Όμορφες νύχτες

Όμορφες νύχτες Facebook Twitter
Tirbouson
0

* Ξαναπέρασα μια βόλτααπό το Tirbouson. Τα τραπεζάκιατου έξω χαλαρά και τα αρώματα τωνλουλουδιών να σε αγκαλιάζουν. Το φαγητόόπως πάντα νόστιμο. Οι κολοκυθοκεφτέδεςεπιμένουν να είναι αφράτοι και μυρωδάτοι.Με την πρώτη δαγκωνιά καταλαβαίνειςότι στην κουζίνα ξέρουν να φτιάχνουνένα πιάτο που είναι κοινό αλλά ταυτόχροναδύσκολα βγαίνει πετυχημένο. Τα ρολάκιαμελιτζάνας με χαλούμι, φρέσκια ντομάτακαι μαντζουράνα ευωδιάζουν. Καλοφτιαγμένακαι γευστικά. Στο ίδιο γευστικό μήκοςείναι και τα κεφτεδάκια με σάλτσαντομάτας, δυόσμο και μανούρι. Σπιτική,μαμαδίστικη προσέγγιση. Το σέρβις όπωςπάντα φιλικό και τιμές που δεν σεπροβληματίζουν.

* Το εστιατόριο Νοστιμιάστο Θησείο προτείνει καινούργια πιάταστο πνεύμα της εποχής. Διάθεση καλοκαιρινή.Ο chef Ευριπίδης Κολνάκοςδημιουργεί γεύσεις ανάλαφρες με θαλασσινήπροσέγγιση. Φιλέτο τσιπούρας σε στρώσηπολύχρωμων λαχανικών, μπαρμπούνιαφιλέτο σε μιλφέιγ πατάτας με αρωματικήσως κάπαρης αλλά και σαλάτα Ποσειδώναςμε μαρούλι, αβοκάντο, ραπανάκι και σωςλεμονιού αντσούγιας. Γλυκός επίλογοςμε μους σοκολάτας σε σεμιφρέτο, μεμπισκότο και καβουρδισμένα αμύγδαλα.Σήμερα προλαβαίνετε την τελευταία«Lady's night» της περιόδου του Euro2008,όπου οι γυναικοπαρέες δικαιούνταιέκπτωση 50 %.

*Συνωστισμός αστεριών στην Αγία Πελαγία, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το πεντάστερο ξενοδοχείο Out of the Blue Capsis Elite Resort, αφού ολοκλήρωσε πέρυσι την πλήρη ανακαίνισή του, κάνει φέτος γαστρονομική επίθεση. Σε συνεργασία με τον Απόστολο Τραστέλη, ιδιοκτήτη της Σπονδής, έφερε μεγάλα ονόματα στις κουζίνες του. Έχουμε και λέμε. Ο Γάλλος chef Eric Frechon (2 αστέρια Michelin), του ξενοδοχείου Bristol στο Παρίσι σε συνεργασία με τον Arnaud Bignon (2 αστέρια Michelin), executive Chef του εστιατορίου Σπονδή, ανέλαβαν το πολυτελές εστιατόριο του συγκροτήματος, το Precieux. Ο Arnaud Bignon επίσης ανέλαβε το εστιατόριο El Greco Gourmet και o Ιταλός chef Gianluca Guglielmi το ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Safran Pool Restaurant. Για όσους επιδιώκουν την απόλυτη πολυτέλεια στις διακοπές.

WINE LIST

Ο Λιαστός είναι ένακαινούργιο, εξαιρετικό γλυκό κρασί πουφτιάχνεται από το Οινοποιείο Μωραΐτηστην Πάρο. Ενα καθαρόαιμο μονοποικιλιακόκρασί από τη γοητευτική και μοναδικήποικιλία Μονεμβασιά. Τα σταφύλιααφήνονται να υπερωριμάσουν στα αμπέλια.Μετά απλώνονται, λιάζονται και οκυκλαδίτικος ήλιος αναλαμβάνει νααναδείξει τα φυσικά σάκχαρα. Παλαιώνεταιγια ένα χρόνο σε δρύινα βαρέλια καιμπορεί να ωριμάσει ακόμη περισσότεροστο μπουκάλι. Στο ποτήρι γεύεσαιπραγματικά τον ήλιο μαζί με αρώματασύκου, βερίκοκου, σταφίδας και ακακίας.Τώρα το καλοκαίρι μπορείτε να τοαπολαύσετε δροσερό συνοδεύονταςπικάντικα τυριά , φρούτα και ξηρούςκαρπούς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.