Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο

Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο Facebook Twitter
Η Shrimp Avocado Salad με mix μαρουλιού, γαρίδες Cajun, καλαμπόκι, αγγούρι, κόλιανδρο και dressing λεμόνι, ελαιόλαδο και μέλι αποδείχτηκε πολύ καλή. Φωτό: Δώρα Μάστορα/LifO
0

Η άνοιξη έφτασε, οι συνδρομές στα γυμναστήρια ανανεώνονται και η σαλάτα, ως κυρίως γεύμα, έχει αρχίσει να φαντάζει σαν την τέλεια λύση όταν θέλουμε να χάσουμε τα κιλά του χειμώνα. Προτού γκρινιάξεις, όπως έκανα κι εγώ, σκέψου ότι υπάρχουν πάντα νόστιμες λύσεις. Μπορείς, μάλιστα, να τις παραγγείλεις και στο γραφείο.

Διανύουμε την εποχή που θυμόμαστε όλοι ότι καλό θα ήταν να πηγαίνουμε στο γραφείο με το φαγητό που έχουμε φτιάξει μόνοι μας, έτσι ώστε να είναι υγιεινό, ελαφρύ και μετρημένο στις θερμίδες του. Τα τάπερ εμφανίζονται στα κουζινάκια των εταιρειών και τα ψητά, άνοστα κοτόπουλα συναγωνίζονται τις «χάρτινες» σαλάτες με μία μόνο κουταλιά ελαιόλαδο. Η κατάσταση αποπνέει λίγη απόγνωση, χωρίς καθόλου γεύση, και πολύ εκνευρισμό και η ανάγκη να βρεθεί μια λύση για όλους τους πεινασμένους της χώρας είναι επιτακτική.

Σε μια τέτοια στιγμή της ζωής μου περνούσα έξω από το Salad Up στο Κολωνάκι και είπα να δοκιμάσω την τύχη μου. Κρατούσα μικρό καλάθι, βέβαια. Άλλωστε, πόσο νόστιμη μπορεί να είναι μια σαλάτα και πόσο θα μπορούσε να με «κρατήσει» μια εργάσιμη μέρα;

Στο Salad Up οι σαλάτες είναι πολλές και χωρισμένες σε διάφορες κατηγορίες. Υπάρχουν κάποιες κλασικές, άλλες που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και ενέργεια και σαλάτες με χαμηλά λιπαρά. Στο μενού βρίσκεις, ακόμα, σαλάτες με όσπρια, με noodles, με κρύα ζυμαρικά ή με πένες ολικής άλεσης και σαλάτες με πειραγμένες και εμπνευσμένες μείξεις του σεφ.


Οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί μου διαλύθηκαν με το που βρέθηκα μπροστά στο μεγάλο ψυγείο όπου βρισκόντουσαν καθαρά και τακτοποιημένα όλα τα υλικά. Με την πρώτη ματιά κατάλαβα ότι οι άνθρωποι εδώ έχουν πάρει τη σαλάτα πολύ σοβαρά.


Συγκεκριμένα, στο Salad Up οι σαλάτες είναι πολλές και χωρισμένες σε διάφορες κατηγορίες. Υπάρχουν κάποιες κλασικές, άλλες που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και ενέργεια και σαλάτες με χαμηλά λιπαρά. Στο μενού βρίσκεις, ακόμα, σαλάτες με όσπρια, με noodles, με κρύα ζυμαρικά ή με πένες ολικής άλεσης και σαλάτες με πειραγμένες και εμπνευσμένες μείξεις του σεφ.


Για να μπορέσω να αποκτήσω σωστή άποψη αλλά και να ξέρω αν το Salad Up θα αναλάμβανε μέρος της καθημερινής μου διατροφής, δοκίμασα τρεις διαφορετικές σαλάτες. Ξεκίνησα με την L.A. Chicken Salad με κοτόπουλο πάπρικα, μπέικον, αβοκάντο, τορτίγια τσιπς και γιαούρτι, που ήταν η λιγότερο αθώα και σίγουρα ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Φρέσκα, κρατσανιστά λαχανικά, ζουμερό κοτόπουλο και ώριμο, εύγεστο αβοκάντο συνέθεταν ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο Facebook Twitter
Ξεκίνησα με την L.A. Chicken Salad με κοτόπουλο πάπρικα, μπέικον, αβοκάντο, τορτίγια τσιπς και γιαούρτι, που ήταν η λιγότερο αθώα και σίγουρα ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Φωτό: Δώρα Μάστορα/LifO

Συνέχισα με την Blackened Chicken, που η βάση της έχει κινόα και εμπλουτίζεται με φρέσκο κρεμμυδάκι, κόλιανδρο, μάνγκο, αβοκάντο, φέτα και γιαούρτι. Αν και ορκισμένη εχθρός της κινόα, αυτή η σαλάτα κατάφερε να με κερδίσει. Όχι μόνο ήταν νόστιμη αλλά ήταν τόσο πλούσια και γενναιόδωρη στα υλικά της, που με έκανε να πιστέψω ότι μαζί της μπορώ να περάσω πολλές ώρες, χωρίς καν να σκεφτώ κάποιο σνακ ή γλυκό.

Για τελευταία άφησα τη σαλάτα με τις λίγες θερμίδες. Την έβαλα μπροστά μου και αποφάσισα να είμαι σκληρή μαζί της. Τελικά, η Shrimp Avocado Salad με mix μαρουλιού, γαρίδες Cajun, καλαμπόκι, αγγούρι, κόλιανδρο και dressing λεμόνι, ελαιόλαδο και μέλι αποδείχτηκε πολύ καλή. Ούτε που θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι πρόκειται για μια σαλάτα που προτείνεται σε κάποιον που κάνει μαζεμένη διατροφή.

Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο Facebook Twitter
Η Blackened Chicken έχει ως βάση της την κινόα και εμπλουτίζεται με φρέσκο κρεμμυδάκι, κόλιανδρο, μάνγκο, αβοκάντο, φέτα και γιαούρτι. Φωτό: Δώρα Μάστορα/LifO


Στο μενού του Salad Up βρίσκεις ακόμα ζεστά ζυμαρικά, πεντανόστιμα κρύα ή ζεστά wraps, μπέιγκελ, αυγά μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, healthy pancakes, φρουτοσαλάτες με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, κρέμες τσία και βρόμης και τονωτικά smoothies. Με απλά λόγια, το Salad Up έχει όλα εκείνα που θα ήθελες να έχει το ταπεράκι που φτιάχνεις κάθε πρωί στο σπίτι σου και ελπίζεις να μη σε προδώσει μέχρι το τέλος της ημέρας.


Στα καταστήματα του Salad Up μπορείς να κάτσεις άνετα και ωραία από το πρωί έως στις 11 το βράδυ. Αν, πάλι, το πρόγραμμά σου είναι δύσκολο, μπορείς να παραγγείλεις το φαγητό σου και να το απολαύσεις στο γραφείο ή στο σπίτι. Είδες που υπάρχει λύση για όλα;

Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο Facebook Twitter
Φωτό: Δώρα Μάστορα/LifO


Salad Up – www.saladup.gr

Λουκιανού 12, Κολωνάκι, 210 7296486

Κ. Βάρναλη 2-4, Χαλάνδρι, 210 6894008

Λαοδίκης 30, Γλυφάδα, 210 8941362

Facebook, instagram

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Winners Vegan Restaurant: Σε ένα από τα καλύτερα vegan εστιατόρια της πόλης

Σήμερα δοκιμάζουμε / Winners Vegan Restaurant: Σε ένα από τα καλύτερα vegan εστιατόρια της πόλης

Ένα νέο vegan εστιατόριο έκανε την εμφάνισή του στην Αθήνα και ήμασταν από τους πρώτους που πήραμε μια γεύση από την κουζίνα του. Δημιουργημένο για να παρασύρει στα τραπέζια του ακόμα και τους πιο πιστούς οπαδούς των ζωικών εδεσμάτων, το Winners φαίνεται να έχει κάνει focus στην τέλεια γεύση και στις παραπλανητικές της ικανότητες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT
Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντά.

Το κρασί με απλά λόγια / Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντά

Ο καθηγητής αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αμπελοοινικό κόσμο αυτήν τη στιγμή.
THE LIFO TEAM
CHECK Manari:

Γεύση / Manari: O Άρης Βεζενές έφτιαξε την ταβέρνα που έλειπε από το κέντρο

Με βλέμμα στην παράδοση, βελτιώνοντας όσα μπορούν να αναβαθμιστούν σε μια ταβέρνα το 2024 χωρίς να «κλοτσάνε», ο μεγάλος restaurateur προσφέρει κλασικά ταβερνίσια και προσιτά πιάτα, «μπινελίκια» και παϊδάκια-λουκούμια που θα ψήνονται στο κέντρο της πόλης - πράγμα σπάνιο πια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.
THE LIFO TEAM
Bobota

Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη

Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ