Τhe LΙFO restaurant guide 2015

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter
0

Ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευάς
Α. Παπανδρέου 13, Γλυφάδα, 210 8980220, www.papaparaskevas.gr

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Εδώ και λίγα χρόνια οι θρυλικές ξανθιώτικες καριόκες του Παπαπαρασκευά έχουν κάνει απόβαση στην Αθήνα, κερδίζοντας την αγάπη του κόσμου. Στο κατάστημα της Γλυφάδας, με εμφανείς τις ανατολίτικες επιρροές και κυρίαρχο το θρακιώτικο πνεύμα, θα βρείτε το ξακουστό γλυκό που εμπνεύστηκε πριν από περίπου 100 χρόνια ο Παπαπαρασκευάς. Τιμώντας την παράδοση, ο εγγονός του, Γιώργος Παπουτσόγλου, έκανε πραγματικότητα την επιθυμία του παππού του να κάνει γνωστό το κατεξοχήν γλυκό της Ξάνθης πέρα από τα σύνορα της Βόρειας Ελλάδας. Μέρα παρά μέρα, τα γλυκά μεταφέρονται από το εργαστήριο της Βόρειας Ελλάδας. Όλα τα υλικά, το γάλα, τα αυγά, τους ξηρούς καρπούς, τα προμηθεύονται από παραγωγούς της Ξάνθης, ενώ το βούτυρο το παράγουν οι ίδιοι, όπως και το 1926, που άνοιξε το πρώτο μαγαζί. Το μόνο που διαφέρει στην Αθήνα είναι κάποιοι νεωτερισμοί στα πακέτα και στο λογότυπο, ενώ από γεύσεις υπάρχει επιπλέον το ραβανί με κρέμα καθώς και τσουρέκι όλο τον χρόνο.

O'Connell's Irish Pub Restaurant
Aκτή Μιαούλη 79, Πειραιάς, 210 4281110, www.facebook.com/oconnellsirishpubpiraeus

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Στον Πειραιά, στην καρδιά της ναυτιλίας, βρίσκεται η «O'Connell's», η ιρλανδική παμπ που δίνει έμφαση στην αυθεντικότητα, διαθέτοντας το ιδανικό περιβάλλον για χαλάρωση αλλά και διασκέδαση. Η φιλοσοφία της ιρλανδικής παμπ βασίζεται στο φιλικό περιβάλλον, στο προσεγμένο μενού, στην ποικιλία μπίρας, κρασιών και άλλων ποτών. Τα πιάτα έχουν βάση τους τα ολόφρεσκα και εκλεκτά υλικά της Μεσογείου που προσαρμόζονται στις ιρλανδικές σπεσιαλιτέ για να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο − και όχι μόνο. Διοργανώνουν μουσικές βραδιές και την Κυριακή η παμπ είναι πάντα ανοιχτή για το παραδοσιακό «Roast beef with all the trimmings» (συνοδευτικές γαρνιτούρες). Σας περιμένει για μία παγωμένη Guinness Δουβλίνου ή ένα ποτήρι Jameson on the rocks ή ακόμα και ένα Baileys on the rocks.

Fillo
Καραγιώργη Σερβίας 12-14, Αθήνα, 210 3215373

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Αυθεντικές «γιαγιαδίστικες» παραδοσιακές πίτες από κάθε γωνιά της χώρας μας θα δοκιμάσετε σε ένα λιλιπούτειο και καλόγουστο μαγαζάκι που θυμίζει Βelle Époque, με μερικά τραπεζάκια στην Καραγιώργη Σερβίας.


Η Σοφία και ο Φίλιππος ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2014 ένα μεγάλο ταξίδι στα ελληνικά ακριτικά χωριά και νησιά, ψάχνοντας να βρουν τις γευστικότερες και αυθεντικότερες παραδοσιακές πίτες της κάθε περιοχής, για να προσφέρουν στους ανθρώπους της πόλης αυθεντικές γεύσεις χωριού.


Εδώ θα δοκιμάσετε πίτες που έρχονται αποκλειστικά από μικρούς γυναικείους συνεταιρισμούς απ' όλη την Ελλάδα.
Κρεμμυδόπιτα Διποταμιάς Καστοριάς, τσουκνιδόπιτα Σέσκλου Μαγνησίας, χορτόπιτα Πρίνου Τρικάλων, σπανακοτυρόπιτα ρουμελιώτικη Τιθορέας, κοτόπιτα με τραχανά και κρεμμυδάκι από τους Γόννους Λάρισας, γκιουσλεμέ και τυρόπιτα κουρού Πολυχνίτου Μυτιλήνης, χανιώτικα καλιτσούνια καθώς και βιολογικές πίτες με αλεύρι Ζέας είναι κάποιες από τις επιλογές που προσφέρονται.

Vinarte
Μαραγκού 18, Γλυφάδα, 210 8941511, 6944 828890, www.vinarte.gr

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Το να μπεις σε ένα κελάρι και να επιλέξεις με τη βοήθεια ενός sommelier τον καλύτερο οινικό συνδυασμό για το δείπνο σου είναι κάτι που δεν συναντάς εύκολα στην Αθήνα. Το Vinarte, με το ζεστό και εκλεπτυσμένο περιβάλλον του, σας υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία οινο-γαστρονομίας. Περπατώντας στην κλιματιζόμενη κάβα του, μπορείς να επιλέξεις από 130 διαφορετικές ετικέτες κυρίως ελληνικών και ιταλικών κρασιών, εκ των οποίων πάνω από 30, διαφορετικές κάθε μήνα, προσφέρονται για απόλαυση στο ποτήρι. Η κουζίνα του είναι το άλλο δυνατό του χαρτί. Πειραγμένη μεσογειακή κουζίνα με βάση το ιταλικό ύφος αλλά και έντονες ελληνικές πινελιές. Μπορείτε να συνδυάσετε το κρασί σας με χειροποίητα ορεκτικά, όπως ταρτάρ από φρέσκο λαυράκι, cheese cake με μους κοπανιστής Μυκόνου, μπουκίτσες κοτόπουλο σε κρασί Marsala και καρπάτσιο μοσχαριού με ανάμεικτα πιπέρια. Και αν έχετε όρεξη για κάτι αυθεντικά ιταλικό, επιλέξτε ναπολιτάνικη πίτσα, φρέσκα ζυμαρικά ή το ριζότο με βερονέζικη συνταγή από άγρια μανιτάρια και πάστα τρούφας. Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου guest chef θα είναι ο σεφ Ανδρέας Λαγός με γεύσεις από τις ρίζες μας! Extra tips: Κάθε Τρίτη φέρνετε το δικό σας κρασί, που με χρέωση 8,50 ευρώ cork fee θα σας σερβιριστεί στη σωστή θερμοκρασία, ενώ ο οινοχόος θα σας μιλήσει γι' αυτό. Kάθε Τετάρτη είναι Wine Wednesday: 18.00-20.00, επιλέγοντας ένα aperitivo ή κοκτέιλ, απολαμβάνετε δωρεάν μπουφέ με tapas και πίτσα, ενώ μετά τις 8 ανακαλύπτετε νέους παραγωγούς και κρασιά. Κάθε Πέμπτη, Live Thursday: διαφορετικά live συγκροτήματα με τζαζ και swing jazz νότες συντροφεύουν τη βραδιά μας!

Floyd
Περικλέους & Κεραμεικού, Χολαργός, 210 6565115, www.floyd.gr, e-mail: [email protected]

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Δεύτερος χρόνος λειτουργίας για το Floyd, το γνωστό πλέον στέκι του Χολαργού. To concept του Floyd παραμένει ίδιο, με το να δίνει έμφαση στο καλό, αλλά όχι ακριβό κρασί. Πώς ακριβώς επιτυγχάνεται αυτό; Με την εγκατάσταση ενός wine dispenser cooler, ενός ειδικού μηχανήματος που επιτρέπει στο κρασί να παραμείνει αναλλοίωτο μέχρι και τρεις μήνες μετά το άνοιγμά του, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάποιον που δεν μπορεί να καταναλώσει μια ολόκληρη φιάλη ή να σηκώσει το κόστος μιας ακριβής ετικέτας να απολαύσει το κρασί και σε ποτήρι. Η wine list του Floyd συνοδεύεται από ένα ανανεωμένο και μοντέρνο μενού με μεσογειακό και ελληνικό χαρακτήρα που επιμελείται καθημερινά η νεανική μαγειρική ομάδα του μαγαζιού και απ' όπου ξεχωρίζουν πολλά πιάτα, όπως η τάρτα τυριών με μαρμελάδα πικάντικης ντομάτας και βινεγκρέτ ελιάς, το ψητό φιλέτο κοτόπουλο μαριναρισμένο με μέλι και μυρωδικά με σαλάτα λάχανο, πίτα καλαμποκιού και σάλτσα γιαουρτιού, τα γεμιστά μανιτάρια με μπέικον και τυριά, τα πλατό τυριών και αλλαντικών που παρασκευάζουν οι ίδιοι, γεύσεις που ταιριάζουν και αναδεικνύουν τα κρασιά. Εκτός, όμως, από τη wine list και το μενού που τη συνοδεύει, μπορεί κανείς να δοκιμάσει burgers με διάφορες συνοδευτικές σάλτσες, διάφορα finger foods και σνακ αλλά και πρωτότυπες ιδέες σε επιδόρπια. Τέλος, όσον αφορά τα κοκτέιλ, αυτά φέρουν την υπογραφή του γνωστού και πολυβραβευμένου bartender Aristotelis, που δημιουργεί ολόδικές του συνταγές. Στα συν οι μουσικές επιλογές, που κινούνται μεταξύ μπλουζ, τζαζ, σουίνγκ και ρoκ, καθώς και τα δυναμικά live που αναμένονται εντός των επόμενων εβδομάδων.

Mama Goose
Πλ. Κωνσταντινουπόλεως 1, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2585878

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Mέχρι σήμερα ξέραμε για τη γριά κότα που είχε το ζουμί. Τώρα έρχεται η κοσμογυρισμένη Mama Goose για να μας μάθει ό,τι καλό υπάρχει γύρω από το φαγητό και το ποτό. Στην πλατεία Κωνσταντινουπόλεως, στην ενδιαφέρουσα γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας, ήρθε να προστεθεί το δημιουργικό μεζεδοπωλείο Mama Goose που ξέρει να κρύβει καλά τα μυστικά της κουζίνας του στα απολαυστικά πιάτα και τους μεζέδες που ετοιμάζει με αγνά και βιολογικά υλικά απ' όλη την Ελλάδα, αλλά και στα καθαρά αποστάγματα ρακής, ούζου, τσίπουρου και στις δημιουργικές γεύσεις ρακόμελων που διαθέτει. Η μπάρα προσφέρει κάθε είδος αλκοολούχου ποτού και, σε συνδυασμό με τη ζωντανή μουσική που παίζει κάποια βράδια ή με τα φρέσκα sets που συνθέτουν επιλεγμένοι DJs τις υπόλοιπες, δημιουργεί ένα σκηνικό που εγγυάται μοναδικές βραδιές. Φαίνεται ότι στο Mama Goose κρύβεται το μυστικό της διασκέδασης και σου το προσφέρουν χωρίς να κάνουν την πάπια. Ανοιχτά από τις 13:00 κάθε μέρα!

Peppers
Χ. Tρικούπη 156, Νέα Ερυθραία, 210 8001040, www.thepeppers.gr

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Είναι από τα μαγαζιά που ξεχωρίζουν στα βόρεια προάστια για το καλό σουβλάκι, το κεμπάπ, το άψογο service και τον ιδιαίτερο χώρο που μόνο σε παραδοσιακό σουβλατζίδικο δεν παραπέμπει. Το Peppers είναι ένας ευχάριστος, πολύ μεγάλος χώρος, με μοντέρνα διακόσμηση και κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο σε λευκές και καφέ αποχρώσεις.


Στην κουζίνα του θα βρείτε κρεατικά στα κάρβουνα σε διάφορες εκδοχές, πλούσιες μερίδες ή τυλιχτά σε αλάδωτες πίτες (από χοιρινό καλαμάκι και κασερλί μέχρι μοσχαρίσιο σουτζούκι και παστουρμά). Δεκάδες ορεκτικά, όπως χειροποίητη μελιτζανοσαλάτα, ψητό ταλαγάνι στη σχάρα, πατάτες τηγανητές πασπαλισμένες με γραβιέρα Κρήτης και φέτα παναρισμένη με μέλι και σουσάμι, θα σας προθερμάνουν για το κυρίως πιάτο.


Όλα αυτά σε πολύ οικονομικές τιμές και με άμεση εξυπηρέτηση από το ευγενικό προσωπικό του μαγαζιού.
Στο τέλος θα σας κεράσουν και ζεστούς, χειροποίητους λουκουμάδες, έτσι, για να σας γλυκάνουν τον ουρανίσκο.

 

Γαρύφαλλο - Κανέλα
Οδ. Ανδρούτσου 35 & Ζαν Μωρεάς 28, Κουκάκι, 210 9245332 & 211 0125461

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Τα πιάτα του, ένα ταξίδι στις χαμένες πατρίδες της Πόλης και της Σμύρνης, στις γεύσεις, στις μυρωδιές και στις μουσικές της Ανατολής. Εκείνες που κάποιοι γνώρισαν μέσα από ιστορίες γιαγιάδων και παππούδων, αν δεν είχαν την τύχη να τις επισκεφθούν. Με σεβασμό στην παράδοση αλλά και αστείρευτη φαντασία, οι άνθρωποι της κουζίνας του Γαρύφαλλο – Κανέλα παντρεύουν το παρελθόν με το παρόν, συνδυάζοντας ακόμα και σύγχρονα εδέσματα με μπαχαρικά της Ανατολίας (κύμινο, μαστίχα, μπαχάρι, γαρύφαλλο, κανέλα). Ο Δήμος και η μητέρα του, με καταγωγή από την Πόλη, σερβίρουν κάθε μέρα διαφορετικό μενού με πολίτικες συνταγές. Αξίζει να δοκιμάσετε το μπορανί, καβουρδισμένο κιμά με σέσκουλα και ρύζι και γιαούρτι από πάνω, κάτι σαν το πολίτικο σπανακόρυζο. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο (21:00) μας ταξιδεύουν στις αλησμόνητες πατρίδες με κανονάκι, μπουράκ, ούτι, κουτάλια και κλαρίνα, συνοδεία πάντα αυθεντικών γεύσεων της Ανατολής (καρλί γιαλούκ, χιουνκιάρ μπεγιεντί, ελμπασάν κ.ά.).

Chez Violette
Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, 210 3845974, www.facebook.com/Chez-Violette

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Σε ένα παλιό δημοτικό σχολείο της Καλλιδρομίου τρύπωσε, τα τελευταία χρόνια, το Chez Violette, ένα ζεστό, αυθεντικό μπιστρό, που φέρνει τη γαλλική κουζίνα στο πιάτο σας.


Θα σας ανοίξουν την όρεξη με μια κρεμμυδόσουπα γκρατινέ, πατέ από συκωτάκια κοτόπουλου ή μύδια μαρινιέρ, μέχρι να σας μυήσουν για τα καλά στα μυστικά της γαλλικής γαστρονομίας. Στο ανανεωμένο του μενού θα βρείτε κονφί πάπιας με σος πόρτο, βοδινά μάγουλα αλά μπουργκινιόν, αλλά και ρακλέτ, γαλλικό τυρί που μπορείτε να ψήσετε στο τραπέζι σας και να το συνοδεύσετε με πατάτες και αλλαντικά που έρχονται απευθείας από τη Γαλλία. Για το τέλος, κρατήστε χώρο για να απολαύσετε τη γλυκιά σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, που δεν είναι άλλη από την κρεμ μπρουλέ με βιολέτα ή τη μοναδική τάρτα λεμονιού.
Όλες οι συνταγές είναι γαλλικές και έχουν την επιμέλεια του ταλαντούχου σεφ Στάθη Παπαμανουσάκη και την υπογραφή της ιδιοκτήτριας Marlene Saclier.


Στην κάβα του θα βρείτε περίπου 15-20 ετικέτες γαλλικών κρασιών, για κάθε βαλάντιο.


Από τα μέσα Νοεμβρίου σας περιμένουν από Τρίτη μέχρι Σάββατο μετά τις 7 το απόγευμα, ενώ μια ακόμα έκπληξη έρχεται σύντομα, αφού τις Κυριακές τα μεσημέρια θα σερβίρουν brunch.


Extra tip: Ζωντανή μουσική κάθε Τρίτη με έθνικ ήχους και κάθε Πέμπτη με γαλλικές μελωδίες. Καλό είναι να κάνετε κράτηση, αν το προτιμήσετε Παρασκευή ή Σάββατο.

Ολυμπίου Αμάλθεια
Πεζόδρομος Γ. Ολυμπίου 8, Κουκάκι, 210 9242780, 6978 234477, 6948 326026,
www.olympiouamaltheia.com, www.facebook.com/OlympiouAmaltheia, www.tripadvisor.com.gr/ΟλυμπίουΑμάλθεια

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Πιστό στη φιλοσοφία του καλού φαγητού, το παραδοσιακό μαγειρείο-μεζεδοπωλείο «Ολυμπίου Αμάλθεια», σε έναν από τους πιο όμορφους πεζόδρομους της πόλης, σας υποδέχεται αυτό τον χειμώνα ανανεωμένο και, όπως πάντα, ζεστό και φιλόξενο.
Δυνατό του χαρτί τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, από γαυράκι, σαρδέλα, αθερίνα, και καλαμαράκι μέχρι τσιπούρα, λαβράκι, μπακαλιάρο και χταπόδι, που θα βρείτε καθημερινά, μαγειρεμένα σε διάφορες παραδοσιακές εκδοχές.


Στην κουζίνα του θα βρείτε ακόμα τα φημισμένα πια μαγειρευτά του, από κεφτεδάκια, σουτζουκάκια μέχρι φασολάκια, φακές, διάφορες σούπες και πιάτα ανάλογα με την εποχή, καθώς και δεκάδες άλλες μαμαδίστικες γεύσεις (σε προσιτές τιμές από 4 μέχρι 6,5 ευρώ), αλλά και μεγάλη ποικιλία κρεάτων στη σχάρα για όλα τα γούστα.


Συνοδεύστε τα με σπιτικά ορεκτικά, όπως η αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα και η φάβα, φρέσκες σαλάτες και χόρτα εποχής.
Από τα τέλη Οκτωβρίου ξεκίνησαν επιλεγμένες μουσικές βραδιές σε έντεχνους ή ρεμπετολαϊκούς ρυθμούς.
Extra tip: Αν είστε σπιτόγατοι, έχετε κατά νου ότι κάνει και delivery, καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ.

Belle Amie
Αγγέλου Μεταξά 11, Πασαλιμάνι-Πειραιάς, 210 4175740, facebook.com/belleamiegr, instagram.com/belleamiepiraeus, www.belleamie.gr

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Μπροστά από το Πασαλιμάνι, στον πεζόδρομο της Αγγέλου Μεταξά, δεσπόζει το Belle Amie, το πανέμορφο νεοκλασικό του 19ου αιώνα που πλημμυρίζει τον Πειραιά με ένα vintage άρωμα 125 χρόνων ιστορίας. Σε αυτό το εμβληματικό κτίριο οι αρχιτέκτονες και interior designers της ομάδας Νίκος Γυλός δημιούργησαν έναν χώρο ύμνο στο vintage που όλοι αγαπήσαμε! Κάτι που βγαίνει και στην κουζίνα, όπου η ελληνική παράδοση μεταμορφώνεται σε ελληνικό comfort food, με το twist να φέρει ακέραια την υπογραφή του Χρήστου Τζιέρα.  Έτσι, το μενού περιλαμβάνει extensive Greek Brunch με ομελέτες, αυγά με πατάτες τηγανητές, τηγανίτες με μαρμελάδα και άλλα πρωινά εδέσματα... γιατί η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Το κυρίως μενού αποτελείται από γεύσεις στις οποίες κυριαρχούν η ελληνικότητα και το άρωμα της Μεσογείου, όπως το γιουβετσάκι θαλασσινών, τα φιλέτα σαρδέλας ρολαριστά σε κληματόφυλλα, ο φρέσκος μπακαλιάρος με χόρτα εποχής, το μοσχαράκι λεμονάτο και άλλες λιχουδιές που φέρνουν την ελληνική γευστική παράδοση στο σήμερα. Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε για τα πιάτα ημέρας με ό,τι φρέσκο και καλό έχει ψωνίσει ο σεφ στην αγορά. La Vie Est Belle Amie... γιατί η καλή ζωή έχει γεύση Belle Amie.

Ροδάκινο
Ηρακλειδών 70 & Ευάδνης 1, Πετράλωνα (κοντά στο Γκάζι), 210 3411302, www. facebook/ροδάκινο

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Στην καρδιά της πόλης, ανάμεσα στα Πετράλωνα και στο Γκάζι, σας περιμένει ένας ιδιαίτερος χώρος με έντονα χρώματα, ξύλο και vintage στοιχεία για όλες τις ώρες της ημέρας. Στο Ροδάκινο μπορείτε να ξεκινήσετε με τον πρωινό καφέ σας και να τον συνδυάσετε με κάποιο γλυκό, να συνεχίσετε με διάφορα σνακ και όχι μόνο ή να απολαύσετε εκλεκτούς μεζέδες από τον μακροσκελή κατάλογο. Γκιουζλεμέδες, τα παραδοσιακά τυροπιτάκια Λέσβου, ταμπουλέ με κόκκινη κινόα, διάφορες επιλογές σε μπρουσκέτες, παστουρμαλί, η διάσημη φέτα με ξηρούς καρπούς και πικάντικη μαρμελάδα πιπεριάς, πράσινη φάβα, απάκι με αυγά και μανιτάρια αλλά και φρεσκοκομμένες σαλάτες με εκλεκτά τυριά και φρούτα είναι μερικά από τα πιάτα που θα βρείτε στην κουζίνα του. Εxtra tip: Οι πολύ καλές τιμές σε συνδυασμό με την ποιότητα το καθιστούν το απόλυτο value for money.

Εστιατόριο Θεσσαλία
Ελαιών 19, Ν. Κηφισιά, 210 8078837, www.thessaliarestaurant.gr, www.facebook.com/thessaliarestaurant

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Ένα μαγαζί που δεν θέλει και πολλές συστάσεις για όσους κυκλοφορούν στην Κηφισιά. Από το 1978 σερβίρει μαγειρευτά και πιάτα της ώρας, πάντα με την ίδια ποιότητα και γεύση που τιμούν την πολύχρονη πορεία του. Το εστιατόριο Θεσσαλία, κοντά στην πλατεία Νέας Κηφισιάς και στην έξοδο της εθνικής οδού, είναι ένας ζεστός και προσεγμένος χώρος, με καταπράσινο κήπο με πλατάνια, ιδανικό για τις ηλιόλουστες ημέρες. Στο μενού του θα βρείτε παραδοσιακά μαγειρευτά, μεγάλη ποικιλία κρεάτων στη σχάρα, λαχταριστά ορεκτικά και σαλάτες, αλλά και προτάσεις εμπνευσμένες από την ιταλική κουζίνα. Μεγάλο ατού ο ξυλόφουρνος στον οποίο ψήνουν πίτσες, πεϊνιρλί, γιουβέτσι, κοτόπουλο, γεμιστά και χειροποίητο ψωμί. Θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα, και θα σας φέρει φαγητό στο σπίτι ή τη δουλειά όλες τις ημέρες του χρόνου. Extra tip: Αναλαμβάνουν υπηρεσίες catering και φιλοξενούν κοινωνικές και επαγγελματικές εκδηλώσεις σε μια πριβέ αίθουσα χωρητικότητας έως 35 ατόμων.

Ανθός Γεύσεων
Ευαγγελιστρίας 96 & Γαλάτειας 1, (πλησίον Χαροκόπειου Πανεπιστημίου), Καλλιθέα, 213 0271631

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Ο Ανθός συνεχίζει για τρίτο χειμώνα στον γνωστό, ζεστό χώρο στην Καλλιθέα. Ο σεφ (και ιδιοκτήτης) Γιώργος Γεράρδος μαγειρεύει με την ομάδα του καθημερινά, με εξαιρετικές πρώτες ύλες Ελλήνων παραγωγών. Πιστός στη φιλοσοφία των εποχικών προϊόντων, ανανεώνει το μενού του και σας περιμένει να το δοκιμάσετε! Οι σαλάτες παίζουν με αγαπημένα φρούτα της εποχής, τα ορεκτικά χαμηλώνουν σε τιμή για να μπορέσετε να τα δοκιμάσετε όλα, ενώ κάνει την εμφάνισή του ένα νέο, που ήδη έχει γίνει αγαπημένο: μπουρεκάκια φέτας με σάλτσα βερίκοκο και μαύρο σουσάμι! Ιδανικός συνδυασμός αλμυρού και γλυκού, χαρακτηριστικό δείγμα της τάσης του σεφ να «πειράζει» κλασικές συνταγές, εκπλήσσοντάς μας ευχάριστα! Στα κυρίως πιάτα συναντάμε ακόμα τα βουβαλίσια μπιφτεκάκια, σήμα κατατεθέν του Ανθού, ενώ οι χωριάτικες ταλιατέλες με κασιώτικη σιτάκα ακολουθούν πλέον την παραδοσιακή συνταγή με καραμελωμένα κρεμμύδια. Εντυπωσιακή νέα είσοδος το κόκκινο ριζότο με μπισκότο γραβιέρας που ήρθε να συμπληρώσει τις χορτοφαγικές επιλογές, όπως οι χειροποίητες ταλιατέλες με πελτέ Σαντορίνης, ελιά και θυμάρι ή τα πρωτότυπα σουτζουκάκια μανιταριού. Γεύσεις που βάζουν σε πειρασμό και τους πιο φανατικούς κρεατοφάγους! Μην παραλείψετε να ρωτήσετε για τα πιάτα ημέρας! Οι επιλογές από γλυκά (αν καταφέρετε ν' αφήσετε χώρο) περιλαμβάνουν το αγαπημένο φοντάν σοκολάτας με κρέμα κάρδαμο και την εντυπωσιακή σφαίρα διπλής σοκολάτας με μους φουντουκιού, αλλά και πανακότα με χειροποίητη, εξαιρετική, αλμυρή καραμέλα με χοντρό αλάτι από τη Ζάκυνθο. Τα Σαββατοκύριακα ο Ανθός ανοίγει από νωρίς και σας περιμένει με το πιο νόστιμο brunch! Αυγά, καγιανά, ελληνικά τυριά και αλλαντικά, σπιτικές μαρμελάδες, ζεστό ζυμωτό ψωμί, σάντουιτς αλλά και αφράτες τηγανίτες με ό,τι τραβάει η όρεξή σας! Απολαύστε το με καφέ και φρέσκους χυμούς (ενδιαφέρον παρουσιάζει ο φυσικός χυμός με γάλα και μέλι) ή δοκιμάστε τη σπιτική λεμονάδα με βασιλικό. (Το μέγεθος του Ανθού αποπνέει πάντα ζεστασιά και οικειότητα, αλλά καθιστά «υποχρεωτικές» τις κρατήσεις για αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων).

HOPS beer and burgers
Δράκου 10 (σταθμός μετρό Φιξ), Κουκάκι, 211 0136500

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Μετά τον ελληνικό «Ανθό Γεύσεων», ο σεφ Γιώργος Γεράρδος δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε πιο... αμερικανικά μονοπάτια! To HOPS beer and burgers πήρε τη θέση της ιστορικής μπιραρίας «Βύνη» στον πεζόδρομο της Δράκου, εκσυγχρονίζοντας τον κατάλογο με τις μπίρες και προσφέροντας ταυτόχρονα εξαιρετικά burgers. Σε απόσταση αναπνοής από την Ακρόπολη, το ομώνυμο μουσείο και το ΕΜΣΤ που θ' ανοίξει σύντομα τις πόρτες του στο κοινό, και με άμεση εξυπηρέτηση από το μετρό (σταθμός Φιξ), αποτελεί αξιόλογη all-day πρόταση, μακριά από τον θόρυβο των «κορεσμένων» στεκιών της πόλης. Ξεκινήστε με νόστιμες σαλάτες, όπως η σπιτική Coleslaw, και ενδιαφέροντα ορεκτικά, όπως η τάρτα Μετσοβόνε, αλλά αφήστε χώρο για τα χορταστικά του burgers και τις πιο νόστιμες, ολόφρεσκες τηγανητές πατάτες. Αξίζει να δοκιμάσετε το Βuffalo Cheese Burger με μπιφτέκι από 100% ελληνικό βουβάλι από τη λίμνη Κερκίνη, το Bacon Patty, ζυμωμένο με καπνιστό bacon, ή τη χοιρινή πανσέτα που μαγειρεύεται για 6 ώρες σε κενό αέρος και συνοδεύεται με σάλτσα Jack Daniels. Ενδιαφέρουσα χορτοφαγική επιλογή το Portobello Τruffle, με μανιτάρια Portobello και μαγιονέζα τρούφας. Κάθε βδομάδα η ομάδα του HOPS προτείνει ένα ξεχωριστό burger και το συνδυάζει με την μπίρα που αναδεικνύει καλύτερα τη γεύση του. Μην παραλείψετε να τους συμβουλευτείτε! Το brunch σερβίρεται κάθε μέρα από νωρίς το πρωί ως τις 14:00 και συνδυάζει ελληνικές και διεθνείς γεύσεις. Αυγά, σάντουιτς και αφράτες τηγανίτες, ποιοτικοί καφέδες και γευστικές σοκολάτες θα κάνουν το HOPS αγαπημένο στέκι για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου. Τις πάνω από 40 ετικέτες μπίρας έχει επιμεληθεί η ομάδα Beerbartenders, καλύπτοντας μια τεράστια γκάμα από ελληνικές μικροζυθοποιίες και βέλγικα μοναστήρια μέχρι διεθνείς δυνάμεις του χώρου. Τολμήστε να δοκιμάσετε τη Young's Double Chocolate Stout, με αρώματα καφέ και σοκολάτας, ή την ελληνική Chios House Ale, την πρώτη μπίρα της Μικροζυθοποιίας Χίου, η οποία μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα σε κάθε αντίστοιχη μπίρα του εξωτερικού. Κάθε μέρα από τις 19:00 τις αλκοολούχες προτάσεις συμπληρώνουν μοναδικά κοκτέιλ με βάση την μπίρα, σε σύλληψη και εφαρμογή των βραβευμένων «liquid chefs» του HOPS.

Piu Verde
Στρ. Παπάγου & Πεντέλης - Άλσος Παπάγου (μετρό Εθνική Άμυνα), 210 6546185, facebook.com/PiuVerdePapagou, instagram.com/PiuVerdePapagou, www.piuverde.com.gr

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Στο Piu Verde, στην καρδιά του Άλσους Παπάγου, πηγαίνεις για πολλούς λόγους. Ένας λόγος είναι το καταπράσινο περιβάλλον, 3.500 τ.μ. μέσα σε πεύκα, λίμνες, πανίδα και χλωρίδα. Άλλος λόγος είναι η chilled ατμόσφαιρα με άραγμα από το πρωί ως το βράδυ για brunch, καφέ, finger food και κοκτέιλ παρέα με τις καλύτερες μουσικές. Ο κυριότερος, όμως, λόγος είναι η κουζίνα του. Μεσογειακή, χορταστική, με έθνικ και δημιουργικές νότες. Η αίσθηση στο εστιατόριο είναι σαν να βρίσκεσαι μέσα σε κάποιο tree house με πουλάκια να τιτιβίζουν, ενώ εσύ αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα στο καρπάτσιο σολομού και στο λαβράκι σασίμι για ορεκτικό, και τελικά παίρνεις και τα δύο. Στο μενού θα βρεις, για κυρίως, από μακαρονάδες και ριζότο άγριων μανιταριών με πουρέ μαύρης τρούφας μέχρι grill και γεμιστό κοτόπουλο με κεφαλοτύρι, κονφί ντομάτας, φρέσκο δυόσμο και πουρέ περουβιανής πατάτας. Πώς είπατε; Ναι, έχει και γλυκά, 11 τον αριθμό, το ένα πιο κολασμένο από το άλλο. Δοκιμάστε τα όλα!

Το Kreas
Δημοφώντος 96, Πετράλωνα, 210 3247028

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Άνοιξε πριν από έναν χρόνο και έκανε μεγάλη αίσθηση στην περιοχή των Πετραλώνων και όχι μόνο!


Για δεύτερη χρονιά συνεχίζει την επιτυχημένη συνταγή, που, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, δίνει έμφαση στο κρέας και στον τρόπο μαγειρέματός του. Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το Kreas είναι χρόνια στον χώρο της εστίασης και διαθέτει το «know how» για πολύ καλά αποτελέσματα. Η κουζίνα του είναι εξοπλισμένη με τον ξυλόφουρνο Josper, από τον οποίο περνούν όλα τα κρέατα για να ψηθούν με τον τρόπο που πρέπει.


Το μενού του κατάφερε, χάρη στην πολύ καλή πρώτη ύλη (που την ψάχνουν καθημερινά), να αφήσει ικανοποιημένους και τους πιο απαιτητικούς! Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τα ελληνικά κρέατα από μικρούς παραγωγούς και τα ειδικής κοπής black angus. Τα γλυκά παρασκευάζονται καθημερινά με φρέσκα, αγνά υλικά.


Το βρίσκουμε στο www.tokreas-meat-spirits.gr. Στα συν η καταπληκτική ταράτσα, που από φέτος θα λειτουργεί και τον χειμώνα. Δεκτές όλες οι πιστωτικές κάρτες. Αναλαμβάνει επαγγελματικά και εορταστικά τραπέζια.

Barley Cargo
Κολοκοτρώνη 6, Σύνταγμα, 210 3230445, www.facebook.com/Barley Cargo

Νέες γεύσεις, μοναδικά ζυθαρώματα και φρέσκες βαρελίσιες απολαύσεις.

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Το Barley Cargo ανανεώνεται με την καινούργια «χειροποίητη» μπυροκάνουλα και τις 17 βαρελίσιες μπίρες (pils-lager-weiss-ale-porter-stout-trappist) που φιλοξενεί ο ψυκτικός θάλαμος. Αποκλειστικές εμbeerίες, σε συνδυασμό με νέα λαχταριστά πιάτα. 65+ ελληνικές μπίρες για ένα ταξίδι γεύσεων στην Ελλάδα, τις επαρχίες και τα παραδοσιακά προϊόντα. Πρώτος σταθμός, η Κρήτη! Τοπικά υλικά και ξεχωριστά πιάτα σε ένα γευστικό αφιέρωμα από τους σεφ του Barley Cargo, που θα μας ταξιδεύει κάθε μήνα και σε διαφορετική γωνιά της Ελλάδας!

Fabrica de Vino
Εμμ. Μπενάκη 3, Αθήνα, 210 3214148, www.facebook.com/FabricaDeVino

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Μια ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από το ελληνικό κρασί, που το βάζει ξανά στην καθημερινότητα του Έλληνα, έχει δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό wine bar. Το Fabrica de Vino, πιστό εδώ και τέσσερα χρόνια στην ελληνική παραγωγή, υποδέχεται τον φετινό χειμώνα με φρέσκες, ζεστές πινελιές στον μοντέρνο του χώρο και, φυσικά, πολλά νέα κρασιά. Περισσότερες από 500 ελληνικές ετικέτες κρασιών αλλά και 100 διαφορετικές γεύσεις by the glass (λευκά - κόκκινα - ροζέ , επιδόρπια - αφρώδη και αποστάγματα) υπόσχονται να σας μυήσουν στα μυστικά της οινοποσίας. Συνδυάστε τα με εκλεκτά μεζεδάκια από το ανανεωμένο μενού της σεζόν, όπως η τάρτα με μπρόκολο και κοτόπουλο, το κοτόπουλο σε φωλιά από κανταΐφι ή ο σολομός με σάλτσα λιμοντσέλο.

Αθερίνα
Χ. Τρικούπη 162, Νέα Ερυθραία, 210 6200089

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Μια νησιώτικη όαση στην καρδιά των βορείων προαστίων ήρθε εδώ και λίγους μήνες να ταράξει τα νερά και να μυήσει τους «βουνίσιους» στις γεύσεις της θάλασσας. Η Αθερίνα, ένας μεγάλος, φωτεινός χώρος, ντυμένος στα λευκά, με μια εσωτερική αυλή γεμάτη δέντρα και λουλούδια κι ένα μποστάνι που φέρνει φρέσκα λαχανικά κατευθείαν στο πιάτο, σας θυμίζει κυκλαδίτικο σοκάκι. Σε ένα τέτοιο νησιώτικο σκηνικό δεν μπορείτε παρά να βρείτε ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, μαγειρεμένα με μεράκι και φαντασία από μία από τις πιο ταλαντούχες ομάδες μαγείρων της πόλης. Ψητό λαβράκι, χταποδάκια, καλαμαράκια, κόκκινες γαρίδες, φιλεταρισμένες σαρδέλες με ψιλοκομμένη ντομάτα και κρεμμύδι, μύδια ψητά στα κάρβουνα, πολύ καλά αλίπαστα, κουτσομούρες και φυσικά τραγανές αθερίνες που δεν θα χορταίνετε είναι μερικές από τις προτάσεις του μενού. Ούζο, τσίπουρο και φυσικά καλό κρασί, είτε χύμα είτε με ελληνικές ετικέτες, συμπληρώνουν το τραπέζι της Αθερίνας, με γρήγορο service και πολύ καλές τιμές.

Μεζεδοπωλείο «Ο χορός των γεύσεων»
Μαρίνου Γερουλάνου 115, Αργυρούπολη, 210 9616021, 6977 947481, www.horos-ton-gefseon.gr

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Παραδοσιακές ελληνικές και μεσογειακές συνταγές, μαγειρεμένες με αγνά και αυθεντικά υλικά, σε έναν παρεΐστικο χώρο με industrial ύφος αλλά με λαϊκές μουσικές που σας παρασύρουν σε έναν... χορό γεύσεων.


Στην κουζίνα του θα βρείτε εξαιρετικούς χειροποίητους μεζέδες και γευστικότατα πιάτα που θα σας ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Από τα κοζανίτικα κεφτεδάκια με σάλτσα γιαουρτιού, κρεμμύδι και μαϊντανό, την πολίτικη τυρόπιτα κανταϊφιού και το κρητικό απάκι μέχρι τη σιφνιώτικη μελιτζάνα (μελιτζάνες ψητές με στρώση τυριών, σάλτσα ντομάτας και από πάνω σάλτσα γιαουρτιού) και το πηλιορείτικο κοτόπουλο σε ψημένο ψωμί, το σίγουρο είναι ότι θα φύγετε χορτάτοι από γεύσεις αλλά και εικόνες. Θα βρείτε ακόμα αρκετές επιλογές σε δροσερές σαλάτες, νόστιμα ορεκτικά, κρεατικά σχάρας αλλά και ψαρικά.


Extra tip: Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι ζωντανή μουσική με παλιό λαϊκό και ρεμπέτικο.

TGI Friday's
www.fridays.gr

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Εσύ διαλέγεις τη μέρα, τα TGI Friday's σoυ τη φτιάχνουν.


Κάθε μέρα και μια διαφορετική έκπληξη σε περιμένει αυτό το φθινόπωρο στα TGI Friday's, γιατί... οι καλές στιγμές δεν χρειάζονται ένα Σαββατοκύριακο. Κάθε μέρα, λοιπόν, και ένα ξεχωριστό πρότζεκτ, με πρωταγωνιστές πρωτότυπες απολαυστικές προτάσεις.


Έτσι, οι Δευτέρες ονομάζονται Hangover Mondays με έκπτωση 20% για τους φοιτητές, ενώ την Τρίτη δοκιμάζουμε τα Limited Edition Burgers (Italian Burger, Philly Cheese Steak Burger ή Triple Bacon Burger).


Τις Τετάρτες απολαμβάνουμε αγαπημένες Jack Daniels γεύσεις με 20% έκπτωση και τις Πέμπτες επιλέγουμε domestic ή international μπίρες μόνο με €3 και Jack Daniels με Chili Dog με €5,90!


Η πιο χαρούμενη μέρα είναι η Παρασκευή, καθώς μόνο στις Happy Friday's απολαμβάνουμε παγωμένες μαργαρίτες με €5, ενώ την Κυριακή την περνάμε με Sunday Funday, πίνοντας μοναδικά κοκτέιλ με μόλις €5!

Άγονη Γραμμή

- μεζεδοπωλείο -
Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2511420, www.facebook.com/agonhgrammh

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Αν πας στην Άγονη Γραμμή, ένα είναι το σίγουρο: θα φας καλά. Όταν η μόδα επιβάλλει «πειραγμένη» ελληνική κουζίνα, στην Άγονη Γραμμή αντιστέκονται. Γιατί; Γιατί δεν βρίσκουν λόγο να «πειράξουν» κάτι που είναι ήδη τόσο νόστιμο. Έτσι, επιμένουν σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, που με την απλότητα και τη νοστιμιά τους θυμίζουν ταξίδι στη γευστική μας μνήμη: τυρόπιτα Σκοπέλου, γκιούλμπασι Πελοποννήσου, γιαπράκια Κάσου, ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου... Με πλούσιες μερίδες, γιατί έτσι τρώμε στην Ελλάδα. Με καλές τιμές, γιατί έτσι πρέπει να είναι το καλό φαγητό: προσιτό. Μάλιστα, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη υπάρχει ειδικό μενού, όπου όλοι οι μεζέδες κοστίζουν από 3 έως 5 ευρώ μόνο! Γιατί στην Άγονη Γραμμή θέλουν να τα δοκιμάσεις όλα. Εξάλλου, το είπαμε, αν πας, ένα είναι το σίγουρο: θα φας καλά. Και θα περάσεις και καλά, αφού κάθε Παρασκευή, Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι έχει ζωντανή μουσική.


Plaza Lounge Outdoor
NJV Athens Plaza Hotel, Βασιλέως Γεωργίου Α' 2, πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, 210 3352400, www.njvathensplaza.gr

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Μια must στάση στο κέντρο της Αθήνας για καφέ ή φαγητό. Το Plaza Lounge & Outdoor Plaza υποδέχεται το φθινόπωρο και τον χειμώνα με νέες γεύσεις και, όπως πάντα, με την ίδια μοναδική εξυπηρέτηση. Απολαύστε ένα ποτήρι ελληνικό κρασί με «ψαγμένα» finger food ή πλατό τυριών/αλλαντικών στον ζεστό του χώρο με θέα την πλατεία Συντάγματος ή συνοδεύστε την μπίρα σας με λουκάνικο, σνίτσελ, κοτόπουλο και τις γευστικότατες «country style» potatoes. Από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.


Papaspirou
Αγ. Τριάδος & Ν. Ζίχνης 15, Αχαρναί / Πανόρμου 19, Αμπελόκηποι / Αγίας Παρασκευής 115, Χαλάνδρι / Τατοΐου 100 & Κολοκοτρώνη 29, Κηφισιά

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


H οικογένεια Παπασπύρου από το 1940 προσφέρει ένα ταξίδι στον απολαυστικό κόσμο των γεύσεων με οδηγό τις αγνές πρώτες ύλες, την υψηλή τεχνογνωσία και τα γευστικά μυστικά. Γλυκές και αλμυρές προτάσεις σάς περιμένουν να τις δοκιμάσετε στα καταστήματα Παπασπύρου, στις Αχαρνές, τους Αμπελόκηπους, το Χαλάνδρι και την Κηφισιά. New entry: Banoffee. Το διάσημο και αγαπημένο γλυκό Banoffee αποτελεί παραδοσιακή αγγλική συνταγή που μπορείτε πλέον να βρείτε και στα 4 καταστήματα Papaspirou. Ατομικό ταρτάκι ή οικογενειακή τάρτα.


Αφοί Ασημακόπουλοι
Χαρ. Τρικούπη 82, 210 3610092, 210 3641846, www.asimakopouloi.com

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Σε μία από τις πιο γλυκές γωνιές της Αθήνας υπάρχει ένα μαγαζί που υπόσχεται να σας παρασύρει σε γλυκές αμαρτίες. Το οικογενειακό ζαχαροπλαστείο «Αφοί Ασημακόπουλοι» εδώ και 100 χρόνια φτιάχνει με το ίδιο μεράκι κάποια από τα ωραιότερα γλυκά της πόλης. Φημίζεται για τις εξαιρετικές κρέμες και το ρυζόγαλο από την εποχή που ξεκίνησε ως γαλακτοπωλείο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα σας μείνουν αξέχαστες άλλες γεύσεις, όπως το γαλακτομπούρεκο και τα σιροπιαστά. Όλα φτιαγμένα με φρέσκο γάλα που προμηθεύονται καθημερινά από κτηνοτρόφους και βούτυρο δικής τους παραγωγής.

Pizzoteca
Καραΐσκου 115 & Βασ. Γεωργίου A', Πειραιάς, 210 4111530 / 2ας Μαΐου 18, Νέα Σμύρνη, 210 9323833

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Τα Pizzoteca είναι τα pizza bars που θα ήθελες οπωσδήποτε να έχεις στη γειτονιά σου. Στον Πειραιά το Pizzoteca είναι ο βασιλιάς του italian street food. Δυνατό του σημείο το Italian Baking Gallery που βγάζει από το πρωί ολόφρεσκα briocini, δηλαδή αφράτες ιταλικές πίτσες από φρέσκια χειροποίητη ζύμη με παραλλαγές γέμισης που τα σπάνε. Στη Νέα Σμύρνη, πάνω στην πλατεία, η κατάσταση είναι πιο μεταμοντέρνα trattoria, με κλασικά ιταλικά πιάτα, γενναιόδωρες μερίδες και τεράστιες πίτσες να περιφέρονται ανάμεσα στα τραπέζια.  Όπως και να 'χει, τα Pizzoteca είναι ο ορισμός του italian comfort food και εννοείται ότι και στα δύο θα βρείτε από pizza slice μέχρι πίτσα με διάμετρο 40 εκατοστών, φοβερά gelati και dolci και φυσικά τζιούστο ιταλικό espresso. Προς το παρόν, κυκλοφορούν μόνο Πειραιά και Νέα Σμύρνη, όμως ευτυχώς έχουν ταχύτατο και άψογο delivery που εξυπηρετεί και τις γύρω περιοχές.
facebook.com/pizzoteca, instagram.com/pizzotecaathens, www.pizzoteca.gr

Ραδιουργίες
Κοίλης 33, Άνω Πετράλωνα, facebook.com/radiourgies, www.radiourgies.gr

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Όταν απλά, ολόφρεσκα υλικά συναντούν την έμπνευση δίχως περιορισμούς, το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικές... Ραδιουργίες. Ένα μαγαζί φτιαγμένο από νέους ανθρώπους, με αγάπη και μεράκι για το καλό φαγητό, κάτω από το άλσος της Δεξαμενής. Στην κουζίνα του θα βρείτε πολύ νόστιμα μεζεδάκια, από το Chili con Carne και τα φοβερά χοιρινά μπριζολάκια μέχρι τα περίφημα «Συκωτάκια Ραδιουργιών» (με ξίδι μπαλσάμικο και πετιμέζι), το απάκι (καπνιστό χοιρινό με φρέσκο κρεμμύδι και φρέσκο πιπέρι) ή τη φημισμένη του φλογέρα με sweet chili sauce. Δοκιμάστε ακόμα σουφλέ σοκολάτας ή την αυθεντική τους καρυδόπιτα για να φύγετε... μες στη γλύκα. Extra tip: Όσο ο καιρός κρατά ακόμα, η ταράτσα των Ραδιουργιών είναι ένα από τα καλύτερα roof gardens της Αθήνας.

Hot Hot Burger

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Η απόλαυση που έγινε θεσμός στο κέντρο της πόλης και εξαπλώθηκε σε αρκετές γειτονιές της Αθήνας. Δεν θέλει και πολύ να καταλάβεις το γιατί βλέποντας τις ουρές τα βράδια έξω από το κατάστημα της πολύβουης Κολοκοτρώνη. Burger bars για όλη την ημέρα και, φυσικά, για τους ξενύχτηδες, σε American Pie αισθητική, με καταπληκτικά burgers, φρέσκες λαχταριστές πατάτες country style και hot-dog σε διάφορες εκδοχές, γρήγορα και σε πολύ προσιτές τιμές.


Με έναν κατάλογο που προτείνει από το Βlue Βacon με τη φοβερή σος από blue cheese μέχρι το Ηoney Μustard με τη γλυκιά επίγευση, και από το Jack Daniel's μέχρι το συγκλονιστικό Buffalo (με rib-eye από βουβαλίσιο κιμά, μαύρη μουστάρδα και καραμελωμένα κρεμμύδια), το σίγουρο είναι ότι θα προβληματιστείτε σχετικά με το τι θα διαλέξετε.


Συνοδεύστε τα με πατάτες με αυγά μάτια, cheddar bacon, 4 τυριά ή σάλτσα καρμπονάρα.


Ανακαλύψτε τον θαυμαστό κόσμο των Hot Hot Burger σε Χαλάνδρι, Χολαργό, Ηλιούπολη, Νέα Φιλαδέλφεια, Πειραιά και, φυσικά, στο κέντρο. Αν είστε σπιτόγατοι, πάρτε τους τηλέφωνο να σας τα φέρουν στην πόρτα σας.

Αθήνα, Πραξιτέλους 2 & Κολοκοτρώνη (213 0272440, 6938 965521), Ηλιούπολη, πλατεία Eθνικής Αντιστάσεως 10-12 (210 9911144, 6955 573020), Νέα Φιλαδέλφεια, Βρυούλων 3 (213 0246631, 6942 271262), Πειραιάς, Γρηγορίου Λαμπράκη 91 (2104102444, 6980 090333), Χαλάνδρι, Κολοκοτρώνη 5 (210 6848666, 6980 464016), Χολαργός, Λεωφ. Μεσογείων 258 (210 6518332, 6980 052719), Χαλκίδα, Αγγελή Γοβίου 7 (22210 21712-3, 6981 125130), facebook.com/hothot.barburger, www.hothot.gr


Amigos
Mexican Bar Restaurants
Κύπρου 65, Γλυφάδα, 210 8983167, Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, 210 9332220, www.amigos.gr

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Μεξικάνος δεν γεννιέσαι, γίνεσαι!


Είναι τα τραγανά nachos, τα λαχταριστά burritos και ο τρόπος που τυλίγεις τα fajitas ικανά να σε κάνουν να νιώσεις κι εσύ Μεξικάνος; Στα Amigos Mexican Bar Restaurants είναι! Λίγο το μεξικάνικο ταμπεραμέντο του προσωπικού, λίγο η διακόσμηση και ο ρυθμός της μουσικής, λίγο τα εξωτικά φυτά και ο κόσμος γύρω σου και αμέσως θα γίνεις μέρος της πιο συναρπαστικής κουλτούρας.


Θες να νιώσεις ακόμη πιο Μεξικάνος; Κάνε μια στάση στις tequilerias των Amigos για να απολαύσεις αυθεντική τεκίλα ή ένα από τα εθιστικά κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος bartender και brand Ambassador της Jose Cuervo, Στέλιος Παπαδόπουλος.


Και η μεξικάνικη εμπειρία σου δεν σταματά εδώ! Κάθε Τετάρτη στη Νέα Σμύρνη και κάθε Πέμπτη στη Γλυφάδα τα Amigos διοργανώνουν live salsa parties, όπου μπορείς να μάθεις τα βασικά βήματα της salsa, ενώ, αν γίνεις θαμώνας, σίγουρα θα πετύχεις και κάποιο από τα θεματικά πάρτι που γίνονται όλη τη χρονιά. Στα προσεχή events, μη χάσεις το πολυαναμενόμενο πάρτι για τα 20 χρόνια Amigos που θα γίνει στις 17/12 στη Γλυφάδα, καθώς και τον μεγάλο διαγωνισμό «Ιπτάμενος και Amigo» που έρχεται για να χαρίσει ένα ταξίδι για δύο στο Μεξικό και πολλά απίθανα δώρα!


Για να μαθαίνεις όλα τα νέα των Amigos μπες στο www.amigos.gr και στο www.facebook.com/amigos.gr

Ο Mexikanos
Ιάκχου 8 & Ευμολπιδών, Γκάζι, 210 3421142 / Ευδήλου 15, Γουδί, 210 7716900

Τhe LΙFO restaurant guide 2015 Facebook Twitter


Δημοφιλή και πρωτότυπα πιάτα που υπόσχονται να σας μυήσουν στα μυστικά της παραδοσιακής μεξικάνικης κουζίνας. Τα εστιατόρια «Ο Mexikanos», με το ζεστό και γεμάτο χρώμα περιβάλλον τους, είναι ένα ταξίδι γεύσης και μουσικής στο Μεξικό. Θα βρείτε enchiladas, tacos, tostadas, fajitas, quesadillas και άλλα μεξικάνικα πιάτα, χορταστικές σαλάτες και εμπνευσμένα επιδόρπια (bunuelos, volcan, bomba) που μπορείτε να συνοδεύσετε με δροσερές μαργαρίτες, μοχίτο, σανγκρία ή κάποια από τις ιδιαίτερες μπίρες. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο σας περιμένει με ζωντανή μουσική στο Γκάζι και κάθε Πέμπτη στο Γουδί. Ο Mexikanos πολεμάει την κρίση και προσφέρει από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη την κανάτα μαργαρίτα λεμόνι (1 λίτρο) με μια μεγάλη ποικιλία-Taquisa μόνο €35. Aνοιχτά από Δευτέρα ως Πέμπτη από τις 18:00 και Παρασκευή-Κυριακή από τις 14:00. Extra tip: Κάθε Δευτέρα-Τρίτη παρέχεται 15% έκπτωση στους φοιτητές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT