Στα Wine Bars της πόλης!

Στα Wine Bars της πόλης! Facebook Twitter
0

Heteroclito

Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, 210 3239406, www.heteroclito.gr, facebook.com/pages/heteroclito-cave-bar-a-vin

Στα Wine Bars της πόλης! Facebook Twitter

 

Παρότι δεν είχαν ξανασχοληθεί με τον χώρο των winebars, οι ιδιοκτήτες του Heteroclito είχαν αναπτύξει τη δική τους στενή σχέση με το κρασί ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του '90. Σεμινάρια με τον οινολόγο Δ. Χατζηνικολάου, μακρινά ταξίδια σε χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία, η Αργεντινή, η Καλιφόρνια όπου η παραγωγή κρασιού ανθεί, αλλά και πιο κοντινά σε Γαλλία και Ιταλία οδήγησαν στη δημιουργία ενός χώρου γαλλικής αισθητικής στο κέντρο της πόλης, με αμιγώς ελληνικό προϊόν. Οι λόγοι που οι ιδιοκτήτες επιλέγουν να προωθούν και να σερβίρουν αποκλειστικά ελληνικές ετικέτες έχουν να κάνουν κυρίως με την καλή γνώση του ελληνικού αμπελώνα, τον πλούτο των γηγενών ποικιλιών που καλλιεργούνται στην Ελλάδα, το ταλέντο των Ελλήνων οινοποιών που δουλεύουν κοσμοπολίτικες ποικιλίες με αξιόλογο αποτέλεσμα και, φυσικά, με τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας σε μια περίοδο κρίσης. Στο Heteroclito θα βρείτε μια αρκετά πλούσια και φροντισμένη λίστα κρασιών που ανανεώνεται την πρώτη μέρα κάθε μήνα.

Προτάσεις:

Από λευκά, το Κατσανό του Γαβαλά για την ορυκτότητά του και το Blanc de Gris του Τσέλεπου. Στα κόκκινα, το Νεαρό Τσαπουρνάκο του Βογιατζή, το Ταώς του Παρπαρούση –αν και δύσκολο κρασί– και το Avaton του Γεροβασιλείου, που είναι με σιγουριά από τα κορυφαία ελληνικά κρασιά. Ως ποικιλίες, το ασύρτικο Σαντορίνης και το ξινόμαυρο είναι ό,τι καλύτερο και ξεχωριστό έχουμε να προτείνουμε ως χώρα.

_____________

Fabrica de Vino

Εμμ. Μπενάκη 3, Ομόνοια, 210 3214148, facebook.com/FabricaDeVino

Στα Wine Bars της πόλης! Facebook Twitter

 

Άνοιξε τον Ioύνιο του 2011, μια εποχή που η έννοια του wine bar δεν υπήρχε στην αθηναϊκή πραγματικότητα. Το Fabrica de Vino ήταν το πρώτο μαγαζί που ασχολήθηκε αποκλειστικά με το κρασί, και μάλιστα εγκαταστάθηκε στην Ομόνοια, με μία κίνηση που θα μπορούσε να θεωρηθεί ρίσκο. Όχι όμως για τους ίδιους τους ανθρώπους του, αφού, όπως μας λέει και ο ιδιοκτήτης του Νεκτάριος Κεφαλάς, «Για εμάς δεν ήταν τόσο μεγάλο ρίσκο. Ξέραμε ότι θα ερχόταν κόσμος απ' όλη την πόλη. Η περιοχή μας έδωσε πολλούς πόντους, γιατί βρήκαμε ένα καταπληκτικό κτίριο του 1880 σε μια παρθένα περιοχή που είχε πάρα πολλά να δείξει». Στη λίστα του θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία από 600 ετικέτες ελληνικών κρασιών, τσίπουρα, αφρώδη και επιδόρπια και κάποιες επιλογές από τον παγκόσμιο αμπελώνα. Φυσικά, το Fabrica de Vino δεν προσανατολίζεται μόνο στο κρασί, αφού συμπληρώνει τη διασκέδαση με live στο υπόγειο, επιλεγμένα DJ sets και πολλές εκδηλώσεις.

Προτάσεις κρασιών

Σοβινιόν ασύρτικο, Μαλαγουζιά ασύρτικο, Κοτσιφάλι Μανδηλαριά, λημνιό και ξινόμαυρο αγιωργίτικο.

 

 

___________

By the glass

Γ.Σουρή 3 & Φιλελλήνων , 21 03232560, bytheglass.gr, facebook.com/pages/By-the-glass

Στα Wine Bars της πόλης! Facebook Twitter

 

Σχεδόν κρυμμένο μέσα σε μια στοά με νεοκλασικά και διατηρητέα κτίρια που χρονολογούνται το 1925, σας περιμένει από το πρωί πρώτα για καφέ, νόστιμα σάντουιτς και έπειτα για κάποια από τις περίπου 65 ετικέτες σε κρασί, αφρώδη και αποστάγματα που διαθέτει. Η κουζίνα του σερβίρει ζεστά και κρύα πιάτα, όπως το μοσχαρίσιο φιλέτο με θυμάρι και σάλτσα από κρασί, καθώς και πίτες, τάρτες ημέρας και γλυκά, πλατό τυριών και αλλαντικών. Στο By the Glass θα βρείτε ακόμα ετικέτες κρασιών που σερβίρονται σε ποτήρι και είναι δύσκολο να βρείτε αλλού και φιάλες μάγκνουμ (1,5 λίτρου) μεγαλύτερης ωρίμανσης. Μη χάσετε και τα ενδιαφέροντα wine testings που διοργανώνονται κατά καιρούς.

Προτάσεις:

Ο ερυθρός οίνος Mπλε αλεπού από το Κτήμα κυρ Γιάννη. Το Ξινόμαυρο Reserve από το Κτήμα Άλφα. Το ελληνικό λευκό κρασί Καβαλιέρος από το Κτήμα Σιγάλα. Το Κτήμα Γαίας από τη Γαία Oινοποιητική. Το Vinsanto 20 ετών από το Κτήμα Αργυρού.

 

_____________

Κλίμα-κλήμα

Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, 210 6096786, www.klimaklima.gr

Στα Wine Bars της πόλης! Facebook Twitter

 

Ένα ολοκαίνουργιο wine bar-restaurant που φέρει την υπογραφή του γνωστού σεφ Χριστόφορου Πέσκια και του έμπειρου οινολόγου-γευσιγνώστη Δημήτρη Χατζηνικολάου.

Όσον αφορά τα εδέσματα, ο Χριστόφορος Πέσκιας προτείνει μικρές μπουκιές από την ελληνική επικράτεια, όπως σύγκλινο Κουράκου/Αρεόπολη, παστουρμαδέλα Σαρήμπογια, γραβιέρα 5ετίας Νάξου-Κουφόπουλου και το γνωστό αυγοτάραχο Τρικαλινού, αλλά και μεγαλύτερες μπουκιές για ορεξάτους, όπως φάβα Σαντορίνης με κρεμμύδια σύβραση και λάδι τρούφας, κόκορα κρασάτο, καραμελωμένο χέλι και πολλά ακόμη. Φυσικά, από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι γλυκές επιλογές, όπως ο πολίτικος χαλβάς με παγωτό μαστίχα και τριαντάφυλλο. Κάθε δεκαπέντε μέρες στο Κλίμα-Κλήμα φιλοξενείται ένας οινοπαραγωγός από την εξαιρετική οινική λίστα που περιλαμβάνει πάνω από 100 ετικέτες, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να δοκιμάσουν τέσσερα είδη κρασιών, συνδυάζοντάς τα με το κατάλληλο πιάτο, ή ακόμα και να τα προμηθευτούν για το σπίτι σε εξαιρετικές τιμές. Οι οινικές προτάσεις του δασκάλου Δημήτρη Χατζηνικολάου κινούνται ανάμεσα στα ατίθασα Ασύρτικα, στις εξωτικές Μαλαγουζιές, στα αρωματικά Μοσχοφίλερα, στα ρωμαλέα Ξινόμαυρα και τα γοητευτικά Αγιωργίτικα, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτελούν τα δυσεύρετα: «Κορμιλίτσα Gold» - επίσημος οίνος του Κρεμλίνου της Μόσχας, το «Νόημα» Παλυβού, το «Μαυροτράγανο» Σιγάλα, το «1879» της Οινοποιητικής Μπουτάρη και αρκετές ακόμα φιάλες-«διαμαντάκια» που ανακαλύψαμε για σας, ικανές να αλλάξουν τη διάθεση και το «κλίμα» της καθημερινότητας. Λειτουργεί Δευτέρα με Κυριακή από τις 18:00.

 

___________

Ombra

Ολυμπιονικών 220 & Λυκούργου, Νέο Ψυχικό, 210 6711320

Στα Wine Bars της πόλης! Facebook Twitter

 

Είναι τo πρώτο και μοναδικό prosecco bar της Αθήνας. Οι άνθρωποί του ειδικεύονται στις ποικιλίες που προέρχονται από την περιοχή του Veneto και επεκτείνονται έως την περιοχή του Asti. Όπως μας επισημαίνουν, «στη συγκεκριμένη περιοχή γνωστές ποικιλίες είναι το Barolo (διαθέτουμε μία από τις καλύτερες ετικέτες: Cesare Pavese, φρέσκο του 2009). Επίσης, από την περιοχή της Verona το Valpolicella σε όλες του τις εκδοχές, Classico, Ripasso, Amarone. Από λευκά μη αφρώδη έχουμε το Custoza από τη Verona, το Pinot Bianco από το Friuli και από αφρώδη τεράστια ποικιλία σε Prosecco από το Treviso (ιδιαίτερη ετικέτα η Foss Marai). Επίσης, διαθέτουμε την Bellavista Franciacorta Brut, η οποία είναι το επίσημο ποτό στο Teatro alla Scala di Milano, αλλά και το welcome drink σε όλες τις μπουτίκ Gucci ανά τον κόσμο». Εκτός από τις ετικέτες κρασιού, στο Ombra θα βρείτε pizza croccante και αυθεντική ιταλική κουζίνα. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως φήμες θέλουν τους ανθρώπους του Ombra να ετοιμάζουν κάτι καινούργιο στις Σπέτσες.

 

__________

Wine Booth

Φωκίωνος 12, Σύνταγμα, 210 9959544, facebook.com/WineBooth

Στα Wine Bars της πόλης! Facebook Twitter

Η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω του είναι απλή. Καλές επιλογές σε κρασιά από επώνυμες ετικέτες αλλά και άγνωστα οινοποιεία, πολλοί και καλοί φίλοι που επιστρέφουν συχνά και δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, κρυστάλλινες καράφες και ποτήρια που τσουγκρίζουν, ωραίες μουσικές, η μυρωδιά από καπνισμένο βαρέλι, η ευωδιά ενός ελληνικού τυριού, το μεράκι και το πάθος για εξέλιξη και η αναζήτηση νέων γεύσεων είναι μερικά μόνο από τα συστατικά που εξηγούν γιατί το Wine Booth είναι ένας αγαπημένος οινικός προορισμός.

 

____________

Oinoscent

Βουλής 45-47, Σύνταγμα, 210 3229374

Στα Wine Bars της πόλης! Facebook Twitter

 

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή wine bars του κέντρου. Η οινική του λίστα, που ανανεώνεται και εμπλουτίζεται συχνά με νέες ετικέτες από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα, περιλαμβάνει πάνω από 40 προτάσεις σε ποτήρι ή φιάλη. Παράλληλα, το Oinoscent λειτουργεί και ως κάβα, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα από 700 ετικέτες. Δύο φορές τον μήνα διοργανώνει παρουσιάσεις, βραδιές γευσιγνωσίας και άλλες εκδηλώσεις (πάντα με επίκεντρο το κρασί), για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε από τη σελίδα του στο Facebook.

 

____________

Deposito de Vino

Κ. Παλαιολόγου 5, Πειραιάς, 210 4222045, facebook.com/depositodevino

Στα Wine Bars της πόλης! Facebook Twitter

 

To μοναδικό wine bar στο κέντρο της πόλης του Πειραιά με εύκολη πρόσβαση και παρκάρισμα. Ο χώρος του είναι ζεστός, επενδυμένος με ξύλο και μέταλλο, με μεγάλες τζαμαρίες και industrial αισθητική. Η κάβα του προσανατολίζεται, από άποψη, στον ελληνικό αμπελώνα, με μικρές και μεγάλες ποικιλίες από όλη την Ελλάδα. H οινική λίστα ανανεώνεται συχνά, με κρασιά που αξίζει κανείς να δοκιμάσει και περιλαμβάνει πολλές ετικέτες σε ποτήρι που δίνουν τη δυνατότητα για προσιτή έξοδο. Μη χάνετε τις live μουσικές βραδιές κάθε εβδομάδα.

 

___________

Winepoint

Αθ. Διάκου & Πορινού 2, Ακρόπολη, 210 9227050

Στα Wine Bars της πόλης! Facebook Twitter

 

Είναι το πρώτο wine bar της πόλης με ελληνικά κρασιά. Μια ανάσα από το Μουσείο της Ακρόπολης, έχει αναδειχθεί σε στέκι του ελληνικού κρασιού και της ποιοτικής διασκέδασης. Η λίστα του περιλαμβάνει 250 ετικέτες κρασιού και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες. Το εξειδικευμένο προσωπικό του Winepoint που αποτελείται από 3 οινολόγους και έναν σεφ θα σας οδηγήσει στον ιδανικότερο συνδυασμό αρωμάτων και γεύσης. Extra tip: Τα κρασιά συνοδεύονται μόνο με ελληνικά τυριά και αλλαντικά.

 

______________

Wine friendly bar & restaurants

Bottega

Φραγκοκλησιάς 3Α & Γρανικού, Μαρούσι,210 6100288

Στα Wine Bars της πόλης! Facebook Twitter

 

Προσεγμένο all day cafe και wine bar που φιλοξενείται σε έναν μινιμαλιστικό χώρο βιομηχανικής αισθητικής που επενδύεται από ατμοσφαιρικούς ήχους τζαζ. O οινολόγος Νίκος Ορφανουδάκης μαζί με τον Σπύρο Γκλαβά έχουν επιμεληθεί τη λίστα των beverages, που περιλαμβάνει 120 ετικέτες κρασιών, μπίρας, αποσταγμάτων και άλλων ιδιαίτερων αλκοολούχων σε συνδυασμό με τις ιδέες του νεαρού και ταλαντούχου σεφ Ηλία Ρωμανού, ο οποίος με τη σειρά του έχει βάλει την υπογραφή του σε ένα νέο και ευέλικτο μενού που βασίζεται σε μικρές απολαύσεις της διεθνούς κουζίνας.

______________

CUE

Σπ. Μερκούρη 31, Παγκράτι, 210 7241683

Στα Wine Bars της πόλης! Facebook Twitter

 

Mια ανάσα από το κέντρο της πόλης (100 μέτρα από το μετρό Ευαγγελισμός), σας περιμένει ένα όμορφο και ζεστό café bistro που θυμίζει σπίτι. Στον καλαίσθητο χώρο του μπορείτε να απολαύσετε από νωρίς καλό καφέ, τσάι ή ρευστή γαλλική σοκολάτα και από το μεσημέρι draft μπίρες, κρασί και κοκτέιλ. Για τους λάτρεις του κρασιού, το Cue προσφέρει μια τεράστια ποικιλία κρασιών σε ποτήρι και μπουκάλι (ροζέ, λευκά, κόκκινα, ημίγλυκα, αφρώδη κ.ά.) Η κουζίνα του σερβίρει νόστιμες αλμυρές και γλυκές γεύσεις (τάρτες-πίτες-αργεντίνικη πίτσα, μηλόπιτες, σουφλέ σοκολάτας) που συνδυάζονται ιδανικά με το κρασί. Extra tip: Μη χάσετε τα live events με μικρά μουσικά σχήματα αλλά και τα διάφορα DJ sets που φιλοξενεί.

____________

Ο Μπούφος

Καρόρη 4 & Αγ. Ειρήνης, 210 3211117, facebook.com/mpoufosbar

Στα Wine Bars της πόλης! Facebook Twitter

 

Μετά το Βινύλιο το '94 στην ΤζιΑ και το ΜG στην πλατεία Μαβίλη το 2004, ο Γιάννης Ξανθόπουλος επέστρεψε με έναν ολοκαίνουργιο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, που στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο του 1920 στην οδό Καρόρη. Στον πλούσιο κατάλογο του Mπούφου με το πρωτότυπο concept café - Σαλάμι Μπαρ θα βρείτε καλές ετικέτες κρασιού, εξαιρετική ποικιλία από ελληνικά τυριά και μεγάλη επιλογή από καλοδιαλεγμένα αλλαντικά. Και όλα αυτά, ακούγοντας ωραίες, καλοδιαλεγμένες μουσικές σε ήχους τζαζ, φαν, μπλουζ και σόουλ από γνωστούς μουσικούς παραγωγούς και DJs.

___________

Chez Violette

Καλλιδρομίου 69 & Μεθώνης 66, 210 3845978, facebook: amalaxeiresto

Στα Wine Bars της πόλης! Facebook Twitter

 

Στον κάτω χώρο της ιστορικής ταβέρνας Άμα Λάχει που ανανεώθηκε πρόσφατα θα βρείτε ένα χαριτωμένο γαλλικό μπιστρό με πιάτα από όλη την γκάμα της αυθεντικής γαλλικής κουζίνας που συνοδεύονται μοναδικά από εκλεκτές ετικέτες κρασιού. Θα το βρείτε ανοιχτό από Τρίτη μέχρι Κυριακή, από τις 20.00.

____________

Οκτάνα

Πλατεία Βαρνάβα 9, Παγκράτι, 210 7014630, www.oktanawines.gr

Στα Wine Bars της πόλης! Facebook Twitter

 

Μετά από τρία χρόνια λειτουργίας η κάβα Οκτάνα στην πλατεία Βαρνάβα απέκτησε και δεύτερη ιδιότητα, αφού μετατράπηκε σε ένα φιλόξενο wine bar με ενδιαφέρουσα αισθητική και ιδανική σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής. Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του μαγαζιού είναι η πλούσια και άκρως ενδιαφέρουσα οινική λίστα που έχει καταρτίσει η οινοχόος Μαρία Δήμου και συνοδεύεται από κρύα πιάτα, τα οποία φέρουν την υπογραφή του σεφ Αλέξανδρου Καρδάση. Στα συν, τα τραπεζάκια που βγάζει έξω στον δρόμο και οι διάφορες οινικές βραδιές που διοργανώνει με διαφορετικό θέμα κάθε φορά.

____________

Para Siempre

Χάρητος 43, Κολωνάκι, 210 7210155

Στα Wine Bars της πόλης! Facebook Twitter

 

Στον γραφικό πεζόδρομο της Χάρητος θα βρείτε ένα όμορφο και ανανεωμένο wine & tapas bar, στο εσωτερικό του οποίου παντρεύονται vintage στοιχεία με βιομηχανικά, δημιουργώντας έναν πρωτότυπο και ζεστό χώρο. Η οινική λίστα περιλαμβάνει περισσότερες από 31 ετικέτες ελληνικών και ξένων κρασιών που δένουν απόλυτα με τις γεύσεις που φτιάχνει με μαεστρία ο σεφ, όπως η τάρτα με κολοκύθι και φέτα ή η κεσαντίγια με κοτόπουλο. Extra tip: Tα πιάτα ημέρας που ανανεώνονται συνεχώς και οι πολύ προσιτές τιμές.

_______________

Mono Restaurant

Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, Πλάκα, 210 3226711, www.monorestaurant.gr

Στα Wine Bars της πόλης! Facebook Twitter

 

Σε έναν από τους πιο λιτούς, ατμοσφαιρικούς και καλαίσθητους χώρους της πόλης θα βρείτε ένα από τα πιο προσεγμένα wine restaurants του ιστορικού κέντρου (ακριβώς δίπλα στη Μητρόπολη). Το αυθεντικό, μεσογειακό φαγητό που αλλάζει καθημερινά και η πλήρως ενημερωμένη λίστα κρασιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που επιμελείται ο διακεκριμένος σομελιέ Ηλίας Αναπλιώτης αποτελούν τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του. Θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά από τις 12:00 ως τη 01:00.

______________

Η Πύλη του Κρασιού
Λ. Αμφιθέας 106, Παλαιό Φάληρο, 210 9819908, www.winegate.gr, facebook.com/winegate

Προστέθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο στην παρέα των wine bars της πόλης, φέρνοντας τη
δική του ιδιαίτερη φιλοσοφία και concept. Η πλούσια κάβα της περιλαμβάνει περισσότερες
από 200 ετικέτες στο wine bar και περίπου 100 ετικέτες σε ελληνικά και ξένα αποστάγμα- τα (όπως ρούμι, βότκα, μαλτ ουίσκι και άλλα premium αποστάγματα). Oι ετικέτες επιλέγονται από καταξιωμένους παραγωγούς, βάσει της βαθμολογίας που παίρνουν. Η Πύλη του Κρασιού δίνει μεγάλο βάρος και στη διοργάνωση βραδιών γευσιγνωσίας. Όπως μας λέει και ο ιδιοκτήτης της Χρήστος Πανερός οι βραδιές αυτές «βοηθούν τον κόσμο να γνωρίσει τον ελληνικό αμπελώνα και τα ελληνικά αποστάγματα από τη Σάμο, τη Λήμνο, τη Σαντορίνη, διάφορα μεγάλα αμπελουργικά νησιά και, φυσικά, τη Βόρεια Ελλάδα και πόλεις όπως η Νάουσα και η Βέροια». Το κρασί σερβίρεται με νόστιμα συνοδευτικά για τα οποία δεν χρησιμοποιείται κουζίνα, ακριβώς για να μην μπερδεύονται οι γεύσεις και τα αρώματα.

Προτάσεις:

Ασύρτικο από τον Συνεταιρισμό Σαντορίνης, Ρίσλινγκ, μια ποικιλία που καλλιεργείται από τον οινολόγο Άγγελο Ρούβαλη στην Αιγιάλεια, η ροζέ ποικιλία από το κτήμα του Άγγελου Γιατρίδη, το Ξινόμαυρο Νάουσας του Νίκου Φουντή και το Μαυρότραχο Σαντορίνης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT