Τρία wine bar Facebook Twitter
Εικονογράφηση: bianka/LiFO

Τρία wine bars που γνωρίζουν από καλό κρασί

0

Salina Wine Bistrot

Ζεις μια εμπειρία pairing, ενώ νιώθεις την αλμύρα στο πρόσωπό σου.
Το όνομα Salina θυμίζει αλάτι. Κι αυτή η σύνδεση δεν είναι τυχαία, αφού αυτό το wine bistrot είναι πάνω στη θάλασσα και σε προκαλεί να γευτείς την αλμύρα στον αέρα! Σε ένα πιο απομονωμένο σημείο της παραλίας Βραχατίου θα βρεις τον απόλυτο προορισμό, ειδικά αν είσαι από εκείνους που αγαπούν το κύμα και το καλό κρασί. Το Salina Wine Bistrot προσφέρει μια λίστα που περιλαμβάνει 120 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα. Μάλιστα, το ενδιαφέρον είναι πως ο κατάλογος χωρίζεται στα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας και αποτελεί ένα concept βασισμένο στην ελληνική πρώτη ύλη!

Τρία wine bar Facebook Twitter

Το ίδιο concept εφαρμόζεται σε όλα τα πιάτα αλλά και όλα τα αποστάγματα. Το μενού συνδέει τις γεύσεις με την επιλογή κρασιού, δημιουργώντας πάντα ένα wine pairing που αναδεικνύει κάθε ετικέτα ώστε να σε ταξιδέψει γευστικά! Στην κουζίνα κρύων πιάτων θα βρεις κυρίως ψάρια ημέρας σε αριστοτεχνικές κοπές καρπάτσιο και σεβίτσε, σε συνεργασία πάντα με τους ντόπιους ψαράδες. Τυριά και αλλαντικά απ’ όλη την Ελλάδα, που ίσως δεν έχεις ξαναδοκιμάσει, συστήνονται στα πιάτα ημέρας, προσφέροντας την ευκαιρία να δοκιμάσεις κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.

Τρία wine bar Facebook Twitter
Τρία wine bar Facebook Twitter

Όλα αυτά συνδυάζονται υπέροχα σε έναν μίνιμαλ χώρο που εχουν επιμεληθεί οι 202 Architects, συμβάλλοντας στη συνολική εμπειρία. Οι άνθρωποι του Salina Wine Bistrot, ως λάτρεις του κρασιού, δεν θα μπορούσαν να μην εκτιμούν την τέχνη σε κάθε της έκφραση. Γι’ αυτό ο χώρος αναδεικνύεται από έργα της P Bechrakis και τα υπέροχα κεραμικά πιατάκια είναι φτιαγμένα από τα χέρια της Marias Alexiou. Στο Salina η καλή αισθητική διατρέχει κάθε λεπτομέρεια, από τις γεύσεις μέχρι τον σχεδιασμό, ώστε να απολαμβάνεις μοναδικές στιγμές αληθινής απόλαυσης.
* Το μενού του Salina επιμελείται ο sommelier Mάριος Χασούρας.

Ανδρέα Λαζανά & Μόραλη, Βραχάτι Κορινθίας, 6948 673224, Facebook: Salina Wine Bistrot, Instagram: salina_winebistrot

Κάρολος wine bar food

Σου θυμίζει τη χαρά να ανακαλύπτεις ένα στέκι που διαφέρει από τα άλλα.

Τρία wine bar Facebook Twitter

O Κάρολος είναι ένα wine bar που ακυρώνει το mainstream και επιμένει να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Σου προσφέρει την επιλογή να ζήσεις όμορφες στιγμές, από εκείνες που με κάποιον τρόπο σε αγγίζουν βαθιά μέσα στην αυθεντικότητά τους. Οι Ghost Designers έχουν συνδυάσει στον σχεδιασμό του χώρου τη σκανδιναβική natural φιλοσοφία με τα ελληνικά ’60s και η μουσική ακολουθεί με ήχους από εκείνη τη δεκαετία. Αυτή η συνύπαρξη είναι η πρώτη εντύπωση που σε κάνει να νιώθεις ότι αυτός ο χώρος έχει κάτι ενδιαφέρον να σου πει. Και σoυ τα λέει όλα μέσα από μια λίστα κρασιών κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και με πιάτα που συνοδεύουν τις οινικές επιλογές αναδεικνύοντας τα προϊόντα του τόπου μας.

Η λεπτή και τραγανή pinsa φτιάχνεται από ζυμάρι αργής ωρίμανσης 36 ωρών και μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε έξι διαφορετικούς συνδυασμούς. Ανάμεσα στα πιάτα που θα μπουν στη μέση θα βρεις τη σαλάτα με τριμμένο χαρουπένιο παξιμάδι, buffala και pesto βασιλικού, τη φάβα με τσάτνεϊ μήλου-κρεμμυδιού και κάππαρη, τα σκιουφιχτά με πέστο φιστίκι, την εξαιρετική ταλιάτα μόσχου και, φυσικά, μια εκλεκτή ποικιλία από τυριά και αλλαντικά για ένα μοναδικό pairing που συνδέει αξιόλογους Έλληνες οινοπαραγωγούς με παραδοσιακές γεύσεις δημιουργικά δοσμένες.

Τρία wine bar Facebook Twitter
Τρία wine bar Facebook Twitter

Η καταπράσινη αυλή γίνεται ιδανικό σποτ από το απόγευμα, ενώ, όσο προχωράει η βραδιά, τα κοκτέιλ παίρνουν τη θέση που τους αξίζει πάνω στα τραπεζάκια και συνοδεύουν –ή συνοδεύονται από– γευστικές προτάσεις. Στο αίθριο του εμπορικού κέντρου στην οδό Ομήρου ο Κάρολος είναι το wine bar που θα ανακαλύψεις και μετά από καιρό θα νιώσεις την αυθεντική χαρά που σου επιφυλάσσει μια τέτοια ανακάλυψη!

Ομήρου 41-43, Νέα Σμύρνη, 212 1065556, karoloswinebar.gr, Facebook: Κάρολος, Instagram: karoloswinebar

Τανίνη αγάπη μου

Σε αυτόν τον πολύχρωμο χώρο θα ερωτευτείς το ελληνικό κρασί.

Τρία wine bar Facebook Twitter

Αν το σκεφτείς, το κρασί είναι το ποτό που έχει συνδεθεί περισσότερο με το γλέντι της παρέας, τη χαρά της ελληνικής οικογένειας και με εκείνα τα αμέτρητα «άντε, γεια μας» σε κάθε τσούγκρισμα. Όλα αυτά επιβεβαιώνονται στο Τανίνη αγάπη μου που ήρθε στα σύνορα Νεάπολης-Εξαρχείων για να προσφέρει έναν χώρο που τιμά τον ελληνικό αμπελώνα και τον προσφέρει σε οινικές γευσιγνωσίες πιο προσιτές και οικείες από ποτέ.

Εδώ θα βρεις έναν μεγάλο κατάλογο κρασιών με έμφαση στα φυσικά από βιολογικούς και βιοδυναμικούς αμπελώνες και ταυτόχρονα μια ομάδα ανθρώπων που θα σε ξεναγήσουν στον κόσμο του κρασιού, ώστε να ανακαλύψεις ποιο είναι εκείνο που σου ταιριάζει. Κι αλήθεια, μόλις το ανακαλύψεις θα γευτείς έναν κόσμο που συνδέεται απόλυτα με την ελληνική κουλτούρα αλλά και με περιοχές του τόπου μας όπου ταξιδεύεις μέσα από τα γευστικά χαρακτηριστικά του κάθε οίνου.

Τρία wine bar Facebook Twitter
Ψάρι ημέρας ταρτάρ, ντομάτα, αγγούρι, αβοκάντο, μοσχολέμονο

Εκείνο που κάνει την Τανίνη αγαπημένο σημείο συνάντησης είναι πως κάθε ετικέτα σερβίρεται είτε σε μπουκάλι είτε σε ποτήρι και μπορείς να τη συνοδεύσεις με μια σειρά από μεσογειακές γεύσεις που πρωταγωνιστούν στο μενού. Και εδώ τα ελληνικά υλικά συνδυάζονται σε μικρά θαύματα που κάνουν άψογο pairing με το κρασί σου. Στο υπόγειο της οδού Μεθώνης λειτουργεί και η κάβα, απ’ όπου μπορείς να προμηθευτείς τα κρασιά της Τανίνης για το σπίτι ή για δώρο σε κάποιον φίλο.

Ο χώρος, που μοιάζει με μια καταπράσινη, ποπ φαντασίωση στο κέντρο, είναι το σημείο όπου ακόμα κι αν πας ως απλός οινόφιλος, σίγουρα θα φύγεις παθιασμένος λάτρης του ελληνικού οίνου.

Τρία wine bar Facebook Twitter

Ελληνικό Δεκατιανό
Ο Κυριακάτικος ανοιχτός μπουφές της Τανίνης είναι εμπνευσμένος από τις μυρωδιές και τις γεύσεις που είναι συνδεδεμένες με τα χωριά και την κουζίνα των γιαγιάδων μας.

Πίτες, καγιανάς, όσπρια, ντοματόσουπα, κάθε λογής τυρί και αλλαντικό, ξηροί καρποί, φρούτα και πολλά ακόμα συνθέτουν τον ανοιχτό μπουφέ της Τανίνης, που έφτιαξε με αγάπη η σεφ μας, Μαρία Κοφίτσα.

Και επειδή Τανίνη χωρίς πιάνο δεν γίνεται, ο Μάρκος Χαϊδεμένος θα συνοδεύει live τα κυριακάτικα πρωινά μας!

Ιπποκράτους 91 & Μεθώνης, www.taniniagapimou.gr, Facebook: Τανίνη αγάπη μου, Instagram: tanini_agapi_mou

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

oinoscent

Γεύση / Τα wine bars της Αθήνας εξελίσσονται στα πιο ωραία μπιστρό της

Πλέον κάθε hip γειτονιά της πόλης διαθέτει το δικό της μέρος που είναι αφιερωμένο στα κρασιά και προσφέρει και φαγητό. Το επίπεδό τους ανεβαίνει, οι σεφ τους έχουν βιογραφικό και ωραίες ιδέες, έτσι στο εξής δεν θα τα ξαναπιούμε ξεροσφύρι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
10 χρόνια Ηeteroclito: Το wine bar του κέντρου που μας έμαθε τι πάει να πει φυσικό κρασι

Γεύση / Ηeteroclito: Το wine bar του κέντρου που μας έμαθε τι πάει να πει φυσικό κρασί

Εκεί που η μπάρα μάς μεταφέρει σε ένα γαλλικό bar à vin, η Αθήνα άρχισε να δοκιμάζει τις ανήσυχες προσπάθειες των Ελλήνων οινοποιών. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και ακόμα και το πιο δύσκολο κρασί προτείνεται ανεπιτήδευτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Στο Loggia της Σίφνου η γνωριμία με το κρασί είναι ανεπιτήδευτη και πραγματικά cool

Γεύση / Στο Loggia της Σίφνου η γνωριμία με το κρασί είναι ανεπιτήδευτη και πραγματικά cool

Τρεις επαγγελματίες της μουσικής, ερασιτέχνες και λάτρεις του κρασιού, δημιούργησαν το μοναδικό wine bar του νησιού στον γραφικό οικισμό του Κάστρου. Το Loggia προσφέρει φυσικά κρασιά κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα, παντρεύει δύο τέχνες έχοντας την πιο ζηλευτή θέα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ