Ένα gig και μια ηχογράφηση δίσκου από το μέλλον

Ένα gig και μια ηχογράφηση δίσκου από το μέλλον Facebook Twitter
Σύμφωνα με τα Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, στην Otanoroid φάνηκε να αρέσει η μουσική του Albarn και έδειξε να κινείται σιγοψιθυρίζοντας τους στίχους ...
0

Ένα gig και μια ηχογράφηση δίσκου από το μέλλον Facebook Twitter
Ο Telenoid παρέμεινε αδιάφορος κατά την διάρκεια του live...

Υπάρχει μουσικόφιλος που δεν θα ήθελε να είναι ανάμεσα στους πενήντα θεατές του live που έδωσε ο Damon Albarn στο Εθνικό Μουσείο Αναδυόμενων Επιστήμών και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας πριν λίγες μέρες; Όταν μάλιστα μάθεις ότι οι δυο από τους πενήντα θεατές ήταν ρομπότ τότε η ερώτηση φαντάζει περιττή. Η Οτοναρόιντ και ο Τελενόιντ είναι τα δυο ρομποτ που παρακολούθησαν μαζί με τους 48 ανθρώπους τον Damon Albarn να ερμηνεύει το Everyday Robots από τον πρόσφατο δίσκο του καθώς και το Hollow Pands. Ακούστηκαν επίσης τα "Strange News From Another Star" και «Out of Time» των Blur. O Damon Albarn δήλωσε μετά το τέλος του live ότι από μακριά τα ρομποτ μοιάζουν με ανθρώπους αλλά ,κατά την γνώμη του, πάντα θα τα βλέπουμε ως κάτι εντελώς ξένο από εμάς και αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ένα gig και μια ηχογράφηση δίσκου από το μέλλον Facebook Twitter
Ανακαλύψτε τους, όχι μόνο για το hype που έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να προκαλούν, αλλά για τον ενδιαφέρον ήχο τους και για την φιλοσοφία τους: Την ψηφιακή εποχή η απόσταση δεν είναι εμπόδιο για εκείνον που αισθάνεται την ανάγκη να δημιουργήσει μουσική. Ίσως είναι η αφορμή για να πάει τα πράγματα ένα βήμα παρακάτω.

________________

To ρομποτ Kodomoroid μαζί με την Otonaroid και τον Telenoid μαζί με τον δημιουργό τους δέχονται και απαντούν σε ερωτήσεις:

Μπορεί να είναι και έτσι όπως τα λέει ο Albarn, όμως η Otonaroid και ο Telenoid συμπεριφέρθηκαν με εντελώς διαφορετικό τρόπο απέναντι στην μουσική του. Σύμφωνα με τα Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, στην Otanoroid φάνηκε να αρέσει η μουσική του Albarn και έδειξε να κινείται σιγοψιθυρίζοντας του στίχους ενώ ο Telenoid παρέμεινε αδιάφορος κατά την διάρκεια του live.

Ένα gig και μια ηχογράφηση δίσκου από το μέλλον Facebook Twitter
To Hyberborea είναι ένα πολυεθνικό παζλ ήχων και φωνητικών με μουσικά παραδοσιακά όργανα τα οποία οι πέντε νέοι ανακάλυψαν στα ταξίδια τους. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να διακρίνεις την αγάπη τους για τους Animal Collective

Το μέλλον(της μουσικής) είναι τώρα και είναι συναρπαστικό. Ίσως περισσότερο από όσο φανταζόμασταν πριν δεκαετίες. Αυτό φαίνεται και στην δημιουργία του δεύτερου άλμπουμ των Flamingods με τίτλο «Hyperborea». Το συγκρότημα αποτελείται από τους Kamal Rasool, Charles Prest, Sam Rowe, Karthik Poduval και Craig Doporto. Το ενδιαφέρον στην ιστορία τους είναι ότι δεν χρειάστηκε ή μάλλον για την ακρίβεια αναγκάστηκαν, να μην είναι μαζί στο στούντιο για την ηχογράφηση του άλμπουμ.

Οι Kamal, Sam, Craig και Charles παιδικοί φίλοι οι οποίοι μεγάλωσαν στο Μπαχρέιν βρέθηκαν για σπουδές στο Λονδίνο και στην παρέα τους προστέθηκε ο Karthik. Ο Kamal ήταν αυτός που το 2009 συνέλαβε την ιδέα του μουσικού προτζεκτ. Η πρώτη κυκλοφορία των Flamingods με τίτλο Sun πέρασε απαρατήρητη.

Καθώς οι ιδέες για το Hyberborea έπεφταν στο τραπέζι και λίγο πριν ο Kamal Rasool αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο, ο νόμος για την χορήγηση βίζας άλλαξε στην Βρετανία και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Ντουμπάι. Ο Kamal δεν μπορούσε να βρεθεί στο στούντιο μαζί με τα άλλα μέλη του συγκροτήματος. Έτσι, οι ιδέες, οι συνθέσεις των κομματιών, καθετί που αφορούσε το άλμπουμ ο ιδρυτής των Flamingods το μεταβίβαζε στους άλλους μέσω email.

To Hyberborea είναι ένα πολυεθνικό παζλ ήχων και φωνητικών με μουσικά παραδοσιακά όργανα τα οποία οι πέντε νέοι ανακάλυψαν στα ταξίδια τους. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να διακρίνεις την αγάπη τους για τους Animal Collective. Εδώ και ένα μήνα τρέχει η Βρετανική τους περιοδεία. Αύριο, 1 Αυγούστου, παίζουν στο Knee Deep Festival στην Κορνουάλλη. Λεπτομέρειες για το secret gig ανακοινώνονται μόνο στους κατόχους εισιτηρίων.

Ανακαλύψτε τους, όχι μόνο για το hype που έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να προκαλούν, αλλά για τον ενδιαφέρον ήχο τους και για την φιλοσοφία τους: Την ψηφιακή εποχή η απόσταση δεν είναι εμπόδιο για εκείνον που αισθάνεται την ανάγκη να δημιουργήσει μουσική. Ίσως είναι η ευκαιρία για να πάει τα πράγματα ένα βήμα παρακάτω.

________________

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Yacht Rock»: Το πιο απολαυστικό μουσικό ντοκιμαντέρ της χρονιάς 

Daily / «Yacht Rock»: Το πιο απολαυστικό μουσικό ντοκιμαντέρ της χρονιάς 

Από τους Steely Dan, τους Toto και τον Kenny Loggins μέχρι τον Questlove, τον Thundercat και τον Mac De Marco, τo ντοκιμαντέρ του HBO συνδέει τις κουκίδες ενός φαινομένου που αποτελεί λιγότερο ένα μουσικό είδος και περισσότερο μια αίσθηση, μια ιδέα, ένα vibe.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
40 χρόνια Last Christmas: Η αμφιθυμία του George Michael και η «κατάρα των Χριστουγέννων»

Μουσική / 40 χρόνια Last Christmas: Η αμφιθυμία του George Michael και η «κατάρα των Χριστουγέννων»

Το αθάνατο «εορταστικό» κομμάτι παραμένει ένα δείγμα της γλυκόπικρης φύσης που χαρακτηρίζει την ιδανική ποπ: ακούγεται σχεδόν πρόσχαρο παρότι αντικατοπτρίζει το πένθος μιας διαλυμένης σχέσης.
THE LIFO TEAM
10 πράγματα για τον Folamour

Μουσική / Τα εντυπωσιακά disco και house ηχοτοπία του Folamour

Γνωστός για τα δυναμικά sets του, ο Γάλλος παραγωγός έχει εμφανιστεί σε πάνω από 500 shows διεθνώς σε εμβληματικούς χώρους και φεστιβάλ όπως το Glastonbury, το Tomorrowland και το Coachella, ενώ το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου θα παίξει για το κοινό της Αθήνας.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ