ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.3.2018 | 12:39

Πρόβλημα με το λίπος

Έχω σχεδόν το διπλάσιο λίπος από όσο θα έπρεπε να έχω και χαμηλή μυϊκή μάζα. Ξεκίνησα διατροφή για να διατηρήσω έστω τη μυική μάζα και να καψω λίπος, αλλά δν ξέρω πώς μπορώ να τα καταφέρω... Δεν έχω καν περιττά κιλά. Έχασα 1% λιπος σε ένα μήνα . Πολύ λίγο δεν είναι; Ξέρετε τι είδους γυμναστική μπορώ να κάνω μόνη μου (αν και 30 νιώθω άβολα στα γυμναστήρια κ ντρέπομαι όταν δεν μπορώ να κουνηθω στα όργανα) για να καψω πιο γρήγορα; Ευχαριστώ πολύ!
10
 
 
 
 
σχόλια
Όπως λέω και πιο πάνω, λογικά ανήκεις στην κατηγορία Skinny Fat και αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο να επιτευχθεί μόνο με διατροφή. Θέλει ναι μεν καθαρή διατροφή και σωστή με μειωμένα τα κορεσμένα λιπαρά, αλλά τα βάρη περισσότερο σε συνδυασμό με κάποιες αερόβιες ασκήσεις είναι το κλειδί για πιο ταχύ αποτέλεσμα. Θέλεις να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου για γρήγορες καύσεις,πώς; Αρχικά μην βιάζεσαι. Έπειτα, ΝΕΡΟ, πολύ νερό όσο περισσότερο μπορείς και ας περνάς την μέρα σου στην τουαλέτα . Μείωσε το αλάτι και ζάχαρη και κοίτα να γεμίζεις τα πιάτα σου με λαχανικά,αυτά μάλλον αφού κάνεις διατροφή τα ξέρεις λίγο πολύ. Για εμένα το 1% με μόνο διατροφή είναι καλό,ικανοποιητικό. Πάνε σε ένα γυμναστήριο και βρες ένα πρόγραμμα να σε ενδιαφέρει, είναι μικρές ομάδες,ο γυμναστής μπορεί να ασχοληθεί περισσότερο μαζί σου και κανείς δεν είναι καλύτερος από εσένα.Στη γυμναστική όλοι από κάπου ξεκινάνε. Θα σου πρότεινα και διάφορες ασκήσεις στο σπίτι με το βάρος του σώματος σου,είναι πολλές και διάφορες αν ρίξεις μια ματιά στο youtube αλλά αν είσαι αρχάρια είναι πολύ πιθανόν να τραυματιστείς.
1. Προπόνηση με βάρη 3 φορές / εβδομάδα με έμφαση στο να γίνεσαι πιο δυνατή προοδευτικά στις βασικές ασκήσεις (καθίσματα, πάγκο, πιέσεις κτλ)2. Αρνητικό ισοζύγιο θερμίδων, όσον αφορά τη διατροφή.3. Δώσε χρόνο στα δύο παραπάνω.
Το συσσωρευμένο λίπος είναι κατά κόρον αποτέλεσμα κακής διατροφής και καθιστικής ζωής. Από μόνη της η διατροφή δεν μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Χρειάζεται και άσκηση. Οποιαδήποτε μορφή αερόβιας άσκησης (περπάτημα, τρέξιμο, ομαδικά προγράμματα σε γυμναστήριο, κολύμπι, ποδήλατο) ευθύνεται για την απώλεια θερμίδων και μακροπρόθεσμα λίπους. Από την άλλη, η γυμναστική με αντιστάσεις (αλτήρες, λάστιχα, μηχανήματα) αυξάνουν τη μυϊκή μας μάζα. Όσο μεγαλύτερο ποσοστό μυϊκής μάζας διαθέτουμε, τόσο μεγαλύτερες οι καύσεις μας, άρα μικρότερα ποσοστά αποθηκευμένου λίπους στο σώμα.Επομένως, αερόβια άσκηση + μυϊκή ενδυνάμωση + διατροφή = ένα αρμονικό και υγιές σώμα. Αν δε γνωρίζετε τον τρόπο, καλό είναι αρχικά να γραφτείτε σε ένα γυμναστήριο, καθώς ως γνωστό, ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμών. Στη συνέχεια, κι αφού αποκτήσετε εμπιστοσύνη στις γνώσεις σας, όλα αυτά μπορείτε να τα κάνετε κατά μόνας.
Διαφωνώ καθέτως, οριζοντίως και διαγωνίως (όχι ότι σας αφορά, απλά το αναφέρω). 80% - 20% διατροφή vs άσκηση. Παραπέμπετε το άτομο σε γυμναστήριο κι όχι σε κάποιο διαιτολόγο; με ποια λογική ακριβώς; η άσκηση βοηθάει, όντως...μετά από κάποιο σημείο όμως. Πρακτικά τουλάχιστον αυτό συμβαίνει, το λέω από την κάποια εμπειρία που έχω.Πι ες : διπλάσιο λίπος από το φυσιολογικό και δεν υπάρχουν περιττά κιλά; πώτς γκένεν αυτό;
Η ερώτηση στην εξομολόγηση αφορά στη γυμναστική κι όχι στη διατροφή και σ' αυτό απαντώ, μια και αναφέρεται ότι η διατροφή έχει ήδη αρχίσει (με διατροφολόγο ή χωρίς δεν διευκρινίζεται, άρα δεν το γνωρίζω).Δικαίωμά σας να διαφωνείτε, απολύτως σεβαστό. Από την άλλη η όποια "παραπομπή"-προτροπή αποτελεί την προσωπική μου άποψη κι όχι θέσφατο ή επαγγελματικά τοποθετημένη απάντηση. Καθαρά προσωπική εμπειρία.
Απαντώ αποκλειστικά στο πι ες σας έχετε ακούσει για το Skinny Fat ? Επιπλέον,το λίπος με τα ίδια κιλά μυική μάζας αντίστοιχα έχει μεγαλύτερη έκταση με αποτέλεσμα να δείχνει "γεματούλα" παρόλο που μπορεί να είσαι υπέρ του δέοντος στα κανονικά σου κιλά. Το σκίνι φατ μπορείς να το δεις αν συγκρίνεις 2 κοπέλες ίδιων κιλών,ύψος διαφορετικής διάταξης λίπους-μυ, η κοπέλα με το περισσότερο λίπος μπορεί να δείχνει πιο τσαμπι ενώ η άλλη που υποθετικά έχει μεγαλύτερο ποσοστό μυ να έχει φανερή γράμμωση.
Επειδή κεγω κάνω διατροφή, θα σε συμβούλευα να πίνεις άπειρο νερό, για αρχή 1.5 λίτρο και αργότερα 3 λίτρα, και να τηρείς κατα γράμμα χωρίς την παραμικρή παρασπονδία το προγραμμά σου. Λόγω δυσκινησίας κατα τα λεγομενά σου θα σε συμβούλευα να περπατάς 1 ώρα κάθε μερα για την πρώτη εβδομάδα, την δεύτερη πάλι 1 ώρα αλλά εναλλαγή ρυθμού βήματος απο ήπιο σε έντονο και πάλι ήπιο.. Αργότερα εφόσον συμβουλευτείς έναν γιατρό(δεν ξέρω αν έχεις πρόβλημα στα γόνατα σου ή σε κάτι άλλο), ξεκίνα να προσθέτεις 5 λεπτά τρεξίματος στην 1 ώρα του περπατήματος(δηλαδή περπάτα 1 ώρα + 5 λεπτά τρέξιμο), μέρα με την ημέρα πρόσθετε άλλα 5 λεπτά τρεξίματος..όσο αντέχεις.!!! Ανοίγουν οι ημέρες σιγά σιγά, την κυριακή αλλάζει και η ώρα και θα σου έρχεται πιο φυσικά η όρεξη για περπάτημα! Εμένα η διατροφολόγος μου με συμβούλευσε άσκηση σε ανοιχτό χώρο.. και όχι σε κλειστό τύπου γυμναστήριο! Ελπίζω να σε βοήθησα!
Συμφωνώ πολύ μαζί σου. Δύο σημεία μόνο: αν το σωματικό βάρος είναι μεγάλο δεν θα πρότεινα καθόλου τρέξιμο. Ούτε 5 λεπτά μέχρι να πέσει το σωματικό βάρος. Επίσης το πολύ νερό με μεγάλο σωματικό βάρος και τη ζέστη που πλησιάζει δεν θα το πρότεινα γιατί μπορεί να ξεπλήνει τους ηλεκτρολίτες από τον οργανισμό και να έχουμε άλλα μετά.
Scroll to top icon