Αποσμητικό φορούν και όσοι δεν το χρειάζονται

Αποσμητικό φορούν και όσοι δεν το χρειάζονται Facebook Twitter
0

Το αποσμητικό είναι για τους περισσότερους ανθρώπους καθημερινή συνήθεια, όπως το βούρτσισμα των δοντιών και το πλύσιμο των χεριών. Για όσους όμως δεν παράγουν δυσοσμία στις μασχάλες δεν είναι απαραίτητο.

Οι επιστήμονες είχαν ανακαλύψει παλιότερα το γονίδιο ABCC11 που ευθύνεται για την παραγωγή υγρού ή στερεού κεριού στα αυτιά. Οι άνθρωποι που παράγουν τη στερεή μορφή, επίσης στερούνται μιας ουσίας στις μασχάλες τους με την οποία τρέφονται τα βακτήρια που παράγουν τη χαρακτηριστική δυσοσμία. Στατιστικά, μόνο το 2% των Ευρωπαίων ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, όμως οι περισσότεροι Ασιάτες της Ανατολικής Ασίας και σχεδόν όλοι οι Κορεάτες δε διαθέτουν την ουσία αυτή.

Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας δημοσιεύτηκαν χθες στην Εφημερίδα Ερευνητικής Δερματολογίας και αποδεικνύουν ότι η καθημερινότητα των ανθρώπων καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το τι θεωρείται κοινωνικά φυσιολογικό. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι τα τρία τέταρτα των ανθρώπων που δεν παράγουν οσμές στις μασχάλες εξακολουθούν και χρησιμοποιούν αποσμητικό καθημερινά. Η μελέτη διεξήχθη σε γυναίκες στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές μπορεί να γενικευθεί και για τους άνδρες, παρόλο που τα ποσοστά χρήσης αποσμητικού είναι ελαφρώς χαμηλότερα σε αυτούς.

«Ξοδεύουν χρήματα και εκθέτουν το δέρμα τους σε ουσίες που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι καλές για το δέρμα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο συγγραφέας της αναφοράς, γενετιστής και επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, Ian Day.


 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρυπτονομίσματα και «οικονομικός μηδενισμός»: Το τέλος της εμπιστοσύνης στην πραγματική αξία του χρήματος

Living / Κρυπτονομίσματα και «οικονομικός μηδενισμός»: Το τέλος της εμπιστοσύνης στην πραγματική αξία του χρήματος

«Για τους χρηματοοικονομικούς μηδενιστές, το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι η αφήγηση», λέει ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος Δημήτρης Κοφινάς, ο οποίος επινόησε τον όρο.
THE LIFO TEAM
Μέχρι να μας χωρίσει η «Vogue»

Living / Μέχρι να μας χωρίσει η «Vogue»

Για δεκαετίες, τα διάσημα ζευγάρια έδιναν μάχη προκειμένου να προβληθεί ο γάμος τους μέσα από τις σελίδες της «Vogue». Ωστόσο, αν υπολογίσουμε πόσο σύντομα πολλοί από αυτούς τους γάμους διαλύθηκαν, ίσως να είναι κατάρα, όχι ευλογία.
THE LIFO TEAM
Από τη δίαιτα των vegans στην δίαιτα των carnivors: Ποια διατροφή μας κάνει καλό;

Radio Lifo / Από τη δίαιτα των vegans στη δίαιτα των carnivors: Ποια διατροφή μας κάνει καλό;

H καθηγήτρια διατροφής και διαιτητικής συμπεριφοράς του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Μαίρη Γιαννακούλια, εξηγεί τα υπέρ και τα κατά των δημοφιλέστερων διαιτικών σχημάτων και δίνει χρήσιμες συμβουλές για τη διατήρηση της απώλειας βάρους.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς και γιατί οι ανεμογεννήτριες έγιναν «αποδιοπομπαίος τράγος»;

Περιβάλλον / Πώς και γιατί οι ανεμογεννήτριες έγιναν «αποδιοπομπαίος τράγος»;

Πώς από ελπίδα για μια πιο καθαρή, πιο φτηνή ενέργεια και υποθήκη για ένα πιο «πράσινο» μέλλον, εν όψει της κλιματικής κρίσης, οι ανεμογεννήτριες έγιναν για πολύ κόσμο όχι μόνο ανεπιθύμητες αλλά και ο νο1 «ύποπτος» για εμπρησμούς δασών;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ένα καλοκαίρι για τα πανηγύρια

Living / Τα πανηγύρια φέτος είχαν μεγάλο σουξέ, και αυτό προκάλεσε γκρίνια

Θρασύτητα και εισβολή στα χωράφια των ντόπιων ή δικαίωμα στη διασκέδαση; Μπορούμε να μιλάμε για την αποικιοποίηση των φασέων στα νησιά; Η νέα γενιά ανακαλύπτει μαζικά τα πανηγύρια, προκαλώντας ανάμεικτες αντιδράσεις.
M. HULOT
«Σε τέσσερις μήνες έχω κάνει 77.000 screenshots»: Kουβεντιάζοντας με μια digital hoarder

Living / «Σε τέσσερις μήνες έχω κάνει 77.000 screenshots»: Kουβεντιάζοντας με μια digital hoarder

«Βλέπω μια συμβουλή για αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης. Screenshot. Έναν τρόπο δεσίματος του κασκόλ. Screenshot. Συνταγή για ταϊλανδέζικο κοτόπουλο. Screenshot. Έξυπνο πολιτικό σχόλιο στο Facebook. Screenshot».
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ