Στην τελική ευθεία για το τζαμί της Αθήνας

Στην τελική ευθεία για το τζαμί της Αθήνας Facebook Twitter
16

Στη «Διαύγεια» πρόκειται να δημοσιοποιηθεί σήμερα η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του τζαμιού σε οικόπεδο του πολεμικού ναυτικού δίπλα στην Ιερά Οδό, στον Βοτανικό. Το πράσινο φως για την κατασκευή του τζαμιού δόθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά και σύμφωνα με την Καθημερινή, Η έγκριση της προκήρυξης ήταν το μόνο βήμα που απέμενε να γίνει, καθώς η διαδικασία είχε καθυστερήσει ιδιαίτερα.

Όπως ανέφερε στην «Κ» ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας Γεώργιος Καλαντζής, σήμερα υπάρχουν περίπου 120 χώροι, οι οποίοι λειτουργούν παράνομα ως τζαμιά. Οι χώροι αυτοί  θα ελεγχθούν για να νομιμοποιηθούν ή να κλείσουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το τζαμί θα κοστίσει 846.000 ευρώ και οι εργασίες αναμόρφωσης του χώρου θα φέρουν την υπογραφή των γραφείων Αλέξανδρου Τομπάζη, Νίκου Αθανασιάδη και Παρασκευά Μητσούδη.

Η χωρητικότητα του τζαμιού θα είναι 350 ατόμων και το ιερό του θα έχει  προσανατολισμό προς τη Μέκκα,. Δεν θα κατασκευαστεί μιναρές. Στους εξωτερικούς χώρους θα δημιουργηθεί αυλή, που θα χρησιμοποιείται για λατρευτικούς σκοπούς όταν ο εσωτερικός χώρος θα είναι πλήρης, καθώς και χώροι πρασίνου.

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

7 σχόλια
Ένα έργο που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί χρόνια τώρα. Τουλάχιστον ακόμη και καθυστερημένα θα πραγματοποιηθεί. Αυτή είναι και η φιλοσοφία της ανεξιθρησκίας και όχι η χριστιανική παρατυπία του τύπου ''ακόμη και εάν είσαι αλλόθρησκος, just don't tell''.
Ναι σας πείραξαν τα λεφτάκια σας που θα χτιστούν σαν χώρος λατρείας.Απλώς ο ρατσισμός και η μουσουλμανοφοβία πάνε σύννεφο,ενώ δεν έχω δει τέτοια αντίδραση όταν το τσόλι του Τσοχατζόπουλου έκανε ψώνια της δικής της τάξης.Ένα κτήριο δεν κοστίζει πολλά σε ένα κράτος και ενδεχομένως να μην κοστίζει ούτε το μηνιάτικο όλων των μισθών υπαλλήλων ενός δημαρχείου επαρχιακής πόλης.Εδώ μόνο οι συντάξεις ενός χωριού και φτάνουν τις 200.000 ευρώ.
οποιος πληρώνει ελέγχει. προφανώς και πρέπει να χτιστει απο το ελληνικο κρατος. η ενναλακτικη ειναι απο ουαχαμπίτες της Σαουδικης Αραβίας.
Γιατί όχι μιναρέδες; Εγώ θα έλεγα να γίνει όλο απο πεντελικό μάρμαρο και να στολιστεί με χρυσές ασπίδες και πολύτιμους λίθους στο πάτωμα. Λεφτά υπάρχουν, τα κορόιδα οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν για να μη μας πουν ρατσιστές. Λοιπόν εγώ λέω να χτίσουμε με λεφτά του κράτους μια έπαυλη για να προσεύχομαι κι εγώ προς τον έναν θεό, το Μακαρονοτέρας.
Ειναι κριμα που πηρε την αποφαση ο υπερ-συντηρητικος Αντωνης(και οχι πχ ο "προοδευτικος" Γιωργακης) αλλα σιγουρα ειναι θετικο! Καθυστερουμε παντα πολυ νακανουμε τα αυτονοητα!
το αυτονόητο είναι να φτιαχτεί στην δικιά σου γειτονιά, όχι στην δικιά μου, εγώ απλώς θα ψάχνω να βρω αλλού σπίτι και μη ρωτήσεις γιατί, όσο εσύ θα τα χώνεις στους ελληναράδες από την ασφάλεια της γειτονιάς σου
Είναι εξίσου πιθανό οτι στην άσπιλη γειτονιά σου λειτουργεί ήδη ένας παράνομος χώρος προσευχής. Δεν θα είχα πρόβλημα να το είχα στην δική μου, όπως δεν έχω πρόβλημα και με τις τουλάχιστον 4 εκκλησίες που μου σπαν τα νεύρα κάθε Κυριακή πρωί.
Aυτό από που κι ως που να προστεθεί στον κρατικό προϋπολογισμός; Είναι στα καλά τους; Kαι πλούσια χώρα να είμασταν, δεν θα έπρεπε να το πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος. Πόσο μάλλον εφόσον είμαστε στα σημερινά χάλια, δεν θα έπρεπε να συζητιέται καν η χρηματοδότιση τέτοιων έργων. Η αδειοδότηση είναι λογική και επόμενη.Αν και από το παραπάνω άρθρο προκύπτει ότι θα χρηματοδοτηθεί, ελπίζω απλά να πρόκειται για παράλυψη, να μην έχω καταλάβει καλά και να μην ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτό όπως και ένα σωρό άλλα έξοδα που μας επιβάλλουν, ή ακόμα και οι τιμές στις οποίες χρεωνόμαστε για στοιχειώδη πράγματα (π.χ. πλήρες λειτουργικό κόστος Χ υπουργείου) είναι πέρα από κάθε λογική.
> Aυτό από που κι ως που να προστεθεί στον κρατικό προϋπολογισμό;Ίσως προκειμένου ν' ανήκει στο κράτος και να ελέγχεται απ' αυτό κι όχι από κάποιους Σαουδάραβες φανατικούς ισλαμιστές;
Δϊά του λόγου το αληθές:[Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του τζαμιού στον Βοτανικό](http://bit.ly/13QVQ28)> η Διοικούσα Επιτροπή του ισλαμικού τεμένους θα είναι επταμελής και θα αποτελείται από εκπροσώπους του υπ. Παιδείας, του Δήμου Αθηναίων, πανεπιστημιακούς εγνωσμένου κύρους και δύο εκπροσώπους των μεγάλων κοινοτήτων μουσουλμάνων στη χώρα. Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο 3512, που ψηφίστηκε το 2006, η Διοικούσα Επιτροπή είναι το νομικό πρόσωπο που θα αναλάβει τη διαχείριση του λατρευτικού χώρου.
Προφανώς υπάρχουν τρόποι να ελέγχει ένα κράτος κάποια πράγματα χωρίς να τα πληρώνει. Δες για παράδειγμα όλους εμάς. Εμείς τους πληρώνουμε, αυτοί μας ελεγχούν.