Ένα δεντρόσπιτο μέσα σε γυαλί

Ένα δεντρόσπιτο μέσα σε γυαλί Facebook Twitter
1

Ένα δεντρόσπιτο μέσα σε γυαλί Facebook Twitter

 

Το έργο Tree in the House είναι σύλληψη και σχέδιο του αρχιτέκτονα από το Καζακστάν Aibek Almassov, του γραφείου A Masow Architects και έχει σκοπό να προσφέρει ένα καταφύγιο και μέσο διαφυγής από την ζούγκλα της τσιμεντούπολης της αστικής ζωής. 

 

Ένα δεντρόσπιτο μέσα σε γυαλί Facebook Twitter

 

Πρόκειται για μία κατασκευή εξ ολοκλήρου από γυαλί και μέταλλο, η οποία προσφέρει μία άποψη 360 μοιρών σε ένα δασικό περιβάλλον. Η αρχική παρουσίαση της ιδέας από τον αρχιτέκτονα το 2013 είχε χαιρετιστεί με ενθουσιασμό από έναν επενδυτή, ο οποίος όμως στην συνέχεια αποσύρθηκε και το έργο φαινόταν καταδικασμένο να μην υλοποιηθεί.  

Ένα δεντρόσπιτο μέσα σε γυαλί Facebook Twitter

Ωστόσο πλέον έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ιδιότυπο αυτό δεντρόσπιτο μία εταιρεία κατασκευής ηλιακών συλλεκτών και υαλοπετασμάτων και η ημερομηνία έναρξης των εργασιών επίκειται.   

 

Ένα δεντρόσπιτο μέσα σε γυαλί Facebook Twitter

 

"Αλήθεια, δεν είναι τόσο δύσκολο να ανοικοδομηθεί, το πρόβλημα ήταν η εύρεση επενδυτή." δήλωσε ο Almassov. "Προς στιγμήν έχουμε εξασφαλίσει δύο επενδυτές. Ο ένας μάλιστα διαθέτει εργοστάσιο κατασκευής υαλοπετασμάτων και διαφανών φωτοβολταϊκών πάνελ. Έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και βρισκόμαστε σε φάση διαπραγματεύσεων."  

Ένα δεντρόσπιτο μέσα σε γυαλί Facebook Twitter

Οι αποδόσεις των σχεδίων απεικονίζουν το κυλινδρικό κτήριο μέσα σε ένα δασικό ξέφωτο με τους επάνω ορόφους να ξεπροβάλλουν μέσα από τα δέντρα, ωστόσο το project δεν είναι συνδεδεμένο με κάποια συγκεκριμένη τοποθεσία. "Το σημαντικότερο είναι ότι δεν βλάπτει το περιβάλλον. Αποτελεί μια ευκαιρία να ξεφύγει κάποιος από τα τσιμεντένια κουτιά και να νιώσει ένα με την φύση" λέει ο αρχιτέκτονας.  

 

Ένα δεντρόσπιτο μέσα σε γυαλί Facebook Twitter

Οι γυάλινοι τοίχοι και οροφή αποκαλύπτουν τέσσερις ορόφους σε σχήμα δακτυλίου και μια ελικοειδή σκάλα που τυλίγονται γύρω από τον κορμό ενός δέντρου. Γυάλινες κουπαστές με ξύλινα κιγκλιδωματα περικλείουν το αίθριο σε κάθε όροφο ώστε να μην κρύβουν την θέα.  "Το να ανεβαίνει κανείς τις σκάλες στο ασυνήθιστ αυτό σπίτι μπορεί να συγκριθεί με τα στάδια πνευματικού εξαγνισμού, φώτισης και εναρμόνισης με το περιβάλλον" σύμφωνα με τον Almassov.

 

Ένα δεντρόσπιτο μέσα σε γυαλί Facebook Twitter

 

Στις εικόνες τα κλαδιά του δέντρου φαίνονται να εκτείνονται προς τους γυάλλινους τοίχους και την οροφή, κατακλύζοντας τον μινιμαλιστικό χώρο.  

Ένα δεντρόσπιτο μέσα σε γυαλί Facebook Twitter

Ένας θάλαμος ντους αποκλειστικά από γυαλί αντικατοπτρίζει την κυλινδρική μορφή του κτηρίου ενώ σε άλλα σημεία της κατοικίας τα ελεύθερα έπιπλα ακολουθούν τους καμπυλωτούς τοίχους.  

Ένα δεντρόσπιτο μέσα σε γυαλί Facebook Twitter

Το αρχιτεκτονικό γραφείο A Masow Architects έχει έδρα το Αλμάτυ και μπορείτε να δείτε περισσότερα ενδιαφέροντα έργα τους στο www.amasow.com

 

Στοιχεία: Dezeen

Design
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αλλόκοτη, εντυπωσιακή κεραμική της Δάφνης Χριστοφόρου

Design / Η αλλόκοτη, εντυπωσιακή κεραμική της Δάφνης Χριστοφόρου

Συνδυάζοντας τον τρόπο που διακοσμούσαν τα αρχαία ελληνικά αγγεία με τεχνικές που χρησιμοποιούνται στις κινεζικές πορσελάνες και φέρνοντάς τα όλα αυτά στο σήμερα, η βραβευμένη Κύπρια εικονογράφος δημιουργεί κεραμικά έργα που δεν μοιάζουν με άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Dexamenes: Ο Νίκος Καραφλός μετέτρεψε ένα οινοποιείο του Μεσοπολέμου σε πολυτελές θέρετρο

Design / Dexamenes: Ο Νίκος Καραφλός μετέτρεψε ένα οινοποιείο του Μεσοπολέμου σε πολυτελές θέρετρο

Ο δημιουργός και ιδιοκτήτης του Dexamenes Seaside Hotel αξιοποίησε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο κρασιών, εστιάζοντας στην εμπειρία της φιλοξενίας μέσα από την τέχνη, το κρασί, τη φύση και τον τοπικό πολιτισμό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Βικτοριανά μανίκια και μικροσκοπικά εσώρουχα: Τα κοστούμια της Holly Waddington για το «Poor Things»

Συνέντευξη / Βικτοριανά μανίκια και μικροσκοπικά εσώρουχα: Τα κοστούμια της Holly Waddington για το «Poor Things»

Η Βρετανή ενδυματολόγος που βραβεύθηκε με Όσκαρ για την εκπληκτική δουλειά της στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου περιγράφει στη LiFO πώς έπλασε τον ενδυματολογικό κώδικα της Μπέλα Μπάξτερ με αφορμή την έκθεση των κοστουμιών της ταινίας στο Μουσείο Μπενάκη.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

σχόλια

1 σχόλια