Ο ήχος της Αποκάλυψης: Ακούστε το εκπληκτικό soundtrack της σειράς Chernobyl

Ο ήχος της Αποκάλυψης: Ακούστε το εκπληκτικό soundtrack της σειράς Chernobyl Facebook Twitter
0

Ένα από τα συστατικά που έκαναν τόσο εντυπωσιακά στοιχειωμένη την αριστουργηματική μίνι σειρά του HBO με θέμα το μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία ήταν η υπογείως ατμοσφαιρική και ambient μουσική της Ισλανδής συνθέτριας Hildur Guðnadóttir που έχει τη δική της ενδιαφέρουσα ιστορία.

Μέρος του soundtrack δημιουργήθηκε από ηχογραφήσεις πεδίου που πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο παροπλισμένο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Λιθουανία όπου γυρίστηκε και η σειρά, για να συνδυαστεί κατόπιν με το τσέλο, τα φωνητικά και τα αναλογικά synth που χρησιμοποίησε η Guðnadóttir σε συνεργασία με τον παραγωγό και ειδικό στις ηχογραφήσεις πεδίου, Chris Watson, ο οποίος επιμελείται τον ήχο στα ντοκιμαντέρ του David Attenborough.

Μέρος του soundtrack δημιουργήθηκε από ηχογραφήσεις πεδίου που πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο παροπλισμένο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Λιθουανία όπου γυρίστηκε και η σειρά.

Όπως δήλωσε η ίδια η Ισλανδή μουσικός που έχει συνεργαστεί με μερικά από τα πιο «προχωρημένα» σχήματα της σύγχρονης εναλλακτικής σκηνής - Animal Collective, Sunn O))), The Knife, Ben Frost, Nico Muhly, Múm – και μεταξύ άλλων ήταν υπεύθυνη και για το soundtrack της ταινίας Sicario: Day of the Soldado, οι δύο τους μπήκαν με πλήρη σχεδόν προστατευτική εξάρτηση στις εγκαταστάσεις πριν αρχίσει το γύρισμα και ηχογράφησαν τους απόκοσμα ζοφερούς ήχους που ακούγονται ακόμα στον χώρο...

 
Μουσική
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σπουδαία συμφωνία σε ένα μόνο μέρος

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Μια σπουδαία συμφωνία σε ένα μόνο μέρος

Η Ματούλα Κουστένη μιλά για την Έβδομη Συμφωνία του Γιαν Σιμπέλιους, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του ρομαντικού κινήματος του 19ου αιώνα, που συνέθεσε ο δημιουργός-σύμβολο της Φινλανδίας.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Δημήτρης Σκύλλας

Μουσική / «Υπήρξα αλαζόνας από τη λαχτάρα μου να πετύχω»

Ο διεθνώς καταξιωμένος συνθέτης Δημήτρης Σκύλλας επιστρέφει με ένα έργο για το Μέγαρο Μουσικής, εμπνευσμένο από την απέριττη ομορφιά της ελληνικής δημοτικής παράδοσης, αντλώντας στοιχεία από το ηπειρώτικο μοιρολόι αλλά και από τα «σκυλάδικα».
M. HULOT
Όλες οι συναυλίες που θα δούμε το φετινό καλοκαίρι

Μουσική / Όλες οι συναυλίες που θα δούμε το φετινό καλοκαίρι

Ποπ, ροκ, ραπ, πειραματική ηλεκτρονική μουσική και ξέφρενα πάρτι με χορό δίνουν πολλές επιλογές για διασκέδαση με (σχεδόν) νέα αλλά και δημοφιλή ονόματα του παρελθόντος να διαμορφώνουν ένα καλοκαιρινό μουσικό τοπίο με μεγάλο ενδιαφέρον.
M. HULOT
Οι Blackpink επιστρέφουν αλλά σόλο

Μουσική / Έχετε έστω ακουστά τις Blackpink ή είστε τίποτα boomers;

Σε μια μουσική βιομηχανία που δεν μπορεί να συνέλθει από την απόλυτη κυριαρχία της Κ-pop, τα μέλη του πιο δημοφιλούς νοτιοκορεάτικου γυναικείου γκρουπ κυκλοφόρησαν σόλο δουλειές. Μαζί κατέκτησαν τον κόσμο, μόνες τους τι κάνουν;
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκυ: Τι συμβαίνει με αυτό το ερεθιστικό έργο;

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκυ: Τι συμβαίνει με αυτό το ερεθιστικό έργο;

Με αφορμή τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής στις 11 Απριλίου, η Ματούλα Κουστένη περιγράφει ένα από τα περιφημότερα έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου, την εμβληματική Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκυ, αλλά και αφηγείται ένα από τα διασημότερα σκάνδαλα στην Ιστορία της Μουσικής. Η πρεμιέρα του έργου στο Παρίσι του 1913 συνοδεύτηκε από επεισόδια που οδήγησαν μέχρι και στην παρέμβαση της αστυνομίας.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
O Kristof και το τέλος του παιχνιδιού

Μουσική / «Αν δουν ένα αγόρι με ρούχα που θεωρούν ότι δεν είναι αντρικά, ξαφνικά το φετιχοποιούν»

Στο νέο άλμπουμ του, ο Kristof εμπνέεται από τα παιχνίδια κάθε είδους και τo fluidity, κυκλοφορώντας την πιο προσωπική δουλειά του μέχρι σήμερα, η οποία συνοδεύεται από ένα επιτραπέζιο.
M. HULOT