Άσχημα νέα για τις γυναίκες-123.000 τραυματισμοί εξαιτίας των ψηλοτάκουνων παπουτσιών

Άσχημα νέα για τις γυναίκες-123.000 τραυματισμοί εξαιτίας των ψηλοτάκουνων παπουτσιών Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Άσχημα νέα για τις γυναίκες και τα αγαπημένα τους ψηλοτάκουνα παπούτσια φέρνει μια νέα έρευνα πανεπιστημίου στις ΗΠΑ που δείχνει πως τα ατυχήματα που προκαλούνται από τα τακούνια έχουν διπλασιαστεί μέσα σε μια δεκαετία.


Ίσως ήρθε η ώρα ο γυναικείος πληθυσμός να αποχωριστεί το μεγαλύτερο όπλο του, όπως πολλοί ισχυρίζονται, για το καλό της υγείας του αναφέρει το Mashable που παρουσιάζει τα στοιχεία για τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, μέσα στα έτη 2002-2012 οι τραυματισμοί που προκλήθηκαν από τα ψηλοτάκουνα παπούτσια έχουν αυξηθεί δραματικά. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Journal of Foot & Ankle Surgery παρουσιάζει τα αποθαρρυντικά αποτελέσματα, καθώς το 2002 οι τραυματισμοί που σχετίζονται με τα παπούτσια στις γυναίκες, υπολογίζονταν στους 7.097, το 2011 ξεπέρασαν τους 19.000 ενώ το 2012 έφθασαν τους 14.140.

Η έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα εκτιμά ότι 123.355 γυναίκες διεκομίσθησαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία των ΗΠΑ μέσα σε αυτή τη δεκαετία λόγω ατυχήματος με ψηλοτάκουνα παπούτσια. Τα δεδομένα της μελέτης συγκεντρώθηκαν από το Σύστημα Παρακολούθησης Τραυματισμών της επιτροπής ασφαλείας προϊόντων κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι γυναίκες ηλικίας 20 με 39 έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστούν από τα τακούνια. Τα παπούτσια αυτά «μειώνουν την κίνηση του μυ του αστραγάλου, σταματούν τη δύναμη και το συνολικό εύρος κινήσεων ενώ περιορίζουν την ισορροπία» αναφέρει η μελέτη. Βέβαια, οι συνέπειες από τα τακούνια δεν περιορίζονται μόνο εκεί. Οι τραυματισμοί των κάτω άκρων, των γονάτων, και της μέσης σε συνδυασμό με πιθανή βλάβη στα νεύρα είναι μερικά ακόμη συμπτώματα από τη βλαβερή συνήθεια των γυναικών.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο, ωστόσο, της έρευνας είναι το πού εντοπίζονται οι περισσότεροι τραυματισμοί. Έτσι, λοιπόν, παρότι θα περίμενε κανείς τα ατυχήματα να συμβαίνουν σε νυχτερινές εξόδους, τελικά, οι περισσότερες γυναίκες τραυματίζονται μέσα στο σπίτι τους. Με αυτό το εύρημα «επιβεβαιώνεται η αντίληψη ότι πρέπει να ντυνόμαστε κατάλληλα ανάλογα με την περίσταση και το περιβάλλον», δηλώνει ο υπεύθυνος της ομάδας των μελετητών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

1 σχόλια