Food Daily: Πώς σκέφτονται όσοι κατορθώνουν να παραμένουν αδύνατοι...

Facebook Twitter
3

Διαβάζω όλες τις δίαιτες που πέφτουν στα χέρια μου, μερικές μάλιστα, τις ακολουθώ. Όμως μοιραία, κάθε φορά καταφέρνω να ξαναπαχύνω. Τουλάχιστον πλέον έχω βρει την Απάντηση. Ζώντας δεκατέσσερα χρόνια με έναν άντρα που δεν παίρνει ούτε ένα γραμμάριο, ό,τι και να του σερβίρω, κατάλαβα τι είναι αυτό που τον διατηρεί αδύνατο: σκέφτεται διαφορετικά. Οι διαφορές των αδύνατων ανθρώπων με τους χοντρούς είναι οι εξής:

Οι αδύνατοι-

  • Αποφεύγουν τα ποπ κορν στο σινεμά επειδή τους λαδώνει τα χέρια
  • Μοιράζονται μία πίτσα με τρεις φίλους
  • Πιστεύουν ότι τα μπισκότα είναι για παιδιά
  • Τρώνε ένα κάσιους τη φορά
  • Πιστεύουν ότι τα ντόνατ δεν χωνεύονται εύκολα
  • Διαβάζουν βιβλία που πρέπει να κρατάνε με δύο χέρια
  • Παρασύρονται τόσο από τα χόμπι τους που ξεχνάνε να τρώνε
  • Καταπολεμούν τη μεσημεριανή νύστα με ύπνο και όχι με τσουρέκι
  • Αλλάζουν την φριτέζα που έλαβαν ως δώρο τα Χριστούγεννα και παίρνουν ρολόι –ραδιόφωνο
  • Όταν είναι στενοχωρημένοι χάνουν την όρεξή τους
  • Κρατάνε τα αποφάγια για να φτιάξουν σούπες
  • Πετάνε τα μπαγιάτικα πατατάκια
  • Τρώνε συγκεκριμένη σοκολάτα που υπάρχει σε ένα μόνο μαγαζί
  • Πιστεύουν ότι είναι πολύς κόπος να πάνε σε ένα συγκεκριμένο μαγαζί για να αγοράσουν σοκολάτα
  • Δεν γιορτάζουν το γεγονός ότι έχασαν ένα κιλό τρώγοντας παγωτό
  • Ζεσταίνονται πίνοντας σκέτο καφέ αντί για σοκολάτα με σαντιγί
  • Κάνουν τόσο ενδιαφέρουσες συζητήσεις στα πάρτι που δεν προλαβαίνουν να πάνε στο μπουφέ
  • Νομίζουν ότι το μπανάνα σπλιτ είναι παιχνίδι.
Γεύση
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

3 σχόλια
Φτιάχνω μαρμελάδες εσπεριδοειδών ή καλοκαιρινών φρούτων ή τριαντάφυλλων, χωρίς ζάχαρη ή μ' ελάχιστη καστανή, γλυκό σταφύλι ή σύκο χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ ζάχαρη, γλυκά άγλυκα, σοκολατάκια πικρά με μάρτζιπαν, τούρτες λεμόνι με ξύσμα περγαμόντο και παντελώς άγλυκη σαντιγύ, δοκιμάστε και θα δείτε. Τα γλυκά του ζαχαροπλαστείου ή των παραδοσιακών νοικοκυρών με τα καντάρια ζάχαρη είναι αηδιαστικά. Μια αηδία. Και καταστρέφουν. Υπάρχει τρόπος για υπέροχα εδέσματα, απείρως ωραιότερα από τα συνήθη, έργα τέχνης κάποιες φορές, και χωρίς τις χιλιάδες θερμίδες. Ίσως και μ' ελάχιστες. Όσο για το επιχείρημα ότι η ζάχαρη είναι απαραίτητη ως συντηρητικό, ας μη συντηρηθούν! Και τί έγινε; Υπάρχουν και τα ψυγεία άλλωστε.Πάντως η στέρηση κι η καταπίεση δεν είναι η μοναδική οδός για ν' αδυνατίσει κανείς ή να μένει λεπτός. Το ίδιο και με τη γυμναστική που οι περισσότεροι βαριόμαστε. Ο χορός όμως π.χ. είναι απόλαυση. Το γρήγορο περπάτημα επίσης. Προς τί λοιπόν η ταλαιπωρία στα γυμναστήρια;Το άρθρο κάπως σα να ήθελε να πει ότι οι αδύνατοι είναι ανώτερης μορφής άνθρωποι. Σιγά..
ακόμα καλύτερα, έχουν επίκτητη δυσανεξία στη λακτόζη: παγωτά, τούρτες, σοκολάτες, σαντιγί και φυσικά γάλα, όλα κομμένα. αλλιώς αδειάζει όλο το έντερο σε υγρή μορφή.