H πίτσα της επανάστασης

Facebook Twitter
0

Από την  NY Daily News:

 

Αρχικά φάνηκε ότι το σνακ της κατάληψης της Γουόλ Στριτ θα γινόταν το χαρακτηριστικά αμερικανικό σάντουιτς με φυστικοβούτυρο. Μετά από τέσσερις εβδομάδες διαμαρτυριών όμως φάνηκε ότι η ταπεινή πίτσα ήταν αυτή που κέρδισε τις καρδιές των αγανακτισμένων.

Κάθε αντίσταση συνοδεύεται από ένα φαγητό. Η γαλλική Επανάσταση συνδέθηκε με την άνοδο της τιμής του ψωμιού, ενώ ο πόλεμος του Βιετνάμ με μαύρο ρύζι και σάλτσα σόγιας, το οποίο δήλωνε την αλληλεγγύη με το βιετναμέζικο λαό.

Το κατάστημα “Liberatos Pizza” με το απολύτως ταιριαστό όνομα βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Λίμπερτι, η οποία είναι το κέντρο συνεδριάσεων των Αγανακτισμένων του Μανχάταν. Το Gawker δήλωσε ότι έχει γίνει «ο επίσημος χορηγός της επανάστασης». Ειδικότερα, η πίτσα που έχει κάνει τη μεγαλύτερη επιτυχία, είναι η OccuPie, πάνω στην οποία σχηματίζεται το σύμβολο του «όχι» με μία διαγώνια λωρίδα πεπερόνι.



Οι Αγανακτισμένοι ζητούν δωρεές για είκοσι πίτσες για κάθε ώρα που κάποιος βρίσκεται στο κρατητήριο χωρίς συγκεκριμένη κατηγορία. Η πιτσαρία έχει χαρίσει επιπλέον 99 πίτσες αυτή την εβδομάδα κι έχει δεχτεί δωρεές και από άλλες χώρες, όπως από τη Γερμανία, από την Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, κι Ελλάδα.

 

Σημαίες που τρώγονται ευχάριστα

Στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ γαστρονομίας που θα γίνεται αυτές τις μέρες στο Σίδνεϊ μία διαφημιστική εταιρία έφτιαξε σημαίες από τα χαρακτηριστικά προϊόντας κάθε χώρας (που φαίνονται πεντανόστιμες!)

Βραζιλία

Γαλλία

Ελλάδα

Ινδία

Ιταλία

Ιαπωνία

Λίβανος

Ισπανία

Ελβετία

Βιετνάμ

Αυστραλία


Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ