Το site - σκάνδαλο της Κάρλας Μπρούνι

Το site - σκάνδαλο της Κάρλας Μπρούνι Facebook Twitter
1

Οταν η Κάρλα Μπρούνι έγινε πρώτη κυρία της Γαλλίας, όλοι περίμεναν ότι η χώρα θα ζούσε μια περίοδο σύγχρονης "Μαρίας Αντουανέτας". Η εκατομμυριούχος κληρονόμος που κάποτε κέρδιζε ως supermodel πάνω από 4 εκ.λίρες ετησίως, προβλήθηκε σαν το σύμβολο των πλουσίων. Ως πρώτη κυρία της χώρας είχε το δικό της γραφείο, τις δικές της δημόσιες σχέσεις και το δικό της, προσωπικό ιστότοπο, ο οποίος την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του "κατέρευσε" από τα εκατομμύρια των επισκεπτών.

Αυτή η "πτώση" συνοδευόταν από ένα όχι και τόσο ευγενικό σημείωμα στο οποίο λίγο ως πολύ η Κάρλα κατηγορούσε τον τεράστιο αριθμό επισκεπτών, θεωρώντας τους υπεύθυνους για τη ζημιά που είχε γίνει. Σκοπός της ύπαρξης του Site, ήταν η προώθηση του έργου της. Το φιλανθρωπικό ίδρυμα της, βοηθά μειονότητες και το Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας. Μέχρι εδώ όλα καλά, ή περίπου καλά. Η δυσφορία άρχισε από τη στιγμή που αποφάσισε να προωθήσει μέσω του ιστότοπου της το νέο της άλμπουμ προκαλώντας τις αντιδράσεις των γάλλων φορολογούμενων που είχαν πληρώσει για την δημιουργία του 410.000 ευρώ (από την εποχή που ήταν πρώτη κυρία). Το κόστος δημοσιεύθηκε στην έκθεση του ελεγκτή δημόσιας διοίκησης, σε μια περίοδο που η γαλλική κυβέρνηση του σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ προσπαθεί να εξοικονομήσει πόρους για τον προϋπολογισμό. Οταν δημοσιεύθηκε το κόστος του ιστότοπου, ένας web developer, ο Νικολά Μπουσκέ, έκανε μια αναφορά, σημειώνοντας ότι είναι ανήθικο να σπαταληθούν τόσα χρήματα για μια δουλειά που θα μπορούσε να γίνει με 10.000 ευρώ.

Ο κόσμος εξοργίστηκε και πλέον κυκλοφορεί μια on-line αίτηση που απαιτεί από την Κάρλα Μπρούνι να επιστρέψει τα χρήματα στο κράτος. Ως τώρα το αίτημα αυτό έχει συγκεντρώσει 50.000 υπογραφές. "Θα περίμενε κανείς, αυτό το site με τόσα χρήματα που σπαταλήθηκαν να είναι ένα πραγματικό θαύμα, αλλά είναι απλώς μια καταστροφή" , έγραψε ο Oλιβιέ Λορελί, Γάλλος εμπειρογνώμονας web στην ιστοσελίδα του Rue89. Από την μεριά της Κάρλα Μπρούνι εκδόθηκε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι το site έχει χρηματοδοτηθεί από το Ιδρυμά της, το οποίο έχει διανείμει βοήθεια του ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολούθησε μια σειρά μικρών οικονομικών ιστοριών: Το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοίνωσε ότι τα πέντε άτομα που απασχολούνται στο γραφείο της δημοσιογράφου και συντρόφου του Ολαντ Βαλερί Τριερβελέρ, στοιχίζουν 19.742 ευρώ το μήνα, ενώ τα οκτώ άτομα που απασχολούνταν από το γραφείο Μπρούνι-Σαρκοζί κόστιζαν τον Ιανουάριο του 2012, 36.448 ευρώ το μήνα. Στο χορό μπήκε και το συνδικάτο της Air France το οποίο εξέφρασε την οργή του για τις δωρεάν πτήσεις του ζεύγους Σαρκοζί-Μπρούνι στις ΗΠΑ, για την προώθηση του νέου της άλμπουμ. Μάλιστα η γαλλική εταιρεία σημείωσε πως κατέβαλε 500 ευρώ φόρους στο αεροδρομίου της Νέας Υόρκης για λογαριασμό της Μπρούνι. "Είναι σκανδαλώδης αυτή η παράδοση με τα δωρεάν εισιτήρια", γράφει η ανακοίνωση της SUD "σε μια εποχή που η οικονομική κατάσταση της εταιρείας είναι άθλια, καθώς μετά την αναδιάρθρωσή της προσπαθεί να μειώσει το χρέος της κατά 2 δις ευρώ μέχρι το 2015, καταγράφοντας και σημαντικές απώλειες θέσεων εργασίας.

Βεβαίως η χειρότερη κοτσάνα της Μπρούνι ειπώθηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία, όταν χαρακτήρισε ως απλή και λαϊκή τη ζωή που ζουν με τον Σαρκοζί. Το γραφείο του συζύγου της προαπάθησε να μαζέψει την δήλωση και εξέδωσε μια επανόρθωση, στην οποία η Μπρούνι έλεξε ότι γνωρίζει καλά ότι η ζωή τους είναι γεμάτη προνόμια. Λέγοντας μέτρια -είπε- εννοούσε την μετριοπαθή στάση τους. Αλλά μάλλον δεν την πίστεψε κανείς...

*****

Μουσική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συναρπαστικό, άχρονο, χαμένο άλμπουμ της Ούρσουλα Λε Γκεν

Πέθανε Σαν Σήμερα / Το συναρπαστικό, άχρονο, χαμένο άλμπουμ της Ούρσουλα Λε Γκεν

H πολυβραβευμένη συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας που πέθανε σαν σήμερα, το 2018, είχε συνεργαστεί με τον συνθέτη Todd Barton στη δημιουργία ενός φιλόδοξου πρότζεκτ που εκτείνονταν πέρα από τη συγγραφή.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
«Θα πατήσεις σε λουλούδια, θα πατήσεις και σε σκατά για να βρεις διεξόδους»

Μουσική / Αεκτζής, αναρχικός, καζαντζιδικός: Η ανορθόδοξη πορεία του Γιάννη Μπαχ Σπυρόπουλου στο ελληνικό τραγούδι

Συνθέτης, στιχουργός, αρθρογράφος, ζωγράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, ο Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος έχει γράψει τη δική του ιστορία στην ελληνική δισκογραφία.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Για μένα αυτό είναι οι ταινίες, μια περιπέτεια έξω και πέρα από την ηθική»

Οθόνες / «Για μένα αυτό είναι οι ταινίες, μια περιπέτεια έξω και πέρα από την ηθική»

Μια μεγάλη κουβέντα με τον σκηνοθέτη και μουσικό Γιάννη Βεσλεμέ που κυκλοφορεί ταυτόχρονα το νέο του άλμπουμ και η ρετροφουτουριστική του ταινία «Αγαπούσε τα λουλούδια περισσότερο». (SPOILER ALERT)
M. HULOT
Laurent Garnier

Μουσική / «Βλέπω μαριονέτες να παίζουν μουσική έχοντας τα ακουστικά περισσότερο στον λαιμό παρά στα αυτιά»

Με αφορμή ένα επικό τετραπλό mix –house, techno, UK focus και downtempo– για τα 25 χρόνια λειτουργίας του θρυλικού fabric, ο Γάλλος παραγωγός, DJ και πρόσφατα χρισμένος ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής Laurent Garnier μιλά για το τότε και το τώρα της ηλεκτρονικής μουσικής.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Ο Τζούλιους Ίστμαν επιθυμούσε να είναι «μαύρος στον υπερθετικό, μουσικός στον υπερθετικό και ομοφυλόφιλος στον υπερθετικό»

Μουσική / Ο Τζούλιους Ίστμαν επιθυμούσε να είναι «μαύρος, μουσικός και ομοφυλόφιλος στον υπερθετικό»

Η Εναλλακτική σκηνή της Λυρικής παρουσιάζει μια βραδιά αφιερωμένη στο καινοτόμο και κοινωνικοπολιτικά φορτισμένο έργο του πρωτοπόρου Αφροαμερικανού συνθέτη που αναγνωρίστηκε ευρέως μετά θάνατον.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 techno & house parties για το προσεχές τρίμηνο 

Winter Preview 2025 / 10 techno & house parties για το προσεχές τρίμηνο 

Εκεί που η Αθήνα θα χορεύει μέχρι το πρωί, με μεγάλα ονόματα στα decks τους επόμενους μήνες – ή και μέχρι τα μεσάνυχτα, έχουμε και ένα απογευματινό κυριακάτικο πάρτι για εκείνους που πρέπει να ξυπνήσουν τη Δευτέρα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
Seven Nation Army: Η ιστορία του πιο διάσημου riff του 21ου αιώνα

Μουσική / Seven Nation Army: Η ιστορία του πιο διάσημου riff του 21ου αιώνα

Από το 2003 που πρωτοκυκλόφορησε μέχρι σήμερα, το κομμάτι των White Stripes με την εθιστική του μελωδία έχει εξαπλωθεί παντού στον πλανήτη, από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα μέχρι τις μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια