Πώς λύνεις το πρόβλημα του Έζρα Μίλερ; Μέσω της σιωπής

 Πώς λύνεις το πρόβλημα του Έζρα Μίλερ; Μέσω της σιωπής Facebook Twitter
Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πόσοι θεατές θα συγχωρήσουν ή θα ξεχάσουν τις ιστορίες για τον Μίλερ, σπεύδοντας να αγοράσουν εισιτήριο για το “The Flash”.
0


ΑΠΟ ΣΚΗΝΗ ΣΕ ΣΚΗΝΗ
, και για σχεδόν 2,5 ώρες, το Έζρα Μίλερ κυριαρχεί στην οθόνη στο νέο blockbuster "The Flash". Ο ηθοποιός είναι τόσο πανταχού παρών, υποδυόμενος ταυτόχρονα δύο εκδοχές του σπινταρισμένου υπερ-ήρωα, που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την ταινία χωρίς τον πληθωρικό πρωταγωνιστή της.

Εκτός οθόνης όμως, εδώ και μήνες, το Μίλερ αντιμετωπίζεται περισσότερο σαν το «Αόρατο Παιδί». Η Warner Bros και τα DC Studios έχουν βασιστεί εξ ολοκλήρου σχεδόν σε δευτερεύοντες ηθοποιούς για να προωθήσουν μια ταινία που ελπίζουν ότι θα αναζωογονήσει το παραπαίον κινηματογραφικό σύμπαν της DC. Η πρώτη και μοναδική εμφάνιση του Μίλερ στο κόκκινο χαλί έγινε σε μια εκδήλωση στο Λος Άντζελες το βράδυ της Δευτέρας. Μίλησε για λιγότερο από δύο λεπτά, ευχαριστώντας τους συναδέλφους τoυ όχι μόνο για τη δουλειά τους, αλλά και για «την διακριτικότητα και τη φροντίδα τους στο πλαίσιο της ζωής μου».

Το Μίλερ έχει επίσης αποφύγει ένα άλλο είδος δημοσιότητας για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς. Ούτε συλλήψεις, ούτε δικαστικές αποφάσεις, ούτε μεσσιανικές δηλώσεις. Δεν υπάρχουν τον τελευταίο καιρό νέες καταγγελίες για επιθέσεις, καταχρήσεις ναρκωτικών, εκδηλώσεις παράνοιας, δωμάτια γεμάτα όπλα ή φήμες για αιρέσεις - τα πρωτοσέλιδα δηλαδή που κυνηγούσαν τον ηθοποιό καθ' όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους. Η «φίμωση» του Μίλερ, λένε οι παρατηρητές του χώρου, αποτελεί μια στρατηγική του στούντιο για τη διαχείριση μιας κρίσης σπάνιου μεγέθους.

Πριν από λίγο καιρό, το Μίλερ φαινόταν να αποτελεί το πρότυπο ενός νέου είδους διασημότητας, προκαλώντας τις συμβάσεις του Χόλιγουντ ανάμεσα σε εμφανίσεις σε ταινίες όπως το "The Perks of Being a Wallflower" και το franchise των "Fantastic Beasts". Ανοιχτά queer και με πνευματιστικές ανησυχίες, μιλούσε λυρικά για την αποικιοκρατία και τον πολυ-ερωτισμό, ενώ είχε εμφανιστεί κάποτε για μια συνέντευξη φορώντας στολή μονόκερου.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο εγχειρίδιο για την αντιμετώπιση των αστέρων που έχουν «αποστατήσει». Τα στούντιο μπορούν να τους αντικαταστήσουν, να ακυρώσουν τις ταινίες και τις σειρές τους ή απλώς να υποβαθμίσουν το ρόλο τους στις παραγωγές. Αλλά αυτές οι μέθοδοι τελειοποιήθηκαν σε ερμηνευτές με μικρότερους ρόλους ή σε μικρότερα έργα ή με μικρότερα μερίδια στη λεγόμενη οικονομία της προσοχής του κοινού, από το Μίλερ.

Ο νέος εκλεκτός ήρωας της DC, ο οποίος χρησιμοποιεί για τον εαυτό του τις αντωνυμίες they/them και ως γνωστόν περιφρονεί τις συμβάσεις του Χόλιγουντ, είναι ο "Flash". Αφού προετοιμάστηκε γι' αυτόν τον κρίσιμο ρόλο για σχεδόν μια δεκαετία, το Μίλερ εμφανίζεται σε κάθε καρέ της ταινίας με τον τίτλο του χαρακτήρα, η οποία κάνει πρεμιέρα αυτές τις μέρες στις οθόνες του πλανήτη και φέρεται να κόστισε τουλάχιστον 200 εκατομμύρια δολάρια.

Πριν από λίγο καιρό, το Μίλερ φαινόταν να αποτελεί το πρότυπο ενός νέου είδους διασημότητας, προκαλώντας τις συμβάσεις του Χόλιγουντ ανάμεσα σε εμφανίσεις σε ταινίες όπως το "The Perks of Being a Wallflower" και το franchise των "Fantastic Beasts". Ανοιχτά queer και με πνευματιστικές ανησυχίες, μιλούσε λυρικά για την αποικιοκρατία και τον πολυ-ερωτισμό, ενώ είχε εμφανιστεί κάποτε για μια συνέντευξη φορώντας στολή μονόκερου.

 Πώς λύνεις το πρόβλημα του Έζρα Μίλερ; Μέσω της σιωπής Facebook Twitter
Ο Μίλερ υποδύεται δύο εκδοχές του κεντρικού ήρωα στο “The Flash”

«Δεν προσδιορίζομαι ως άντρας», είχε δηλώσει σε έναν δημοσιογράφο του Hollywood Reporter το 2018, στη τεράστια φάρμα του στο Βερμόντ. «Δεν προσδιορίζομαι ως γυναίκα. Δεν προσδιορίζομαι καν ως άνθρωπος, παρά μόνο οριακά». Ελάχιστες δημόσιες δηλώσεις όμως έχει κάνει από το περασμένο καλοκαίρι, όταν εξέδωσε μια απολογητική δήλωση όπου αναφερόταν σε «σύνθετα ζητήματα ψυχικής υγείας» που ευθύνονται για μια σειρά από καταγγελίες εις βάρος του και συλλήψεις που ξεκίνησαν πολύ πριν αρχίσουν τα γυρίσματα του "The Flash". Όπως για παράδειγμα τον Φεβρουάριο του 2022 στο Βερολίνο, όταν μια φίλη του κατήγγειλε ότι το Μίλερ την κακοποίησε άγρια όταν του ζήτησε να σταματήσει να καπνίζει μέσα στο διαμέρισμά της. «Μου είπε ότι είναι "δημιουργός πλανητών" και ότι "ο καπνός είναι ιερός"», είχε δηλώσει η γυναίκα στο Variety. Μισή ώρα αφότου κάλεσε την αστυνομία και έδιωξε τον φιλοξενούμενό της, το Miller προσπάθησε να σπάσει την πόρτα της.

Τα εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα ακολούθησαν το Μίλερ όπου κι αν περιπλανήθηκε εκείνη τη χρονιά. Στη Χαβάη, κατηγορήθηκε ότι έκλεψε την ταυτότητα και τις πιστωτικές κάρτες του οικοδεσπότη του ενώ στη συνέχεια συνελήφθη σε ένα καραόκε μπαρ με την κατηγορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς και της παρενόχλησης – ακολούθως συνελήφθη ξανά ένα μήνα αργότερα με την κατηγορία ότι πέταξε σε κάποιον μια καρέκλα. Στην πατρίδα του, το Βερμόντ, κατηγορήθηκε για διάρρηξη σε βαθμό κακουργήματος. Μια οικογένεια στο Γκρίνφιλντ της Μασαχουσέτης κέρδισε ζήτησε προστασία αφού ισχυρίστηκε ότι ο ηθοποιός τους απείλησε με όπλο. Μερικές από τις πιο σοβαρές κατηγορίες είχαν να κάνουν με την υποτιθέμενη συμπεριφορά του Μίλερ απέναντι ανηλίκους. Η οικογένεια της Μασαχουσέτης δήλωσε ότι ο ηθοποιός είχε δείξει ανάρμοστο ενδιαφέρον για το 12χρονο παιδί τους.

Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πόσοι θεατές θα συγχωρήσουν ή θα ξεχάσουν τις ιστορίες για το Μίλερ, σπεύδοντας να αγοράσουν εισιτήριο για το “The Flash”. Aνεξάρτητα όμως από το αν η ταινία θα έχει επιτυχία, η στρατηγική σιωπής της Warner θα μπορούσε να έχει γενικότερο αντίκτυπο στο Χόλιγουντ, το οποίο δεν στερείται ποτέ τέτοιου είδους ανθρώπινων κρίσεων.

Με στοιχεία από το The Washington Post

Οθόνες
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Movies

Οθόνες / Μια ταινία για τον Bloody Hawκ και άλλοι 8 λόγοι για να πάτε σινεμά

Αυτή την εβδομάδα έχουν την τιμητική τους τα κατασκοπικά θρίλερ, παίζει η επανέκδοση του Delicatessen και ένα ντοκιμαντέρ για τον δημοφιλή ράπερ που δεν απευθύνεται μόνο στο fan base του — όχι άλλο Minecraft.
THE LIFO TEAM
«Οι περισσότεροι κινηματογράφοι στην Αργεντινή έχουν μετατραπεί σε εκκλησίες ευαγγελιστών»

Οθόνες / «Οι περισσότεροι κινηματογράφοι στην Αργεντινή έχουν μετατραπεί σε εκκλησίες ευαγγελιστών»

Με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Μουσείο της Νύχτας, ο Φερμίν Ελόι Ακόστα αναδεικνύει ένα πολύτιμο φωτογραφικό αρχείο για τη Νέα Υόρκη των δεκαετιών του ’70 και του ’80, ενώ μιλά στη LiFO για την αβεβαιότητα του μέλλοντος του κινηματογράφου στην Αργεντινή και τις πολιτικές αναταράξεις στη χώρα του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
JASON MOMOA

Οπτική Γωνία / Το σινεμά ως τοποθέτηση προϊόντος: Το «Minecraft» σπάει ταμεία

Η τεράστια επιτυχία της κινηματογραφικής διασκευής του δημοφιλούς παιχνιδιού θεμελιώνει μια νέα εποχή στο στουντιακό σινεμά που καθιστά την ταύτιση θεατή και καταναλωτή εντονότερη από ποτέ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οι 10 αγαπημένες ταινίες του Γιώργου Γάλλου

Μυθολογίες / «Ο Βέγγος είναι το αγχολυτικό μου»: Οι 10 αγαπημένες ταινίες του Γιώργου Γάλλου

Από τον Κουροσάβα και τον Μπέργκμαν, από τις ταινίες της Pixar μέχρι τα Batman του Nόλαν, ο ηθοποιός φτιάχνει μια ετερόκλητη και ειλικρινή λίστα και πιστεύει ότι «σινεμά είναι να βλέπεις άλλες πλευρές του κόσμου».
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΝΕΤΤΑ ΓΙΑΚΙΝΤΖΗ
Εβελίνα Παπούλια: «Δεν μου χαρίστηκε τίποτα»

Oι Αθηναίοι / Εβελίνα Παπούλια: «Δεν μου χαρίστηκε τίποτα»

«Μην παίξεις ποτέ κωμωδία», της είχαν πει, αλλά τελικά το ευρύ κοινό τη λάτρεψε ως Μαρίνα Κουντουράτου. Όταν αποφάσισε να ερμηνεύσει τον ρόλο μιας τρανς γυναίκας, της είπαν «θα καταστραφείς». Ήταν πάντα τολμηρή και άφοβη. Και είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
 Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ: «Αν είσαι υπαρξιστής άθεος όπως εγώ, το ανθρώπινο σώμα είναι η ζωή σου»

Pulp Fiction / «Αν είσαι υπαρξιστής άθεος όπως εγώ, το ανθρώπινο σώμα είναι η ζωή σου»

Ο Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ επιστρέφει με το «Ο Κύριος των Νεκρών» και μιλά στη LiFO για τις σκέψεις του πάνω στο πένθος, την τεχνητή νοημοσύνη που του έλυσε τα χέρια, και εξηγεί γιατί ασχολείται διαρκώς με τρομακτικές καταστάσεις.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Βαλ Κίλμερ: Ο άνθρωπος που θα (μπορούσε να) γινόταν σταρ

Απώλειες / Βαλ Κίλμερ (1959-2025): Ο άνθρωπος που θα μπορούσε να είχε γίνει σούπερσταρ

Έφυγε από τη ζωή ο Κρις του «Heat», ο Iceman του «Top Gun», ο «ξανθός» Μπάτμαν του Τζόελ Σουμάχερ, ο Τζιμ Μόρισον του Όλιβερ Στόουν, ο γκέι ντέτεκτιβ του «Kiss Kiss Bang Bang», ένας ηθοποιός που κατέγραψε μερικές αξέχαστες εμφανίσεις στο ενεργητικό του, μα δεν έκανε την αναμενόμενη καριέρα μεγάλου σταρ λόγω ατυχών συγκυριών αλλά και προσωπικών επιλογών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Η Λάιζα Μινέλι σήμερα δηλώνει ευτυχισμένη. ή Λάιζα Μινέλι: Mια απίστευτη ιστορία επιβίωσης.

Οθόνες / Λάιζα Μινέλι: Mια απίστευτη ιστορία επιβίωσης

Gay icon, μια χαρισματικά αφοσιωμένη performer, αλλά και αντικείμενο χλεύης. Το ντοκιμαντέρ του Μπρους Ντέιβιντ Κλάιν «Liza: A Truly Terrific, Absolutely True Story» σίγουρα δεν αφηγείται την ιστορία ενός τυπικού nepo baby.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
τομ χάρντι

Οθόνες / 10 τηλεοπτικές σειρές που θα δούμε την άνοιξη

Από τη μεγάλη επιστροφή του «The Last of Us» σε εκείνη του «Αστερίξ» και από τη σεξουαλική αναζήτηση της Μισέλ Ουίλιαμς σε μια απολαυστική ματιά στον κόσμο του σύγχρονου μπαλέτου, αυτές είναι οι σειρές που θα μας κρατήσουν καθηλωμένους στη μικρή οθόνη το επόμενο διάστημα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οι 10 αγαπημένες ταινίες της Μαρίνας Σάττι

Μυθολογίες / «Οι εικόνες του Ζβιάγκιντσεφ είναι υπνωτιστικές»: Οι 10 αγαπημένες ταινίες της Μαρίνας Σάττι

Στην κινηματογραφική λίστα της τραγουδοποιού, η σιωπή λέει περισσότερα από τα λόγια, οι εικόνες αποκαλύπτουν κρυμμένα συναισθήματα, οι κόσμοι είναι γεμάτοι αβεβαιότητες και συγκρούσεις, και η μουσική έχει μια ιερή διάσταση.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΝΕΤΤΑ ΓΙΑΚΙΝΤΖΗ
21 ντοκιμαντέρ του 21ου αιώνα που αξίζει να δείτε

Οθόνες / 21 ντοκιμαντέρ του 21ου αιώνα που αξίζει να δείτε

Από μια σπουδαία στιγμή του σκορσεζικού σινεμά ως την ψηφιακή επανάσταση της Ανιές Βαρντά κι από το συγκλονιστικό δίπτυχο του Τζόσουα Οπενχάιμερ ως τη μεγάλη φιλμική «σκανταλιά» του Banksy, αυτοί είναι 21 σταθμοί του σύγχρονου σινεμά τεκμηρίωσης που πρέπει να έχει δει κάθε σινεφίλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Μπορεί να γίνει μια παραγωγή σαν το “Flow” στην Ελλάδα, αρκεί να το θέλουμε»

Οθόνες / «Μπορεί να γίνει μια παραγωγή σαν το “Flow” στην Ελλάδα, αρκεί να το θέλουμε»

Με αφορμή τη δεύτερη απονομή των βραβείων Stratos, που τιμούν το ελληνικό animation, o πρόεδρος της ASIFA HELLAS Κωνσταντίνος Κακαρούντας μιλά για την άνθηση της σκηνής, τις προκλήσεις και για το πώς η Ελλάδα μπορεί να πετύχει μια παραγωγή οσκαρικού επιπέδου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ