Το μήλον της έριδος

Το μήλον της έριδος Facebook Twitter
0
Είστε fan του κόμικ «Asterix»;

 

Είναι μια πολύ ωραία ιστορία, για τα παιδιά ειδικά. Μαθαίνεις για μια διαφορετική κουλτούρα. Μαθαίνεις τι συνέβαινε 2000 χρόνια πριν στην Ελλάδα. Νομίζω ότι είναι καταπληκτική.

Πώς ήταν η εμπειρία να συνεργάζεστε με θρύλους του παγκόσμιου κινηματογράφου στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα ευρωπαϊκή παραγωγή;

Ήταν λίγο τρομαχτικό για μένα στην αρχή. Όταν μου ‘παν ότι θα πρέπει να δουλέψω με τον Ντεπαρντιέ, τον Ντελόν, όλους αυτούς τους μεγάλους ηθοποιούς σε μια τόσο μεγάλη παραγωγή, φοβήθηκα στην αρχή, αλλά μόλις αρχίσαμε να δουλεύουμε μαζί και να γνωριζόμαστε -βλεπόμασταν κάθε μέρα για ένα δίμηνο- δημιουργήθηκε μια καλή ατμόσφαιρα, συνεργαστήκαμε ωραία και γενικά το απόλαυσα.

Και είναι μόλις η δεύτερη ταινία σας.

Έγινε κατά τύχη. Γνωρίστηκα με τον Τόμας Λάνγκμαν, τον παραγωγό, και φυσικά στην αρχή έλεγα «πρέπει να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, αφού με διάλεξαν για την πριγκίπισσα Ειρήνη, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, πρέπει να τα δώσω όλα στον χαρακτήρα μου». Όπως όμως είπα και πριν, τελικά όλα ήρθαν φυσικά. Βέβαια ήμουν αγχωμένη, αλλά όλα τα υπόλοιπα ήρθαν φυσικά.

Είχατε δισταγμούς πριν δεχτείτε το ρόλο;

Μέχρι να κατανοήσω την ιστορία, ποιοι ήταν στην παραγωγή και πόσο μεγάλο θα ήταν αυτό το project, είχα δισταγμούς, αλλά όταν έμαθα πόσο σημαντική θα ήταν η ταινία, δέχθηκα αμέσως.

Αυτός δηλαδή ήταν ο καθοριστικός παράγοντας; Γιατί κάποιοι θα έβρισκαν το ρόλο ως εύκολο στόχο: μια κλισέ απεικόνιση, ένα όμορφο προσωπάκι σαν σκηνικό σε μια διαμάχη μεταξύ κυρίαρχων αρσενικών.

Μπορείς να το δεις και έτσι, αλλά δεν το νομίζω. Για μένα το θέμα δεν είναι η πανέμορφη πριγκίπισσα που απλά κάθεται και δεν κάνει τίποτα. Στην πραγματικότητα είδα το ρόλο μου περισσότερο ως έναν από τους αυστηρούς χαρακτήρες στην ταινία - αυτή είναι που πατάει στο έδαφος και λέει όχι όταν θέλει να πει όχι, δεν είναι η πανέμορφη θεά που κάθεται χωρίς να κάνει τίποτα. Έβαλα λίγο δύναμη στο ρόλο, γιατί νομίζω ότι τη χρειαζόταν. Είναι αναγκασμένη να επιδεικνύεται μπροστά σε όλο τον κόσμο και όλοι να την κοιτάζουν, οπότε δεν μπορεί απλώς να κάθεται και να είναι όμορφη.

Έχουν προηγηθεί άλλες δύο επίσημες πρεμιέρες της ταινίας. Ποιες ήταν οι μέχρι τώρα αντιδράσεις;

Απ' ό,τι κατάλαβα, άρεσε στον κόσμο και ελπίζω να συνεχίσει να αρέσει γιατί είναι κάτι που μπορεί να δει ο καθένας: είναι μια ταινία για την οικογένεια, για ενήλικες, για παιδιά, για εφήβους, έχει πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ, είναι πολύ απολαυστική, πιστεύω.

Γράφτηκε κάτι για σας στον Τύπο που δεν σας άρεσε;

Αρχίζουν να με αντιμετωπίζουν ως ηθοποιό κι αυτό με κάνει περήφανη, γιατί αυτήν τη δουλειά θέλω να κάνω τώρα.

Υπάρχει κάποια επιπλέον αγωνία ή πίεση για την ελληνική πρεμιέρα δεδομένης της ελληνικότητας του θέματος;

Πίεση με ποια έννοια;

Οι Έλληνες είναι πολύ ευαίσθητοι για το πώς παρουσιάζονται στις ταινίες και ειδικά για το πώς παρουσιάζονται οι αρχαίοι πρόγονοί τους.

Αλήθεια; Λοιπόν δεν νομίζω ότι αυτή η ταινία θα έχει τέτοια αντιμετώπιση, πρώτα απ' όλα γιατί είναι μια αστεία ταινία και με πολύ χιούμορ. Ναι, η ταινία υποτίθεται ότι διαδραματίζεται στην Ελλάδα, εκεί εξελίσσεται η πλοκή, κι εγώ υποτίθεται ότι είμαι Ελληνίδα, όπως και ο πατέρας μου, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα... Θέλω να πω, κάνουμε τους Ολυμπιακούς στην Ελλάδα, κι αυτό μπορεί να τραβήξει το βλέμμα ανθρώπων από παντού, από όλη την Ευρώπη και να εντυπωσιάσει. Μπορεί ακόμα και να κάνει την Ελλάδα πιο δημοφιλή σε ανθρώπους που δεν ξέρουν ότι οι Αγώνες ξεκίνησαν από εδώ. Νομίζω ότι στην πραγματικότητα είναι καλή για την Ελλάδα. Δεν βλέπω το λόγο να έχει κακή επίδραση. Είναι μια αστεία ταινία - αν κάποιος την ερμηνεύσει ανάποδα, λυπάμαι γι' αυτόν γιατί δεν έχει καμία απολύτως αρνητική χροιά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

12 ταινίες κάτω των 90 λεπτών για streaming

Οθόνες / 12 ταινίες κάτω των 90 λεπτών για streaming

Για όσους δεν έχουν αρκετό χρόνο, αλλά θέλουν να τηρήσουν τη σινεφιλική τους δίαιτα, και για παραπονούμενους ότι η διάρκεια των ταινιών «έχει μεγαλώσει πολύ», ξεψαχνίσαμε τις πλατφόρμες και τους καταλόγους τους και παρουσιάζουμε 12 ταινίες που δεν υπερβαίνουν τη μιάμιση ώρα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Sly Lives!: Τα μπλουζ του (ψυχεδελικού) πρίγκηπα

Daily / «Sly Lives!»: Τα μπλουζ του (ψυχεδελικού) πρίγκιπα

Ένα εξαιρετικό μουσικό ντοκιμαντέρ στο Disney+ για τη διαστημική άνοδο και την αργόσυρτη πτώση του ιδιοφυούς Sly Stone, ηγέτη της πιο εντυπωσιακά πολυμορφικής μπάντας όλων των εποχών, τόσο ηχητικά όσο και εμφανισιακά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
The White Lotus: Spa και διαλογισμός μετά φόνου στον τρίτο κύκλο της «καυτής» σειράς

Daily / The White Lotus: Spa και διαλογισμός μετά φόνου στον τρίτο κύκλο της «καυτής» σειράς

Σ’ ένα πολυτελές θέρετρο στην Ταϊλάνδη μεταφέρεται ο νέος κύκλος της επιτυχημένης σειράς που μόλις ξεκίνησε, φανερώνοντας κάποια σημεία κόπωσης, παρά το πάντα εντυπωσιακό στήσιμό της.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Η μυθώδης Μαριόν Κοτιγιάρ είναι η βασίλισσα του χιονιού στο εικαστικά υποβλητικό, παγωμένο Ice Tower της Λουσίλ Χατζιχαλίλοβιτς

Berlinale 75 / «Τhe Ice Tower»: Η μυθώδης Μαριόν Κοτιγιάρ είναι η βασίλισσα του χιονιού

Η Λουσίλ Χατζιχαλίλοβιτς σπάει αθόρυβα την ψευδαίσθηση του παραμυθιού, δημιουργώντας μια τεράστια, παγωμένη φιλμική επιφάνεια με στραφταλιστές αντανακλάσεις και κενή ψυχή, όπως ακριβώς είναι στην ουσία της η snow queen.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το νέο ντοκιμαντέρ για τους Led Zeppelin αφήνει απ’ έξω την σκοτεινή πλευρά τους

Μουσική / Το νέο ντοκιμαντέρ για τους Led Zeppelin αφήνει απ’ έξω την σκοτεινή πλευρά τους

Το Becoming Led Zeppelin εξερευνά τις συνθήκες δημιουργίας του θρυλικού συγκροτήματος αγνοώντας την ακολουθία από σατανιστικές τελετουργίες, γκρούπις, ηρωίνη, όργια και κακοποιήσεις που σημάδεψαν την μετεωρική τους διαδρομή
THE LIFO TEAM
Γιάννης Μπακογιαννόπουλος

Οι Αθηναίοι / Γιάννης Μπακογιαννόπουλος: «Η δημοσιότητα που έχω είναι μεγαλύτερη από την αξία μου»

Τη δεκαετία του '50 έβγαλε το πιο φτηνό εισιτήριο, βρέθηκε στο Παρίσι και κοιμόταν στο πάτωμα, προκειμένου να γνωρίσει το «μαγικό σύμπαν» του κινηματογράφου. Ο Βούλγαρης τον φωνάζει ακόμα «δάσκαλο», ενώ κάποτε του έλεγαν ότι οι κριτικές του έμοιαζαν να απευθύνονται μόνο στους φίλους του. Όμως εκείνος παρέμεινε πιστός στον δικό του δρόμο. Και είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
10 όχι και τόσο προβλέψιμες ερωτικές ιστορίες για streaming

Οθόνες / 10 όχι και τόσο προβλέψιμες ερωτικές ιστορίες για streaming

Ξεψαχνίσαμε τον κατάλογο που προσφέρουν οι πλατφόρμες streaming και σας παρουσιάζουμε δέκα ταινίες κατάλληλες για την πιο αγαπησιάρικη μέρα του χρόνου, ώστε να μη χρειαστεί να καταφύγετε ξανά στις συνηθισμένες επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ