Aλλάζουν πρόσωπο Κεραμεικός και Μεταξουργείο

Aλλάζουν πρόσωπο Κεραμεικός και Μεταξουργείο Facebook Twitter
6

 

Aλλάζουν πρόσωπο Κεραμεικός και Μεταξουργείο Facebook Twitter

Μεγάλες αλλαγές στο αστικό τοπίο του Κεραμεικού και του Μεταξουργέιου θα επιχειρήσουν οι δράσεις που μελετά για τις περιοχές αυτές ο Δήμος Αθηναίων αλλά και η ιδιωτική εταιρία OLIAROS με μια επένδυση ύψους 70 εκ. ευρώ.

Χθες σε συνάντηση του Γιώργου Καμίνη με τον υφ. Οικονομικών αποφασίστηκε η επένδυση αυτή να ενταχθεί στη διαδικασία fast track ενώ έχει κατατεθεί ήδη και φάκελος για να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Jessica. Συγκεκριμένα θα αφορά την ανακατασκευή 30 ακινήτων ιδιοκτησίας της εταιρείας που βρίσκονται στην περιοχή του Κεραμεικού.

Τα κτίρια αυτά θα μετασκευαστούν σε πρότυπες κατοικίες, φοιτητικές κατοικίες καθώς και σε χώρους που θα φιλοξενηθούν επιχειρήσεις τεχνολογίας.

Aλλάζουν πρόσωπο Κεραμεικός και Μεταξουργείο Facebook Twitter

«Κεραμεικός-Μεταξουργείο ήταν πάντα μια γειτονιά μικτής χρήσης, ένας συνδυασμός λαϊκής συνοικίας που υποστηρίζεται από το εμπόριο και την παραγωγή. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από έναν μοναδικό συνδυασμό κτιρίων και πληθυσμού. Οι σημερινοί κάτοικοι απασχολούνται σε ένα ευρύ πεδίο επαγγελματικών δραστηριοτήτων: ελεύθεροι επαγγελματίες, μικροέμποροι, δημιουργοί, υπάλληλοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, και εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων. Επίσης σημαντική είναι η παρουσία μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μερικές από τις οποίες έχουν μια μακρά παράδοση στην περιοχή (π.χ. συνεργεία επισκευών) καθώς και των δημόσιων υπηρεσιών και Αρχών,» αναφέρει η oliaros στο σάιτ της.

Aλλάζουν πρόσωπο Κεραμεικός και Μεταξουργείο Facebook Twitter

Η εταιρία Oliaros περιγράφεται στο σάιτ της ως εταιρία που εμπλέκεται με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και που συνεργάζεται στενά με ταλαντούχους αρχιτέκτονες και άλλους επαγγελματίες. Αναφέρει επίσης ότι ξεκίνησε το πρώτο έργο της «AntiparosDesignProperties» το 2004 και εισήγαγε την έννοια της χαμηλής πυκνότητας κατοικιών στο νησί των Κυκλάδων,.

Αναφέρει επίσης ότι: «Το καλοκαίρι του 2006, η OLIAROS ξεκίνησε το τελευταίο έργο της στην περιοχή του Κεραμεικού-Μεταξουργείου, μια γειτονιά στο κέντρο της πόλης της Αθήνας.
 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι η OLIAROS ίδρυσε το 2007 τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ReMapKM, «που διοργανώνει κάθε δύο χρόνια τη σύγχρονη ReMap».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα  το 2007 και το 2009, και τρέχει παράλληλα με την Μπιενάλε της Αθήνας.  

Το 2008 η OLIAROS ίδρυσε στις περιοχές  Κεραμεικού-Μεταξουργείου τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά» που περιγράφεται ως «μια φυσική και εικονική κοινωνική πλατφόρμα, στόχος της οποίας είναι να μοιραστούν οι ιδέες, και οι  προτάσεις μεταξύ των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τις δύο περιοχές. .

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρυπτονομίσματα και «οικονομικός μηδενισμός»: Το τέλος της εμπιστοσύνης στην πραγματική αξία του χρήματος

Living / Κρυπτονομίσματα και «οικονομικός μηδενισμός»: Το τέλος της εμπιστοσύνης στην πραγματική αξία του χρήματος

«Για τους χρηματοοικονομικούς μηδενιστές, το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι η αφήγηση», λέει ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος Δημήτρης Κοφινάς, ο οποίος επινόησε τον όρο.
THE LIFO TEAM
Μέχρι να μας χωρίσει η «Vogue»

Living / Μέχρι να μας χωρίσει η «Vogue»

Για δεκαετίες, τα διάσημα ζευγάρια έδιναν μάχη προκειμένου να προβληθεί ο γάμος τους μέσα από τις σελίδες της «Vogue». Ωστόσο, αν υπολογίσουμε πόσο σύντομα πολλοί από αυτούς τους γάμους διαλύθηκαν, ίσως να είναι κατάρα, όχι ευλογία.
THE LIFO TEAM
Από τη δίαιτα των vegans στην δίαιτα των carnivors: Ποια διατροφή μας κάνει καλό;

Radio Lifo / Από τη δίαιτα των vegans στη δίαιτα των carnivors: Ποια διατροφή μας κάνει καλό;

H καθηγήτρια διατροφής και διαιτητικής συμπεριφοράς του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Μαίρη Γιαννακούλια, εξηγεί τα υπέρ και τα κατά των δημοφιλέστερων διαιτικών σχημάτων και δίνει χρήσιμες συμβουλές για τη διατήρηση της απώλειας βάρους.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ