9 μαγαζιά που αγαπάμε στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή

9 μαγαζιά που αγαπάμε στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή Facebook Twitter
0

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ

Μια γλυκιά ιστορία από την Ανατολή σε τρατάρει καθημερινά στου Ψυρρή

Δύσκολο να μιλήσεις για το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ χωρίς να νιώσεις τους σιελογόνους αδένες να γεμίζουν υγρό και το μυαλό σου να φέρει ζωντανή την ανάμνηση από το τελευταίο γλυκό που γεύτηκες σε αυτό το γλυκοπωλείο που μοιάζει με σπίτι, καφενείο, στέκι και παρηγορητήριο για κάθε δύσκολη στιγμή, όταν απλώς θέλεις κάτι να σε καθησυχάσει.

Αυτά είναι τα γλυκά που ετοιμάζουν η Νάνσυ και ο Σεραφείμ στον υπέροχο χώρο τους δίπλα στην πλατεία Ψυρρή. Δεκάδες γλυκές συνταγές που εμπνέονται από την πολίτικη καταγωγή της οικοδέσποινας αλλά και προτάσεις που προκύπτουν από τους συνεχείς πειραματισμούς με τα υλικά.

Πειραματισμοί που πασπαλίζονται με απέραντη αγάπη και σερβίρονται καθημερινά ολόφρεσκοι, αφού ετοιμάζονται όπως ακριβώς μια νοικοκυρά φτιάχνει γλυκά στην κουζίνα του σπιτιού της για να ευχαριστήσει την οικογένειά της.

Εδώ και 22 χρόνια, πάνω από 40 γλυκά σε περιμένουν λαχταριστά στο Σερμπετόσπιτο με βάση τα ολόφρεσκα υλικά και τη φαντασία, που καταλήγει κάθε φορά σε μια ξεχωριστή δημιουργία. Στις τελευταίες εκπλήξεις έχουν προστεθεί το Μπεϊάζ, ένα υπέροχο τσιζκέικ ψημένο στον φούρνο με φρέσκα φρούτα, και το μιλφέιγ με χειροποίητη κρέμα πατισερί αρωματισμένη με βανίλια Μαδαγασκάρης και καραμελωμένα τραγανά φύλλα που ψήνονται καθημερινά στην κουζίνα του Σερμπετόσπιτου.

Όσο για τις αγαπημένες γεύσεις που τρατάρονται καθημερινά, το «Γλυκό της αγάπης» είναι η σοκολατόπιτα με επικάλυψη πραλίνας και ζεστή ρευστή σοκολάτα, την οποία αφιέρωσε η Νάνσυ στον σύντροφό της Σεραφείμ και έχει τη γεύση του πιο όμορφου ερωτικού τραγουδιού.

Το κιουνεφέ δεν μοιάζει με τίποτε απ' όσα έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα και επιβάλλεται να το συνοδεύσεις με παγωτό καϊμάκι, ενώ τα ανατολίτικα καζάν ντιμπί φιγουράρουν δίπλα στις μαστιχωτές κρέμες, τα αρωματικά σιροπιαστά, τις ζουμερές σοκολατόπιτες, τα σουφλεζί αλλά και τα λαχταριστά προφιτερόλ, τις τρούφες με καραμέλα και αλάτι και πολλές ακόμα δημιουργίες που σερβίρονται σε μεγάλες ποσότητες για να σε ικανοποιήσουν επαρκώς.

Βασικό tip είναι να πας με παρέα ώστε να μπορείς να μοιραστείς τις διαφορετικές γεύσεις. Γιατί στο Σερμπετόσπιτο τα κουτάλια μπερδεύονται, τα χέρια σταυρώνονται και κάθε πιάτο ανήκει σε όλη την παρέα....

Για κάθε στιγμή που χρειάζεσαι κάτι γλυκό να σε παρασύρει σε μονοπάτια που ξεκινούν από το παρελθόν και φτάνουν στο σήμερα η Νάνσυ είναι εκεί για να ξυπνήσει στο μυαλό σου αναμνήσεις από αυθεντικό τρατάρισμα.

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ, Πλατεία Ηρώων 1 & Καραϊσκάκη, Ψυρρή, 210 3211323,

www.nancysweethome.gr Facebook, Instagram

Po'Boys

Το αυθεντικό barbeque

 

9 μαγαζιά που αγαπάμε στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή Facebook Twitter

Εδώ θα δοκιμάσεις ζουμερά, σιγοκαπνιστά κρέατα κατευθείαν από το χειροποίητο smoker και θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι στον αμερικανικό Νότο. Στου Ψυρρή, σε μία από τις πιο «ψαγμένες» γειτονιές του κέντρου, το Po'Boys, το πρώτο αυθεντικό BBQ joint της Αθήνας, εδώ και έναν χρόνο «έδεσε» το food truck του για να προσφέρει όλα τα ζουμερά, σιγοκαπνιστά του κρέατα (brisket, pulled pork, spare ribs, pork belly) κατευθείαν από το χειροποίητο καπνιστήριό του με ξύλα ελληνικής οξιάς, μετά από πολλές πολλές ώρες ψησίματος!

Ολόκληρο το μενού μαγειρεύεται από τον σεφ και pitmaster Βασίλη Σπόρο και την ομάδα του αποκλειστικά σε ξύλα και κάρβουνα!

Ξεχωρίζουν οι διαλεγμένες κοπές κρεάτων από black angus βοδινό, το burger από ελληνικό μοσχάρι Σερρών με σιγοκαπνιστό pork belly (Pitmaster Burger), το best-selling Βrisket Burger και το διάσημο πλέον Mac 'n' Cheese, μαζί με light επιλογές, όπως τα ψητά λαχανικά κατευθείαν από τον ξυλόφουρνο με λάδι τρούφας και γραβιέρα, το τυρόψωμο στα κάρβουνα με «άγρια πρασινάδα», ψωμάκια ατμού Bao και μαλακές τορτίγιες καλαμποκιού και το απόλυτο vegan Pulled Jackfruit Po'Boy.

Αυτό όμως που έχει κλέψει τις εντυπώσεις είναι το Tipsy Texan Βurger (o λεγόμενος «μεθυσμένος Τεξανός) με brisket, pulled pork, λουκάνικο andouille, creole mayo, bourbon glaze, καραμελωμένα κρεμμύδια και coleslaw, το οποίο μάλιστα είναι πλέον «approved» από τον @365Sanguchez, έναν διάσημο Χιλιανό food blogger ο οποίος έχει βάλει σκοπό της ζωής του να ανακαλύψει το νοστιμότερο burger του πλανήτη και επισκέφτηκε πρόσφατα το Po'Boys!

Για όσους συμφωνούν με το ρητό ότι η μπίρα εφηύρε το ΒΒQ, οι 40 ετικέτες από τις καλύτερες ελληνικές μικροζυθοποιίες, μαζί με guest εμφανίσεις από Σουηδία, Σκωτία, Βέλγιο και ΗΠΑ, μάλλον το επιβεβαιώνουν.

Σχεδόν κάθε Πέμπτη, η σκηνή του Po'Boys μετατρέπεται σε live music stage με jazz μπάντες. Mη χάσετε αυτή την Πέμπτη live jazz και soul με το Sera Bellos «Cheetah» Trio!

Po'Boys, Aγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, 210 3234672

www.poboysbbq.gr, @poboysbarbeque

 

Αστερίσκος

Μια κρυμμένη έκπληξη στο κέντρο της Αθήνας

9 μαγαζιά που αγαπάμε στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή Facebook Twitter

Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας είναι από μόνο του ένα μικρό έργο τέχνης που σε κάνει να ξεχνάς την καθημερινότητα αυτής της πόλης. Εκεί, σε ένα νεοκλασικό κτίριο του 1890 θα βρεις τον Αστερίσκο, που αποτελεί ίσως την πιο αναπάντεχη υποσημείωση της καθημερινής σου διασκέδασης.

Με τη γραφική κατάφυτη αυλή να ξεπροβάλλει σαν σε παραμύθι και να σε υποδέχεται με ρομαντική διάθεση αλλά και με έναν εσωτερικό ψηλοτάβανο χώρο που ξεχωρίζει αρχιτεκτονικά με κυρίαρχο στοιχείο την πέτρα, ο Αστερίσκος αποτελεί στέκι για επισκέπτες, καλλιτέχνες και φιλότεχνους, αφού στο δεύτερο επίπεδο φιλοξενεί εκδηλώσεις, εκθέσεις αλλά και πολιτιστικές δράσεις που ταιριάζουν στο ύφος του χώρου.

Εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, εκθέσεις, μπαζάρ και πολλά ακόμα συμβαίνουν σε αυτό το κρυμμένο σημείο της Αθήνας που πρέπει να ανακαλύψεις.

Σε ένα μενού από μικρά πιάτα, φτιαγμένα με φαντασία και εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα, θα επιλέξεις γεύσεις που θα σε εκπλήξουν, όπως η τούρτα σολομού, το καρπάτσιο ψαριού, η μους ταραμά με καπνιστά μύδια ή οι μελιτζάνες σε πήλινο με φρέσκια ντομάτα και φέτα. Στη συνοδεία είναι εξαιρετικό το χύμα κρασί μόνο από τη Στροφιλιά και το Κτήμα Μάρκου αλλά και η σπιτική ρακή από το Ηράκλειο.

Στην εμπειρία του Αστερίσκου έρχονται να προστεθούν οι live μουσικές βραδιές με σχήματα από τους σημαντικότερους μουσικούς της χώρας που δημιουργούν τη δική τους ατμόσφαιρα σε ένα πολυσυλλεκτικό σημείο όπου ο πολιτισμός, η γεύση και η διασκέδαση συναντιούνται στην πιο αυθεντική τους μορφή.

Αστερίσκος, Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή, +30 215 215 9799,

asteriskos.net, Facebook, Instagram

Collage

Συνδυάζει όσα χρειάζεται η καθημερινή σου βόλτα

9 μαγαζιά που αγαπάμε στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή Facebook Twitter

H Τέχνη αποτελεί μια καλή αφορμή για socializing και το Collage γνωρίζει πολύ καλά πώς να συνδυάζει αυτές τις δύο έννοιες σε έναν χώρο που από μόνος του εκφράζει μια διαφορετική άποψη για την καθημερινή βόλτα ή διασκέδαση.

Φέρνοντας στον νου την αίσθηση του περιπάτου στα στενά της Πλάκας, το δάπεδο-καλντερίμι σε εντυπωσιάζει, ενώ, μόλις σηκώσεις το βλέμμα, οι ζεστές γωνιές, τα μοντέρνα έπιπλα και τα έξυπνα διαχωριστικά σού επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεσαι εκεί ακριβώς που θα ήθελες να είσαι, σε ένα spot όπου η Τέχνη συνδυάζεται με την καθημερινότητα, αφού ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του Loft, στον πρώτο όροφο, φιλοξενεί corporate και art events, αλλά και private parties ή άλλες εκδηλώσεις.

Όσο για την τέχνη του φαγητού, εδώ όλα ξεκινούν από νωρίς το πρωί με ένα πλούσιο πρωινό και brunch που περιλαμβάνει αυγά με σπανάκι και γραβιέρα Νάξου, βουτυράτα κρουασάν, αυγό ποσέ που ετοιμάζεται στους 63 βαθμούς(!) με ραγού μανιταριών και κρέμα πατάτας αρωματισμένη με τρούφα και βότανα, pancakes με μαρμελάδα μούρο και maple syrup, καθώς και πολλές ακόμα επιλογές που ετοιμάζονται με φαντασία και σερβίρονται αναλόγως.

Εξάλλου, το μενού του Collage αποτελείται από πιάτα που ανανεώνονται συνεχώς, αναδεικνύοντας τη δυναμική ενός ελληνικού μπιστρό με πινελιές από τις πιο σημαντικές κουζίνες του κόσμου, δημιουργικά εκτελεσμένες με φρέσκα υλικά, φαντασία και πολλή φινέτσα.

Η ανάλογη λίστα κρασιών συνοδεύει κάθε γεύμα, ενώ στη βραδινή εκδοχή του το Collage παρουσιάζει πάρτι και events με special καλεσμένους.

Δίπλα ακριβώς στην Καπνικαρέα, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης βρίσκεται ένας χώρος που αποδεικνύει ότι η διασκέδαση είναι ένα κολάζ από στοιχεία που κάνουν τον χρόνο να περνάει ευχάριστα.

Collage, Καπνικαρέας 3 & Ερμού, 210 3232060

www.collageathens.com, Facebook, Instagram

Juan Rodriguez

Η ιστορία του γίνεται δική σου απόλαυση

9 μαγαζιά που αγαπάμε στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή Facebook Twitter

Σου έχει τύχει ποτέ να παρατηρείς τους γύρω σου καθώς πίνεις το ποτό σου και να φτιάχνεις στο μυαλό σου φανταστικές ιστορίες γι' αυτούς; Μια τέτοια ιστορία δημιούργησαν η Αρμελίνα Αντωναροπούλου (The 7 Jokers) και ο Κώστας Λούκας (Παλιάτσος) και την αφηγούνται με το νέο τους μαγαζί Juan Rodriguez Compania de Bebida.

Μια ιστορία που ευωδιάζει από τον καφέ που ψήνεται στη χόβολη, έχει γεύση από λουκούμι τριαντάφυλλο και τη μοναδικότητα των αποσταγμάτων που γίνονται βάση σε μια λίστα κοκτέιλ που ανανεώνεται συχνά και φέρει την υπογραφή του Σπύρου Αναγνώστου.

Στην κουζίνα, ο Διονύσης Παπανικολάου «σιγοντάρει» την απόλαυση, προτείνοντας κάθε τόσο νέα πιάτα που σερβίρονται έως τις 2:00 τα ξημερώματα και τρώγονται ακόμα και στην μπάρα, μεγάλη κάβα με premium ποτά, ενώ δεν λείπουν οι εξαιρετικές επιλογές για πρωινό ή brunch.

Ο χώρος αποτελεί ένα μυστηριώδες σκηνικό που γίνεται απρόσμενα οικείο με το που θα πατήσεις το πόδι σου, παραπέμποντας σε vintage lobby ξενοδοχείου.

O φωτισμός, οι μουσικές και η ατμόσφαιρα συνδυάζονται απόλυτα, ενώ οι DJs εναλλάσσονται καθημερινά για να αφηγηθούν ο καθένας τη δική του εκδοχή της ιστορίας του Juan Rodriguez. Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή οι μουσικές ξεκινούν από νωρίς το απόγευμα, δημιουργώντας αυθόρμητα πάρτι χωρίς μουσικές εμμονές.

Ο Juan κλείνει το μάτι στην πατρίδα του και φέρνει στο κέντρο της Αθήνας μια κουλτούρα αυθεντικής διασκέδασης για κάθε στιγμή της ημέρας.

Juan Rodriguez, Παλλάδος 3, Αθήνα, 210 3224496,

Facebook, Instagram

 

15inn

Το brunch που έγινε all day

9 μαγαζιά που αγαπάμε στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή Facebook Twitter

Σ' αυτήν τη ζωή υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, εκείνοι που ξυπνούν για να φάνε κι εκείνοι που τρώνε για να ξυπνήσουν. Οι δεύτεροι, ως μη πρωινοί τύποι, χάνουν το πρωινό γιατί ο ύπνος είναι λιιιίγο πιο νόστιμος. Εξάλλου, για όλους αυτούς υπάρχει το 15inn και η all day brunch φιλοσοφία του που φέρνει αυτό το γεύμα στην καθημερινότητά σου την ώρα που εσύ επιλέγεις.

Ξεκινώντας καθημερινά από τις 8 το πρωί με πρωινό (στην πιο core μορφή του), το οποίο σερβίρεται μέχρι τις 11, το 15inn συνεχίζει με μια σειρά από πιάτα brunch γεμάτα original φαντασία και φρέσκα υλικά που καταφθάνουν καθημερινά στην κουζίνα. Εκεί ετοιμάζονται επιτόπου όλες οι συνταγές, τις οποίες μπορείς να απολαύσεις μέχρι αργά το απόγευμα.

Δοκίμασε οπωσδήπoτε το chicken burger, όπου στη θέση του ψωμιού θα βρεις αφράτη βάφλα (έκπληξη!), αλλά και το croque pancake με αυγό που ενώνει πολύ πετυχημένα δύο κλασικές γεύσεις πρωινού.

Οι δροσερές σαλάτες αλλά και οι vegan επιλογές έχουν τη δική τους ιδιαίτερη θέση στο μενού. Στα γλυκά αξίζει να δοκιμάσεις το Red Velvet με κρέμα cheesecake και φρούτα του δάσους, αλλά και το κολασμένο full chocolate με πραλίνα, λευκή και bitter σοκολάτα, που σε στέλνει στον παράδεισο με την πρώτη μπουκιά.

Στο 15inn η ατμόσφαιρα ευρωπαϊκού bistro συνδυάζεται άψογα με τη μεγάλη γκάμα επιλογών σε τσάι και σοκολάτες, ενώ, φυσικά, δεν λείπει μια ενημερωμένη κάρτα με κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα.

Όσο για την cocktail list, περιλαμβάνει επιλογές για κάθε στιγμή, από non alcohol μέχρι classics του είδους για τη βραδινή έξοδο. Γι' αυτό, στο 15inn πρωινοί και βραδινοί τύποι γίνονται θαμώνες για τους ίδιους λόγους, αλλά δεν συναντιούνται μεταξύ τους.

15inn, Μιαούλη 15Α, Ψυρρή, 210 3316156,

Facebook, Instagram

City Zen

Όταν κοιτάς από ψηλά, αλλάζει ό,τι ήξερες για τη διασκέδαση

9 μαγαζιά που αγαπάμε στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή Facebook Twitter

Όλα τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά, ανάλογα με το πώς τα κοιτάς... Η Αθήνα από ψηλά είναι μια θέα που σε χαλαρώνει, κυρίως όταν απέναντί σου ξεπροβάλλει η Ακρόπολη σαν μια εικόνα που ξεπερνά κάθε καρτ ποστάλ.

Η ταράτσα του City Zen είναι ακριβώς αυτό, ένας τρόπος να δεις αλλιώς την καθημερινότητα, ζώντας στιγμές που ο καφές, το ποτό ή το φαγητό σου συνδυάζονται με μια θέα εκπληκτική που σε κάνει να αναθεωρείς τη ζωή σε αυτή την πόλη.

Στον τέταρτο όροφο της οδού Αιόλου και Μητροπόλεως βρίσκεται ο all day χώρος που συνδυάζει την industrial αισθητική με τη ζεστασιά του ξύλου και τις vintage λεπτομέρειες, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα που σε μαγνητίζει κάθε στιγμή της μέρας.

Από το πρωί μπορείς να απολαύσεις αρωματικούς καφέδες αλλά και σοκολάτες (μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τις συνταγές που έχει δημιουργήσει ο Στέλιος Παρλιάρος, ειδικά για το City Zen) καθώς και πιάτα brunch που σερβίρονται καθημερινά από τις 9 το πρωί για να δώσουν στο ξεκίνημα της μέρας σου την απαραίτητη γεύση και ενέργεια.

Ο μπουφές του café λειτουργεί μέχρι τις 9 το βράδυ, αλλά στο ενδιάμεσο είναι σίγουρο ότι θα ανέβεις για ένα lunch break με πιάτα μεσογειακής κουζίνας αλλά και fusion επιλογές που κάθε τόσο ανανεώνονται και συνοδεύουν υπέροχα το κρασί ή την μπίρα σου.

Το βραδινό City Zen, όμως, αποτελεί μια εμπειρία που έχει τα πάντα: signature cocktails που δημιουργούνται εξ ολοκλήρου πίσω από την μπάρα, μουσικές επιλογές που ταιριάζουν απόλυτα με τον χώρο και μια θέα της βραδινής Ακρόπολης που μοιάζει με σκηνικό ταινίας. Αν θέλεις να δεις αλλιώς τη διασκέδαση, η ταράτσα του City Zen σε περιμένει.

City Zen, Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, 210 3254942,

www.cityzenathens.gr, Facebook, Instagram

Couleur Locale

Ένα μυστικό που θα ανακαλύψεις στο κέντρο της Αθήνας

9 μαγαζιά που αγαπάμε στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή Facebook Twitter

Τα σημάδια της παλιάς Αθήνας βρίσκονται κρυμμένα σε κάποιες γωνιές της πόλης και ξεπροβάλουν αναπάντεχα για να σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Το Couleur Locale βρίσκεται σε ένα τέτοιο σημείο, κρυμμένο κι αυτό, σαν ένα πολύτιμο μυστικό, στη στοά Νορμανού, στο Μοναστηράκι.

Κι όταν το ανακαλύψεις, μη βιαστείς να χαρείς, αφού πρέπει πρώτα να ανέβεις δύο ορόφους και να βρεθείς πρόσωπο με πρόσωπο με την Ακρόπολη που εμφανίζεται μπροστά σου τόσο στον κλειστό χώρο του δευτέρου ορόφου όσο και την ταράτσα του τρίτου για να καταλάβεις τι θα πει «πολύτιμο».

Ένας all day χώρος που φιλοξενεί κάθε σου στιγμή, ξεκινώντας από το πρωί με καφέ και πλoύσιο brunch, το οποίο σερβίρεται καθημερινά 10:00-18:00.

Στα πιάτα του μενού θα βρεις αυγά σε διάφορες εκδοχές (μην παραλείψεις τα αυγά σε scones πατάτας με κρούστα παρμεζάνας, μπέικον και πατάτα), pancakes, κρουασάν αλλά και χορταστικά sandwiches (το egg burger θα σε ενθουσιάσει) ή χειροποίητη πίτσα σε διάφορες εκδοχές.

Οι δροσερές σαλάτες και τα γλυκά υπακούν στην ποιότητα που έχει θέσει εδώ και χρόνια το Couleur Locale, ώστε να δίνει το χρώμα της περιοχής στην καλύτερη βερσιόν του.

Όσο για το βραδινό ποτό, είτε επιλέξεις τον κλειστό χώρο είτε την ταράτσα, η θέα θα σε παρασύρει σε μια ατμόσφαιρα που συμπληρώνεται από freestyle μουσικές και χαλαρή διάθεση, δημιουργώντας μια εμπειρία που πρέπει να ανακαλύψεις.

Couleur Locale, Νορμανού 3, Μοναστηράκι, 216 7004917,

www.couleurlocaleathens.com, Facebook, Instagram

Zuccherino

Το απόλυτο gelato spot της πόλης που μας θυμίζει τι σημαίνει παγωτό

9 μαγαζιά που αγαπάμε στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή Facebook Twitter

Το παγωτό είναι μια γεύση που σε ταξιδεύει σίγουρα στα παιδικά σου χρόνια και τα Zuccherino γίνονται κομμάτι αυτής της εμπερίας, αφού αποτελούν το απόλυτο gelato spot της πόλης. Όποια γεύση και αν φαντάζεσαι βρίσκεται εδώ, πίσω από τις βιτρίνες τους, και σε κάνει να νιώσεις και πάλι παιδί που θέλει να τα δοκιμάσει όλα.

Το καϊμάκι, το φιστίκι, η σοκολάτα και η φράουλα σε ταξιδεύουν στα χρόνια της αθωότητας, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να μη δοκιμάσεις το Cookies, το Death by Chocolate, το Caprice και το Bueno, εμπνευσμένα από τα αγαπημένα σνακ που σε έχουν σημαδέψει γευστικά!

Ό,τι κι αν επιλέξεις (πράγμα που δεν είναι και τόσο εύκολο), οι ολόφρεσκες πρώτες ύλες και οι συνδυασμοί τους είναι τα στοιχεία που κάνουν τα Zuccherino αγαπημένο gelato spot, όπου ξεχωρίζουν η αγάπη και η φαντασία. Άλλωστε, οι Zuccherino Gelato Masters δημιουργούν συνεχώς νέες γεύσεις, έτσι ώστε το παγωτό να μη γίνει ποτέ βαρετό (αν είναι δυνατόν!).

Για το φετινό καλοκαίρι που έρχεται έχουν να σου προτείνουν: Ruby Chocolate, Cookies Caramel, Magic Unicorn και Παστέλι Αμυγδάλου. Κι επειδή στο παγωτό όλα ξεκινάνε από την κρέμα, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις Fior di Latte, την καρδιά του γάλακτος, που με τη γεύση και το άρωμά της σου αποκαλύπτει τι σημαίνει αγνό παγωτό!

Τα συντηρητικά και οι περιττές θερμίδες δεν έχουν θέση στα ζαχαροπλαστεία Zuccherino. Στις βιτρίνες τους ξεχωρίζουν και οι υπέροχες γεύσεις sorbetto καρπούζι, μάνγκο, dark chocolate ή lime αλλά και τα φρεσκοψημένα βαφλάκια, τα χειροποίητα cheesecakes, προφιτερόλ, τάρτες, η μοναδική σοκολατόσουπα, σουφλέ, μακαρόν, όπως και τα παραδοσιακά γλυκίσματα, κρέμες, μπακλαβάς, μπαμπάδες και πολλά ακόμα.

Όσο για εκείνους που προσέχουν τη διατροφή τους, τα Zuccherino τους χτυπάνε φιλικά στην πλάτη, προτείνοντας μια σειρά από γλυκά χωρίς γλουτένη, γάλα ή ζάχαρη. Στο κατάστημα του κέντρου της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, θα τα βρεις όλα... Το μόνο που μπορεί να σου συμβεί στα Zuccherino είναι να μην μπορείς να αποφασίσεις τι θα διαλέξεις. Αλλά, πάλι, αυτό δεν είναι το πιο γλυκό δίλημμα που μπορεί να σου τεθεί;

Zuccherino, Π. Φάληρο: Πρωτέως & Σειρήνων 48 , 210 9845238 / Π. Φάληρο: Αγ. Αλεξάνδρου 41 & Ναϊάδων, 210 9830049 / Πλατεία Ν. Σμύρνης: 2ας Μαΐου 12, 210 9357590 / Μοναστηράκι: Μητροπόλεως 80, 210 32 13 015

www.zuccherino.gr, email: [email protected], Facebook, Ιnstagram

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM