7 special παγωτά σε συνδυασμούς γεύσεων που θα σας ενθουσιάσουν

7 special παγωτά σε συνδυασμούς γεύσεων που θα σας ενθουσιάσουν Facebook Twitter
0

7 special παγωτά σε συνδυασμούς γεύσεων που θα σας ενθουσιάσουν Facebook Twitter
Στη φωτογραφία το Deal Closer του εστιατορίου Vezené.

Παγωτό ρυζόγαλο κανέλα

Εμπνευστής της gelateria Fatto a Mano, που σημαίνει «φτιαγμένο με το χέρι», είναι ο Γιάννης Νύκταρης, που μεταφέρει το πάθος και τις παιδικές αναμνήσεις του για αληθινό, χειροποίητο παγωτό στο νέο «ρυζόγαλο κανέλα». Είναι ελαφρύ, νόστιμο, χωρίς γλουτένη, φτιαγμένο από φρέσκο αγελαδινό γάλα με βανίλια Μαδαγασκάρης, ρύζι και στικ κανέλας, που χαρίζει τις νότες του στην επίγευση. Σερβίρεται με σκόνη κανέλας. Έχει απαλή υφή, είναι υγιεινό, ενώ συνδυάζεται και με άλλες γεύσεις.

Fatto a Mano, Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, 210 5777407

Σορμπέ αχλάδι με ούζο

Στο Le Greche η Εύη Παπαδοπούλου φροντίζει πάντα να μας εκπλήσσει με τις γκουρμέ προτάσεις της σε παγωτά και σορμπέ. Η καινούργια πρόταση είναι το σορμπέ αχλάδι που συνδυάζεται με ούζο και χαρίζει υφή κρέμας. Το φρούτο έχει ευγενικές νότες στη γεύση, με το ούζο να του δίνει ένταση, χωρίς να σκεπάζει τη γεύση του. Ένα καλοκαιρινό δροσερό επιδόρπιο, ιδανικό για μετά την ψαροφαγία, που δίνει την ευκαιρία να ξεφύγεις από το κλισέ του λεμονιού.

Le Greche, Μητροπόλεως 16Α, Σύνταγμα, 216 7006458

The Deal Closer

Το χειροποίητο παγωτό που σερβίρεται στο εστιατόριο Vezené έχει ύψος 40 εκατοστά, πλάτος 20 και ζυγίζει 2,5 κιλά. Έχει ένα μαχαίρι καρφωμένο στην κορυφή του και είναι λουσμένο με πικρή σοκολάτα και καραμέλα. Ο δημιουργός του Άρης Βεζενές οραματίστηκε να φτιάξει ένα παγωτό «που να μην μπορείς να το τελειώσεις». Παγωτό από βανίλια Μαδαγασκάρης με φιλμ πικρής σοκολάτας και αλλεπάλληλες στρώσεις butterscotch και ξηρών καρπών.

Vezené, Βρασίδα 11, Αθήνα, 210 7232002

Mους αμυγδάλου & παγωτό κάρδαμο

Εντυπωσιακή είναι η παρουσίαση του πιάτου που σερβίρει ο pastry chef Βαγγέλης Αλούπης στο εστιατόριο Metropolis Roof Garden με φόντο την Ακρόπολη. Απαλή μους αμυγδάλου συνδυάζεται ιδανικά με παγωτό κάρδαμο που αποκαλύπτει βελούδινη υφή, ωραία γεύση και ευγενικό άρωμα.

Metropolis Roof Garden, ξενοδοχείο «Electra Metropolis Athens», Μητροπόλεως 15, Αθήνα, 214 1006200

Παγωτό κρέμα αμυγδάλου με μπαλσάμικο και τυρί πεκορίνο

Ο κ. Νίκος Χριστογεώργος είναι τρίτης γενιάς δημιουργός παγωτών στο Solo Gelato. Λατρεύει τις ιδιαίτερες γεύσεις, όπως το παγωτό κρέμα αμυγδάλου με μπαλσάμικο και τυρί πεκορίνο. «Συνδυάζω το γλυκό, το ξινό και το αλμυρό» υποστηρίζει και φτιάχνει ένα πλούσιο, κρεμώδες παγωτό με πάστα αμυγδάλου, ενισχυμένο με τραγανά αμύγδαλα κροκάν, που γαρνίρεται με μπαλσάμικο και τριμμένο τυρί πεκορίνο.

Solo Gelato, Α. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, 210 6813622

7 special παγωτά σε συνδυασμούς γεύσεων που θα σας ενθουσιάσουν Facebook Twitter
H βάφλα χωνάκι παγωτό στα μέτρα σου τη στιγμή που το ζητάς στο Bufala Gelato

Βάφλα χωνάκι παγωτό

Εκείνοι που μένουν στα νότια ξέρουν ότι όταν ανοίγει η όρεξη για παγωτό οι δρόμοι οδηγούν στο Bufala Gelato, είτε στη Γλυφάδα είτε στο νέο αδελφάκι του στη Βουλιαγμένη. Οι υπόλοιποι δεν έχουν παρά να κατηφορίσουν προς παραλία για να απολαύσουν το αυθεντικό ιταλικό gelato που δύσκολα αποτυπώνεται με λέξεις. Το brand που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη και πέρσι το καλοκαίρι έκανε απόβαση στην Αθήνα φτιάχνει σίγουρα τα καλύτερα παγωτά στην πόλη, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Μια ματιά μόνο στη βιτρίνα με την τεράστια ποικιλία σε γεύσεις θα σε πείσει ότι εδώ βρίσκεται ένας μικρός ναός παγωτού. Φτιαγμένα καθημερινά στο εργαστήριο του καταστήματος με φρέσκο γάλα (βουβαλίσιο, ανθόγαλα και αγελαδινό) και εκλεκτές πρώτες ύλες, τα Bufala παγωτά είναι πληθωρικά και άκρως απολαυστικά, τόσο σε γεύση όσο και σε παρουσίαση. Μία από τις κορυφαίες προτάσεις είναι το Buffle Cone, που δεν είναι άλλο από μια βάφλα σε σχήμα κώνου, όπως ακριβώς το χωνάκι, για να τη γεμίσεις με το gelato της αρεσκείας σου και να την απολαύσεις στο χέρι. Στις κλασικές επιλογές ανήκει σίγουρα το φρέσκο χωνάκι που φτιάχνεται καθημερινά στο κατάστημα, ενώ αν θέλεις κάτι πιο ντελικάτο, δεν έχεις παρά να διαλέξεις ένα Cream Cone. Ένας χειροποίητος κώνος που ψήνεται με επικάλυψη ζάχαρης, σοκολάτας ή ξηρών καρπών και απογειώνεται με γέμιση κρέμας patisserie ή soft ice cream

Bufala Gelato, Αρτέμιδος 1, πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, 210 8946000 // Ορφέως 2, Βουλιαγμένη, 210 8961800, www.bufalagelato.com, Instagram, Facebook

Armenovil (παρφέ κρέμα με καραμελωμένα αμύγδαλα και μαρέγκα)

To fullSPOON και το παγωτό του με φρέσκο γάλα από τη φάρμα Κουκάκη και 39 γεύσεις, τάραξε τα ήρεμα νερά του κέντρου της πόλης. Το συνοδεύει με φρέσκο προφιτερόλ, πολίτικο τσουρέκι με σοκολάτα, trifle με φρέσκες φραόυλες και φλωρεντίνες και σοκολατόπιτα. ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ με τίποτα.

fullSPOON, Ερμού 123, Θησείο, 216 8003006, 8:00π.μ-12:30μ.μ

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT