Καφές: Ο σύμμαχος της καρδιάς

Καφές: Ο σύμμαχος της καρδιάς Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η καθημερινή κατανάλωση καφέ με μέτρο, μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά για την καρδιά.

Ερευνητές αξιολόγησαν τα ευρήματα πέντε μεγάλων σκανδιναβικών μελετών για τη σχέση μεταξύ του καφέ και της καρδιάς που είχαν γίνει από το 2001 έως το 2011 και αφορούσαν περίπου 140.000 άτομα, από τα οποία τα 6.500 εμφάνισαν καρδιολογικό πρόβλημα κάποια στιγμή.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες λοιπόν, η κατανάλωση έως τεσσάρων φλιτζανιών καφέ τη μέρα μπορεί να μειώσει έως 11% τον κίνδυνο για την καρδιά. Οι περισσότερες δόσεις καφέ (πέντε καφέδες και πάνω) έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς η κατανάλωση τους εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρυπτονομίσματα και «οικονομικός μηδενισμός»: Το τέλος της εμπιστοσύνης στην πραγματική αξία του χρήματος

Living / Κρυπτονομίσματα και «οικονομικός μηδενισμός»: Το τέλος της εμπιστοσύνης στην πραγματική αξία του χρήματος

«Για τους χρηματοοικονομικούς μηδενιστές, το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι η αφήγηση», λέει ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος Δημήτρης Κοφινάς, ο οποίος επινόησε τον όρο.
THE LIFO TEAM
Μέχρι να μας χωρίσει η «Vogue»

Living / Μέχρι να μας χωρίσει η «Vogue»

Για δεκαετίες, τα διάσημα ζευγάρια έδιναν μάχη προκειμένου να προβληθεί ο γάμος τους μέσα από τις σελίδες της «Vogue». Ωστόσο, αν υπολογίσουμε πόσο σύντομα πολλοί από αυτούς τους γάμους διαλύθηκαν, ίσως να είναι κατάρα, όχι ευλογία.
THE LIFO TEAM
Από τη δίαιτα των vegans στην δίαιτα των carnivors: Ποια διατροφή μας κάνει καλό;

Radio Lifo / Από τη δίαιτα των vegans στη δίαιτα των carnivors: Ποια διατροφή μας κάνει καλό;

H καθηγήτρια διατροφής και διαιτητικής συμπεριφοράς του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Μαίρη Γιαννακούλια, εξηγεί τα υπέρ και τα κατά των δημοφιλέστερων διαιτικών σχημάτων και δίνει χρήσιμες συμβουλές για τη διατήρηση της απώλειας βάρους.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ