7 special παγωτά σε συνδυασμούς γεύσεων που θα σας ενθουσιάσουν

7 special παγωτά σε συνδυασμούς γεύσεων που θα σας ενθουσιάσουν Facebook Twitter
0

7 special παγωτά σε συνδυασμούς γεύσεων που θα σας ενθουσιάσουν Facebook Twitter
Στη φωτογραφία το Deal Closer του εστιατορίου Vezené.

Παγωτό ρυζόγαλο κανέλα

Εμπνευστής της gelateria Fatto a Mano, που σημαίνει «φτιαγμένο με το χέρι», είναι ο Γιάννης Νύκταρης, που μεταφέρει το πάθος και τις παιδικές αναμνήσεις του για αληθινό, χειροποίητο παγωτό στο νέο «ρυζόγαλο κανέλα». Είναι ελαφρύ, νόστιμο, χωρίς γλουτένη, φτιαγμένο από φρέσκο αγελαδινό γάλα με βανίλια Μαδαγασκάρης, ρύζι και στικ κανέλας, που χαρίζει τις νότες του στην επίγευση. Σερβίρεται με σκόνη κανέλας. Έχει απαλή υφή, είναι υγιεινό, ενώ συνδυάζεται και με άλλες γεύσεις.

Fatto a Mano, Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, 210 5777407

Σορμπέ αχλάδι με ούζο

Στο Le Greche η Εύη Παπαδοπούλου φροντίζει πάντα να μας εκπλήσσει με τις γκουρμέ προτάσεις της σε παγωτά και σορμπέ. Η καινούργια πρόταση είναι το σορμπέ αχλάδι που συνδυάζεται με ούζο και χαρίζει υφή κρέμας. Το φρούτο έχει ευγενικές νότες στη γεύση, με το ούζο να του δίνει ένταση, χωρίς να σκεπάζει τη γεύση του. Ένα καλοκαιρινό δροσερό επιδόρπιο, ιδανικό για μετά την ψαροφαγία, που δίνει την ευκαιρία να ξεφύγεις από το κλισέ του λεμονιού.

Le Greche, Μητροπόλεως 16Α, Σύνταγμα, 216 7006458

The Deal Closer

Το χειροποίητο παγωτό που σερβίρεται στο εστιατόριο Vezené έχει ύψος 40 εκατοστά, πλάτος 20 και ζυγίζει 2,5 κιλά. Έχει ένα μαχαίρι καρφωμένο στην κορυφή του και είναι λουσμένο με πικρή σοκολάτα και καραμέλα. Ο δημιουργός του Άρης Βεζενές οραματίστηκε να φτιάξει ένα παγωτό «που να μην μπορείς να το τελειώσεις». Παγωτό από βανίλια Μαδαγασκάρης με φιλμ πικρής σοκολάτας και αλλεπάλληλες στρώσεις butterscotch και ξηρών καρπών.

Vezené, Βρασίδα 11, Αθήνα, 210 7232002

Mους αμυγδάλου & παγωτό κάρδαμο

Εντυπωσιακή είναι η παρουσίαση του πιάτου που σερβίρει ο pastry chef Βαγγέλης Αλούπης στο εστιατόριο Metropolis Roof Garden με φόντο την Ακρόπολη. Απαλή μους αμυγδάλου συνδυάζεται ιδανικά με παγωτό κάρδαμο που αποκαλύπτει βελούδινη υφή, ωραία γεύση και ευγενικό άρωμα.

Metropolis Roof Garden, ξενοδοχείο «Electra Metropolis Athens», Μητροπόλεως 15, Αθήνα, 214 1006200

Παγωτό κρέμα αμυγδάλου με μπαλσάμικο και τυρί πεκορίνο

Ο κ. Νίκος Χριστογεώργος είναι τρίτης γενιάς δημιουργός παγωτών στο Solo Gelato. Λατρεύει τις ιδιαίτερες γεύσεις, όπως το παγωτό κρέμα αμυγδάλου με μπαλσάμικο και τυρί πεκορίνο. «Συνδυάζω το γλυκό, το ξινό και το αλμυρό» υποστηρίζει και φτιάχνει ένα πλούσιο, κρεμώδες παγωτό με πάστα αμυγδάλου, ενισχυμένο με τραγανά αμύγδαλα κροκάν, που γαρνίρεται με μπαλσάμικο και τριμμένο τυρί πεκορίνο.

Solo Gelato, Α. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, 210 6813622

7 special παγωτά σε συνδυασμούς γεύσεων που θα σας ενθουσιάσουν Facebook Twitter
H βάφλα χωνάκι παγωτό στα μέτρα σου τη στιγμή που το ζητάς στο Bufala Gelato

Βάφλα χωνάκι παγωτό

Εκείνοι που μένουν στα νότια ξέρουν ότι όταν ανοίγει η όρεξη για παγωτό οι δρόμοι οδηγούν στο Bufala Gelato, είτε στη Γλυφάδα είτε στο νέο αδελφάκι του στη Βουλιαγμένη. Οι υπόλοιποι δεν έχουν παρά να κατηφορίσουν προς παραλία για να απολαύσουν το αυθεντικό ιταλικό gelato που δύσκολα αποτυπώνεται με λέξεις. Το brand που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη και πέρσι το καλοκαίρι έκανε απόβαση στην Αθήνα φτιάχνει σίγουρα τα καλύτερα παγωτά στην πόλη, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Μια ματιά μόνο στη βιτρίνα με την τεράστια ποικιλία σε γεύσεις θα σε πείσει ότι εδώ βρίσκεται ένας μικρός ναός παγωτού. Φτιαγμένα καθημερινά στο εργαστήριο του καταστήματος με φρέσκο γάλα (βουβαλίσιο, ανθόγαλα και αγελαδινό) και εκλεκτές πρώτες ύλες, τα Bufala παγωτά είναι πληθωρικά και άκρως απολαυστικά, τόσο σε γεύση όσο και σε παρουσίαση. Μία από τις κορυφαίες προτάσεις είναι το Buffle Cone, που δεν είναι άλλο από μια βάφλα σε σχήμα κώνου, όπως ακριβώς το χωνάκι, για να τη γεμίσεις με το gelato της αρεσκείας σου και να την απολαύσεις στο χέρι. Στις κλασικές επιλογές ανήκει σίγουρα το φρέσκο χωνάκι που φτιάχνεται καθημερινά στο κατάστημα, ενώ αν θέλεις κάτι πιο ντελικάτο, δεν έχεις παρά να διαλέξεις ένα Cream Cone. Ένας χειροποίητος κώνος που ψήνεται με επικάλυψη ζάχαρης, σοκολάτας ή ξηρών καρπών και απογειώνεται με γέμιση κρέμας patisserie ή soft ice cream

Bufala Gelato, Αρτέμιδος 1, πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, 210 8946000 // Ορφέως 2, Βουλιαγμένη, 210 8961800, www.bufalagelato.com, Instagram, Facebook

Armenovil (παρφέ κρέμα με καραμελωμένα αμύγδαλα και μαρέγκα)

To fullSPOON και το παγωτό του με φρέσκο γάλα από τη φάρμα Κουκάκη και 39 γεύσεις, τάραξε τα ήρεμα νερά του κέντρου της πόλης. Το συνοδεύει με φρέσκο προφιτερόλ, πολίτικο τσουρέκι με σοκολάτα, trifle με φρέσκες φραόυλες και φλωρεντίνες και σοκολατόπιτα. ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ με τίποτα.

fullSPOON, Ερμού 123, Θησείο, 216 8003006, 8:00π.μ-12:30μ.μ

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT