Σπιτικό ρώσικο πιροσκί και παπαρουνόπιτα στην Αχαρνών

Σπιτικό ρώσικο πιροσκί και παπαρουνόπιτα στην Αχαρνών Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.
1

Στην Αχαρνών, στο ύψος του Αγίου Παντελεήμονα, βρίσκεις σπιτικό ρώσικο πιροσκί σε ένα μαγαζάκι όπου η κυρία Άννα μαζί με την κόρη της, Όλγα, εκτονώνουν όλο το δημιουργικό τους μεράκι για τη μαγειρική, με όλα τα highlights της ρώσικης κουζίνας. Ένα πάντρεμα της ρώσικης και της ουκρανικής κουζίνας άκρως ενδιαφέρον. Αξίζει να το επισκεφτείς εξαιρετικά πεινασμένος και να έχεις χώρο για το χειροποίητο πιροσκί της, αλλά και την ξεχωριστή σπεσιαλιτέ που φτιάχνει κάθε μέρα.

Από τα πιροσκί, ξεχωρίζει το τηγανητό (σωστά τηγανισμένο, χωρίς περιττά λάδια), με ολόφρεσκο κιμά από μοσχάρι, ολίγον καυτερό, και αυτό με την πατάτα και τη βελούδινη γέμιση.

Το ρώσικο στέκι είναι μια down town λύση για γρήγορο και πάμφθηνο φαγητό, ενώ όλα είναι χειροποίητα.

Πεντανόστιμα και τα ψητά πιροσκί φούρνου. Αξίζει να δοκιμάσεις αυτό με το σπανάκι, αλλά και το κλασικό με κασέρι και ευωδιαστό βούτυρο, που από την πρώτη δαγκωνιά, μέσα από την απλότητα, η γεύση τους παίρνει ποιητικές διαστάσεις. Στα γλυκά πιροσκί ιδιαίτερη θέση κατέχει αυτό με τη μαρμελάδα βατόμουρο και τη σπιτική κρέμα. Όλα τα πιροσκί ξεκινούν από 1,40 ευρώ.

Σπιτικό ρώσικο πιροσκί και παπαρουνόπιτα στην Αχαρνών Facebook Twitter
Η κυρία Άννα δίνει έμφαση στην καλή πρώτη ύλη. Με αγνά υλικά φτιάχνει και τα γλυκά της, που είναι, όπως λέει, το κρυφό της μεράκι. Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

Αν και η φιλοσοφία του μαγαζιού είναι κυρίως street food, μπορείς να καθίσεις σε ένα από τα πέντε τραπέζια που διαθέτει το μαγαζί και να δοκιμάσεις παραδοσιακή ρώσικη κουζίνα με δύο ευρώ (ή να πάρεις το φαγητό take-away). Η ρώσικη σαλάτα επική, με δυόμισι ευρώ. Στο μενού με τα φαγητά ξεχωρίζει το Τσεμπουρέκ, που είναι πίτα με κιμά, μοσχάρι και μυρωδικά, το Βαρένικι, με λαχανικά, πατάτα και τυρί, και το Πελμένι, που γίνεται με χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά και η επίγευση είναι καυτερή. Ενδιαφέρον έχουν οι ρώσικες μπίρες και η πολύ καλή και καθαρή βότκα, καθώς και το παραδοσιακό τσάι, σερβιρισμένο σε όμορφες τσαγιέρες. Το εν λόγω μαγαζάκι αναλαμβάνει να καλύψει πάρτι και events σε τιμές άκρως οικονομικές − πολύ καλή ιδέα για φολκλόρ στοιχείο σε συγκεντρώσεις.

Το ρώσικο στέκι είναι μια down town λύση για γρήγορο και πάμφθηνο φαγητό, ενώ όλα είναι χειροποίητα. Η κυρία Άννα δίνει έμφαση στην καλή πρώτη ύλη. Με αγνά υλικά φτιάχνει και τα γλυκά της, που είναι, όπως λέει, το κρυφό της μεράκι. Υπέροχες, φρεσκότατες τούρτες, από 8 ευρώ το κιλό. Η εξαιρετική παπαρουνόπιτα είναι νόστιμη και διαφορετική και σχεδόν εθίζεσαι σε αυτήν, καθώς σκάνε οι παπαρουνόσποροι ηδονικά στον ουρανίσκο. Γευστικός και ο κορμός με ολόκληρες φράουλες και νόστιμη κρέμα, αλλά και το ρολό με καρύδια. Τα γλυκά είναι πολύ light, από αυτά που δεν σε λιγώνουν και αφήνουν μια όμορφη επίγευση. 


 

Σπιτικό ρώσικο πιροσκί και παπαρουνόπιτα στην Αχαρνών Facebook Twitter
Aν και η φιλοσοφία του μαγαζιού είναι κυρίως street food, μπορείς να καθίσεις σε ένα από τα πέντε τραπέζια που διαθέτει το μαγαζί και να δοκιμάσεις παραδοσιακή ρώσικη κουζίνα με δύο ευρώ. Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.
Σπιτικό ρώσικο πιροσκί και παπαρουνόπιτα στην Αχαρνών Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.
Σπιτικό ρώσικο πιροσκί και παπαρουνόπιτα στην Αχαρνών Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.
Σπιτικό ρώσικο πιροσκί και παπαρουνόπιτα στην Αχαρνών Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.
Σπιτικό ρώσικο πιροσκί και παπαρουνόπιτα στην Αχαρνών Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.
Σπιτικό ρώσικο πιροσκί και παπαρουνόπιτα στην Αχαρνών Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.
Σπιτικό ρώσικο πιροσκί και παπαρουνόπιτα στην Αχαρνών Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.
Σπιτικό ρώσικο πιροσκί και παπαρουνόπιτα στην Αχαρνών Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.
Σπιτικό ρώσικο πιροσκί και παπαρουνόπιτα στην Αχαρνών Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.
Σπιτικό ρώσικο πιροσκί και παπαρουνόπιτα στην Αχαρνών Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.
Σπιτικό ρώσικο πιροσκί και παπαρουνόπιτα στην Αχαρνών Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.
Σπιτικό ρώσικο πιροσκί και παπαρουνόπιτα στην Αχαρνών Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

Αχαρνών 140, 6972 882674

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ