Σνακ από έντομα και σκουλήκια στα ράφια των ισπανικών σούπερ μάρκετ

Σνακ από έντομα και σκουλήκια στα ράφια των ισπανικών σούπερ μάρκετ Facebook Twitter
0

Συσκευασμένα σκουλήκια και γρύλους ξεκίνησε να πουλά στην Ισπανία, ως σνακ, η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour.

Σκουλήκια buffalo με τσίλι και μπάρες ενέργειας από σοκολάτα υγείας, σύκα και σκόνη από τριζόνια, είναι μόνο μερικές από τις «λιχουδιές» που έχουν ανέβει στα ράφια των 300 και πλέον καταστημάτων.

Άλλες συσκευασίες περιέχουν ακόμα πιο ιδιαίτερες γεύσεις όπως γρύλους με σως μπάρμπεκιου και καπνιστά κρεμμύδια καθώς και ζυμαρικά με γκρανόλα και σκουλήκια.


«Η ιδέα είναι να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας καινοτόμα προϊόντα, παρέχοντας βιώσιμες εναλλακτικές επιλογές που βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας, με σεβασμό στο περιβάλλον», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους τα Carrefour.


Η αλυσίδα υπογραμμίζει πως οι τροφές αυτές παράγονται αποκλειστικά σε ευρωπαϊκό έδαφος και ικανοποιούν τα υψηλότερα κριτήρια ποιοτικού ελέγχου, καθώς περιλαμβάνουν συστατικά από φιλικές προς το περιβάλλον καλλιέργειες.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα είδη πρωτεΐνης, τα φαγώσιμα έντομα έχουν απειροελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα στην ατμόσφαιρα, με 99% χαμηλότερους άμεσους και έμμεσους ρύπους, συγκριτικά με τις φάρμες ζώων.


Τα νέα σνακ δεν είναι διόλου φτηνά, όπως ίσως περιμέναν αρκετοί και, αν ποτέ βρεθείτε στην Ισπανία, θα πρέπει να πληρώσετε 7 ευρώ για μία συσκευασία τραγανών γρύλων των 14 γραμμαρίων.

Για την ώρα οι τιμές κιλού των εντόμων είναι πραγματικά απαγορευτικές πάντως, με τα τριζόνια να αγγίζουν τα 500 ευρώ το κιλό.

Οι λόγοι για αυτό είναι κυρίως διατροφικοί αφού, όπως υποστηρίζει η αλυσίδα, τα έντομα είναι εξαιρετική πηγή λίπους, βιταμίνης B και αμινοξέων.


Η συσκευασία αυτών των αμφιλεγόμενων, για την ευρωπαϊκή γευστική παλέτα, εδεσμάτων είναι επίσης οικολογική αφού τα βρώσιμα έντομα πακετάρονται σε ανακυκλωμένο χαρτί.

Με πληροφορίες από Guardian

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ