Το αρχιτεκτονικό στούντιο Gin Design Group με έδρα το Χιούστον συνδύασε διάφορες αναφορές από το σύγχρονο design για να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό εστιατόριο.
Το εστιατόριο Lymbar, που βρίσκεται στο επιχειρηματικό κέντρο The Ion στο Midtown του Χιούστον, τιμά την οικογενειακή ιστορία του σεφ και αποτίνει «φόρο τιμής σε όλες τις γιαγιάδες». Ο σεφ του, David Cordúa, έχει βασίσει το μενού του εστιατορίου στη λατινο-μεσογειακή κουζίνα και τις παιδικές του αναμνήσεις από τη μαγειρική της γιαγιάς του.
Το εστιατόριο των 370 τετραγωνικών μέτρων πήρε το όνομά του από την οδό Lymbar Drive, τον δρόμο όπου εγκαταστάθηκαν στο Χιούστον οι παππούδες του Cordúa από τη Νικαράγουα. Μέσω του ζεστού φωτισμού, των κατακόκκινων κουρτινών και της βελούδινης επίπλωσης, το εστιατόριο καταφέρνει να ισορροπεί μεταξύ μιας ζεστής, οικείας και ταυτόχρονα πολυτελούς ατμόσφαιρας.
Η βλάστηση εισβάλλει με διάφορους πρωτότυπους τρόπους στη διακόσμηση του εστιατορίου, από το δέντρο που υψώνεται στο εσωτερικό της τραπεζαρίας έως τις σφαιρικές συνθέσεις αερόφυτων που κρέμονται πάνω από το μπαρ.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, στόχος ήταν να αποτυπωθεί η ζωντάνια ενός λόμπι ξενοδοχείου, η στιλπνότητα ενός ιδιωτικού κλαμπ και η φιλόξενη διάθεση της οικογένειας Cordúa. Το κατάφεραν αναμειγνύοντας λατινοαμερικάνικες, λιβανέζικες και μεσογειακές αναφορές με κλασικά υλικά, όπως υφές ξύλου, γήινα χρώματα και πλούσια βλάστηση.
Άλλες αναφορές από το σύγχρονο design που χρησιμοποιήθηκαν στον σχεδιασμό του εστιατορίου αποτελούν τα ράφια στο κεντρικό μπαρ, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τη βίλα Planchart του Gio Ponti στη Βενεζουέλα. Στα ράφια εκτίθεται μια συλλογή αντικειμένων και αναμνηστικών από την παιδική ηλικία του Cordúa.
Η βλάστηση εισβάλλει με διάφορους πρωτότυπους τρόπους στη διακόσμηση του εστιατορίου, από το δέντρο που υψώνεται στο εσωτερικό της τραπεζαρίας έως τις σφαιρικές συνθέσεις αερόφυτων που κρέμονται πάνω από το μπαρ, οι οποίες δημιουργήθηκαν από τους Vernon Caldera και The Flora Culture.