Το Gazi College τώρα και στη Γλυφάδα

Το Gazi College τώρα και στη Γλυφάδα Facebook Twitter
0
Το Gazi College τώρα και στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Μόλις διαβείς το κατώφλι του ένας πολύχρωμος κόσμος σε αγκαλιάζει – σαν να βρίσκεσαι σε καρουζέλ.

Το τρίτο αδελφάκι της οικογένειας Gazi College έκανε την άφιξη του αισθητή στην γειτονιά της Γλυφάδας. Μεσημέρι Σαββάτου και το μαγαζί πλημμυρίζει από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Μόλις διαβείς το κατώφλι του ένας πολύχρωμος κόσμος σε αγκαλιάζει. Σαν να βρίσκεσαι σε καρουσέλ. Τα βιβλία άπειρα. Κρέμονται από τις σιδερένιες κουπαστές, γεμίζουν την βιβλιοθήκη με την τρισδιάστατη «οπτική απάτη» που ντύνει την μια πλευρά της σκάλας η οποία οδηγεί στο πατάρι. Δίνουν τον διακοσμητικό τόνο υποστηρίζοντας την ονομασία College. Απολαυστικοί οι δερμάτινοι καναπέδες και τα παιχνιδιάρικα τραπέζια με ένθεση επιτραπέζια –φιδάκι και ντόμινο- σε ταξιδεύουν στα χρόνια τα μαθητικά. Ελκυστική η βιτρίνα που φιγουράρουν αλλαντικά, τυριά, γλυκά και πίσω η ομάδα των μαγείρων σε φάση δημιουργική. Πετυχημένη η ιδέα των ανθρώπων με την πολύχρονη εμπειρία τους σε χώρους εστίασης, που έστησαν με την συμβολή του αρχιτεκτονικού διδύμου Γαβαλά και Μουρίκη, ένα πολυδιάστατο μαγαζί για όλες της ώρες της ημέρας.

 

Το Gazi College τώρα και στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Το Gazi College τώρα και στη Γλυφάδα Facebook Twitter

Το μενού δίνει επιλογές αγκαλιάζοντας όλα τα γούστα. Ξεκινάς από το πρωί με καφέδες και breakfast με ομελέτες, πίτες, κρέπες, ελκυστικά σάντουιτς και συνεχίζεις μεσημέρι και βράδυ με χορταστικές σαλάτες, ασιατικά πιάτα, ζυμαρικά, πίτσες, μπέργκερς, hot dog, fish and chips. Στο τραπέζι έρχεται η πλούσια σαλάτα από την ελληνική γη (7,50€) με ποικιλία από δροσερά τραγανά λαχανικά – φύλλα παντζαριού, ρόκα, σπανάκι- την κρητική πινελιά δίνει το λεπτοκομμένο απάκι και ωραία ένταση χαρίζει το τριμμένο κρασοτύρι και μαζί φιστίκια Αιγίνης, μαριναρισμένα λιαστά σύκα, παξιμαδάκια ολικής, κράνα και ισορροπημένη βινεγκρέτ από παλαιωμένο ξύδι, παρθένο ελαιόλαδο και πετιμέζι. Το Asian Basket (12,5€) σε βάζει στο πνεύμα της ασιατικής κουζίνας με μια ποικιλία από finger food με κοτόπουλο satay sticks, εξαιρετικές γαρίδες tempura, dumplings με κοτόπουλο και λαχανικά που ήθελαν ενίσχυση στην γέμιση, τραγανά spring rolls λαχανικών και στο κέντρο του πιάτου εντυπωσιακός πύργος από mendake noodles. Χορταστικό είναι και το πιάτο με fried chicken noodles (6,80€) καλοφτιαγμένα με φρέσκα λαχανικά, σόγια σος και πινελιές από σχοινόπρασο. Καλή επιλογή είναι και ο ψητός σολομός teriyaki (11,90€) στη σχάρα που έρχεται ζουμερός πάνω σε πολύχρωμες πιπεριές και λαχανικά ιδανικά σοταρισμένα και λουσμένα με lime, honey teriyaki σος. Την επιμέλεια του μενού έχουν οι καταξιωμένοις chef Μιχάλης Φανερωμένος και Κοσμάς Σαβριάδης ενώ η ποικιλία των εξαιρετικών γλυκών οφείλεται στον pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη. Το καλό χέρι των chef που μαγειρεύουν με πάθος το ανακαλύπτεις ακόμη σε ένα απλό πιάτο ζυμαρικών Primavera (5,6€) με ντοματένια σάλτσα που ευωδιάζει βασιλικό και ψητά λαχανικά. Τα απλά είναι και τα πιο δύσκολα. Οι πένες ήρθαν al dente και τις αγκάλιαζε όμορφα η βελούδινη γευστική σάλτσα. Φαγητό που αγαλλιάζει την ψυχή σου. Το μπέργκερ με μανιτάρια (5,90€) έρχεται μέσα σε πακέτο από λαδόκολλα και μόλις το ανοίξεις αποκαλύπτεται τεράστιο μαζί με κολασμένες τραγανές πατάτες τηγανητές. Το μοσχαρίσιο μπιφτέκι , που θα ήθελα να ήταν πιο ζουμερό, συνδυάζεται με σάλτσα μανιταριών, τυρί κρέμα ένα τραγανό φύλλο iceberg και φυλακίζεται σε φρυγανισμένο ψωμί μπριός. Τα λόγια είναι περιττά. Το Gazi College έχει αγγίξει το πνεύμα της εποχής προσφέροντας ποιοτικό φαγητό σε προσιτή τιμή, πολύ καλό σέρβις και ωραίο περιβάλλον. Ένα ελκυστικό πακέτο για την έξοδο σου.

☛ Gazi College, Γρηγορίου Λαμπράκη 5, Γλυφάδα, 210 8982723

 

Το Gazi College τώρα και στη Γλυφάδα Facebook Twitter

Το Gazi College τώρα και στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Ελκυστική η βιτρίνα όπου φιγουράρουν αλλαντικά, τυριά και γλυκά, και πίσω η ομάδα των μαγείρων σε φάση δημιουργική.
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ