Προτάσεις δώρων για απαιτητικούς foodies

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
0

Πρώτο πρώτο θα προτείνω το δώρο που μόλις έκανα σε δύο foodies, το σετ μαχαιροπίρουνων της Diesel για τη Seletti (62 ευρώ) που βρήκα στο Love.it (λεωφ. Μεσογείων 481, Αγ. Παρασκευή, 210 6084853 / Golden Hall, λεωφ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι, 210 6896238) και περιλαμβάνει ένα πιρούνι, ένα μαχαίρι, ένα κουτάλι σούπας και ένα κουταλάκι του γλυκού, με τα οποία μπορεί κανείς να φάει αλλά και φτιάξει τον σωλήνα της κουζίνας που χάλασε, αφού το καθένα από αυτά στη μια του άκρη διαθέτει και από ένα γαλλικό κλειδί μεγέθους από το 10 έως το 13.

Από το Myran (Φωκυλίδου 3, Κολωνάκι, 210 3824744), που εκπροσωπεί το σκανδιναβικό design στην πόλη, φιλοξενώντας τόσο εμβληματικά σχέδια και αντικείμενά του όσο και τα πιο πρόσφατα design trends, μπορείτε να παραγγείλετε και να χαρίσετε τη Sowden Toaster (119 ευρώ), δηλαδή τη φρυγανιέρα που έχει σχεδιάσει ο George Sowden για τη δανέζικη εταιρεία HAY, που και πρακτικό δώρο είναι και statement αντικείμενο για κάθε κουζίνα.

Στο ίδιο κατάστημα θα βρείτε και το Sobremesa Stripe Cookie Jar (139 ευρώ) της Laila Gohar, κομμάτι της συνεργασίας που έκανε η επιδραστική καλλιτέχνις (πάλι) με τη HAY για μια συλλογή που εμπνέεται από τη χαρά της συνάντησης με αφορμή το φαγητό. Ζωγραφισμένο στο χέρι, με μπισκότα ή χωρίς, αυτό το βάζο αρκεί από μόνο του για να στολίσει ένα τραπέζι. 

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
Sowden Toaster

Μερικά ακόμα προϊόντα σκανδιναβικού design που μπορεί να χρησιμοποιήσει πολύ και να αγαπήσει άλλο τόσο ένας foodie τα εντόπισα στο Paraphernalia, το concept store του κέντρου, όπου, μεταξύ πολλών άλλων αντικειμένων που προσφέρονται για δώρο, θα βρείτε τις Οs κουτάλες σερβιρίσματος σαλάτας (55 ευρώ) με το ασύμμετρο σχήμα από ξύλο ελιάς, οι οποίες παίρνουν το όνομά τους από τη γαλλική λέξη για το κόκαλο, και τη στυλάτη Fein σπάτουλα σερβιρίσματος γλυκών (39 ευρώ) φτιαγμένη από ανοξείδωτο ατσάλι με λαμπερή, ορειχάλκινη επίστρωση της δανέζικης εταιρείας Ferm Living. 

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
Οs κουτάλες σερβιρίσματος σαλάτας
Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
H στυλάτη Fein σπάτουλα σερβιρίσματος γλυκών.

Aν κάποιος από τους φίλους σας χρειάζεται βραστήρα, αλλά δεν τον ενδιαφέρει να είναι απλώς λειτουργικός, το ιδανικό δώρο γι’ αυτόν είναι ο Plissé MDL06 R που είναι σχεδιασμένος από τον Michele De Lucchi για την Alessi (95 ευρώ στο plaisio.gr). Θυμίζει φόρεμα υψηλής ραπτικής, μαρτυρά το αρχιτεκτονικό υπόβαθρο του σχεδιαστή του, κυκλοφορεί σε έντονα χρώματα, δεν είναι άλλος ένας μονότονος βραστήρας, έργο τέχνης είναι, γι’ αυτό και τον βρίσκουμε ακόμα και στο ηλεκτρονικό design shop του MoMA. 

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
O βραστήρας Plissé MDL06 R της Alessi.

Για foodies που ξέρουν να εκτιμήσουν ένα καλό κρασί αλλά και για εκείνους που δεν έχουν εντρυφήσει πολύ σε αυτό οι εκλεκτές μπουρμπουλήθρες είναι ό,τι πρέπει, δύσκολα θα αφήσουν κάποιον ασυγκίνητο. Από το Mr. Vertigo του Κολωνακίου (πλ. Φιλικής Εταιρείας 15, 210 7250862) μπορείτε να προμηθευτείτε το Jo Landron Vin Mousseux «Atmosphères» NV (46 ευρώ), το οποίο έχει την υφή μιας σαμπάνιας με τον τρόπο του muscadet, ορυκτότητα και μια αίσθηση μπισκότου ‒ όλα αυτά σε ένα σοβαρό για την κατηγορία του αλλά και πολύ παιχνιδιάρικο κρασί, και μάλιστα σε magnum μέγεθος.

Εξαιρετική ελληνική πρόταση είναι το λευκό Migma PetNat από το Κτήμα Χατζηβαρύτη (21 ευρώ στο botilia.gr), ένα φυσικό αφρώδες κρασί με έντονα φρουτώδη αρώματα, γεμάτο στόμα και φρέσκια οξύτητα.

Αν θέλετε να κάνετε ένα ακόμα πιο ολοκληρωμένο δώρο, μπορείτε, μαζί με τη φιάλη, να προσφέρετε τα χειροποίητα κεραμικά ποτήρια coupe de champagne (75/τεμάχιο) της Άννας Καρούντζου, μέσα στα οποία μπορεί κανείς να απολαύσει ένα μαρτίνι, ένα οποιοδήποτε άλλο κοκτέιλ, το κρασί του ‒όπως τα χρησιμοποιεί δηλαδή η ίδια η κεραμίστρια‒ και, προφανώς, μια σαμπάνια. Στείλτε της μήνυμα στο Instagram.  

Για εκείνους που σας έχουν πει ότι ψάχνουν να απολαύσουν ένα γκουρμέ τσάι, το Earl Grey French Blue® της παριζιάνικης Mariage Frères με περγαμόντο και πέταλα μπλε λουλουδιών που θα βρείτε στο Les Connaisseurs (Golden Hall, Κηφισίας 37Α, Μαρούσι, 210 7239195) είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Το πιο ωραίο σερβίτσιο σερβιρίσματος τσαγιού που έχω δει τελευταία φτιάχνεται στην Αθήνα και είναι από τα κορίτσια του Spilled Milk Porcelains, που αυτήν τη φορά συνεργάστηκαν με τη ζωγράφο Δήμητρα Μπουρίτσα, η οποία αποτυπώνει στα σχέδιά της τη γυναίκα ως αιθέρια ύπαρξη με έμπνευση από τα φυτικά μοτίβα και την ονειρική αισθητική της art nouveau, με μια διάθεση παραμυθένιας ατμόσφαιρας και μια νότα μελαγχολίας.

Τα αντικείμενα αυτά, τα φλιτζάνια (35 ευρώ/τεμάχιο), η τσαγιέρα (100 ευρώ), η γαλατιέρα (25 ευρώ) και η ζαχαριέρα (30 ευρώ), είναι όλα τους από πορσελάνη Γερμανίας, ζωγραφισμένα στο χέρι και limited. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο @spilled.milk.porcelains

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
To σερβίτσιο σερβιρίσματος τσαγιού του Spilled Milk Porcelains.

Στο Wild Souls (Βουλής 36, Σύνταγμα, 210 3231438) μπορείτε να φτιάξετε ένα gift box όπως εσείς το θέλετε, επιλέγοντας μέλι από άγριο θυμάρι Κρήτης, άγρια βότανα Μάνης ή αγριολούλουδα Ολύμπου, φουντουκοβούτυρο με κακάο, τραγανό φιστικοβούτυρο, ταχίνι ολικής άλεσης και πολλά άλλα αγνά βούτυρα καρπών, μαρμελάδες και χαλβάδες σε διάφορες γεύσεις ‒ ακόμα και με γεύση μελομακάρονο. Με αυτό το κουτί θα νοστιμίζετε τα πρωινά του παραλήπτη του για πολύ καιρό. Δείτε όλη την ποικιλία προϊόντων στο www.wildsouls.gr

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
Gift box από το Wild Souls όπως εσείς το θέλετε.

Για να εμπλουτίσετε τη βιβλιοθήκη ενός καλοφαγά που μπαίνει συχνά στην κουζίνα, στο Hyper Hypo θα βρείτε το τελευταίο βιβλίο των Yotam Assaf Ottolenghi και Noor Murad, «Ottolenghi Test Kitchen: Extra good things» (33 ευρώ), με συνταγές για καρυκεύματα, σάλτσες και άλλα toppings που μπορούν να απογειώσουν το πιο απλό πιάτο.

Από τις ντόπιες νέες εκδόσεις, το «Green Κούκμπουκ» της Madame Ginger και της Άννας Χαλικιά (www.madameginger.com, 25,50 ευρώ) περιλαμβάνει plant-based συνταγές, εύκολες και με προσιτά υλικά, που ξυπνάνε μνήμες ή είναι απόλυτα σημερινές, ενώ συγκεντρώνει και ρεαλιστικές συμβουλές για μια μαγειρική φιλική προς το περιβάλλον, που αποφεύγει τη σπατάλη τροφίμων.

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
Το τελευταίο βιβλίο των Yotam Assaf Ottolenghi και Noor Murad, «Ottolenghi Test Kitchen: Extra good things».

Αν ψάχνετε δώρο για εκείνους που αν δεν βουτήξουν το ψωμί τους στη χωριάτικη και αν δεν καθαρίσουν τα πιάτα από τις σάλτσες δεν ευχαριστιούνται φαγητό, οι Ode to Socks (Ζωοδόχου Πηγής 43, Εξάρχεια, 6938 984371) κάλτσες-ωδή στην παπάρα (15 ευρώ) από εγχώριο βαμβάκι και θα ζεστάνουν τα πόδια τους και θα τους κάνουν να γελάσουν.

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
«Παπάρα» κάλτσες από το Ode to Socks.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LIFO.

Το νέο τεύχος της δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ