Ο Κασσελάκης ως υπουργός του Μητσοτάκη: Φαντασίωση, παλιό ενδεχόμενο ή κάτι άλλο;

Από τον θαυμασμό στην αντιδικία Facebook Twitter
Oι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον εκτιμούσε, τόσο που ήθελε να τον κάνει υπουργό, αλλά αυτός αρνήθηκε. Dimitris Peristeris / SOOC
0

ΟΤΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ήταν θαυμαστής και υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι γνωστό και υπάρχουν άφθονα άρθρα του που το αποδεικνύουν. Τώρα όμως οι συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον εκτιμούσε, τόσο που ήθελε να τον κάνει υπουργό, αλλά αυτός αρνήθηκε.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο διευθυντής του γραφείου του, Μανόλης Καπνισάκης, στην εφημερίδα «Documento», υποστήριξε ότι το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να τον κάνει υπουργό μέσω του Αντώνη Διαματάρη, του σύμβουλου έκδοσης της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» και πρώην υφυπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τον διέψευσε κατηγορηματικά και χαρακτήρισε τα περί πρότασης υπουργείου αποκύημα φαντασίας.

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε, επιμένοντας ότι όχι μόνο του πρότεινε υπουργείο το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά του είχε ζητήσει και βοήθεια για οικογενειακά του ζητήματα. Ο Αντώνης Διαματάρης διέψευσε κι αυτός τους ισχυρισμούς της πλευράς Κασσελάκη, δηλώνοντας ότι «τo πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Documento", ότι δήθεν εγώ πρότεινα στον κ. Στέφανο Κασσελάκη εκ μέρους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θέση υπουργού μετά τις εκλογές του 2019 και εκείνος αρνήθηκε, είναι απολύτως ψευδές».

Σύμφωνα με το Left.gr, ο Μανόλης Καπνισάκης ανέφερε στη συνέντευξη ότι «… ο Στέφανος είχε πολιτικές ανησυχίες και κοινωνικές ευαισθησίες και θα έβρισκε τον τρόπο να ασχοληθεί με την πολιτική. Δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί πουθενά αλλού παρά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου υπήρχαν στο παρελθόν κρούσεις και από άλλο κόμμα…», προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «το 2019, προ των εθνικών εκλογών, ο Αντώνης Διαματάρης τον προσέγγισε για λογαριασμό του Κυρ. Μητσοτάκη και του πρότεινε θέση εξωκοινοβουλευτικού υπουργού, την οποία ο Στέφ. Κασσελάκης αρνήθηκε».

Οι πρόσφατα αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, που παρακολουθούν πλέον εκτός Κουμουνδούρου τις εξελίξεις, αισθάνονται πάντως δικαιωμένοι σήμερα από όσα ισχυρίστηκε ο κ. Καπνισάκης, καθώς, όπως σχολίαζε ένας από αυτούς: «Αν ο Κασσελάκης ήταν κατάλληλος για τον Μητσοτάκη το 2019, δεν θα μπορούσε να είναι κατάλληλος για τον ΣΥΡΙΖΑ το 2023. Κι αν δείχνουν κάτι όσα λέει ο Καπνισάκης, είναι πόσο κοντά ήταν ιδεολογικά και πολιτικά ο Κασσελακης με τη Νέα Δημοκρατία».

Ότι ο Κασσελάκης ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική, το έχουν αναφέρει και τα μέλη της οικογένειάς του πολλές φορές, αλλά το αποδεικνύει και η αρθρογραφία του στον «φιλομητσοτακικό» «Εθνικό Κήρυκα», όπου έγραφε επί χρόνια κείμενα υπέρ του πρωθυπουργού και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του 2023, οι απόψεις που εξέφραζε ήταν στο κλίμα των θέσεων της Ν.Δ. και οι άσπονδοι φίλοι του λένε ότι γι' αυτό διέγραψε ό,τι είχε γράψει στα σόσιαλ μίντια πριν από το 2023.

Επίσης, διατηρούσε μια πολύ φιλική σχέση με τον εκδότη του «Εθνικού Κήρυκα» και συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντώνη Διαματάρη, με τον οποίο έκαναν πολιτικές συζητήσεις και γνώριζε τις φιλοδοξίες του. Αυτά πάνω-κάτω είναι γνωστά και η «Εφημερίδα των Συντακτών» έφερε πριν από λίγο καιρό στη δημοσιότητα πολλά άρθρα του Κασσελάκη με τα οποία υποστήριζε τον Μητσοτακη και ασκούσε κριτική στην αριστερά. 

Ο ίδιος έχει πει ότι αυτές ήταν οι παλιές του απόψεις και ότι η εργασιακή εμπειρία του στην Goldman Sachs και στον άπληστο κόσμο του κεφαλαίου τον άλλαξαν και τον έκαναν αριστερό. Από τα άρθρα του, ωστόσο, φαίνεται ότι αυτό πήρε αρκετό χρόνο μέχρι να συμβεί. 

Ο Μανόλης Καπνισάκης στη συνέντευξή του ανέφερε για τον Κασσελάκη ότι: «Δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί πουθενά αλλού, παρά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ». Η απόδειξη, λένε οι υποστηρικτές του, είναι ότι ενώ το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης του πρότεινε να τον κάνει υπουργό, εκείνος αρνήθηκε, ενώ το 2023 όταν ο Αλέξης Τσίπρας του πρότεινε μία μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας τη δέχθηκε και ήρθε στην Ελλάδα για να ασχοληθεί με την πολιτική. Ισχυρίζονται δηλαδή ότι ο Κασσελάκης προτίμησε τη μη εκλόγιμη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, από το υπουργείο του Μητσοτάκη, παρότι ήταν ένθερμος υποστηρικτής του εκείνη την περίοδο και αναζητούσε τρόπο για να ασχοληθεί με την πολιτική.

Η αλήθεια, ωστόσο, μπορεί να βρίσκεται κάπου στη μέση όσων ισχυρίζονται οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Διαματάρης προωθούσε τον Κασσελάκη και είχε μιλήσει στο επιτελείο του πρωθυπουργού για αυτόν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο Κασσελάκης είχε κάνει κάποια κρούση, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για αξιοποίησή του. Δεν δόθηκε όμως καμία συνέχεια και αργότερα, όπως είναι γνωστό, βρέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλαξε απόψεις. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ρωτηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, αν υπήρξε γνωριμία ή συνεργασία με τον Στέφανο Κασσελάκη στο παρελθόν. Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν: «Καμία συνεργασία δεν υπήρξε, το είπε εξάλλου και ο ίδιος. Υπήρξε μια κοινωνική γνωριμία στο παρελθόν, όταν ήμουν ακόμα βουλευτής και ο ίδιος ήταν νεαρός εργαζόμενος, αν θυμάμαι καλά, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι εκεί πήγε η γνωριμία μας».

Οι πρόσφατα αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, που παρακολουθούν πλέον εκτός Κουμουνδούρου τις εξελίξεις, αισθάνονται πάντως δικαιωμένοι σήμερα από όσα ισχυρίστηκε ο κ. Καπνισάκης, καθώς, όπως σχολίαζε ένας από αυτούς: «Αν ο Κασσελάκης ήταν κατάλληλος για τον Μητσοτάκη το 2019, δεν θα μπορούσε να είναι κατάλληλος για τον ΣΥΡΙΖΑ το 2023. Κι αν δείχνουν κάτι όσα λέει ο Καπνισάκης, είναι πόσο κοντά ήταν ιδεολογικά και πολιτικά ο Κασσελακης με τη Νέα Δημοκρατία».

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιστήμη έχει μια νέα θεωρία για την καταγωγή του φιλιού

Tech & Science / Η επιστήμη έχει μια νέα θεωρία για την καταγωγή του φιλιού

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η προέλευση του φιλιού ανάγεται σε μια πρακτική περιποίησης των μεγάλων πιθήκων που χτενίζουν το τρίχωμα των οικείων τους με τα δάχτυλά τους και χρησιμοποιούν τα χείλη τους για να απομακρύνουν τα υπολείμματα.
LIFO NEWSROOM
Ο δεύτερος θάνατος των θυμάτων της χούντας 

Οπτική Γωνία / Ο δεύτερος θάνατος των θυμάτων της χούντας 

Το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου δεν είναι η απλή τίμηση των θυμάτων. Είναι μνήμη κι αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή κρατικού αυταρχισμού και βίας, σε μηχανισμούς που λειτουργούν αθόρυβα μες στο εδώ και τώρα.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
Αντώνης Σαμαράς: Ο διχαστικός influencer της πολιτικής που απέτυχε

Οπτική Γωνία / Αντώνης Σαμαράς: Ο διχαστικός influencer της πολιτικής που απέτυχε

Πόσες φορές να προσπεράσεις τον τοξικό του λόγο; Πόσες φορές να μην ενοχληθείς με τα υπερπατριωτικά τσιτάτα του; Πόσες φορές να μην απαντήσεις σε έναν πολιτικό που διαρκώς εκτοξεύει μισαλλόδοξες απόψεις;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί στην Αμερική δεν μπορεί να βγει γυναίκα πρόεδρος;

Οπτική Γωνία / Γιατί στην Αμερική δεν μπορεί να βγει γυναίκα Πρόεδρος;

Είναι σημαντικό να μην υπερεκτιμηθεί ο ρόλος που έπαιξε ο σεξισμός στην ήττα της Χάρις, σύμφωνα όμως με τις σχετικές έρευνες, υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι αρνητικά προκατειλημμένοι απέναντι στις γυναίκες υποψήφιες για την προεδρία.
LIFO NEWSROOM
Περιμένοντας τον Ντόναλντ Τραμπ 

Βασιλική Σιούτη / Περιμένοντας τον Ντόναλντ Τραμπ 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει αισιόδοξος, αλλά και προβληματισμένος, άλλοι ηγέτες της Ευρώπης ανησυχούν σοβαρά και κάποιοι θεωρούν ότι η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ ίσως προσφέρει στην Ε.Ε. το σοκ που χρειάζεται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αμαλιάδα: Ένα γκροτέσκο τηλεριάλιτι που παριστάνει τη δημοσιογραφία στήνεται με «σταρ» την Ειρήνη Μουρτζούκου - Μικροπράγματα

Οπτική Γωνία / Αμαλιάδα: Ένα γκροτέσκο τηλεριάλιτι που παριστάνει τη δημοσιογραφία στήνεται με «σταρ» την Ειρήνη Μουρτζούκου

Η Ειρήνη Μουρτζούκου, η κοπέλα της υπόθεσης στην Αμαλιάδα, περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι, εκτίθεται, δικάζεται και στριμώχνεται, σε ένα γκροτέσκο τηλεριάλιτι που παριστάνει τη δημοσιογραφία.
THE LIFO TEAM
Η woke κουλτούρα, η «ψήφος της λεβάντας» και οι αμερικανικές εκλογές

Οπτική Γωνία / Η «ψήφος της λεβάντας» και οι αμερικανικές εκλογές

Μπορεί η ιστορία να «γυρίσει πίσω»; Όχι βέβαια ή έτσι πιστεύουμε. Οι «LGBTQI+ unfriendly» πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επανεξελέγη Πρόεδρος των ΗΠΑ κόντρα σε κάθε λογική –ή μήπως όχι;‒ προβληματίζουν την αμερικανική ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ