλοτηγανισμένο γαύρο εκεί θα πας. Μια μικρή ταβέρνα με τραπεζάκια στη στοά της οδού Λέκκα δίνει την καλύτερη αφορμή για τσιμπολόγημα με κατάλληλη ουζοποσία ή τσιπουροποσία. Σαρδέλα γεμιστή με μαϊντανό ψημένη στα κάρβουνα, τηγανητό θράψαλο, χόρτα και κολοκυθοκεφτέδες.

Αθερίνα
Χαρ. Τρικούπη 162, Ν. Ερυθραία, 210 6200089

Την όρεξή σου θα ανοίξουν περισσότερο οι τιμές του μενού, που προσφέρει εξαιρετικά προσιτή ψαροφαγία. Από τα κάρβουνα βγαίνουν άψογα ψημένες και ζουμερές οι φιλεταρισμένες ασημένιες σαρδέλες που συνοδεύει ψιλοκομμένη ντομάτα. Πρώτης γραμμής είναι τα μύδια που ψήνονται στα κάρβουνα.

Το Ουζερί του Λάκη
Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), πλ. Βικτωρίας, 210 8213776

Οι μυημένοι στους ψαρομεζέδες του είναι φανατικοί οπαδοί του. Χταπόδι ψητό με κάππαρη, άπαιχτο θράψαλο.

Σαρδελάκι
Πανδώρας 16, Γλυφάδα, 211 4021195

Είναι από τα πρώτα μαγαζιά που έδωσαν μια διαφορετική εικόνα για τις ψαροταβέρνες. Γρήγορη εξυπηρέτηση, με τον δίσκο και τους κρύους μεζέδες να έρχονται στο τραπέζι για τσιμπολόγημα πριν βγουν τα μικρά ψαράκια από το τηγάνι. Ορεκτικά πιάτα με λακέρδα, τσιροσαλάτα και ταραμοσαλάτα θα δώσουν τη σκυτάλη στον «κολασμένο» φιλεταρισμένο τηγανητό γαύρο που τρώγεται με τη μία και στα τραγανά καλαμαράκια.

Tα 7 καλύτερα μέρη για φθηνό ψάρι και μεζέδες ούζου στην Αθήνα Facebook Twitter
Ε/Γ Ταξιδεύοντας. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Ε/Γ Ταξιδεύοντας
Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, 210 4324368

Μια ψαροταβέρνα που έχει δέσει κάβο σε έναν μικρό δρόμο στο Κερατσίνι. Στο μενού φιγουράρουν από συμιακό γαριδάκι, γαύρο τηγανητό φιλεταρισμένο και χταπόδι στα κάρβουνα μέχρι μπάφες, σαργοί και μπαρμπουνάκια που βγαίνουν αριστοτεχνικά τηγανισμένα. Γεύσεις ξεκάθαρες, καλοφτιαγμένες. Ένα γλέντι των θαλασσινών γεύσεων σε χαλαρό περιβάλλον, με το μότο του μαγαζιού «τα πιο φρέσκα υπάρχουν μόνο στη θάλασσα» πάντα να επιβεβαιώνεται.

Η στοά
Θεμιστοκλέους 11, 210 3825961

Ουζερί-καφενές από τα πλέον κλασικά στο κέντρο της Αθήνας, με μακρά ιστορία. Μεγάλη ποικιλία σε κλασικούς ψαρομεζέδες. Θα πάρεις γεύση από χταποδάκι ψητό, χόρτα εποχής, μπακαλιάρο με ελαφριά σκορδαλιά και σαρδελίτσες ψητές.

H Στροφή
Λεωφ. Ειρήνης 33, Πέραμα, 210 4416456

Θρυλικό και αγαπημένο μαγαζί στο Πέραμα με εκλεκτούς φρέσκους ψαρομεζέδες και σταθερή φανατική πελατεία. Το τηγάνι της Στροφής είναι ελαφρύ και θα δοκιμάσεις ωραίες κουτσομούρες, μπακαλιαράκια και ό,τι άλλο βγάζει η Ιχθυόσκαλα.

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ