Ένα συλλεκτικό κέρμα για τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού

Ένα συλλεκτικό κέρμα για τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού Facebook Twitter
0

Κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα το συλλεκτικό αναμνηστικό κέρμα των 2 ευρώ, το οποίο μπαίνει στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ η υπεύθυνη του Coins Club, Ντορίτ Μεγήρ Εσδρά «φέτος το 2017 με αφορμή την 25η επέτειο της Ροζ Κορδέλας, παγκόσμιου συμβόλου της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού, το Γαλλικό Νομισματοκοπείο αποφάσισε να στηρίξει τη μάχη κατά του καρκίνου με την κυκλοφορία ενός κέρματος των 2 ευρώ, διανέμοντάς το σε όλη την Ευρώπη.

Η κίνηση αυτή μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους, όχι μόνο ως λάτρεις των νομισμάτων, αλλά γιατί μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθεί στο 'Άλμα Ζωής', τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού».


Το σχέδιο τής μπροστινής όψης απεικονίζει το μπούστο μιας γυναίκας που το στήθος της προστατεύεται από το χέρι της και τη ροζ κορδέλα, συμβολίζοντας τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού. Η επιγραφή που περιβάλλει το σχέδιο είναι «25η επέτειος της ροζ κορδέλας» ενώ αναγράφονται οι ημερομηνίες 1992-2017 και RF (Γαλλική Δημοκρατία).


Η πίσω όψη του κέρματος είναι η τυποποιημένη παράσταση του νομίσματος των 2€, κοινό σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Η ονομαστική αξία «2€» απεικονίζεται μπροστά από τον χάρτη της Ευρώπης.


«Απεικονίζοντας το χέρι μιας γυναίκας να κρατά τη Ροζ Κορδέλα πάνω στο στήθος της, το κέρμα αποτυπώνει με δύναμη και ευαισθησία τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού. Το νόμισμα διατίθεται σε δύο τύπους, αναμνηστικό BU, έγχρωμο σε blister ή proof.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Millennials και Gen Zers αναζητούν το ιδανικό workplace το 2025

Living / Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον του 2025: Τι ψάχνουν οι Millennials και οι GenZers;

Οι διαφορετικές γενιές που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας περιγράφουν τις συνθήκες που θα τους έκαναν να νιώθουν τη δουλειά τους περισσότερο σαν το σπίτι τους.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Living / Γιατί συχνά νιώθουμε μεγαλύτερη νοσταλγία για τις δυσκολίες παρά για τις χαρές;

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να βλέπουν «με ροζ γυαλιά» ακόμα και τις πιο αντίξοες περιόδους της ζωής τους, ακόμα κι αν πρόκειται για συνθήκες οικονομικής ύφεσης, πανδημίας ή πολέμου.
THE LIFO TEAM
O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Living / O «ξαφνικός θάνατος» της εξ αποστάσεως εργασίας

Στον απόηχο της πανδημίας, οι πολιτικές «εργασίας από το σπίτι» έμοιαζαν να δείχνουν τον δρόμο για τον χώρο εργασίας του μέλλοντος, αλλά πλέον οι αποκλειστικά remote θέσεις είναι είδος προς εξαφάνιση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
«Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Living / «Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς; Ιστορίες –με αίσιο και μη τέλος– για ανθρώπους που χώρισαν εκτός από τους συντρόφους τους και από το κατοικίδιό τους.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
ΕΠΕΞ CHECK «Ο τρόπος που βλέπω το ντύσιμο καθορίστηκε απ’ τον αυτισμό μου»

Living / «Δεν ήμουν το παράξενο παπί, απλώς δεν ήμουν ποτέ πάπια»: Όταν μια γυναίκα της μόδας διαγνώστηκε με αυτισμό στα 50

Για τη Ζ. τα ρούχα δεν είναι απλώς αισθητική επιλογή – είναι μια γλώσσα. Η διάγνωση της νευροδιαφορετικότητάς της την έκανε να ξαναδεί τη ζωή της, την αφοσίωσή της στα υλικά και την υφή τους μέσα από αυτό το πρίσμα.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Living / Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Με αφορμή το ο νέο microtrend «no buy challenge» του TikTok, τέσσερις άνθρωποι εξιστορούν τι έκοψαν και πώς, για να εξοικονομήσουν χρήματα και να κάνουν τους μικρούς οικονομικούς τους στόχους πραγματικότητα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ