Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter
Κλασικό χοιρινό καλαμάκι
3

Θανάσης
Μητροπόλεως, 210 3244705, Μοναστηράκι

Το all time classic στο τυλιχτό σουβλάκι με μπιφτέκι (αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε κεμπάπ) στα κάρβουνα, που δεν χάνει ποτέ την αίγλη του. Σημείο αναφοράς για όλα τα σύγχρονα κεμπαπτζίδικα.

Μπαϊρακτάρης
Πλ. Μοναστηρακίου 2, 210 3216969

Ένα κλασικό κεμπαπτζίδικο με μεγάλη ιστορία και αναφορές ακόμη και στην πολιτική ζωή του τόπου, αφού έχει φιλοξενήσει πολλούς

Κυρ Αρίστος
Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, 210 9886644

Μια πολύ καλή παρουσία από τη νέα γενιά των κεμπαπτζίδικων με όλα όσα περιμένεις να δεις τόσο στο μενού όσο και στον χώρο: από σαγανάκι με σουτζούκι και παστουρμά έως «σούβλες» με χοιρινό, κοτόπουλο και μπιφτέκι.

Αγοραστός Πολίτικη Κουζίνα
Πλ. Ελευθερωτών 4, Χαλάνδρι

Ένας έμπειρος εστιάτορας έστησε ένα μαγαζί με κλασικά πολίτικα πιάτα και τα πηγαίνει πολύ καλά τόσο στις γεύσεις όσο και στις τιμές. Διστικλί ζυμωμένο με φιστίκι και κασέρι, καϊσερλί με κασέρι και κιμά από αρνί και μοσχάρι και τυροκαυτερή χειροποίητη.

Ο Καλύβας Σουβλάκι & Σχάρα
Ολυμπίου 10, Κουκάκι, 210 9231257

Έχει γράψει τη δική του ιστορία στον πεζόδρομο της Ολυμπίου, στο Κουκάκι, με καλές και νόστιμες μερίδες από κρεατικά και όχι μόνο. Ψητό συκώτι, εξοχικό, κοντοσούβλι και άλλα της ώρας.

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτο: Άρης Βράκας

Χασάπικο Π&Κ
Βίτσι 4, πλατεία Κανάρια, Ηλιούπολη, 210 9712329

Δύο σε συσκευασία ενός, χασάπικο και ψητοπωλείο, κάτι που θυμίζει άλλες εποχές. Εξαιρετική ποιότητα από κρέατα κομμένα όλα στο χέρι, μέσα στο μαγαζί. Αντί για γύρο, προτείνει ψιλοκομμένο χοιρινό μπριζολάκι για τέλειο τυλιχτό.


Ο Κώστας
Μητροπόλεως & Πεντέλης 5, 210 3228502

Με μια παράδοση που πάει πίσω στο 1950, τα σουβλάκια του Κώστα έχουν χορτάσει πολλές γενιές πεινασμένων Αθηναίων. Από τον παππού που ξεκίνησε την παράδοση έως τον εγγονό, τον σημερινό ιδιοκτήτη, το μυστικό φαίνεται πως βρίσκεται στην αναζήτηση της καλής ποιότητας.


Λότζα
Κυπρίων Ηρώων 57, Ηλιούπολη, 210 9950057

Ένα παλιό καφενείο που μεταμορφώθηκε σε έναν χαριτωμένο χώρο με χαρούμενα χρώματα και μεγάλη, πράσινη αυλή φτιάχνει σουβλάκια και τηρεί με ευλάβεια τους βασικούς κανόνες: ποιότητα στις πρώτες ύλες, προσεγμένη παρασκευή και καλό σέρβις.


Ντερλικατέσεν
Τσακάλωφ 14, Κολωνάκι, 210 3630284

Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, αλλά έπιασε καλό πόστο και στην Αθήνα, φτιάχνοντας νόστιμα σουβλάκια κάθε είδους και σύστασης με ένα μοντέρνο άγγιγμα. Κλασικές πίτες αλλά και τορτίγιες τυλιχτές γύρω από χοιρινό, κοτόπουλο, μπριζολάκια, μπιφτέκι.


Μπαρμπαδήμος
Παρασκευοπούλου 51, Περιστέρι, 210 5757800

Ξεκίνησε από το Πασαλιμάνι και τώρα έχει εστιατόρια στη Νέα Σμύρνη, στον Πειραιά, στο Περιστέρι και στον Κορυδαλλό. Κεμπάπ ζουμερό, παστουρμάς, σουτζούκι, χοιρινό και κοτόπουλο καλομαριναρισμένο.

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter


Kalamaki Square
Γιαβάση 3, Αγ. Παρασκευή, 210 6000919

Ένα μοντέρνο σουβλατζίδικο όπου μπορείς να φας από καλαμάκι έως μπέργκερ και από παστουρμαδοπιτάκια έως κότσι χοιρινό.


Meatropoleos 3
Μητροπόλεως 3, Σύνταγμα, 210 3241805

Ένα ψητοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας που έχει κερδίσει τις προτιμήσεις τόσο των περαστικών όσο και των τακτικών της περιοχής. Τάρτα με πράσο και χοιρινό, μπέργκερ και καλαμάκια ή τυλιχτά.


Λευτέρης
Ομήρου 66, Νέα Σμύρνη, 210 9310341

Με ιστορία που υπερβαίνει τα 60 χρόνια στη Νέα Σμύρνη, το σουβλάκι «Λευτέρης» συνεχίζει, με τα παιδιά του ιδρυτή να έχουν τώρα τον λόγο. «Σκληροπυρηνική» ιδεολογία για το σουβλάκι, με καθαρό κρέας, μόνο ντομάτα - κρεμμύδι και πίτα αλάδωτη. Με κατάστημα και στην Αργυρούπολη.


Μαντάμ Σουσού
Μαρασλή 27, Κολωνάκι, 210 7213306

Μοντέρνο σουβλατζίδικο με σύγχρονο σχεδιασμό, αλλά με απολύτως παραδοσιακή άποψη για το σουβλάκι: σχάρα, καλό κρέας και φρέσκα υλικά. Καλαμάκι από μοσχαράκι γάλακτος, μπούτι κοτοπουλένιο, με χαλούμι, με λαχανικά ή κεμπάπ, με ζυμωτό ψωμάκι ψημένο στη σχάρα ή μέσα σε αλάδωτη πίτα.

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter
Έλβις


Έλβις
Πλαταιών 29 & Λεωνίδου, Κεραμεικός, 210 3455836

Έκανε όνομα στον Κεραμεικό ως εναλλακτικό και ποιοτικό σουβλατζίδικο, αλλά τώρα βρίσκεται και στο Παγκράτι. Όλα στα κάρβουνα, ευμεγέθη καλαμάκια χοιρινό και κοτόπουλο, πανσετάκια και λουκάνικα. Πιτούλες για συνοδευτικό, όχι για τύλιγμα, και πατάτες τηγανητές κέρασμα.


Ο Νέζος
Κωνσταντινουπόλεως 58, Γκάζι, 6972 340342

Κεμπάπ στη σχάρα, ζουμερά μπιφτέκια, νοστιμότατα χοιρινά μπριζολάκια που σερβίρονται με στρογγυλές φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και συνδυάζονται καλά με πικάντικη μελιτζανοσαλάτα, αρμυρίκια, σπιτικά ντολμαδάκια, παστουρμάς. Ένα μαγαζί στο Γκάζι που έχει γίνει κλασικό.


Κώστας
Πλατεία Αγίας Ειρήνης, 210 3232971

Χοιρινό καλαμάκι και μπιφτέκι με κόκκινη καυτερή σάλτσα (και γλυκιά και μέτρια), πατέντα του μαγαζιού. Από το 1946, παραδοσιακό, straight με ντομάτα, κρεμμύδι και τηγανητές πατάτες (φάουλ – παλιότερα η πατάτα δεν «έπαιζε» μέσα στο σουβλάκι). Με προσοχή όταν το τρως, γιατί η σάλτσα λερώνει.


Γιώργος-Μάνος
Θεμιστοκλέους 39 & Κωλέττη, 210 3815442

Καλαμάκια, γύρος αλλά και κοντοσούβλι σε πίτα, από τα πιο ιδιαίτερα σουβλάκια του κέντρου και μία από τις σταθερές αξίες των Εξαρχείων (τώρα που δεν υπάρχει πια ο Κάβουρας).


Λειβαδιά
Γλάδστωνος 9, πλ. Κάνιγγος, 210 3832413

Κλασικό χοιρινό καλαμάκι και γύρος σε πίτα σε ένα μαγαζί στην πλατεία Κάνιγγος με ιστορία 50 χρόνων που έχει ταΐσει γενιές και γενιές φοιτητών. Ξεκίνησε στο γωνιακό μαγαζί δίπλα στον «Μίμη» (με τα γυαλιά) και σήμερα έχει μεταφερθεί σε πιο μεγάλο και άνετο χώρο, ακριβώς απέναντι.

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter


Λευτέρης ο Πολίτης
Σατωβριάνδου 20, πίσω από το Hondos στην Ομόνοια, 210 5225676

Μόνο κεμπάπ «αντρικό», καυτερό, με ντομάτα, κρεμμύδι, κόκκινο πιπέρι και έξτρα καυτερή πιπεριά για όποιον αντέχει. Χωρίς πατάτες. Κλασικό και απαράλλαχτο εδώ και δεκαετίες.


Ταχυφαγείον Ελληνικόν
Κολοκοτρώνη 39, 210 3312138

Σάντουιτς με μπιφτέκι, χοιρινό καλαμάκι ή με ρεβιθοκεφτέ και μαρούλι, ντομάτα, ψιλικομμένο μαϊντανό και διάφορες σάλτσες (με ταχίνι, κόκκινη καυτερή, γιαουρτιού και σπέσιαλ σος μουστάρδα-μαγιονέζα).


Tomas
Σαρκουδίνου 43, Νέος Κόσμος, 210 9015981

Καλοψημένο αρμένικο κεμπάπ (αρνίσιο, κοτόπουλου) σε πίτα, με συνοδεία ποικιλίας από σαλάτες σε μπολάκια. 

Γεύση
3

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM