Τα καλύτερα και φτηνά μέρη για Κρέας στην Αθήνα

Τα καλύτερα και φτηνά μέρη για Κρέας στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
1

1.

Το Στέκι του Ηλία
Θεσσαλονίκης 7, Θησείο, 210 3422407

Μια ταβέρνα στο Θησείο που ξεκίνησε πριν από τον Μεσοπόλεμο διατηρεί την παράδοση και αντιστέκεται στους μοντερνισμούς. Τα μαστόρικα ψημένα ζουμερά παϊδάκια του έχουν σουξέ. Όρεξη άσβεστη και χέρια λαδωμένα.

2.

Τέλης
Ευριπίδου 86, πλ. Κουμουνδούρου, 210 3242775

Εδώ και σαράντα χρόνια η επιτυχημένη συνταγή παραμένει ίδια. Μπριζολάκια, χωριάτικη σαλάτα, πατάτες και για τους θαρραλέους «καυτερό», δηλαδή ντομάτα, φέτα, καυτερή πιπεριά, όλα ψημένα στα κάρβουνα.

3.

Κορομηλάς
Ελ. Βενιζέλου 72, Αγία Παρασκευή, 210 6510496

Κλασικό στέκι με ιστορία πάνω από 60 χρόνια και ψητά στα κάρβουνα. Από τη σχάρα βγαίνουν κρεατικά και παϊδάκια, ζουμερά και τραγανά ταυτόχρονα, που αφήνουν γλύκα που δεν παίζεται.

4.

Τα φιλετάκια
Εθνάρχου Μακαρίου 126 & Δράμας, Δάφνη, 210 9730682

Τρελό σουξέ έχουν τα τρυφερά φιλετάκια του παραδοσιακού μαγαζιού που ξυπνάει αναμνήσεις από οικογενειακές εξόδους περασμένων εποχών. Η ποιότητα σταθερή και η φιλοξενία μεταφράζεται σε γιαούρτι και γλυκό κουταλιού κέρασμα για καλό κατευόδιο.

Τα καλύτερα και φτηνά μέρη για Κρέας στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

5.

Ρούμελη
Κωνσταντινουπόλεως 34 & Προύσσης, Βύρωνας, 210 7658347

Στην ίδια θέση από τη δεκαετία του 1930. Εδώ ξέρεις ότι θα γευτείς παϊδάκια με υπογραφή, από τα καλύτερα της Αθήνας, ψημένα στα κάρβουνα, στα οποία ο Νίκος επιμένει φανατικά, παρά το κόστος και την ταλαιπωρία που προκαλεί η «ζωντανή φωτιά» στην κουζίνα. Ακόμα, θα βρεις εξαιρετική σταβλίσια μπριζόλα, συκώτι, ζουμερά μπιφτέκια και φρεσκοκομμένη πατάτα.

6.

Ο Σπανός
Οικονόμου 12, Κάτω Πατήσια, 210 8327381

Το ρεπερτόριο της κουζίνας σε κερδίζει. Εκτός από τα σουξεδιάρικα λεπτοκομμένα παϊδάκια, θα απολαύσεις προβατίνα, κοντοσούβλι με αρνίσια μπόλια και κοκορέτσι. Θα υποκύψεις και στους ευωδιαστούς κολοκυθοκεφτέδες και στη λευκαδίτικη λαδόπιτα.

7.

Ο Καλοφαγάς
Παλαιών Πατρών Γερμανού 1, Βριλήσσια, 210 8040380

Οι μερακλήδες, κατόπιν παραγγελίας, μπορούν να προσφέρουν χαρά στον ουρανίσκο τους με παραδοσιακό φρυγαδέλι και συκώτι ψητό. Τα αριστοτεχνικά ψημένα αρνίσια παϊδάκια Αμφιλοχίας είμαι για να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Οι χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες, που μόλις έχουν βγει από το τηγάνι, είναι γλυκοφάγωτες.

8.

Τα Βλάχικα
Λ. Βάρης 35, Βάρη, 210 8956141

Στην ίδια θέση από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, έχει χαρακτηρίσει όλη την περιοχή, που ήταν από τους πρώτους προορισμούς φαγητού της Αττικής. Συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ήξεραν να κάνουν πάντα καλά, ψητό κρέας σε διάφορες παραλλαγές. Ατέλειωτος χορός νόστιμης πρωτεΐνης: γαρδουμπάκια, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, μποξάς, αρνάκι και γουρουνόπουλο στη σούβλα, παϊδάκια. Ό,τι και να φας, γλείφεις, στην κυριολεξία, τα δάχτυλά σου.

Γεύση
1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια