Νέα πειραματική θεραπεία για τις κακώσεις του νωτιαίου μυελού

Νέα πειραματική θεραπεία για τις κακώσεις του νωτιαίου μυελού Facebook Twitter
0

Μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε ότι δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να μπορεί να θεραπεύσει ολοκληρωτικά τις κακώσεις του νωτιαίου μυελού. Σήμερα μία νέα θεραπεία, που ακόμα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, φαίνεται πολλά υποσχόμενη. 

Πρόκειται για δημιούργημα ομάδας ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Case Western Reserve του Ohio, με επικεφαλής τον Jerry Silver, καθηγητή στο τομέα των νευροεπιστημών. Στη δημοσίευση που έγινε στο περιοδικό Nature, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι από τα πειράματα που έκαναν σε αρουραίους, οι 21 από τους 26 ανέκτησαν την ικανότητα κίνησης των μυών τους και ελέγχου της ισορροπίας και της ούρησης, άλλοι ολικώς και άλλοι μερικώς. 

Το νέο φάρμακο δρα ενεργοποιώντας την ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων και αυτή τη στιγμή οι επιστήμονες αναζητούν το λόγο πίσω από τις διαφοροποιήσεις από ζώο σε ζώο.

 

Ο Silver δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι με την πιθανότητα ότι ίσως κάποια μέρα εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορέσουν να ανακτήσουν την ικανότητα της κίνησης που έχασαν λόγω βλάβης στο νωτιαίο μυελό". 

 

Απαιτούνται ακόμα πολλές δοκιμές πρωτού η νέα θεραπεία να εφαρμοστεί σε ανθρώπους, αλλά όλες οι προβλέψεις της επιστημονικής ομάδας είναι ελπιδοφόρες. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρυπτονομίσματα και «οικονομικός μηδενισμός»: Το τέλος της εμπιστοσύνης στην πραγματική αξία του χρήματος

Living / Κρυπτονομίσματα και «οικονομικός μηδενισμός»: Το τέλος της εμπιστοσύνης στην πραγματική αξία του χρήματος

«Για τους χρηματοοικονομικούς μηδενιστές, το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι η αφήγηση», λέει ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος Δημήτρης Κοφινάς, ο οποίος επινόησε τον όρο.
THE LIFO TEAM
Μέχρι να μας χωρίσει η «Vogue»

Living / Μέχρι να μας χωρίσει η «Vogue»

Για δεκαετίες, τα διάσημα ζευγάρια έδιναν μάχη προκειμένου να προβληθεί ο γάμος τους μέσα από τις σελίδες της «Vogue». Ωστόσο, αν υπολογίσουμε πόσο σύντομα πολλοί από αυτούς τους γάμους διαλύθηκαν, ίσως να είναι κατάρα, όχι ευλογία.
THE LIFO TEAM
Από τη δίαιτα των vegans στην δίαιτα των carnivors: Ποια διατροφή μας κάνει καλό;

Radio Lifo / Από τη δίαιτα των vegans στη δίαιτα των carnivors: Ποια διατροφή μας κάνει καλό;

H καθηγήτρια διατροφής και διαιτητικής συμπεριφοράς του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Μαίρη Γιαννακούλια, εξηγεί τα υπέρ και τα κατά των δημοφιλέστερων διαιτικών σχημάτων και δίνει χρήσιμες συμβουλές για τη διατήρηση της απώλειας βάρους.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ