Sani Gourmet '11

Facebook Twitter
0

Είμαι τρομερά χαρούμενη, διότι η καταπληκτική διοργάνωση που ως τώρα έβλεπα στον ύπνο μου, φέτος μου έκανε την τεράστια τιμή να με καλέσει για να δω και να φάω κάποια από λαχταριστά φαγητά της εβδομάδας. Πρόκειται για μοναδικό γεγονός και παραδεισένια ευκαιρία για όποιον τρώει, δηλαδή για όλους. To Food Daily είναι πολύ καινούριο οπότε η πρόσκληση είναι διπλά τιμητική. Δε θέλω να καμαρώσω, αλλά δε μπορώ και να κρατηθώ!

Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω στην τύχη μου. Θα είμαστε εκεί Παρασκευή και Σάββατο οπότε την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί σχετικό ποστ. Ως τότε, σας αφήνω με τις σχετικές πληροφορίες - και όσοι είσαστε κοντά, ή και όχι, ακόμα προλαβαίνετε!

 

H Νέα Ελληνική Κουζίνα

Η Νέα Ελληνική Κουζίνα είναι πραγματικότητα, και η ανάδειξη και τοποθέτησή της στον χάρτητης παγκόσμιας γαστρονομίας αποτελεί κυρίαρχο στόχο του Sani Gourmet. Το μοναδικόελληνικό γαστρονομικό event με διεθνή στάνταρ, χρόνια τώρα στηρίζει την προσπάθεια σπουδαίων Ελλήνων chef οι οποίοι εμπνέονται από τη γευστική παράδοση της χώρας μας,οδηγώντας την στη νέα της εποχή με τις παρεμβάσεις τους.


H Ελλάδα έχει μια σπουδαία διατροφική ταυτότητα, μια κουζίνα με λεπτές γεύσεις, αρώματακαι απίστευτη ποικιλομορφία, ανάλογη αυτής του εδάφους της. Μια κουζίνα δημιουργική,με επιρροές από διαφορετικές κουλτούρες χάρη στην προνομιούχο θέση της στο κέντροτης Μεσογείου, σημείο συνάντησης της Ανατολής με τη Δύση. Βασισμένη στην απλότητα –των υλικών και της παρασκευής- αναδεικνύει έναν απίστευτο πλούτο γεύσεων που τέρπουντον ουρανίσκο, γεύσεις που τα τελευταία χρόνια έχουν δεχθεί δημιουργικές επιρροές απόσπουδαίους Έλληνες chef, οι οποίοι αξιοποιώντας την παράδοση και εμπνεόμενοι από σύγχροναδημιουργικά ρεύματα εγκαινίασαν ένα νέο κεφάλαιο στη διατροφική παράδοση της χώρας μας.


Έτσι, το Sani Gourmet 2011 προσκαλεί τους ανθρώπους που και γνώση έχουν και εμπειρία καιπάθος να αναδείξουν τη σπουδαιότητα των ελληνικών γεύσεων, σε μια εβδομάδα δημιουργίαςμε άρωμα ελληνικό, σε μια εβδομάδα που θα εκθέσει σε όλο της το μεγαλείο την ελληνικήκουζίνα όπως έχει διαμορφωθεί μέσα από το δίπτυχο «παράδοση-εξέλιξη».


Αυτή τη χρονιά, η διοργάνωση εισάγει και ένα πέμπτο εστιατόριο, το Ουζερί του Sani BeachClub, το οποίο λόγω εξοπλισμού και θέσης – βλέπει όλο το ακρωτήρι της Σάνης - θα ενισχύσειτον όλον θεσμό. Έτσι από τις 13 μέχρι και τις 22 Μαΐου, στο Water Restaurant, στο Sea YouUp, στην Ντομάτα, στο Ουζερί και στο Byblos θα διοργανωθεί ένα φεστιβάλ με γνώμονα την Ελλάδα και τη νέα γαστρονομική της ταυτότητα.

Περισσότερα στο sanigourmet.grwww.saniresort.gr

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ