Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου

Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
The Dark Side of Chocolate
0

Μπορεί αυτές τις μέρες οι σοκολάτες κάθε είδους να είναι σε τρομερή αφθονία στην αγορά, όμως υπάρχουν κάποια καταστήματα στην πόλη που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα για την ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούν και για τις μοναδικές γεύσεις στις χειροποίητες σοκολάτες.

Ésophy Chocolates

Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter

Αν υπάρχει μια λέξη που συνοψίζει τη φιλοσοφία του Ésophy Chocolates, αυτή σίγουρα είναι η Μεσόγειος. Κι αυτό, φυσικά, οφείλεται στο ότι οι φρέσκες σοκολάτες της εταιρείας είναι εμπνευσμένες από τα αρώματα, τις γεύσεις, την κουλτούρα και τις παραδόσεις της. Ασφαλώς, όλες οι συνταγές βασίζονται στα φρέσκα υλικά, χωρίς καθόλου προσθήκη ζάχαρης ή αλκοόλ ‒ ένα φυσικό συντηρητικό που συχνά χρησιμοποιείται για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της σοκολάτας. Το φιστίκι Αιγίνης, η μαστίχα Χίου, το σύκο Κύμης, τα φουντούκια από το Πιεμόντε της Ιταλίας, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια από την Κρήτη, ο βασιλικός, η λεβάντα και η μέντα της Πελοποννήσου, είναι όλα υλικά προσεκτικά διαλεγμένα από τοπικούς παραγωγούς της Μεσογείου.

Εν όψει του Αγίου Βαλεντίνου, το κατάστημα δημιούργησε δύο νέα απολαυστικά προϊόντα με το μήνυμα «Happy St Valentine's Day: Love. Share. Enjoy». Το πρώτο είναι μαύρη σοκολάτα με τριαντάφυλλο για δύο και το δεύτερο ένα προϊόν dragée και πιο συγκεκριμένα, ψημένα τραγανά φουντούκια με επικάλυψη λευκής σοκολάτας.

Στα μελλοντικά σχέδια της Σοφίας και της Ευδοκίας, των δύο επαγγελματιών chocolatiers που βρίσκονται πίσω από αυτό το πρότζεκτ, βρίσκεται η ανάπτυξη μιας ευρύτερης γκάμας συνταγών με ιδιαίτερα φρούτα, ξηρούς καρπούς αλλά και μυρωδικά, πάντα βουτηγμένα στη σοκολάτα.

Αγίου Τρύφωνος 10, Κηφισιά, 210 6230230

esophychocolates.gr

Kakau

Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter
Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter

«Το ταξίδι μας αρχίζει με την εξέταση των κόκκων κακάου, ώστε να καθοριστεί ο τύπος ψησίματος. Η διαδικασία αυτή αποκαλύπτει τα αρώματα και τη γεύση κάθε σπόρου» σημειώνουν οι άνθρωποι του Kakau σχετικά με τη συνταγή που ακολουθούν για την παραγωγή της σοκολάτας. Κι αφού όλα τα συστατικά αλεστούν σε πετρόμυλο από γρανίτη για 36 ώρες, σειρά έχει το λεγόμενο «στρώσιμο» της σοκολάτας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της σοκολατοποίησης. Τελικώς, οι μπάρες της σοκολάτας τοποθετούνται μέσα σε βιοδιασπώμενο σακουλάκι από φλοιό δέντρου και συσκευάζονται χειροποίητα σε ανακυκλώσιμο χαρτί φιλικό προς το περιβάλλον.

Σημειωτέον ότι στην παραγωγή των σοκολατών τους χρησιμοποιείται ζάχαρη άνθους καρύδας, ένα φυσικό γλυκαντικό που αποσπάται από το άνθος της καρύδας (Cocos nucifera) όταν είναι ακόμα κλειστό. Η γεύση της είναι παρόμοια με αυτήν της καστανής ζάχαρης, με ελαφριά νότα καραμέλας, ενώ υπάρχουν αποδείξεις πως η ζάχαρη της καρύδας χρησιμοποιούνταν και την παλαιολιθική εποχή. Η προσοχή στην επιλογή των κόκκων κακάου επισφραγίζεται και με την πολιτική δίκαιου εμπορίου όσον αφορά τη διαφάνεια διανομής του χρήματος.

Στις νέες προσθήκες του καταστήματος περιλαμβάνονται τα ροφήματα σοκολάτας σε διάφορες γεύσεις, καθώς και το Kakau Madagascar collection με αμύγδαλο που πρόκειται να ενθουσιάσει το επόμενο διάστημα τους λάτρεις της σοκολάτας.

Φαίδρου 4, Αθήνα, 212 1067946

kakau.gr

The Dark Side of Chocolate

Τρία καταστήματα της πόλης με χειροποίητες σοκολάτες εν όψει Αγίου Βαλεντίνου Facebook Twitter

To ταξίδι του Αριστοτέλη Παναγιώταρου στον κόσμο της γαστρονομίας ξεκίνησε το 2006, όμως μετά τις σπουδές του σε Φλωρεντία και Παρίσι τον κέρδισε η τέχνη της σοκολάτας. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2011, αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα και να ανοίξει τη δική του σοκολατερί, την «Dark Side of Chocolate», για την οποία έχει καταφέρει να αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια και κριτικές τόσο από το κοινό όσο και από τον Τύπο.

Ό,τι παρασκευάζει ο κ. Παναγιώταρος γίνεται χειροποίητα και με πολύ μεράκι. Το κατάστημα, πέρα από τη ροκ αισθητική και το cozy περιβάλλον, ξεχωρίζει επίσης για την πληθώρα των μπαχαρικών που χρησιμοποιεί στην παρασκευή των σοκολατών του. Ο βασιλικός, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το μπαχάρι, το λάιμ, το μαύρο τσάι και τα παντός είδους βότανα είναι μερικά μόνο από τα φρέσκα υλικά που απογειώνουν τις μοναδικές γεύσεις που συναντά κανείς στα κομψά σοκολατάκια του.

Σόλωνος 49, Αθήνα, 210 3392348

FΒ: https://www.facebook.com/DarksideofChocolatebyAristotelis/

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ