O Φώτης Σεργουλόπουλος ανοίγει νέο εστιατόριο στην Κηφισιά

O Φώτης Σεργουλόπουλος ανοίγει νέο εστιατόριο στην Κηφισιά Facebook Twitter
0

Το Artisanal είναι το καινούργιο εστιατόριο που ετοιμάζεται πυρετωδώς στην θέση που βρίσκαμε το Jourfix στην Κηφισιά. Είναι το νέο επιχειρηματικό βήμα των Φώτη Σεργουλόπουλου, Κώστα Σκουλικαράκη και Βαγγέλη Γερασίμου, της ομάδας του επιτυχημένου Shamone στο Γκάζι.


«Την λέξη Artisanal χρησιμοποιούν στην Γαλλία όταν κάτι είναι χειροποίητο» μου λέει ο Φώτης Σεργουλόπουλος και δεν κρύβεται το πάθος στην φωνή του για το καινούργιο εγχείρημα. «Δεν έχει να κάνει μόνο με το φαγητό αλλά γενικότερα με την προσωπική εργασία. Για αυτό για την διακόσμηση του χώρου, έφερα αυθεντικές αντίκες του'50 ,από το μοναστηράκι του Παρισιού, την γειτονιά Πολ Μπερ της Πορτ ντε Κλινιανκουρ, που έχουν γίνει στο χέρι. Επίσης, όλα τα σερβίτσια είναι αντίκες και δεν μοιάζουν».


Την κουζίνα που θα έχει γαλλικό προσανατολισμό έχει αναλάβει ο σεφ Γιάννης Σιμωτάς και ετοιμάζει ένα κατάλογο επικεντρωμένο στην νότια Γαλλία. «Στον μενού που δοκιμάζουμε θέλουμε εύκολες γεύσεις και λίγο πειραγμένες», εξηγεί ο Φώτης Σεργουλόπουλος και προσθέτει: «Θα έχουμε την κλασσική σαλάτα νισουάζ με αυθεντικό ταρτάρ τόνου και αμπελοφάσουλα. Θα σερβίρουμε φιλέτα, πάπια, ψάρια και ότι υπάρχει σαν γαλλική κουζίνα αλλά τα πιάτα θα είναι πιο ανάλαφρα για αυτό δεν θα έχουμε κρεμμυδόσουπα».


Το κτίριο που στεγαζόταν εδώ και πολλά χρόνια το Jourfix (που πλέον μετακόμισε σε κεντρικότερο σημείο της Κηφισιάς, οδο Δ. Κυριακου 16 και Δροσινη) είναι ιστορικής σημασίας. Χτίστηκε το 1890 και ήταν η κατοικία του σταβλάρχη του Βασιλέα Παύλου. Οι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης έχουν αναλάβει την διακόσμηση που θα παραπέμπει σε γαλλικό σπίτι και στο τεράστιο τζάκι της σάλας θα υπάρχει εντυπωσιακό φλεγόμενο θεατρικό σκηνικό.


«Ο κήπος είναι συγκλονιστικός» λέει ο Φώτης και προσθέτει με ενθουσιασμό: «Έχουμε σεβαστεί το κτίριο και τον κήπο ως μνημεία της Κηφισιάς. Την αναδόμηση του κήπου με τα σπάνια φυτά όπως μια ρομπίνια στην είσοδο που είναι σπάνιο είδος ακακίας, σχεδιάζει ένας από τους σπουδαιότερους αρχιτέκτονες εξωτερικών χώρων ο Κάρολος Χανικιάν. Ο κήπος θα θυμίζει γαλλική σέρα και θα είναι ιδανικός για καφέ και μεσημεριανό φαγητό».
Το Artisanal υπολογίζεται να ανοίξει τις πύλες του το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Εν αναμονή!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.
THE LIFO TEAM
Bobota

Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη

Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

Το κρασί με απλά λόγια / Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

H Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μιλούν με τη γεωπόνο και οινολόγο Μαριαλένα Τσιμπίδη για την Κυδωνίτσα, την ποικιλία της Λακωνίας με την οποία η Οινοποιητική Μονεμβασιάς έκανε από τις πρώτες της εμφιαλώσεις.
THE LIFO TEAM
Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Γεύση / Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Σε έναν χώρο που εμπορεύεται πλακάκια και είδη υγιεινής, ένα μεγάλο τραπέζι γίνεται για κάποιους το γραφείο έξω από το γραφείο, ενώ το βράδυ σερβίρονται κλασικά κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Γεύση / «Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Λειτουργεί αδιάκοπα από το 1870 και έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Μάνος Χατζιδάκις και η Μαρία Κάλλας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μακαρούνες καρπάθικες με το «χερικό» της κυρίας Μαγκαφούλας

Γεύση / Μακαρούνες: Τα χειροποίητα ζυμαρικά της Καρπάθου

Η νοστιμιά του πιο παραδοσιακού καρπάθικου φαγητού αρχίζει να πλάθεται πολύ πριν το πιάτο με τα «χερίσια» ζυμαρικά –αρτυμένα με τριμμένο κεφαλοτύρι και «τσίκνωμα»– φτάσει στο τραπέζι μας.  
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ