To όραμα του Steve ολοκληρώνεται

To όραμα του Steve ολοκληρώνεται Facebook Twitter
2

 

[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

Τα σχέδια για το νέο... αρχηγείο της Apple εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Συμβούλιο του Cupertino μόλις την περασμένη εβδομάδα, με μία μόνο τελική ψηφοφορία να εκκρεμεί, η οποία και θα λάβει χώρα σε έναν χρόνο ακριβώς από τώρα, τον Νοέμβριο του 2014.

Εν τω μεταξύ , κάποιες μακέτες – μοντέλα του τεράστιου campus έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην δημοσιότητα, και σύμφωνα με αυτά, τα καινούρια (και μεγαλύτερα μέχρι σήμερα) κεντρικά γραφεία της εταιρείας κολοσσού θα μοιάζουν με ένα τεράστιο δαχτυλίδι, ή αλλιώς με έναν ιπτάμενο δίσκο.

Το κτίσμα θα καλύπτει 2, 6 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, και θα ενσωματωθεί αρμονικά στο γύρω φυσικό περιβάλλον.

Τα νέα αυτά γραφεία δεν αποτελούν παρά ένα ακόμα μεγαλόπνοο όραμα του Steve Jobs, ο οποίος πρωτοανέφερε την ιδέα της καινούριας έδρας της Apple στο Δημοτικό Συμβούλιο στα μέσα του 2011.

Το έργο θα ολοκληρωθεί από το Βρετανικό Αρχιτεκτονικό Γραφείο Foster + Partners , σε συνεργασία με το γραφείο Πολιτικών Μηχανικών Kier & Wright.

To όραμα του Steve ολοκληρώνεται Facebook Twitter

To όραμα του Steve ολοκληρώνεται Facebook Twitter

Αν και η αρχική πρόταση του Jobs αφορούσε σε έναν χώρο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει έως και 6.000 υπαλλήλους, υπολογίζεται ότι το κτίριο θα χωράει τελικά περισσότερα από 14.000 άτομα.

Εκτός από τα εργαστήρια και τα γραφεία, μέσα στο τεράστιο 'δαχτυλίδι' θα υπάρχουν πλήθος εστιατορίων, γυμναστηρίων, ένα τετραώροφο παρκινγκ, και φυσικά ένα μεγάλο αμφιθέατρο για την παρουσίαση των νέων προϊόντων.

To όραμα του Steve ολοκληρώνεται Facebook Twitter
To όραμα του Steve ολοκληρώνεται Facebook Twitter
To όραμα του Steve ολοκληρώνεται Facebook Twitter

[ via ]

Design
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αλλόκοτη, εντυπωσιακή κεραμική της Δάφνης Χριστοφόρου

Design / Η αλλόκοτη, εντυπωσιακή κεραμική της Δάφνης Χριστοφόρου

Συνδυάζοντας τον τρόπο που διακοσμούσαν τα αρχαία ελληνικά αγγεία με τεχνικές που χρησιμοποιούνται στις κινεζικές πορσελάνες και φέρνοντάς τα όλα αυτά στο σήμερα, η βραβευμένη Κύπρια εικονογράφος δημιουργεί κεραμικά έργα που δεν μοιάζουν με άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Dexamenes: Ο Νίκος Καραφλός μετέτρεψε ένα οινοποιείο του Μεσοπολέμου σε πολυτελές θέρετρο

Design / Dexamenes: Ο Νίκος Καραφλός μετέτρεψε ένα οινοποιείο του Μεσοπολέμου σε πολυτελές θέρετρο

Ο δημιουργός και ιδιοκτήτης του Dexamenes Seaside Hotel αξιοποίησε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο κρασιών, εστιάζοντας στην εμπειρία της φιλοξενίας μέσα από την τέχνη, το κρασί, τη φύση και τον τοπικό πολιτισμό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Βικτοριανά μανίκια και μικροσκοπικά εσώρουχα: Τα κοστούμια της Holly Waddington για το «Poor Things»

Συνέντευξη / Βικτοριανά μανίκια και μικροσκοπικά εσώρουχα: Τα κοστούμια της Holly Waddington για το «Poor Things»

Η Βρετανή ενδυματολόγος που βραβεύθηκε με Όσκαρ για την εκπληκτική δουλειά της στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου περιγράφει στη LiFO πώς έπλασε τον ενδυματολογικό κώδικα της Μπέλα Μπάξτερ με αφορμή την έκθεση των κοστουμιών της ταινίας στο Μουσείο Μπενάκη.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

σχόλια

2 σχόλια
Υπάρχει ένα λαθάκι στο conversion. 2,8 εκατ. τετρ. πόδια είναι 0,26 εκατ. τετρ. μέτρα. Δηλαδή 260.000 τ.μ., δηλάδη 260 στρέμματα που είναι φυσιολογικό μέγεθος. Το άλλο δεν είναι.