1ο Bio Festival: Η μεγάλη γιορτή για τα βιολογικά προϊόντα ξεκινά στην Τεχνόπολη

1ο Bio Festival: Η μεγάλη γιορτή για τα βιολογικά προϊόντα ξεκινά στην Τεχνόπολη Facebook Twitter
Aπό τις 11 έως και τις 13 Μαΐου, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι θα κινείται σε bio... ρυθμούς.
0

Μια εποχή που τα βιολογικά προϊόντα κατακτούν όλο και περισσότερο τους καταναλωτές και κερδίζουν περίοπτη θέση στα ράφια των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων λιανικής αλλά και στο μενού των επιχειρήσεων της μαζικής εστίασης, το Bio Festival έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να γίνει το μεγαλύτερο εμπορικό φόρουμ και το απόλυτο σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές του χώρου.

Έτσι, λοιπόν, από τις 11 έως και τις 13 Μαΐου, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι θα κινείται σε bio... ρυθμούς. Οι περίπου 80 εκθέτες που θα συμμετάσχουν είναι παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς και καταστήματα λιανικής, τα προϊόντα των οποίων είναι πιστοποιημένα ως βιολογικά ή βρίσκονται σε διαδικασία μετάβασης-πιστοποίησης, φυσικά και με βιολογικές Α' ύλες.

Το σημείο συνάντησης για τους λάτρεις των βιολογικών προϊόντων

Οι επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν σε έναν χώρο, μέσα σε τρεις ημέρες, νέα προϊόντα, πρωτότυπες ιδέες και προτάσεις, όλα τα trends που κυριαρχούν στον κλάδο αλλά και να μυηθούν στην κουλτούρα του eco living.

1ο Bio Festival: Η μεγάλη γιορτή για τα βιολογικά προϊόντα ξεκινά στην Τεχνόπολη Facebook Twitter
Η καταξιωμένη και έμπειρη σεφ Ντίνα Νικολάου, η οποία είναι και η ambassador του φεστιβάλ, θα είναι παρούσα και τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ.

Live Cooking Shows: Διάσημοι σεφ μαγειρεύουν βιολογικά

Η καταξιωμένη και έμπειρη σεφ Ντίνα Νικολάου, η οποία είναι και η ambassador του φεστιβάλ, θα είναι παρούσα και τις τρεις ημέρες, πραγματοποιώντας γαστρονομικές επιδείξεις με βιολογικά και φυσικά προϊόντα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στην Τεχνόπολη. Στο πλευρό της θα βρεθούν κι άλλοι φίλοι της από τον κόσμο της γαστρονομίας, όπως ο επίσημος σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας Jean Marie Hoffmann, ο σεφ των εστιατορίων «Nice n Easy» Χρήστος Αθανασιάδης αλλά και γνωστές food bloggers, όπως η Funky Cook - Εύα Μονοχάρη, η Ηealthy Cook - Εύη Σκούρα και η Πάστα Φλώρα - Ιωάννα Χαλμούκη.

Πλούσιο μουσικό πρόγραμμα & διαγωνισμοί στην κεντρική σκηνή

Η κεντρική σκηνή του φεστιβάλ επιφυλάσσει πολύ καλή μουσική αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις για το κοινό κατά τη διάρκεια των τριών ημερών λειτουργίας του. Από νωρίς το πρωί έως και το κλείσιμο δημοφιλείς ραδιοφωνικοί παραγωγοί, όπως ο Γιάννης Γιακουμάκης, ο Σάκης Τσιτομενέας, η Εύα Μπουντούρη, ο Σπύρος Παγιατάκης, ο Μανώλης Οικονόμου, η Μαίρη Μαργέλη, η Ελένη Μανουσάκη, ο Δημήτρης Βραχνός και ο Γιώργος Αποστόλου από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ηit 88.9, Μελωδία 99.2, Red 96.3 και En Lefko 87.7 θα δίνουν τον δικό τους ρυθμό και θα πλαισιώνουν μουσικά το φεστιβάλ. Παράλληλα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιούνται live κουίζ γνώσεων με τη συμμετοχή του κοινού. Πιο συγκεκριμένα, οι διαγωνιζόμενοι θα καλούνται να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικές με τα βιολογικά προϊόντα και το eco living, ώστε να διεκδικήσουν δώρα - προσφορά των εκθετών.

Info

1ο Bio Festival

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Σάββατο & Κυριακή 10:00-21:00, Δευτέρα: 12:00-20:00

Γενική είσοδος: €5

Επισκεφτείτε το site www.biofestival.gr για να αγοράσετε το εισιτήριό σας.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ