ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

To Monster Burgers & Beers κατέβηκε στου Ψυρρή

To Monster Burgers & Beers κατέβηκε στου Ψυρρή Facebook Twitter
Ο Γιώργος Σταυρακάκης, εκτός των άλλων, είναι κιθαρίστας της Psychedelic Doom Band Automaton και μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της Αθήνας.
0

Το γνωστό μπεργκεράδικο του Χολαργού ανανέωσε το μενού του, συμμάχησε με περισσότερες και πιο σπάνιες μπίρες και μετακόμισε στην Πρωτογένους, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Αθήνας και το μπέργκερ φαίνεται να είναι πιο απαραίτητο από οπουδήποτε αλλού.


Πίσω από το Monster Burger βρίσκονται ο Γιώργος Σταυρακάκης και η Κατερίνα Μπακάλου, αρχιτέκτονας και εικαστικός η οποία σχεδίασε εξ ολοκλήρου το μαγαζί, ακόμα και στην πιο μικρή του λεπτομέρεια. Ο Γιώργος, εκτός των άλλων, είναι κιθαρίστας της Psychedelic Doom Band Automaton και μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της Αθήνας. Χρόνια στην εστίαση με το Κρητικό «Μπιφτεκάτσι», που βρισκόταν πρώτα στην Μπιφτεκούπολη της Γλυφάδας και μετά στον Χολαργό, δεν ήταν καθόλου περίεργο να κάνει δυναμική στροφή στα μπέργκερ με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο.

Έτσι, στο Monster Burgers & Beers, βρίσκεις μπέργκερ με ονόματά που προέρχονται από μπάντες των '70s, είναι τεράστια, έχουν έντονη προσωπικότητα και δεν κάνουν κανένα συμβιβασμό στη γεύση.


Το μαγαζί θυμίζει κλασικό μπεργκεράδικο της Αμερικής. Μακρόστενο και ψηλοτάβανο, με τραπέζια απλά και ρετρό καρέκλες ή πάγκους με δερμάτινη πλάτη. Στο βάθος υπάρχει το πάσο για τις παραγγελίες, που ξεχωρίζει την κουζίνα από τον υπόλοιπο χώρο και ψηλά αναρτημένος στον τοίχο βρίσκεται ένας φωτεινός κατάλογος με το μενού. Πιο κλασικό δεν γίνεται.

Στο Monster Burgers & Beers, βρίσκεις μπέργκερ με ονόματά που προέρχονται από μπάντες των '70s, είναι τεράστια, έχουν έντονη προσωπικότητα και δεν κάνουν κανένα συμβιβασμό στη γεύση.


Παραγγείλαμε αμέσως και το πρώτο που ζητήσαμε ήταν το Monster Burger, που είναι ένα από τα εμβληματικά της κουζίνας. Σε ψωμάκι pretzel και με chili con carne να δίνει την κάψα που χρειάζονται οι ζεστές, ακόμη, μέρες της Αθήνας, σίγουρα είναι ένα χαρακτηριστικό μπέργκερ που οφείλει να δοκιμάσει όποιος επισκέπτεται για πρώτη φορά το μαγαζί.

To Monster Burgers & Beers κατέβηκε στου Ψυρρή Facebook Twitter
Αll time classic Mac 'n' Cheese με το κοφτό μακαρονάκι να βουλιάζει μέσα στο λιωμένο τυρί και την μπεσαμέλ.


Στη συνέχεια, και χωρίς να το παραγγείλουμε, κατέφτασε μπροστά μας το all time classic πιάτο Mac 'n' Cheese με το κοφτό μακαρονάκι να βουλιάζει μέσα στο λιωμένο τυρί και την μπεσαμέλ. Αυθεντική, αμερικάνικη γεύση, που βρίσκεις σπάνια στα μαγαζιά του είδους και ακόμα πιο σπάνια αποδίδεται τόσο καλά. Είχαν δίκιο τα παιδιά του μαγαζιού που επέμεναν να το δοκιμάσουμε.

Συνεχίσαμε. Εξάλλου, είχαμε φτάσει με άγριες διαθέσεις, γι' αυτό και στο τραπέζι δεν άργησε να έρθει ένα Pulled Pork Burger. Διαλέξαμε το Poobah, με τραγανό bacon και κρεμμύδια, sauce μπίρας και iceberg. Καλό, τρυφερό κρέας που δένει τέλεια με τα υπόλοιπα συστατικά και προσφέρει την καλύτερη εναλλακτική για όσους δεν αγαπούν το μοσχάρι αλλά θέλουν και κάτι brutal για το στομάχι τους.


Εξαιρετικό και πιο κομψό αποδείχθηκε και το Budgie Burger με truffle mayo, cheese fondue και τραγανά κρεμμύδια. Πιο μαζεμένο, σε μέγεθος, από τα υπόλοιπα, με το ίδιο ζουμερό και σωστά ψημένο μπιφτέκι και με γενναίες δόσεις τυριού. Σ' αυτό το σημείο, θα πρέπει να πω ότι ένας από τους παράγοντες επιτυχίας των μπέργκερ είναι το ψωμάκι. Στο Budgie Burger, το brioche ψωμάκι συγκρατούσε απαλά το μπιφτέκι με τα υπόλοιπα υλικά, χωρίς να βαραίνει γευστικά το αποτέλεσμα.


Κάτι τέτοια σκεφτόμουν, όταν βρέθηκε στο κέντρο του τραπεζιού ένα μπέργκερ γίγας, ένα πιάτο αμαρτωλό και πολυδιάστατο, κάτι που μόνο ένας ήρωας ή ένας πεινασμένος μπορεί να το απολαύσει. Μιλάω για το Orang Utan με το αβγό στην κορυφή, που έχει και μπιφτέκι και παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο και διπλό bacon. Σε όλα αυτά και δίπλα στην chili mayo υπάρχει και το σκορδοβούτυρο που απογειώνει τη γεύση και σε κάνει να μη θέλεις να σταματήσεις να το κατασπαράζεις.

To Monster Burgers & Beers κατέβηκε στου Ψυρρή Facebook Twitter
Orang Utan
To Monster Burgers & Beers κατέβηκε στου Ψυρρή Facebook Twitter
Μην ξεχάσεις να αφήσεις λίγο χώρο στο στομάχι σου για το γλυκό.


Γύρισα το κεφάλι μου διακριτικά από την άλλη πλευρά για να το αποφύγω και αφοσιώθηκα στο Vegan Burger που είχα ζητήσει να δοκιμάσω. Κάθε φορά που γεύομαι κάτι vegan που αντιγράφει τόσο καλά την πραγματική γεύση του κρέατος και με ξεγελάει τόσο πανηγυρικά, ενθουσιάζομαι! Το μπιφτέκι ήταν περισσότερο από άψογο και το μπέργκερ δεμένο με συστατικά που το έκαναν λαχταριστό και χορταστικό όσο ένα κανονικό του καταλόγου. Αν θέλεις κάτι ανάλογο, ζήτησε το Captain Beygond και θα το ευχαριστηθείς.


Ένας ακόμα λόγος για να επισκεφτείς το Monster Burgers & Beers είναι, φυσικά, οι μπίρες με τις οποίες θα συνοδεύσεις το φαγητό σου. Αρχικά, θα σου έλεγα να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τις draft, lager, Weiss, pils, με καταγωγή από την Κρήτη που φέρνει αποκλειστικά ο Γιώργος στο μαγαζί. Είναι ευκολόπιοτες, με πλούσια γεύση και τέλειο άρωμα. Επιπλέον, υπάρχουν σε τενεκεδάκια οι Brewdog, που έχουν πολλούς λάτρεις, καθώς και οι Stone Brewing. Αν πάλι δεν θέλεις μπίρα, στο μαγαζί σερβίρεται draft margarita, ιδανική για τον Σεπτέμβρη, ο οποίος στην Ελλάδα είναι παραδοσιακά καλοκαιρινός μήνας.


Μην ξεχάσεις να αφήσεις λίγο χώρο στο στομάχι σου για το γλυκό. Τόσο τα σπιτικά cookies από την ομάδα του I Cake You όσο και το λιτό και υπέροχο παγωτό μηχανής στην αδιαπραγμάτευτη γεύση της βανίλιας είναι ό,τι πρέπει για ένα γεύμα που θέλεις να κλείσεις χαμογελώντας από ικανοποίηση.

To Monster Burgers & Beers κατέβηκε στου Ψυρρή Facebook Twitter
Ένας ακόμα λόγος για να επισκεφτείς το Monster Burgers & Beers είναι, φυσικά, οι μπίρες με τις οποίες θα συνοδεύσεις το φαγητό σου.
To Monster Burgers & Beers κατέβηκε στου Ψυρρή Facebook Twitter
Pulled Pork Burger

Monster Burgers & Beers, Πρωτογένους 8, Ψυρρή, Τηλ: 2103250324, www.mosterburgers.gr, Instagram, Facebook

Γεύση
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ