News alert

News alert Facebook Twitter
Μάνη-Μάνη
0

* Άνοιξε για τηφετινή σεζόν και το Μάνη-Μάνη στο Κουκάκι,διατηρώντας την ίδια επιτυχημένη συνταγήγια τέταρτη συνεχή χρονιά. Καλές πρώτεςύλες, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονεςσυνταγές, χαλαρό περιβάλλον και καλέςτιμές. Δοκιμάστε σύγκλινο σε παρθένοελαιόλαδο, χωριάτικο λουκάνικο μεπορτοκάλι, ψαρονέφρι με μανούρι καισύκα σε σάλτσα από μέλι και αμύγδαλα,κόκορα Μπαρδουνιώτικο με χωριάτικεςχυλοπίτες και μυζήθρα, τραβηχτές πιτούλεςμε μπουκιές κεφαλογραβιέρας. Φαλήρου10, Κουκάκι, 210 9218180

*Ο ΣτέλιοςΠαρλιάρος συνεχίζει απτόητος να φτιάχνειό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην ελληνικήζαχαροπλαστική αλλά και να μας μαθαίνειτα μυστικά του. Τα μαθήματα «ΓλυκιάςΑλχημείας» αρχίζουν τη Δευτέρα 29Σεπτεμβρίου, όπου ο Στέλιος και οισυνεργάτες του μας αποκαλύπτουν ταπάντα για τις «βασικές κρέμεςζαχαροπλαστικής». Τα σεμινάρια δεντελειώνουν εκεί. Συνεχίζονται όλο τοχειμώνα Δευτέρα και Τετάρτη έως και τοΜάϊο του 2009 και περιλαμβάνουν ό,τι θαθέλατε να μάθετε για την τέχνη τηςζαχαροπλαστικής. Περισσότερα στοιχείαμπορείτε να πάρετε στο 210 6464864.

*Τρία χρόνια στοκέντρο της Αθήνας και ένα στη Γλυφάδακλείνει το Παντοπωλείο της ΜεσογειακήςΔιατροφής. Και αύριο το απόγευμα στις7.00 γιορτάζει και κερνάει. Παραδοσιακέςλιχουδιές και ελληνικά κρασιά. Στοκατάστημα της Γλυφάδας (Ποσειδώνος 81).

*ToMetaxaγιορτάζει τα 120 χρόνια ζωής του και όπωςμαθαίνουμε, με αφορμή αυτή την επέτειο,εμφιαλώνει ένα ποτό για λίγους. Πρόκειταιγια το ΑΕΝ Metaxaπου θα περιλαμβάνει αποστάγματα από τοπρώτο βαρέλι της εταιρείας, το βαρέλιτου Σπύρου Μεταξά. Ναι, καλά καταλάβατε,πρόκειται για απόσταγμα ηλικίας 120 ετών!Το μοναδικό αυτό ποτό θα εμφιαλωθεί σεειδικά μπουκάλια από κρύσταλλο Σεβρώνκαι θα κυκλοφορήσει σε μόλις 1.888 φιάλες,αριθμός που αναφέρεται στη χρονιάδημιουργίας του Metaxa.

*Αν είστε φανατικοίτης ασιατικής κουζίνας, θα έχετε στιςαρχές του Οκτώβρη μια καλή ευκαιρία ναπάρετε γεύση αυθεντικών ταϊλανδέζικωνσυνταγών. Από τις 2 έως τις 11 Οκτωβρίουτο GB Corner του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανίαθα φιλοξενήσει μια εβδομάδα αφιερωμένηστην κουζίνα της Ταϊλάνδης σε συνεργασίαμε το ξενοδοχείο Royal Orchid Sheraton Hotel &Towers της Bangkok Οι βραβευμένες Chef KanokwanPungjaroenkijkul και Nongnuch Sae-Eiw μαγειρεύουντηγανητές γαρίδες και χοιρινό κιμά μεσέλερι, φιστίκια και τσίλι, σούπα μεγαρίδες, κοτόπουλο ή χοιρινό με πράσινοκάρι και άλλα πολλά .

WINE LIST

Η ΟινοποιίαΣυμεωνίδη έχει πολλά χρόνια παράδοσηςστην αμπελουργία και την οινοποίηση.Με αμπελώνες και οινοποιείο στονοτιοδυτικό τμήμα της Καβάλας, φτιάχνεικρασιά σε μια περιοχή με εξαιρετικόμικροκλίμα και έδαφος. Το 2008 είχε καιμια μεγάλη σοδειά διακρίσεων σε διεθνείςδιαγωνισμούς. Από τη μεγάλη σειρά τωνετικετών της οινοποιίας διαλέγουμε ένακρασί φτιαγμένο κατά 100% από μια ελληνικήποικιλία τη Μαλαγουζιά. Κιτρινοπράσινοχρώμα με κρυσταλλική διαύγεια. Εύγευστοκαι ισορροπημένο. Δοκιμάζοντάς το είναισαν να τρως φρέσκα κομμάτια βερίκοκου,ανανά και λεμονιού. Με ευχάριστη οξύτητακαι επίγευση που διαρκεί. Πίνεται στους8°C και συνοδεύει θαλασσινά πιάτα αλλάκαι ριζότο μανιταριών, κίτρινα τυριάκ.λπ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT