Βγες έξω επιτέλους!

Βγες έξω επιτέλους! Facebook Twitter
0
Βγες έξω επιτέλους! Facebook Twitter
J BAR
  • Με άνεση και στυλ στα βόρεια προάστια. Το γεγονός ότι από τον πρώτο μήνα της λειτουργίας του κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο πετυχημένα στέκια των απαιτητικών βορείων προαστίων μόνο τυχαίο δεν είναι. Ο λόγος για το bar-restaurant «J». Ο μεγαλωμένος στην Αμερική James Κοσκινάς, ο ιδιοκτήτης, φέρνει τη δική του ενέργεια σε αυτό το μέρος, ενώ τη διακόσμηση υπογράφει το δίδυμο Γαβαλάς-Μουρίκης. Για το μπαρ την ευθύνη έχει ο mixologist Γιάννης Σμαραγδάκης, που δημιουργεί εξαιρετικά κοκτέιλ, πάντα υπό τη διευθυντική μπαγκέτα του Γιάννη Κοροβέση. Στην κουζίνα βασιλεύουν οι μεσογειακές γεύσεις. Το μενού δεν θα σε προβληματίσει. Κάθε άλλο, θα σου ανοίξει αμέσως την όρεξη για μια ωραιότατη κι ευωδιαστή σαλάτα φακές, που ενισχύεται με σύγκλινο Μάνης, πλιγούρι και ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά (€7,50). Θα συνεχίσεις με πληθωρική μπρουσκέτα με ωραία, ψητά μανιτάρια, μελιτζάνα και παρμεζάνα (€6). Η πίτσα με τη νόστιμη, λεπτή κι αέρινη ζύμη, με το υπέροχο κασέρι Σοχού και το πικάντικο λουκάνικο είναι σκέτο πυροτέχνημα γεύσης (€9). Προσπέρασα τα μπέργκερ, τα σάντουιτς και τα ζυμαρικά, για να τα δοκιμάσω σε επόμενη επίσκεψη, και μάλιστα υποσχέθηκα στον εαυτό μου να καθίσω με την παρέα μου στο εντυπωσιακό μαύρο μαρμάρινο τραπέζι με θέα το τζάκι. Πήρα γεύση από το καλοφτιαγμένο χοιρινό bbq που συνοδεύεται με ισορροπημένη γλυκοκαυτερή σάλτσα και πουρέ γλυκοπατάτας (€14). Γλυκάθηκα με τραγανή τάρτα λεμονιού με πλούσια κρέμα που δεν σε λιγώνει (€6,50). Υπάρχει καλή αύρα και χαρούμενη διάθεση, ό,τι ακριβώς ζητάμε αυτή την εποχή για να νιώσουμε καλύτερα.☛ J, Αργυροπούλου 6, Κηφισιά, 210 8013816.

 

Βγες έξω επιτέλους! Facebook Twitter
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ
  • Βαλεντίνος στο Πεντελικόν. Αν σου πέφτει μακριά το Μπουένος Άιρες για να γιορτάσεις την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, υπάρχει δίπλα σου το αργεντίνικο εστιατόριο Buenos Aires στο ξενοδοχείο Πεντελικόν, που θα λαμπρύνει με το μενού του την ερωτική βραδιά. Ο σεφ Ηλίας Σκουλάς προτείνει το μενού «Sangre y passion» που περιλαμβάνει: ποτό υποδοχής, κολοκυθόσουπα καπνιστή με γλυκοπατάτα, κρουτόν από σαλάμι Chorizo Iberico και καπνιστή πάπρικα Pimenton de la Vera, σπανάκι, αντίδια, ψητό κοτόπουλο, ροδάκινο, κατσικίσιο τυρί απ' το τυροκομείο της Marie Quatrehomme, βινεγκρέτ από αυθεντικό ξίδι Cherry και ηλιόσπορους, αργεντίνικες εορταστικές κρεατόπιτες από μοσχαρίσιο φιλέτο Βlack Αngus, χειροποίητο, φρέσκο μπιφτέκι (265 γρ.) από 100 % μοσχάρι KOBE (συνοδεύεται από κομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες, πασπαλισμένες με τυρί προβολόνε με τρούφα και μανιτάρια σοταρισμένα σε σάλτσα Chimichuri), σουφλέ σοκολάτας Valrhona, γεμισμένο με κόκκινη σοκολάτα Γουατεμάλας πάνω σε σος Anglaise, στην πιο σπάνια εκδοχή του πιο δημοφιλούς «ερωτικού» γλυκού. Τιμή: €70,00/άτομο. Στο εστιατόριο La Terrase του ξενοδοχείου Πεντελικόν το μενού για τους ερωτευμένους περιλαμβάνει: ποτό υποδοχής, σούπα από κρέμα μανιταριών με λάδι τρούφας και κριτσίνι παρμεζάνας, πανδαισία σαλατικών με αβοκάντο, γαρίδες μαριναρισμένες με κόλιανδρο και σολομό μπαλίκ σε ντρέσινγκ εσπεριδοειδών, σορμπέ λεμόνι, μενταγιόν από φιλέτο γάλακτος με φουαγκρά, πατάτες παριζιέν και baby λαχανικά σε σάλτσα περικουρντίν (αποτελείται από μανιτάρια, φουαγκρά και ντεμί γκλας), σουφλέ σοκολάτας, καφέ. Τιμή: €65,00/άτομο. ☛ Ξενοδοχείο Πεντελικόν, Δηληγιάννη 66, Κηφισιά, 210 6230650-6. 

 

Βγες έξω επιτέλους! Facebook Twitter
NEW HOTEL
  • Valentine's day menu στο New Taste. Το New Taste, το εστιατόριο του ξενοδοχείου New Hotel, δεν χρειάζεται συστάσεις. Η εκπληκτική διακόσμησή του, που οφείλεται στους διάσημους Βραζιλιάνους αδερφούς Campana, έχει κάνει αίσθηση. Και ενώ υποθέτεις ότι όλο αυτό το προχωρημένο ντιζάιν θα σε κάνει να αισθανθείς αμήχανα, τελικά αποδεικνύεται φιλικό και σίγουρα ενισχύεται από το εξαιρετικά ευγενικό προσωπικό. Σε υποδέχονται με πηγαίο χαμόγελο και σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα, οικεία. Το New Taste υποδέχεται την ημέρα των ερωτευμένων με ένα σπέσιαλ μενού που επιμελείται ειδικά για την περίσταση ο σεφ Στίβεν Φροστ. Τα ζευγάρια της πόλης που θα επιλέξουν το New Taste θα γευτούν: Kir Royal ως κοκτέιλ καλωσορίσματος, ενώ μετά θα ακολουθήσουν ορεκτικά «Small bites to share», μια πιατέλα θαλασσινών για 2 που θα περιλαμβάνει: στρείδια, γαρίδες, μύδια, κυδώνια, σερβιρισμένα σε θρυμματισμένο πάγο με  ξύδι Shallot & λεμόνι ή μοσχαρίσιο carpaccio με τζίντζερ, σος σόγιας & κόλιανδρο, ταρτάρ σολoμού σε τραγανό χωνάκι, spring rolls πάπιας με σάλτσα Hoisin, σαλάτα με μπιζέλια & baby σπανάκι, τοματίνια, σουσάμι & πράσινο μήλο, ενώ για κυρίως πιάτο θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μοσχαρίσιο φιλέτο με ψητό μεδούλι, κάππαρη & σάλτσα μαϊντανού, αστακό Thermidor με μουστάρδα dijon & παρμεζάνα ή ριζότο Girolle με εστραγκόν & pecorino romano. Για επιδόρπιο η φανταστική βιτρίνα με τα γλυκά του New Taste θα είναι γεμάτη με ζαχαρένια θαύματα. ☛ NEW Hotel, Φιλελλήνων 19, Σύνταγμα, 210 3273000, www.yeshotels.gr

 

Βγες έξω επιτέλους! Facebook Twitter

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ