Διαβάστε τις 5 σκηνές από το σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου, που κόπηκαν από το «Chevalier»

Διαβάστε τις 5 σκηνές από το σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου, που κόπηκαν από το «Chevalier» Facebook Twitter
1
Διαβάστε τις 5 σκηνές από το σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου, που κόπηκαν από το «Chevalier» Facebook Twitter
Ο Ευθύμης Φιλίππου. Φωτογραφία: Σπύρος Στάβερης/ LIFO

Τα πρωτότυπα και weird σενάρια του Ευθύμη Φιλίππου έχουν σημαδέψει τις δουλειές του Λάνθιμου, από τον Κυνόδοντα μέχρι και τον Αστακό, με διαλόγους ιδιοφυείς, που έχουν ένα αλλόκοτο χιούμορ. Ο Ευθύμης έχει γράψει επίσης το σενάριο του Chevalier, της νέας και βραβευμένης ταινίας της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη. Μια παρέα αντρών πάνω σε ένα γιοτ επιστρέφει από μια χειμερινή εκδρομή ψαρέματος. Όταν μια μηχανική βλάβη τούς εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα σκοτώσουν την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται «Chevalier». Το διασκεδαστικό και ανταγωνιστικό παιχνίδι τούς κρατάει εγκλωβισμένους στο σκάφος μέχρι να αναδειχτεί ο νικητής. Οι διάλογοι είναι για άλλη μια φορά χαρακτηριστικοί του Ευθύμη, με απίστευτες λεπτομέρειες που τους κάνουν εντελώς φυσικούς και ζωντανούς, ακόμα και όταν οι ήρωες συζητούν για τα πιο απίθανα πράγματα. Αυτές είναι πέντε σκηνές από το σενάριο που τελικά δεν θα δούμε στην ταινία και η LifΟ παρουσιάζει αποκλειστικά:

Διαβάστε τις 5 σκηνές από το σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου, που κόπηκαν από το «Chevalier» Facebook Twitter

ΣΑΛΟΝΙ ΠΛΟΙΟΥ, ΠΡΩΙ

Τηλεφώνημα, ανοιχτή ακρόαση ανάμεσα σε έναν άντρα και σε έναν φίλο του. Οι υπόλοιποι άντρες στέκονται όρθιοι και ακούνε χωρίς να μιλάνε.


- Γιώργο, καλημέρα.

- Καλημέρα.

- Τι κάνεις;

- Καλά. Εσύ;

- Είμαι καλά. Στο γραφείο είσαι;

- Ναι.

- Έχετε δουλειά;

- Όχι πολλή. Τελειώσαμε με τις παραγγελίες. Νόμιζα ότι θα πάρει 4 μέρες, αλλά τελειώσαμε χτες αργά το απόγευμα.

- Η Άννα τι κάνει;

- Είναι καλά. Γυρίζει την Πέμπτη.

- Πώς περνάει;

- Περνάει πολύ ωραία.

- Πολύ ωραία (παύση). Γιώργο, θέλω να σε ρωτήσω κάτι, αλλά θέλω να το σκεφτείς καλά πριν μου απαντήσεις. Θέλω μια χάρη. Σε θεωρώ τον καλύτερό μου φίλο κι εγώ θα έκανα οτιδήποτε μου ζητούσες για να σου αποδείξω πόσο πολύ σημαντικός είσαι για εμένα. Δεν θα σκότωνα κάποιον άνθρωπο δηλαδή, αλλά γενικά θα μπορούσα να κάνω κάτι ακραίο, αν μου το ζητούσες, και να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Ίσως να σκότωνα και κάποιον άνθρωπο, δηλαδή, εάν έκανε κακό σ' εσένα ή την οικογένειά σου, τώρα που το σκέφτομαι.

- Θέλεις να σου κάνω μια χάρη;

- Ναι.

- Τι χάρη θες;

- Θα ήθελα, αν μπορείς, να βάλεις μια lava lamp στον κώλο σου. Αυτό θα ήθελα.

- Δεν κατάλαβα τι θέλεις να κάνω.

- Ξέρεις τι είναι η lava lamp;

- Όχι.

- Είναι κάτι λάμπες σε σχήμα κώνου, σε σχήμα μικρού πυραύλου, διαφανείς, που μέσα έχουν ένα πηχτό υγρό και που όταν τις βάζεις στην πρίζα αυτό το υγρό κινείται και παίρνει διάφορα περίεργα σχήματα.

- Ναι, κατάλαβα.

- Θέλω να πάρεις μια τέτοια λάμπα, να τη βάλεις στην πρίζα και όταν αρχίσει να παίρνει σχήματα, να τη βάλεις στον κώλο σου. Όχι ολόκληρη, μέχρι το σημείο που μπορείς. Και να μου στείλεις μια φωτογραφία.

- Είναι κάποιο αστείο αυτό;

- Όχι. Μιλάω σοβαρά.

- Γιατί να το κάνω αυτό;
- Εγώ, αν μου το ζητούσες, θα το έκανα αυτήν τη στιγμή. Καταλαβαίνω ότι τώρα σκέφτεσαι να πεις αμέσως όχι, αλλά εάν το κάνεις, να ξέρεις ότι θα είναι πολύ σημαντικό για μένα. Αν το κάνεις, θέλω να βγάλεις μια ευδιάκριτη φωτογραφία και να το στείλεις στο μέιλ μου, σε παρακαλώ, με ένα jpg. Δεν θέλω να το κάνεις μπροστά μου, καταλαβαίνω ότι μπορεί να ντρέπεσαι. Δεν είμαι παράλογος. Κάν' το όποτε εσύ μπορείς, σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί, όποτε θέλεις. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, μη μου στείλεις μια εικόνα που έχει φτιαχτεί στο photoshop γιατί θα το καταλάβω, ξέρεις. Θα προτιμούσα να πεις όχι παρά να στείλεις μια ψεύτικη εικόνα. Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Λοιπόν, θα το κάνεις;

- Γιατί να το κάνω αυτό;

- Για μένα.

- Έχω δουλειά. Θα σε πάρω σε λίγο.

- Όχι. Πες μου, σε παρακαλώ, αν θα το κάνεις. Μόνο ένα ναι ή ένα όχι.

- Όχι.

- Γιώργο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για μένα. Αν σε τρομάζει το ότι θα είναι στην πρίζα και φοβάσαι, κάν' το χωρίς να είναι στην πρίζα. Θα μείνει μεταξύ μας, δεν θα το μάθει ποτέ κανείς. Μόνο εγώ θα το ξέρω και θα είμαι περήφανος γιατί ο καλύτερός μου φίλος δήλωσε έμπρακτα ότι είναι ο καλύτερός μου φίλος.

Διαβάστε τις 5 σκηνές από το σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου, που κόπηκαν από το «Chevalier» Facebook Twitter


ΣΑΛΟΝΙ ΠΛΟΙΟΥ, ΒΡΑΔΥ

Όλοι οι άντρες κοιτάζουν την οθόνη ενός υπολογιστή. Κρατάνε στα χέρια τους ποτήρια με ουίσκι.


- Είναι photoshop.

- Δεν είναι.

- Είναι. Κοίτα εδώ τη σκιά της λάμπας. Είναι τελείως λάθος.

- Επίσης, δεν μπορεί να έχει μπει τόσο βαθιά η λάμπα. Είναι αφύσικο.

- Τι είναι αυτό το κόκκινο εδώ;

- Αίματα.

- Αποκλείεται.

- Είναι αίματα.

- Δεν έχει τέτοιο χρώμα το αίμα. Είναι πιο κόκκινο. Αυτό είναι σκούρο.

- Ίσως λόγω των κοπράνων.

- Είναι ψεύτικο. Αν είχε χάσει τόσο αίμα, το πιο πιθανό είναι να έχει πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία.

- Έπρεπε να του πεις να στείλει βίντεο.

- Δεν είχαμε πει για βίντεο.

- Εγώ πιστεύω πως το έκανε στ' αλήθεια. Πρέπει να είσαι περήφανος που έχεις τέτοιους φίλους. Πρέπει να τον πόνεσε πάρα πολύ.

- Δεν έπρεπε να βγάλει τις φωτογραφίες με φλας. Έχουν καεί και δεν φαίνεται καθόλου καθαρά η εικόνα. Είναι κουνημένες, επίσης.

- Δεν θα μπορούσε να κρατήσει σταθερό το χέρι του.

- Κανένας από τους δικούς μου φίλους δεν θα το έκανε αυτό. Θα 'βρισκαν όλοι διάφορες ηλίθιες δικαιολογίες, όπως ότι είναι επικίνδυνο ή επίπονο.

- Εμένα, όταν το είχα προτείνει στον καλύτερό μου φίλο, μου είπε ok, αλλά όχι με αυτήν τη λάμπα, αλλά με ένα remote control για το στερεοφωνικό, που ήταν πολύ μικρό, και του είπα οk, άσ' το, δεν πειράζει, ευχαριστώ, άσ' το καλύτερα.

Διαβάστε τις 5 σκηνές από το σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου, που κόπηκαν από το «Chevalier» Facebook Twitter

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΠΙΤΙΟΥ, ΒΡΑΔΥ

Ο άντρας μπαίνει στο σπίτι. Αφήνει το καπέλο της στολής δίπλα στην πόρτα και βγάζει τα ρούχα του. Κάνει ντους, φοράει τις πιτζάμες του και πλένει τα δόντια του. Ανοίγει την πόρτα ενός δωματίου, κάτι κοιτάζει και μετά κατευθύνεται προς την κρεβατοκάμαρα φορώντας το μπουρνούζι του. Στην κρεβατοκάμαρα κοιμάται μια γυναίκα. Τα σεντόνια είναι λευκά. Ο άντρας ανάβει το πορτατίφ, λύνει τη ζώνη από το μπουρνούζι, κάθεται στην άκρη του κρεβατιού και μπήγει ένα μεγάλο μαχαίρι στην κοιλιά του. Τα σεντόνια γεμίζουν αίματα, η γυναίκα επίσης, χωρίς όμως να ξυπνήσει. Ο άντρας, σιωπηλά, αφού κάνει κάποιες τελευταίες κινήσεις, μετά από λίγα δευτερόλεπτα πεθαίνει. Η γυναίκα μισοκοιμισμένη σκεπάζεται λίγο περισσότερο με το σεντόνι.

Διαβάστε τις 5 σκηνές από το σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου, που κόπηκαν από το «Chevalier» Facebook Twitter

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΜΕΡΑ

Ο άντρας 1 γονατισμένος, με τεντωμένο το ένα χέρι. Ο άντρας 5 όρθιος μπροστά του προσπαθεί να βγάλει το chevalier από το μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού του άντρα 1. Το δαχτυλίδι δεν βγαίνει εύκολα.


ΑΝΤΡΑΣ 5: Θα χρειαστεί λίγο σαπούνι.
Ο άντρας 5 έχει δίπλα του σαπούνι και ένα μπολ με νερό. Βάζει το χέρι του άντρα 1 στο μπολ.

ΑΝΤΡΑΣ 5: Στρίψε το δαχτυλίδι με το χέρι σου για να πάει παντού το σαπούνι. Έχω ακούσει ότι πριν από χρόνια, σε μια αντίστοιχη περίπτωση που δεν έβγαινε το δαχτυλίδι από το χέρι του κατόχου, κι αφού είχαν δοκιμάσει σαπούνι και βαζελίνη και διάφορα άλλα, αναγκάστηκαν να κόψουνε το δάχτυλο με κλαδευτήρι. Μετά, φυσικά, το ξανακόλλησαν, αλλά επειδή η πλαστική χειρουργική δεν ήταν πολύ εξελιγμένη ακόμα, ή επειδή ο γιατρός δεν ήταν πολύ έμπειρος, το δάχτυλο του άντρα έτρεμε συνεχώς. Κάπως έτσι.
Δείχνει πώς είναι να τρέμει το μικρό δάχτυλο του χεριού.

ΑΝΤΡΑΣ 5: Ήταν σαν να έχει συνεχώς άγχος για κάτι, ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν είχε καθόλου.

Διαβάστε τις 5 σκηνές από το σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου, που κόπηκαν από το «Chevalier» Facebook Twitter

ΣΑΛΟΝΙ ΒΙΛΑΣ, ΠΡΩΙ

Δύο άντρες κάθονται στον καναπέ. Ένας άντρας στέκεται όρθιος. Ένας κάθεται σε μια πολυθρόνα και ο άλλος πίσω του ακουμπάει στην πλάτη της πολυθρόνας, όρθιος. Γύρω τους υπάρχουν πολλά μικρά σακ βουαγιάζ και μια μεγάλη βαλίτσα, αφημένα στον χώρο. Στο τραπέζι υπάρχει μια λευκή, στρογγυλή τούρτα κομμένη. Οι άντρες κρατάνε μικρά πιάτα και τρώνε από ένα κομμάτι.


ΑΝΤΡΑΣ 6: Συζητούσαμε για αρκετή ώρα. Εκείνος έπινε ουίσκι κι εγώ είχα παραγγείλει μια μπίρα. Κάποια στιγμή ήθελα να κατουρήσω και πήγα στην τουαλέτα. Φτάνοντας, διαπίστωσα πως μπροστά μου ήταν 2 πόρτες, όπου στη μία ήταν κολλημένο ένα μαύρο τρίγωνο και στην άλλη ένα μαύρο τετράγωνο. Θα ήθελα, λοιπόν, να σας ρωτήσω το εξής: εσείς ποια από τις δύο πόρτες θα ανοίγατε;

ΑΝΤΡΑΣ 2: Ήταν και τα δύο μαύρα;

ΑΝΤΡΑΣ 6: Ναι. Μαύρο τρίγωνο και μαύρο τετράγωνο. Κολλημένα.

ΑΝΤΡΑΣ 2: Στην πόρτα με το μαύρο τετράγωνο.

ΑΝΤΡΑΣ 6: Γιατί στο τετράγωνο;

ΑΝΤΡΑΣ 2: Γιατί το τρίγωνο συμβολίζει τη γυναίκα.

ΑΝΤΡΑΣ 6: Το τρίγωνο συμβολίζει τη γυναίκα;

ΑΝΤΡΑΣ 2: Ναι. Τα γεννητικά της όργανα.

ΑΝΤΡΑΣ 6: Και το τετράγωνο ποιο όργανο του ανδρικού σώματος συμβολίζει;

ΑΝΤΡΑΣ 1: Το τετράγωνο είναι τελείως λάθος. Συμφωνώ. Εγώ θα κρατούσα το τρίγωνο για τις γυναικείες τουαλέτες και θα αντικαθιστούσα το τετράγωνο με έναν ρόμβο για τις αντρικές. Ή με ένα παραλληλόγραμμο.

ΑΝΤΡΑΣ 6: Πάλι δεν είναι σαφές. Δεν έχει λογική όλο αυτό. Ξέρω ένα εστιατόριο που στις τουαλέτες έχει μια πόρτα βαμμένη μπλε και μια πόρτα βαμμένη πράσινη. Δεν καταλαβαίνω γιατί την πράσινη δεν την έβαψαν κόκκινη ή ροζ και την έβαψαν πράσινη. Θα ήταν όλα πιο απλά αν ήταν μία πόρτα κόκκινη και μία μπλε, θα ήταν σαφές. Επίσης, υπάρχει ένα ζαχαροπλαστείο κοντά στο σπίτι μου, όπου η μία πόρτα έχει ένα μπουκέτο πλαστικά λουλούδια κολλημένα και στην άλλη πόρτα έχει ένα ουράνιο τόξο. Εγώ μπαίνω πάντα σε αυτήν με το ουράνιο τόξο, αλλά δεν ξέρω εάν είναι η σωστή και πάντα έχω το άγχος ότι μπορεί να είναι η τουαλέτα για τις γυναίκες και ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανοίξει η πόρτα και να πρέπει να δικαιολογηθώ. Για κάτι που δεν φταίω.

ΑΝΤΡΑΣ 3: Εγώ δεν ξέρω σε ποια από τις δύο θα έμπαινα στη θέση σου. Είναι πράγματι δύσκολο, δεν ξέρω.

Διαβάστε τις 5 σκηνές από το σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου, που κόπηκαν από το «Chevalier» Facebook Twitter
 

Στίχοι που λειτούργησαν ως έμπνευση στη συγγραφή κάποιων σκηνών της ταινίας:

 

  • «Έβγα στο παραθύρι να δεις τι γίνεται, να δεις τι γίνεται, το αίμα της καρδιάς μου για σένα χύνεται, για σένα χύνεται». («Βασιλικός θα γίνω»)

 

  • «Εγώ που ζούσα μέχρι χτες στην αριστοκρατία». («Το πλουσιόπαιδο»)

 

  • «Ένας νέος και μια νέα, ωραιότατα παιδιά, φτάνουν κολυμβών γενναίως, εις πλησίον αμμουδιά». («Η νήσος των Αζορών»)

 

  • «Passion and love and sex and money, violence, religion, injustice and death, Armani, Armani, Ah-ah- Armani». (Paninaro '95)

 

  • «I wanna give you a bass to release your feelings, a standard rhythm with a standard healing, a word with a message with a lot of emotion with total dedication and a lot of devotion, and a lot of devotion». («Devotion»)

 

  • «Κάθεσαι στο μπαλκονάκι σαν λουλούδι αθάνατο μα εγώ σαν τ' αηδονάκι παίζω με τον θάνατο». («Σ' αγαπώ σαν αμαρτία»)

 

  • «I noticed your new purchase and I find them quite funny funny funny». («Night Toys»)

 

  • «Ξεκινήσαμε πρωί κι είναι μεσημέρι». («Άσ' το το χεράκι σου»)
Διαβάστε τις 5 σκηνές από το σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου, που κόπηκαν από το «Chevalier» Facebook Twitter

Το Chevalier της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη βγαίνει στις αίθουσες στις 26 Νοεμβρίου από τη Feelgood.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κρίστοφερ Νόλαν, σε εκλιπαρώ, μην κάνεις την Οδύσσεια ‘σύγχρονη’»

Οθόνες / «Κρίστοφερ Νόλαν, σε εκλιπαρώ, μην κάνεις την Οδύσσεια σύγχρονη»

Ο επιφανής μελετητής του Ομήρου και διευθυντής του New York Times Review of Books, Ντάνιελ Μέντελσον, περιγράφει στην εφημερίδα Telegraph τους τρεις βασικούς κανόνες που ελπίζει να τηρηθούν κατά τη μεταφορά της «Οδύσσειας» στη μεγάλη οθόνη.
THE LIFO TEAM
Movies

Οθόνες / Μια ταινία για τον Bloody Hawκ και άλλοι 8 λόγοι για να πάτε σινεμά

Αυτή την εβδομάδα έχουν την τιμητική τους τα κατασκοπικά θρίλερ, παίζει η επανέκδοση του Delicatessen και ένα ντοκιμαντέρ για τον δημοφιλή ράπερ που δεν απευθύνεται μόνο στο fan base του — όχι άλλο Minecraft.
THE LIFO TEAM
«Οι περισσότεροι κινηματογράφοι στην Αργεντινή έχουν μετατραπεί σε εκκλησίες ευαγγελιστών»

Οθόνες / «Οι περισσότεροι κινηματογράφοι στην Αργεντινή έχουν μετατραπεί σε εκκλησίες ευαγγελιστών»

Με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Μουσείο της Νύχτας, ο Φερμίν Ελόι Ακόστα αναδεικνύει ένα πολύτιμο φωτογραφικό αρχείο για τη Νέα Υόρκη των δεκαετιών του ’70 και του ’80, ενώ μιλά στη LiFO για την αβεβαιότητα του μέλλοντος του κινηματογράφου στην Αργεντινή και τις πολιτικές αναταράξεις στη χώρα του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
JASON MOMOA

Οπτική Γωνία / Το σινεμά ως τοποθέτηση προϊόντος: Το «Minecraft» σπάει ταμεία

Η τεράστια επιτυχία της κινηματογραφικής διασκευής του δημοφιλούς παιχνιδιού θεμελιώνει μια νέα εποχή στο στουντιακό σινεμά που καθιστά την ταύτιση θεατή και καταναλωτή εντονότερη από ποτέ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οι 10 αγαπημένες ταινίες του Γιώργου Γάλλου

Μυθολογίες / «Ο Βέγγος είναι το αγχολυτικό μου»: Οι 10 αγαπημένες ταινίες του Γιώργου Γάλλου

Από τον Κουροσάβα και τον Μπέργκμαν, από τις ταινίες της Pixar μέχρι τα Batman του Nόλαν, ο ηθοποιός φτιάχνει μια ετερόκλητη και ειλικρινή λίστα και πιστεύει ότι «σινεμά είναι να βλέπεις άλλες πλευρές του κόσμου».
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΝΕΤΤΑ ΓΙΑΚΙΝΤΖΗ
Εβελίνα Παπούλια: «Δεν μου χαρίστηκε τίποτα»

Oι Αθηναίοι / Εβελίνα Παπούλια: «Δεν μου χαρίστηκε τίποτα»

«Μην παίξεις ποτέ κωμωδία», της είχαν πει, αλλά τελικά το ευρύ κοινό τη λάτρεψε ως Μαρίνα Κουντουράτου. Όταν αποφάσισε να ερμηνεύσει τον ρόλο μιας τρανς γυναίκας, της είπαν «θα καταστραφείς». Ήταν πάντα τολμηρή και άφοβη. Και είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
 Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ: «Αν είσαι υπαρξιστής άθεος όπως εγώ, το ανθρώπινο σώμα είναι η ζωή σου»

Pulp Fiction / «Αν είσαι υπαρξιστής άθεος όπως εγώ, το ανθρώπινο σώμα είναι η ζωή σου»

Ο Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ επιστρέφει με το «Ο Κύριος των Νεκρών» και μιλά στη LiFO για τις σκέψεις του πάνω στο πένθος, την τεχνητή νοημοσύνη που του έλυσε τα χέρια, και εξηγεί γιατί ασχολείται διαρκώς με τρομακτικές καταστάσεις.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Βαλ Κίλμερ: Ο άνθρωπος που θα (μπορούσε να) γινόταν σταρ

Απώλειες / Βαλ Κίλμερ (1959-2025): Ο άνθρωπος που θα μπορούσε να είχε γίνει σούπερσταρ

Έφυγε από τη ζωή ο Κρις του «Heat», ο Iceman του «Top Gun», ο «ξανθός» Μπάτμαν του Τζόελ Σουμάχερ, ο Τζιμ Μόρισον του Όλιβερ Στόουν, ο γκέι ντέτεκτιβ του «Kiss Kiss Bang Bang», ένας ηθοποιός που κατέγραψε μερικές αξέχαστες εμφανίσεις στο ενεργητικό του, μα δεν έκανε την αναμενόμενη καριέρα μεγάλου σταρ λόγω ατυχών συγκυριών αλλά και προσωπικών επιλογών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Η Λάιζα Μινέλι σήμερα δηλώνει ευτυχισμένη. ή Λάιζα Μινέλι: Mια απίστευτη ιστορία επιβίωσης.

Οθόνες / Λάιζα Μινέλι: Mια απίστευτη ιστορία επιβίωσης

Gay icon, μια χαρισματικά αφοσιωμένη performer, αλλά και αντικείμενο χλεύης. Το ντοκιμαντέρ του Μπρους Ντέιβιντ Κλάιν «Liza: A Truly Terrific, Absolutely True Story» σίγουρα δεν αφηγείται την ιστορία ενός τυπικού nepo baby.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
τομ χάρντι

Οθόνες / 10 τηλεοπτικές σειρές που θα δούμε την άνοιξη

Από τη μεγάλη επιστροφή του «The Last of Us» σε εκείνη του «Αστερίξ» και από τη σεξουαλική αναζήτηση της Μισέλ Ουίλιαμς σε μια απολαυστική ματιά στον κόσμο του σύγχρονου μπαλέτου, αυτές είναι οι σειρές που θα μας κρατήσουν καθηλωμένους στη μικρή οθόνη το επόμενο διάστημα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οι 10 αγαπημένες ταινίες της Μαρίνας Σάττι

Μυθολογίες / «Οι εικόνες του Ζβιάγκιντσεφ είναι υπνωτιστικές»: Οι 10 αγαπημένες ταινίες της Μαρίνας Σάττι

Στην κινηματογραφική λίστα της τραγουδοποιού, η σιωπή λέει περισσότερα από τα λόγια, οι εικόνες αποκαλύπτουν κρυμμένα συναισθήματα, οι κόσμοι είναι γεμάτοι αβεβαιότητες και συγκρούσεις, και η μουσική έχει μια ιερή διάσταση.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΝΕΤΤΑ ΓΙΑΚΙΝΤΖΗ
21 ντοκιμαντέρ του 21ου αιώνα που αξίζει να δείτε

Οθόνες / 21 ντοκιμαντέρ του 21ου αιώνα που αξίζει να δείτε

Από μια σπουδαία στιγμή του σκορσεζικού σινεμά ως την ψηφιακή επανάσταση της Ανιές Βαρντά κι από το συγκλονιστικό δίπτυχο του Τζόσουα Οπενχάιμερ ως τη μεγάλη φιλμική «σκανταλιά» του Banksy, αυτοί είναι 21 σταθμοί του σύγχρονου σινεμά τεκμηρίωσης που πρέπει να έχει δει κάθε σινεφίλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Μπορεί να γίνει μια παραγωγή σαν το “Flow” στην Ελλάδα, αρκεί να το θέλουμε»

Οθόνες / «Μπορεί να γίνει μια παραγωγή σαν το “Flow” στην Ελλάδα, αρκεί να το θέλουμε»

Με αφορμή τη δεύτερη απονομή των βραβείων Stratos, που τιμούν το ελληνικό animation, o πρόεδρος της ASIFA HELLAS Κωνσταντίνος Κακαρούντας μιλά για την άνθηση της σκηνής, τις προκλήσεις και για το πώς η Ελλάδα μπορεί να πετύχει μια παραγωγή οσκαρικού επιπέδου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ