Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter
0

ΑN ANAZHTATE μια συνταγή κοκτέιλ που να είναι δροσιστική, εύκολη στην παρασκευή της, με αλκοόλ ή χωρίς, τσεκάρετε παρακάτω τη λίστα με τα καλύτερα καλοκαιρινά κοκτέιλ που αξίζει να δοκιμάσετε.

Διασκεδάζετε στο σπίτι; Αράζετε δίπλα στην πισίνα; Ή απλά θέλετε να χαλαρώσετε το απόγευμα μετά από μια κουραστική μέρα; Τι καλύτερο από ένα δροσιστικό καλοκαιρινό κοκτέιλ. Επιλέξτε μία από τις 10 κορυφαίες εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023. Enjoy!

1.

Honey Highball

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
40 ml 12 ετών Single Malt Scotch Whisky
20 ml μέλι
Παγωμένο τσάι χαμομηλιού
1 φέτα λεμονιού

Εκτέλεση
1. Σε ένα ψηλό ποτήρι γεμάτο πάγο, προσθέστε το ουίσκι και το μέλι και ανακατέψτε απαλά.
2. Προσθέστε το παγωμένο τσάι χαμομηλιού και ανακατέψτε.
3. Ολοκληρώστε προσθέτοντας το λεμόνι και απολαύστε.

2.

Mojito

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
Ρούμι 
25 ml χυμός λάιμ
12 φύλλα μέντας
2 κουταλάκια του γλυκού πολύ λεπτή ζάχαρη
25 ml σόδα

Εκτέλεση
1. Πάρτε τις λεμονόκουπες από τα λάιμ και πιέστε τις στο ποτήρι μαζί με τη ζάχαρη.
2. Προσθέστε τη μέντα στο ποτήρι και πιέστε με κουτάλι.
3. Γεμίστε το ποτήρι κατά το ήμισυ με θρυμματισμένο πάγο, προσθέστε ρούμι και χτυπήστε το.
4. Συμπληρώστε με θρυμματισμένο πάγο και σόδα. Γαρνίρετε με ένα κλαδάκι μέντας.

3.

Gin Fizz με Elderflower και δεντρολίβανο

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
60 ml τζιν (κατά προτίμηση ροζ τζιν)
30 ml λικέρ Elderflower
Αφρώδες ροζέ κρασί
2 κλαδάκια δεντρολίβανου, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε ένα παγωμένο ποτήρι coupe, προσθέστε το τζιν και το λικέρ από elderflower και ανακατέψτε απαλά.
2. Συμπληρώστε με το αφρώδες κρασί και γαρνίρετε με τα κλαδάκια δεντρολίβανου.

4.

Jamgria

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
1 μπουκάλι κόκκινο γλυκό κρασί
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μούρα
100 ml σιρόπι σφενδάμου
500 ml λεμονάδα ή σόδα
100 ml κονιάκ
Πορτοκάλια, κομμένα σε φέτες
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
Πάγος

Εκτέλεση
1. Προσθέστε τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα κατεψυγμένα μούρα, το σιρόπι σφενδάμου, το κόκκινο κρασί, τη λεμονάδα και το κονιάκ σε μια καράφα.
2. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως το σιρόπι σφενδάμου και να αναμειχθούν καλά όλα τα συστατικά.
3. Προσθέστε πάγο και, στη συνέχεια, αδειάστε το μείγμα σε βάζα μαρμελάδας (εξού και η ονομασία). Προσθέστε περισσότερο πάγο και φρούτα αν χρειάζεται.

5.

Virgin G&T

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
60 ml τζιν χωρίς αλκοόλ
20 ml premium εμφιαλωμένο τόνικ
1 φέτα αγγούρι
4 φέτες φράουλα

Εκτέλεση
1. Σε ένα ποτήρι με πάγο προσθέστε το μη αλκοολούχο τζιν, το τόνικ, το αγγούρι και τις φράουλες.
2. Ανακατέψτε καλά και ολοκληρώστε γαρνίροντας με ένα κλαδάκι δεντρολίβανου.

6.

Strawberry Balsamic Smash

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
3 φράουλες
2 κουταλάκια του γλυκού βαλσάμικο ξίδι
1 κουταλιά της σούπας γλυκαντικό σιρόπι
2 φέτες αγγούρι
2 φέτες λάιμ
½ φλιτζάνι νερό καρύδας
½ φλιτζάνι σόδα

Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε τις φράουλες, το βαλσάμικο ξίδι, το σιρόπι, το αγγούρι και το λάιμ σε ένα σέικερ μέχρι να απελευθερωθούν οι χυμοί.
2. Προσθέστε το νερό καρύδας και λίγο πάγο. Ανακινήστε και στη συνέχεια στραγγίστε σε ένα ποτήρι γεμάτο πάγο.
3. Συμπληρώστε με σόδα και σερβίρετε.

7.

Summer Margarita

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
30ml Cointreau
50 ml λευκή τεκίλα
20 ml χυμός λάιμ
4 φρέσκες φράουλες
1 κουταλιά σιρόπι ζάχαρης

Εκτέλεση
1. Βάλτε στο ποτήρι λίγο ανθό αλατιού.
2. Στη συνέχεια, ρίξτε το Cointreau, την τεκίλα, το λάιμ και τις φράουλες σε ένα σέικερ με πάγο. Ανακατέψτε το, ανακινήστε το, σουρώστε το και σερβίρετε.
3. Ολοκληρώστε γαρνίροντας με ένα κλαδάκι δυόσμου για να δώσετε λίγη φρεσκάδα.

8.

To Κοκτέιλ του Ήλιου

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
60 ml τζιν (κατά προτίμηση ροζ τζιν)
60 ml σιρόπι μιμόζας*
20 ml χυμός λεμονιού
Ανθρακούχο νερό

Εκτέλεση
1. Σε ένα ψηλό ποτήρι γεμάτο πάγο, προσθέστε το τζιν, το σιρόπι μιμόζας και το χυμό λεμονιού. Συμπληρώστε με ανθρακούχο νερό.
2. Ανακατέψτε απαλά και γαρνίρετε με ένα άνθος μιμόζας ή μια φέτα λεμονιού.

*Για να φτιάξετε το σιρόπι μιμόζας:
Σε μεσαία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, βάλτε 4 φλιτζάνια άνθη μιμόζας, 500 ml νερό, το χυμό ενός λεμονιού και 500 γραμμάρια ζάχαρη. Ανακατεύετε απαλά και αποσύρετε από τη φωτιά μόλις διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει, σουρώστε το και τοποθετήστε το σε ένα αεροστεγές γυάλινο βάζο.

9.

Three Botanicals

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
50 ml τζιν (κατά προτίμηση ροζ τζιν)
20 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
10 ml σιρόπι τριαντάφυλλου
Μια δόση γρεναδίνης
100 ml σόδα
Ένα κλαδάκι δεντρολίβανο, για γαρνίρισμα
Λεμόνι, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Χρησιμοποιήστε ένα ψηλό ποτήρι και βρέξτε το χείλος με το κλαδάκι δεντρολίβανου και ένα λεμόνι.
2. Σε ένα shaker γεμάτο πάγο, ανακινήστε το τζιν, τον φρέσκο χυμό λεμονιού, το σιρόπι τριαντάφυλλου και τη γρεναδίνη.
3. Σουρώστε στο γεμάτο με πάγο ποτήρι και συμπληρώστε με σόδα. Ολοκληρώστε γαρνίροντας με το δεντρολίβανο και το λεμόνι.

10.

Tommy's Margarita

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
60 ml λευκή τεκίλα
30ml χυμό lime
20ml μείγμα αγαύης

Εκτέλεση
1. Προσθέστε όλα τα συστατικά στο σέικερ.
2. Ανακινήστε και σουρώστε πάνω από φρέσκο πάγο σε κύβους σε ένα ποτήρι tumbler.
3. Γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ