Κοκτέιλ στο σπίτι: Τα καλύτερα κοκτειλάδικα της Αθήνας έρχονται στην πόρτα σας

Κοκτέιλ στο σπίτι: Μια λατρεμένη συνήθεια που φέρνει στον χώρο σου τροπικές γεύσεις delivered by efood Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Η προσαρμοστικότητα είναι μεγάλη αρετή. Τόσο μεγάλη που καταλαβαίνεις την αξία της εκ των υστέρων και αναγνωρίζεις πως χωρίς αυτήν δεν θα την έβγαζες καθαρή. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που κάνει η προσαρμοστικότητα. Δημιουργεί συνήθειες. Συνήθεις νέες, ευχάριστες που μένουν στην καθημερινότητά σου για να την κάνουν καλύτερη.

Μια από αυτές είναι η απόλαυση του αγαπημένου σου κοκτέιλ στο σπίτι, που έγινε ανάγκη λόγω των συνθηκών του λοκντάουν και έμεινε σαν επιλογή στους περισσότερους από εμάς. Τα καλύτερα κοκτειλάδικα της Αθήνας προσφέρουν μέσα από το efood τις δροσιστικές μίξεις τους κι εσύ τις απολαμβάνεις στον χώρο σου delivered by efood τόσο εύκολα και γρήγορα όσο αν περίμενες στη μπάρα του αγαπημένου σου μαγαζιού. Γιατί πλέον τα στέκια της πόλης έρχονται σπίτι σου και μετατρέπουν το μπαλκόνι σου σε must προορισμό. Στην πλατφόρμα του efood θα βρεις όλα εκείνα τα signature ή κλασικά κοκτέιλ που λατρεύεις να πίνεις και ακόμα περισσότερο λατρεύεις να παραλαμβάνεις στην πόρτα σου.

Κοκτέιλ στο σπίτι: Τα καλύτερα κοκτειλάδικα της Αθήνας έρχονται στην πόρτα σας Facebook Twitter

Alan’s Cocktails

Το cocktail project που δημιούργησε η ομάδα των TGI Fridays, έρχεται όπου κι αν είσαι για να σου προσφέρει art-is-Alan γεύσεις με νεοϋορκέζικο αέρα και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα. Εδώ θα βρεις από τα κλασικά κι αγαπημένα Mojito, Daiquiri ή Margarita μέχρι τα signature Hell’s Kitchen, Englishman in New York, Please don’t tell ή το best-seller, A Walk in Central Park. Από τα ονόματα και μόνο, νιώθεις πως κάνεις τη βόλτα σου σε κάποιο μπαράκι του Μανχάταν κι ας φοράς τη φόρμα του σπιτιού σου. Ο Alan είναι ο virtual bartender σου και είναι εδώ για εσένα όποτε τον χρειαστείς με ένα κλικ. Γνώρισε τον και ετοιμάσου για «sip chat» μέχρι τελικής πτώσης.

Κοκτέιλ στο σπίτι: Μια λατρεμένη συνήθεια που φέρνει στον χώρο σου τροπικές γεύσεις delivered by efood Facebook Twitter

TYCO

Αν κάποιοι μπορούν να σου δώσουν το cocktail στο χέρι, αυτοί είναι η ομάδα του TYCO που σημαίνει Take Your Cocktail Out. Τι πιο φρέσκο και σύγχρονο από αυτό το project που δημιουργήθηκε για να μπορείς να απολαμβάνεις το ποτό σου όπου θέλεις εσύ; Το Magenta Love, Blackberry Bliss, Up for Fun, Coconut craze κι άλλες πολλές δροσιστικές μίξεις έρχονται σ’ εσένα delivered by efood για να σoy φτιάξουν τη διάθεση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Κοκτέιλ στο σπίτι: Μια λατρεμένη συνήθεια που φέρνει στον χώρο σου τροπικές γεύσεις delivered by efood Facebook Twitter

Holy Spirit

Το στέκι της Γλυφάδας ετοιμάζει καθημερινά τις συνταγές του και στις προσφέρει σε συσκευασία delivery αλλά με όλη τη γεύση και τη φρεσκάδα που κάνουν τα κοκτέιλ του αξέχαστα. Στην πλατφόρμα του efood θα  βρεις τα αγαπημένα σου ποτά όπως το γλυκόξινο Jack Sparrow και Malakamazing, το γλυκό Fantastic Boyfriend αλλά και κλασικές μίξεις όπως το Mai Tai και Daiquiri Strawberry. Ό,τι κι αν διαλέξεις η απόλαυση είναι σίγουρη.

Κοκτέιλ στο σπίτι: Τα καλύτερα κοκτειλάδικα της Αθήνας έρχονται στην πόρτα σας Facebook Twitter

The Clumsies

Μπορεί το όνομά τους να σημαίνει «αδέξιοι», αλλά στην πραγματικότητα τα κοκτέιλ τους είναι μια απόδειξη αριστοτεχνίας, επιδεξιότητας και εξαιρετικής γεύσης. Το στέκι του κέντρου που σε έχει κερδίσει με τις μίξεις του φέρνει στον χώρο σου delivered by efood λατρεμένες επιλογές όπως το Forbidden Fruit, το Nostaligia ή το Clumsy Negroni. Στα must try το Athenian Spritz που κάνει τα ανοιξιάτικα απογεύματα πιο όμορφα είτε είσαι σπίτι ή στη δουλειά.

Κοκτέιλ στο σπίτι: Μια λατρεμένη συνήθεια που φέρνει στον χώρο σου τροπικές γεύσεις delivered by efood Facebook Twitter

Barro Negro

Το cocktail bar της Πλατείας Κλαυθμώνος υπόσχεται γεύσεις που θα κάνουν το σπίτι σου να μοιάζει με τροπικό μπαρ. Οι μοναδικές συνταγές του Barro Negro έρχονται όπου κι αν είσαι φέρνοντας μαζί τους συνδυασμούς από αποστάγματα και φρέσκα φρούτα. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το γνωστό Tommy’s Margarita, το Fizzy Colada αλλά και το special Paloma.

Το κοκτέιλ στο σπίτι (ή στη δουλειά μετά από μια δύσκολη μέρα) έγινε μια αγαπημένη συνήθεια με φανατικούς οπαδούς. Τα καλύτερα στέκια της Αθήνας προσφέρουν τις μοναδικές γεύσεις τους και εσύ τις απολαμβάνεις όπου κι αν είσαι delivered by efood. 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ