ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Γεννηθήκατε χειμώνα; Να γιατί σας λείπουν μερικά εκατοστά

Γεννηθήκατε χειμώνα; Να γιατί σας λείπουν μερικά εκατοστά Facebook Twitter
3

Συσχέτιση του ύψους με την εποχή έκαναν ερευνητές της Μονάδας Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, με επικεφαλής τον δρα Τζον Πέρι.  που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Heliyon", .

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία για περίπου 450.000 άνδρες και γυναίκες και κατέληξαν ότι το ύψος είναι και θέμα γενεθλίων. Οι άνθρωποι που γεννιούνται τους μήνες του καλοκαιριού, έχουν κατά μέσο όρο ελαφρώς μεγαλύτερο ύψος και είναι γενικότερα πιο υγιείς σε σχέση με όσους γεννιούνται τους χειμωνιάτικους μήνες. Συνεπώς η καλύτερη εποχή για να μείνει έγκυος μια γυναίκα, φαίνεται να είναι το φθινόπωρο.

Η στατιστική ανάλυση, μεταδίδει το ΑΠΕ, δείχνει ότι όσα παιδιά γεννήθηκαν κατά τους μήνες Ιούνιο έως Αύγουστο -άρα η σύλληψή τους έγινε το φθινόπωρο- είχαν κατά μέσο όρο ελαφρώς μεγαλύτερο βάρος στη γέννα και αργότερα έγιναν ψηλότερα ως ενήλικες.


Η μελέτη επίσης δείχνει ότι τα κορίτσια που γεννιούνται το καλοκαίρι, αρχίζουν να έχουν περίοδο ελαφρώς αργότερα, μια ένδειξη για καλύτερη υγεία ως ενήλικες. Είναι η πρώτη φορά που μια έρευνα συσχετίζει αξιόπιστα την έναρξη της εφηβείας στα κορίτσια με την ημερομηνία των γενεθλίων τους. Τα κορίτσια που έχουν αρκετά πρόωρη περίοδο, κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιοπάθεια και διαβήτη αργότερα στη ζωή τους.


Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο βιολογικός μηχανισμός που συνδέει την ημερομηνία γέννησης με το ύψος, έχει πιθανώς να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το πόση βιταμίνη D παίρνει το μωρό στην κοιλιά της μητέρας του, ανάλογα με την περίοδο της κύησης. Η γυναίκα που είναι έγκυος την άνοιξη και το καλοκαίρι, απορροφά περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία και αυτό αυξάνει την ποσότητα της βιταμίνης D στον οργανισμό της.


Η βιταμίνη D βοηθά στην υγεία και στην ανάπτυξη των οστών, ενώ θεωρείται ότι επίσης δρα προστατευτικά κατά του καρκίνου, του διαβήτη, της πολλαπλής σκλήρυνσης και άλλων παθήσεων. Προηγούμενη μελέτη έχει δείξει ότι όσοι γεννιούνται τον Νοέμβριο έχουν πολύ λιγότερη πιθανότητα να αναπτύξουν σκλήρυνση κατά πλάκας σε σχέση με όσους γεννιούνται τον Μάιο.


'Αλλες έρευνες στο παρελθόν εξάλλου έχουν δείξει ότι την άνοιξη και το καλοκαίρι τα παιδιά αναπτύσσονται πιο γρήγορα από ό,τι το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

3

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Living / Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Πολλές από τις μελέτες που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνάμεις των ψυχδελικών ουσιών όπως το MDMA συχνά αμαυρώνονται από τη νοοτροπία οπαδού ή γκουρού που διακρίνει κάποιους από τους ερευνητές, με αποτέλεσμα να μη δηλώνονται πλήρως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια