Τρία wine bar Facebook Twitter
Εικονογράφηση: bianka/LiFO

Τρία wine bars που γνωρίζουν από καλό κρασί

0

Salina Wine Bistrot

Ζεις μια εμπειρία pairing, ενώ νιώθεις την αλμύρα στο πρόσωπό σου.
Το όνομα Salina θυμίζει αλάτι. Κι αυτή η σύνδεση δεν είναι τυχαία, αφού αυτό το wine bistrot είναι πάνω στη θάλασσα και σε προκαλεί να γευτείς την αλμύρα στον αέρα! Σε ένα πιο απομονωμένο σημείο της παραλίας Βραχατίου θα βρεις τον απόλυτο προορισμό, ειδικά αν είσαι από εκείνους που αγαπούν το κύμα και το καλό κρασί. Το Salina Wine Bistrot προσφέρει μια λίστα που περιλαμβάνει 120 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα. Μάλιστα, το ενδιαφέρον είναι πως ο κατάλογος χωρίζεται στα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας και αποτελεί ένα concept βασισμένο στην ελληνική πρώτη ύλη!

Τρία wine bar Facebook Twitter

Το ίδιο concept εφαρμόζεται σε όλα τα πιάτα αλλά και όλα τα αποστάγματα. Το μενού συνδέει τις γεύσεις με την επιλογή κρασιού, δημιουργώντας πάντα ένα wine pairing που αναδεικνύει κάθε ετικέτα ώστε να σε ταξιδέψει γευστικά! Στην κουζίνα κρύων πιάτων θα βρεις κυρίως ψάρια ημέρας σε αριστοτεχνικές κοπές καρπάτσιο και σεβίτσε, σε συνεργασία πάντα με τους ντόπιους ψαράδες. Τυριά και αλλαντικά απ’ όλη την Ελλάδα, που ίσως δεν έχεις ξαναδοκιμάσει, συστήνονται στα πιάτα ημέρας, προσφέροντας την ευκαιρία να δοκιμάσεις κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.

Τρία wine bar Facebook Twitter
Τρία wine bar Facebook Twitter

Όλα αυτά συνδυάζονται υπέροχα σε έναν μίνιμαλ χώρο που εχουν επιμεληθεί οι 202 Architects, συμβάλλοντας στη συνολική εμπειρία. Οι άνθρωποι του Salina Wine Bistrot, ως λάτρεις του κρασιού, δεν θα μπορούσαν να μην εκτιμούν την τέχνη σε κάθε της έκφραση. Γι’ αυτό ο χώρος αναδεικνύεται από έργα της P Bechrakis και τα υπέροχα κεραμικά πιατάκια είναι φτιαγμένα από τα χέρια της Marias Alexiou. Στο Salina η καλή αισθητική διατρέχει κάθε λεπτομέρεια, από τις γεύσεις μέχρι τον σχεδιασμό, ώστε να απολαμβάνεις μοναδικές στιγμές αληθινής απόλαυσης.
* Το μενού του Salina επιμελείται ο sommelier Mάριος Χασούρας.

Ανδρέα Λαζανά & Μόραλη, Βραχάτι Κορινθίας, 6948 673224, Facebook: Salina Wine Bistrot, Instagram: salina_winebistrot

Κάρολος wine bar food

Σου θυμίζει τη χαρά να ανακαλύπτεις ένα στέκι που διαφέρει από τα άλλα.

Τρία wine bar Facebook Twitter

O Κάρολος είναι ένα wine bar που ακυρώνει το mainstream και επιμένει να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Σου προσφέρει την επιλογή να ζήσεις όμορφες στιγμές, από εκείνες που με κάποιον τρόπο σε αγγίζουν βαθιά μέσα στην αυθεντικότητά τους. Οι Ghost Designers έχουν συνδυάσει στον σχεδιασμό του χώρου τη σκανδιναβική natural φιλοσοφία με τα ελληνικά ’60s και η μουσική ακολουθεί με ήχους από εκείνη τη δεκαετία. Αυτή η συνύπαρξη είναι η πρώτη εντύπωση που σε κάνει να νιώθεις ότι αυτός ο χώρος έχει κάτι ενδιαφέρον να σου πει. Και σoυ τα λέει όλα μέσα από μια λίστα κρασιών κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και με πιάτα που συνοδεύουν τις οινικές επιλογές αναδεικνύοντας τα προϊόντα του τόπου μας.

Η λεπτή και τραγανή pinsa φτιάχνεται από ζυμάρι αργής ωρίμανσης 36 ωρών και μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε έξι διαφορετικούς συνδυασμούς. Ανάμεσα στα πιάτα που θα μπουν στη μέση θα βρεις τη σαλάτα με τριμμένο χαρουπένιο παξιμάδι, buffala και pesto βασιλικού, τη φάβα με τσάτνεϊ μήλου-κρεμμυδιού και κάππαρη, τα σκιουφιχτά με πέστο φιστίκι, την εξαιρετική ταλιάτα μόσχου και, φυσικά, μια εκλεκτή ποικιλία από τυριά και αλλαντικά για ένα μοναδικό pairing που συνδέει αξιόλογους Έλληνες οινοπαραγωγούς με παραδοσιακές γεύσεις δημιουργικά δοσμένες.

Τρία wine bar Facebook Twitter
Τρία wine bar Facebook Twitter

Η καταπράσινη αυλή γίνεται ιδανικό σποτ από το απόγευμα, ενώ, όσο προχωράει η βραδιά, τα κοκτέιλ παίρνουν τη θέση που τους αξίζει πάνω στα τραπεζάκια και συνοδεύουν –ή συνοδεύονται από– γευστικές προτάσεις. Στο αίθριο του εμπορικού κέντρου στην οδό Ομήρου ο Κάρολος είναι το wine bar που θα ανακαλύψεις και μετά από καιρό θα νιώσεις την αυθεντική χαρά που σου επιφυλάσσει μια τέτοια ανακάλυψη!

Ομήρου 41-43, Νέα Σμύρνη, 212 1065556, karoloswinebar.gr, Facebook: Κάρολος, Instagram: karoloswinebar

Τανίνη αγάπη μου

Σε αυτόν τον πολύχρωμο χώρο θα ερωτευτείς το ελληνικό κρασί.

Τρία wine bar Facebook Twitter

Αν το σκεφτείς, το κρασί είναι το ποτό που έχει συνδεθεί περισσότερο με το γλέντι της παρέας, τη χαρά της ελληνικής οικογένειας και με εκείνα τα αμέτρητα «άντε, γεια μας» σε κάθε τσούγκρισμα. Όλα αυτά επιβεβαιώνονται στο Τανίνη αγάπη μου που ήρθε στα σύνορα Νεάπολης-Εξαρχείων για να προσφέρει έναν χώρο που τιμά τον ελληνικό αμπελώνα και τον προσφέρει σε οινικές γευσιγνωσίες πιο προσιτές και οικείες από ποτέ.

Εδώ θα βρεις έναν μεγάλο κατάλογο κρασιών με έμφαση στα φυσικά από βιολογικούς και βιοδυναμικούς αμπελώνες και ταυτόχρονα μια ομάδα ανθρώπων που θα σε ξεναγήσουν στον κόσμο του κρασιού, ώστε να ανακαλύψεις ποιο είναι εκείνο που σου ταιριάζει. Κι αλήθεια, μόλις το ανακαλύψεις θα γευτείς έναν κόσμο που συνδέεται απόλυτα με την ελληνική κουλτούρα αλλά και με περιοχές του τόπου μας όπου ταξιδεύεις μέσα από τα γευστικά χαρακτηριστικά του κάθε οίνου.

Τρία wine bar Facebook Twitter
Ψάρι ημέρας ταρτάρ, ντομάτα, αγγούρι, αβοκάντο, μοσχολέμονο

Εκείνο που κάνει την Τανίνη αγαπημένο σημείο συνάντησης είναι πως κάθε ετικέτα σερβίρεται είτε σε μπουκάλι είτε σε ποτήρι και μπορείς να τη συνοδεύσεις με μια σειρά από μεσογειακές γεύσεις που πρωταγωνιστούν στο μενού. Και εδώ τα ελληνικά υλικά συνδυάζονται σε μικρά θαύματα που κάνουν άψογο pairing με το κρασί σου. Στο υπόγειο της οδού Μεθώνης λειτουργεί και η κάβα, απ’ όπου μπορείς να προμηθευτείς τα κρασιά της Τανίνης για το σπίτι ή για δώρο σε κάποιον φίλο.

Ο χώρος, που μοιάζει με μια καταπράσινη, ποπ φαντασίωση στο κέντρο, είναι το σημείο όπου ακόμα κι αν πας ως απλός οινόφιλος, σίγουρα θα φύγεις παθιασμένος λάτρης του ελληνικού οίνου.

Τρία wine bar Facebook Twitter

Ελληνικό Δεκατιανό
Ο Κυριακάτικος ανοιχτός μπουφές της Τανίνης είναι εμπνευσμένος από τις μυρωδιές και τις γεύσεις που είναι συνδεδεμένες με τα χωριά και την κουζίνα των γιαγιάδων μας.

Πίτες, καγιανάς, όσπρια, ντοματόσουπα, κάθε λογής τυρί και αλλαντικό, ξηροί καρποί, φρούτα και πολλά ακόμα συνθέτουν τον ανοιχτό μπουφέ της Τανίνης, που έφτιαξε με αγάπη η σεφ μας, Μαρία Κοφίτσα.

Και επειδή Τανίνη χωρίς πιάνο δεν γίνεται, ο Μάρκος Χαϊδεμένος θα συνοδεύει live τα κυριακάτικα πρωινά μας!

Ιπποκράτους 91 & Μεθώνης, www.taniniagapimou.gr, Facebook: Τανίνη αγάπη μου, Instagram: tanini_agapi_mou

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

oinoscent

Γεύση / Τα wine bars της Αθήνας εξελίσσονται στα πιο ωραία μπιστρό της

Πλέον κάθε hip γειτονιά της πόλης διαθέτει το δικό της μέρος που είναι αφιερωμένο στα κρασιά και προσφέρει και φαγητό. Το επίπεδό τους ανεβαίνει, οι σεφ τους έχουν βιογραφικό και ωραίες ιδέες, έτσι στο εξής δεν θα τα ξαναπιούμε ξεροσφύρι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
10 χρόνια Ηeteroclito: Το wine bar του κέντρου που μας έμαθε τι πάει να πει φυσικό κρασι

Γεύση / 10 χρόνια Ηeteroclito: Το wine bar του κέντρου που μας έμαθε τι πάει να πει φυσικό κρασί

Εκεί που η μπάρα μάς μεταφέρει σε ένα γαλλικό bar à vin, η Αθήνα άρχισε να δοκιμάζει τις ανήσυχες προσπάθειες των Ελλήνων οινοποιών. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και ακόμα και το πιο δύσκολο κρασί προτείνεται ανεπιτήδευτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Στο Loggia της Σίφνου η γνωριμία με το κρασί είναι ανεπιτήδευτη και πραγματικά cool

Γεύση / Στο Loggia της Σίφνου η γνωριμία με το κρασί είναι ανεπιτήδευτη και πραγματικά cool

Τρεις επαγγελματίες της μουσικής, ερασιτέχνες και λάτρεις του κρασιού, δημιούργησαν το μοναδικό wine bar του νησιού στον γραφικό οικισμό του Κάστρου. Το Loggia προσφέρει φυσικά κρασιά κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα, παντρεύει δύο τέχνες έχοντας την πιο ζηλευτή θέα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT