[via] Αν είσαστε από αυτούς που δεν ξέρουν πότε χαλάνε τα τρόφιμα ή αν ξεχνάτε από πότε είναι στο ψυγείο ή και τα δύο μαζί, υπάρχει τεχνολογία που θα σας πληροφορεί πριν τα φάτε κατά λάθος, στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον.
Ερευνητές του πανεπιστημίου Tufts εξελίσσουν ένα εργαλείο χρησιμοποιώντας φιλμ από μετάξι και κεραίες χρυσού (ποιος ξέρει τι σημαίνει αυτό) προκειμένου να κατασκευάσουν έναν σένσορα ο οποίος θα κολλάει πάνω στα τρόφιμα και συλλέγοντας πληροφορίες θα μπορούν να μας προειδοποιούν για την κατάσταση του προϊόντος. Αυτοί οι σένσορες θα είναι φαγώσιμοι και μπορούν να εφαρμοστούν και σε χυμούς, σε γάλα, σε ό,τι τρώγεται.
Ο Χόμερ Σίμπσον μαγειρεύει
Η Γαλλία ζητάει από την ευρωπαϊκή Ένωση να απαγορέψει το καλαμπόκι της Monsanto
Το Υπουργείο Οικολογίας της Γαλλίας δήλωσε ότι ζήτησε από το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ανατρέψει την έγκριση για τη χρήση γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού MON 810 το οποίο παράγεται από τον αμερικανικό γίγαντα βιοτεχνολογίας Monsanto.
Η δήλωση του υπουργείου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα αποτελούν ρίσκο για το περιβάλλον.»
Αναφέρεται σε μία πρόσφατη έρευνα της EFSAγια το σπόρο ΒΤ11, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να ισχύουν και για το MON 810.
Μέχρι σήμερα, έξι χώρες της Ευρώπης αντιστέκονται στο γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι: Γερμανία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Αυστρία και Βέλγιο.
σχόλια